Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2013

1ST G.A OF GANGENTRY

Imej
Assalamualaikum semua..

Objektif segmen ini : 1. meningkatkan kenalan blog selain dapat mengeratkan silaturrahim 2. dapat berkenalan dengan blogger-blogger baru & lama 3. dapat meningkatkan trafik/followers di blog

Syarat & Peraturan: 1. Follow blog dan fanpage sponsor 2. Buat entri bertajuk "1st G.A of Gangentry" 3. Copy coding di bawah dan paste di ruang HTML entri.
Follow blog Geng entry & Plus|Like Fan Page 
Follow Blog Sponsor :- Ad Isma|Nad Skincare|Hazman Yaplin|Zayani Zulkiffli|Tarmizi Mizi|Mr.k|Azwaedora|NourAin|Bundlebook2u|Kecikbeso|TigaPagi|Megazine I Am
Like fanpage sponsor : Ad Isma|Nad Skincare|Mr.K|nurAin|Iklan 1 Malaysia|Megazine I Am
Join Group Blogger: Group BloggerMalaysia|I AmBlogger|GengEntry
4. Publish dan tinggalkan link di ruang komen ya 5. Jika rajin anda patut pergi ke blog- blog rakan yang sertai segmen ini

Giveaway Butik Comel Collection

Imej
KLIK BANNER UNTUK JOIN
HADIAH: 1) Baucar RM200 2) Baucar RM150 3) Baucar RM100 Saguhati: 2 pemenang x Baucar RM50
Hadiah ditaja oleh Butik Comel Collection
PEMILIHAN PEMENANG: -menggunakan random.org
SEMUA PESERTA BERPELUANG UNTUK MENANG JOM JOIN RERAMAI!

NAK CARI SPONSOR GA.. ADA X

Imej
Sesiapa nak join Ga boleh join syarat kelayakan lulus Bahasa Melayu tahap kepujian haha takdelah gurau je. Masih mencari sponser anda boleh sponser tayar basikal, rumah kalau kaya sangat sponser la tiket penerbangan ke best jugakkan. Tarikh tutup 30/10/13.

just-shut-up-giveaway-1-by-farah-arina

Imej
Gua dah tiba saat bosan nak blog maklumlah kepala dah tak semanagat nak post lucah orang marah nak cerita gosip takut dosa nak post gambar anak. Anak pun takde jadi terpaksalah join GA. Lepas kenal Tashalah gua semangat nak join GA. Semua GA gua layan. Jom support fb Tasha ye  [KLIK SINI]
Dua Date 10/10/13 macam tarikh nak kawin pulak haha..

Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway

Imej
Assalamualaikum!
Kelajuan jari menaip tak seperti biasa sebab excited + nervous nak mulakan disini hehe. Sempena anniversary Nukilan Kenit yang pertama, Kenit nak celebrate dengan korang the very 1st GA by Nukilan Kenit. I know i know....it's a bit late... nak masuk bulan Oktober pun kan. 

But, fear not my humble friends...hari ini ia bermula..

Dengan lafas Bismillahirrahmanirrahim.....
Setahun jagung penuh kemanisan! 

Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway

Syarat-syarat sah join:

1. Follow blog Nukilan Kenit(senang nak follow up result nanti kan). Tak kisah la nak add biasa atau Google +

2. Buat satu entry bertajuk "Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway"

3. Copy je kod entri yang disediakan di bawah ni.

4. Dah siap? baru leh hantar link entry korang ke diruang komen di bawah sebelum 3hb Oktober 2013 11.59 tghmalam.


Senang tak syarat2nya? senang je kannnnn hehe. Kenit mencari 17 orang pemenang bertuah. Pemilihan pemenang akan dibuat melalui Random.org. Jika penyertaan kurang dari 50…

Giveaway Saya Sayang Malaysia

Imej
Giveaway Saya Sayang Malaysia




Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..

Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia




1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway

3. Follow dan Like fanpage Sponser

AbgferOz | Izzat Nazmi | Ieta Mat Sa’ad | Dunia Niaga Ieta | Delima Zamrud | Mohd Ridzwan | Sheila Salim | Nizam Ijam | Amirul Syahnaz | Rosila Wati | Nrl Ndh | Cik Gksb | Miszz Nadea | Aqilah Azmy | Syiera Shiera | Lienda Ramly | Diera Tekikushika | Nurmujahidah Ismail | Edizz PreTouch | Dayang Deno | Hadi Ismail | Tengkubutang Miaw | KyLe Kesha


4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana….

Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini..

SELAMAT HARI JADI GOOGLE

Imej
Semuanya bermula di garaj yang anda masih boleh mencari dengan usaha yang minima - terutamanya jika anda menggunakan Peta Google.

Kurang daripada satu batu di luar AS Route 101, lebuh raya yang menghubungkan San Francisco ke seluruh Lembah Silikon, anda akan datang ke kawasan kejiranan yang tenang tidak jauh dari kampus indah terawat Stanford. Ia adalah di Menlo Park, di rumah satu cerita di Santa Margarita Avenue, bahawa Google pengasas Larry Page dan Sergey Brin disewa garaj dari Susan Wojcicki, yang kini merupakan Naib Presiden Kanan Google, yang merupakan seorang lepasan sekolah perniagaan dan takut hilang pembayaran gadai janji beliau.

Pada tahun 1998 dalam garaj kini terkenal, bangunan syarikat teknologi yang akan mengubah carian, dan seterusnya Internet, selama-lamanya.

Itu adalah 15 tahun yang lalu, dan Google telah menjadi sebuah syarikat multi-bilion dolar yang menjawab semua soalan-soalan kami dan tidak lama lagi walaupun memandu kereta kita(google maps). Syarikat itu kini …

3000 SLE Supporters Giveaway

Imej
Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, GreenAmila, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam

POPULAR PAKCIK INI

Imej
Tuah ayam nampak di kaki tuah manusia siapa yang tahu. Seorang Pak guard yang pada mulanya popular sebab halau bini mat yo parking. Kesian pakcik ni kena tendang dengan bini mat yo. Tak patut pakcik ini hanya jalankan kerja dia sahaja hina sngatkah kerja pakguard. Harap pakcik tabah menghadapi hidup ye..



SEGMEN :: JOM FOLLOW by Kataubaid

Imej
Macam biasa Ga la takkan tak tau. Jangan tanya kenapa aku join Ga ni sebab aku sendiri pun tak tau kenapa. Lepas 2 hari cabel unifi aku kena gigit ngan monyet aku tak dapat berblog bodoh punya monyet cabel unifi aku pun ko nak gigit nasib abang unifi dah repair. Sape buat ga lagi aku nak join leh..

MAK NAK KAWIN DENGAN CIKGU

Imej
Ceritanya bermula begini ada seorang mamat hamba Allah yang masih mencari calon isteri muka boleh tahan hansem macam Aaron Aziz tetapi sayangnya masih membujang. Lalu emaknya pun bercakap takpelah nak sabar ye nanti mak bawa calon isteri kau pilihlah ye. Di pendekkan cerita mak nyer pun bawalah 3 calon untuk di pilih oleh anak terunanya.

Calon pertama muka comel, cantik ala-ala Nealofa gitu lemah lembut orangnya. Kerjanya Operator lalu anaknya cakap tak nak la mak. Kenapa pulak tak nak. Dia ini selalu cakap tunggu sebentar...

Calon kedua muka putih gebu badan sedang sedang molek kerjanya setiausaha. Yang ini lagi tak syok selalu cakap harap encik bersabar.

Calon ketiga kulit gelap mata sepet kerjanya hanya seorang guru. Yang ini saya suka sebab dia selalu cakap ulang kaji lagi, selalu buat latihan hah macam ini baru betul.

Emaknya mula runsing perangai anaknya lalu adiknya datang menyampuk kondaktor bas lagi best abang dia selalu cakap dalam masih kosong masuk lagi, masuk dalam-dalam…

Kontes Review Klinik Cinta

Imej
Assalamualaikum dan salam sejahtera, Bersyukur kerana masih di beri nyawa untuk hidup di alam yang serba indah ini. Hari ini saya berbesar hati untuk join Contest Review Klinik Cinta. Jika anda ada pengalaman bercinta pasti blog ini sesuai untuk anda mengisi ruang kosong dalam hidup. Anda.di beri masa untuk menyetai kontest ini hanya sebulan dari 22 September - 22 Oktober 2013.
Pendapat saya secara jujurnya cinta memainkan peranan penting dalam hidup bukanlah cinta terhadap kekasih sahaja yang di maksudkan tetapi cinta kepada keluarga, rakan-rakan, cinta pada harta benda cinta pada kerja termasuklah cinta pada negara.

Idea adalah sesuatu jalan cerita yang keluar dari tafsiran otak dan di sampaikan dalam bentuk perbuatan sama ada pergerakkan ataupun penulisan. Mungkin idea yang di sampaikan itu kadang-kala sukar di terima pada individu yang ingin di sampaikan tetapi yang paling penting idea tersebut bukanlah sesuatu perkara yang terlalu pasti.

Cadangan penambahbaikan bagi saya untuk klin…

SHARE DAN MENANG TUNAI RM1000.00

Imej
Apa - apa kerja yang di lakukan mengunakan komputer dan dalam bentuk softcopy boleh di buat dari rumah dan di hantar ke mana sahaja seluruh pelusuk dunia melalui internet.

Melalui kemudahan internet lajur lebar yang semakin pantas kita tidak perlu lagi hadir ke tempat kerja & di jangka dalam tempoh 5 - 10 tahun akan datang trend ini akan terus mendapat sambutan dan di guna pakai oleh syarikat - syarikat di seluruh dunia.

Sebagai contoh kerja menyediakan memasukan maklumat ke dalam pengkalan data, mengumpulkan maklumat, laporan, artikel, proposal, pengiklanan, penterjemahan, mereka bentuk grafik, pembangunan laman web dan lain - lain.

Anda boleh lihat senarai contoh kerja yang di tawarkan di bawah. Klik banner di bawah:-

JANGAN MUDAH PUTUS ASA

Imej
Candy Crush Saga merupakan permainan yang popular ketika ini. Ramai yang aktif bermain di facebook. Ada orang kata permainan ini macam budak-budak try main dulu baru tau budak-budak atau tak. Sampai garu kepada dibuatnya nak selesaikan puzzle. Baru kalah 10 kali dah give up. Sama la macam blog tak ada trafik takde komen jangan give up cuba lagi mana tau boleh berjaya...

AWESOME GIVEAWAY BY TASHA AQISHA

Imej
Tamat GA~ 31/10/2013(12.00am)

KERETA LUTSINAR

Imej
Kereta lutsinar guna teknologi keselamatan | Frankfrut - Kereta lutsinar yang direka bentuk menggunakan teknologi keselamatan ini bertujuan untuk mengurangkan kadar nahas jalan raya.

Menurut laporan DailyMail, pengunjung di Pameran Kereta Frankfurt boleh melihat dengan jelas sistem keselamatan termasuk sensor, sistem brek dan beg udara pada model sedan itu yang biasanya tersembunyi di sebalik panel kereta biasa.

Menurut TRW Automotive, kereta itu turut dilengkapi sistem tali pinggang keledar baru yang boleh bertindak balas mengikut situasi pemanduan selain mengelakkan pemandu beralih dari kedudukan mereka jika berlaku kemalangan, sekali gus mengurangkan risiko kecederaan lebih teruk.

Ketua Pegawai Eksekutif TRW, John Plant memaklumkan ciptaan kereta itu juga adalah sebahagian daripada usaha mereka untuk mengurangkan kadar kematian akibat nahas jalan raya di seluruh dunia.

"Beberapa fungsi lebih canggih termasuk sistem sokongan kecemasan pada kereta ini akan diperkenalkan pada m…

Segmen : Blog sebagai pendapatan sampingan !

Imej
Disebabkan kenaikan harga minyak dan ekonomi Malaysia yang semakin di tahap membimbangkan saya menyeru anda membuka peluang menjadi seorang blogger. Tak mudah anda cuma perlu daftar sahaja di blogspot atau wordpress.

Betul ke blogger boleh beri pandapatan sampingan soalan ini tiada dalam mana-mana buku SPM tetapi jawapannya adalah dari diri anda sendiri tak perlu nak jadi terlalu fames be smart pastu kena poyo sikit-sikit cukup la.

Di sini saya nak ceritakan pengalaman saya sebagai seorang blogger. Ceritanya begini pada zaman dahulu tinggallah seorang manusia yang hari-hari buka google dan maka terjumpalah blog otai-otai yang buat kerja sampingan dalam blog maka terciptalah blog yang serba indah ini. Itulah pengalaman saya terima kasih.

Amacam sempoi tak cerita pengalaman aku http://www.benashaari.com/

MEGA GIVEAWAY BY DJH & AHKAK GOJESS

Imej
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Angah dan Ahkak Gojess kali ni telah bekerjasama untuk membuat MEGA GA.Kenapa mega ga?? Sebab hadiah yg sangat2 best!! :D




GIVEAWAY ni akan berjalan selama SEBULAN  sahaja!! :D
Syarat-Syarat Menyertai GIVEAWAY ini ialah:
FOLLOW Blog penganjur AHKAKGOJES & DJHAdd To Circle Google +Mohamad Khairil dan Like DiariJejakaHangat.Wajib LIKE.FOLLOW blog sponsor2 berikut.Buat entri bertajuk MEGA GIVEAWAY BY DJH & AHKAK GOJESSCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini. *WAJIBPemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual
BLOG PENGANJUR*WAJIB  |AHKAKGOJES | DJH |
BLOG SPONSOR*WAJIB  | EMI|ASWAN|DIEBA|AZWA|GANZEII|HASLINA|NOUR|M3H|HUNYIEDA|MAMA|
KATHY
Add To Circle Google Kathy Rbain
LIKE FANPAGE SPONSOR*WAJIB

FOLLOW TWITTER *  X WAJIB
SILA KLIK UTK LIHAT HADIAH

SENARAI PESERTA
Harap korang support GA Angah dengan Ahkak…

Random by cikamal.com

Imej
nick: mizi tarikh tutup : 10/10/2013

KALAU DAH JODOH TAK KEMANA

Imej
Johan As'ari atau lebih dikenali dengan nama botak juvana. Telah menaruh hati kepada Shila Hamzah. Johan juga pernah memberitahu keluarganya tentang soal pinangan. Ibu bapa saya tak pernah beritahu saya tentang soal pinangan ini kerana mereka memang suka tengok saya rapat dengan Shila. Ibu bapa mana yang tak nak tengok anak mereka bahagia maklumlah Shila wanita yang baik bertudung pasti ramai ibu bapa mahukan anak lelaki mereka rapat dengan Shila,

Orang tua mesti nampak ciri-ciri muslimah pada diri beliau secara jujur memang saya pun tertarik dengan Shila.Hubungan kami hanya berkawan baik.Dia merupakan ikon Malaysia dan saya hanya bekas banduan Sekolah Wira Bakti haha ini aku sahaja tambah. Ujar Johan sambil memberitahu Shila wanita pilihan beliau.

Dalam memilih isteri ada 4 perkara kena rupa paras cantik, keturunan baik-baik, harta dan juga agama. Bagi saya Shila ada keempat-empat ciri tersebut. Selepas Shila putus dengan Lan Todak(sharnaz) disebabkan permintaan bapa beliau ND L…

Special Giveaway untuk Hari Malaysia

Imej
Harapan saya setinggi gunung ingin menjadikan Malaysia sebuah negara yang aman dan makmur. Penduduk pelbagai lapisan masyarakat. Hidup dalam keadaan kesejahteraan saling menghormati antara satu sama yang lain.
Tahniah kepada pejuang bangsa negara Malaysia yang memastikan Malaysia menjadi negara yang harmoni. Cukup segala infrastuktur dan memastikan Malaysia jauh lebih maju dari masa ke semasa.
Hari ini kejayaan yang kita kecapi di Malaysia adalah merupakan contoh terbaik datangnya dari kalangan semua penduduk Malaysia itu sendiri. Kita mahu lihat anak cucu kita di masa hadapan mampu tersenyum.
Atas kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat menyambut hari Malaysia. Marilah kita sama-sama tanamkan dalam diri kita semangat cintakan tanah air tumpah darahku Malaysia. 
Sakalung perhargaan ke pada http://www.santaikata.com atas Special Giveaway untuk Hari Malaysia jangan lupa sertai sebab Special Giveaway ini akan tamat pada 11.59 pm malam ini 16.09.2013

segmen 1st mama

Imej
Click Banner To Join This Segment Syaratnya agak mudah.     Mulakan dengan menepek gambar yang direka khas ini di entry anda.    Linkkan terus ke blog mama lah.. seperti biasa anda selalu buat tu...    Jangan lupa follow mama, semuanya seperti biasa juga...    Nak buat entry atau tidak mama tak kisah... janji anda join cukup dah..    Letak tajuk " Segmen 1st Mama "    Like Facebook mama ye, sebelah tu je.. hihi (Takde fb pun takpe)    Tinggalkan URL blog anda diruang komen.

Segmen tutup pada 30hb September 2013. Mencari 15 pemenang bertuah. Pemilihan berdasarkan random.

Segmen Giveaway fizizaidi With Blogger Awesome!

Imej
Assalamualaikum


Selamat bersegmen korang yang sudi menyertai segmen GA yang tidak seberapa ini dan kepada stalker O< jemput join GA ini juga^^..jangan segan-segan..kita berkenal kenalan selain dapat mengikat ukwah sesama blogger.. pepatah ada berbunyi tak kenal maka tak cinta.
Segmen ini available on a month dan fizi mencari pemenang bagi 4 katagori hadiah iaitu 3 helai Jersey dengan tempekkan nama korang pada Jersey..tempek pun bolee, peluang untuk memiliki Simcard TuneTalk yang bernilai Rm35 , 2+ pemenang Top-up untuk hubungan telekomunikasi yang lebih lama dengan orang tersayang dan 2 pemenang bertuah bakal di review oleh BLOG AKU PENGHIBUR tak minat ke blog di review oleh blogger terkenal lagi mesra? rugi woo tak join
   Hanya 5 langkah mudah diperlukan : Follow blog FIZIZAIDI KARYAKU, AKU PENGHIBUR, BLOG MADAH CINTA &amp;PHEONIXCHARLOTTEAdd To CircleGoogle+ FIZIZAIDI,AKU PENGHIBUR &amp; BLOG MADAH CINTA.klik iklan iklan nuffnang pada blog PHEONIXCHARLOTTEtunggu sampai h…

Rumahnya hanya sekumpulan plastik sampah

Imej
Dimiliki oleh Liu Linchao seorang pemuda miskin dari China. Beliau bergerak di seluruh negara dengan membawa rumah mudah alih beliau. Rumah ini dibina daripada buluh, polietilena dan plastik. Beliau akan sentiasa berjalan mencari kerja-kerja kosong dan mencari dan menjual besi-besi buruk,botol plastik dan kertas-kertas. Sesudah kerja itu diselesaikan, maka beliau akan bergerak semula mencari kerja dan besi buruk di tempat yang lain.
P/S: Begitulah tabah hidup beliau mencari rezeki sedangkan kita hidup dengan segi kesenangan amatlah bersyukur hidup kita.








Segmen Follow Me by Salamah Ishak

Imej
TARIKH TUTUP 22 SEPTEMBER 2013 KALAU TAK NAK JOIN JANGAN KLIK HEHE..

pembedahan plastik untuk jadi superman

Imej
BANDAR CALAMBA, Filipina - Seorang peminat tegar watak Superman di Filipina sanggup membelanjakan wang sebanyak £4,400 (RM22,337) untuk menyerupai wajah watak adi wira kegemarannya itu, lapor sebuah akhbar kelmarin.

Lelaki itu, Herbert Chavez, 35, sanggup melakukan pembedahan plastik bagi mengubah wajahnya. Dia mengubah hidung, memutihkan kulit, menyedut lemak bibir, melakukan penjajaran rahang, mengimplan otot perut dan punggung bagi meniru kehidupan sebenar watak Clarke Kent.

Chavez mula jatuh cinta dengan watak adi wira itu yang terkenal dengan kain mantel merah dan lambang logo S ketika berusia lima tahun selepas menonton watak tersebut di televisyen. Dengan gaji sebanyak 90 Pesos (RM6.57) sejam, dia sanggup berbelanja besar untuk minatnya itu. Chavez berazam mahu mengajar kanak-kanak mengenai nilai-nilai moral yang baik, di samping menceriakan hari mereka.

Dia juga memiliki koleksi memorabilia Supermen terbesar di dunia berjumlah 5,000 unit termasuk patung sebesar sebatang pokok. -…

SAMSUL YUSOF AKAN BERSARA JADI PENGARAH

Imej
Betul ke cerita yang aku dengar ini. Samsul Yusof dengan gua memang kawan baik dia yang bagi tau aku nak berhenti jadi pengarah dia kata nak Jadi blogger full time haha. Bayangkan kalau Samsul Yusof dah tak jadi pengarah filem takkan dia nak aply kerja kilang kot. Cuba bayangkan kalau dia jadi pelayan Mc donald misalnya. Abg sol saya nak beli big mac satu. Samsul pun jawab langcai sudah datang mau beli McD ma. Abg sol bagi air coke satu. Lu mau minum darah ke mau minum air kalau gua mau minum darah memang kaya la McD mesti ramai orang nak belikan. 
Ini semua tipu je nak lakukan filem dia minta simpati mainan politik semata-mata. Tengok dulu Anwar sebelum pelihan raya kata nak berhenti jadi perdana menteri pkr kalau kalah tapi tak berhenti pun. Rosyam Nor ini lakunan terakhir saya pastu belakun juga. Ada la sorang blogger tu kata nak resign jadi blogger tapi pancing kuat pastu ada je sampai sekarang. Tak payah sebut nama la. Siap taip kat facebook saya nak deactive akaun facebook saya…

Segmen Simple & Mudah

Imej
Entah macam mana boleh hilang dari blog saya kak Yumida oi. Ada orang dengki kot saya join segmen akak haha ok sekarang saya tampal balik link blog akak Yumida nasib baik akak bagi tau..

PENGALAMAN JATUH MOTOR

Imej
Cerita bermula begini, sebagai mat rempit sejati waktu tu hujan bapak punya lebat. Gua tak rasa la pulak gua bawa motor laju. Sebab rasa tak laju mana pun tapi ialah benda dah jadi nak buat macam mana. Korang jangan gelakkan aku pulak. Tau jelahkan hujan jalan basah banyak air ada la kereta depan aku boleh brek mengejut pulak. Gua nak brek tak sempat tergolek lah gua macam nangka busuh sedih beb. Bangun cek tangan cek jari cukup tak 10 Alhamdullillah cukup luka sikit2 tu ada la. Buat muka tak bersalah angkat motor buat tak tau je. Dia punya sengat jangan cakap la terasa beb time mandi paling best berdenyut sampai ke otak. Budak perempuan rugi la sebab tak rasa jatuh motor macam budak lelaki best wo. Mujurlah aku masih selamat kalau ada kereta langgar dari belakang dah arwah dah aku nasib kereta belakang aku sempat brek. ^^

LikeLike SendSend 3,778 people like this. Be the first of your friends.

BERMULA SEKADAR MENGORAT....

Imej
bermula sekadar mengorat...
lalu bertemu di suatu tempat...
maka tangan mula melarat...
bila peluk sama rapat...
nafas pun mula tersekat-sekat...
baju sendat mula terangkat..
gunung lurah turut di panjat...
tinggi rendah bacaan di sukat..
jarum meter berpusing ligat..
ular sakti menikam tepat...
lobang kosong mula tersumbat..
ubat cinta tak pernah tergugat...
dulu rata sekarang dah bulat..
9 bulan penuh sarat..
dulu kosong sekarang dah berat...
fikir dunia tak ingat akhirat...
dapat baby di buang merempat..
masalah selesai kononya selamat..
baru terfikir rasa nak taubat...
tapi sekarang sudah terlambat..
tunggu lah masa setiap saat...
di kelak akhirat seksa menjerat ^^

Segmen Sabtu by Emas Putih & Dedeq

Imej
Hadiah : Topup RM5 x 15 Pemenang
Tarikh Tamat : 08 Sept 2013 , 11:59pm

TAHNIAH MALAYSIA

Imej
Satu keputusan yang amat di banggakan sebab Malaysia berjaya mengalahkan pasukan Singapore 1-0 dalam kejohanan pesta bola merdeka. Walaupun nampak harimau malaya nampak kecik pada gambar dan kenaikkan harga minyak 20sen ini tidak mematahkan semagat harimau malaya untuk terus berjuang. Dengan wujudnya stesen minyak 1 Malaysia pembentangan bajet 2014 oleh perdana menteri Najib Razak ini dapat mengurang beban rakyat semoga perlaksaan ini akan terus berjaya hendaknya.

TEKA TEKI TEKA TEKUK ULAR MATI DALAM MANGKUK

Imej
1. Jilat², bila dah basah cucuk lubang, pe dia?(MASUK BENANG DLM LUBANG JARUM)

2. Apa dia botak & badan berbulu? (BULU TANGKIS)
3. Ku kangkangkan kakinya, ku usap², letak atas batang, rasa lega, apa dia? (CERMIN MATA)
4. Masuk dalam mulut, keluar buih, apa kah itu? (GOSOK GIGI)
5. Lembu ada 4, orang pompuan ada dua jer benda tu, ape ke bendanye?(KAKI)
6. Bulu bertemu bulu semakin rapat semakin sedap rasanye. (TUTUP MATA NAK TIDO LER) 
7. Badan b’temu badan cucuk batang keluar air. (MESIN TEBU) 
8. Laki² kalau xdapat benda tu dia gunakan tangan. (SUDU ATAU GARPU NAK MAKAN)
9. Buka tudung, picit perut, keluar benda putih. (UBAT GIGI)
10. Tutup pintu tutup lampu bukak kain main. (WAYANG)
11. Ada 3 orang p’mpuan duduk kat kedai makan ais krim. Sorang tengah jilat ais krim, sorang tengah hisap ais krim, dan sorang lagi tengah gigit ais krim. Korang rasakan...Perempuan mana yang dah kawin? (YG PAKAI CINCIN) 
12. Apabila saya pegang awak punya saya rasa, apabila awak pegang saya punya a…

MIZI SEMPOI

Imej
Business card aku dah siap maklumlah baru nak berkecimpung dalam arena dunia business perniagaan secara kecil-kecilan. Cantik juga dia buat tak sangka. kalau sesiapa yang nak buat business card macam aku korang boleh pergi ke JfzPakarPrinting terus klik di sini [KLIK SINI]
Bak kata blog Hasrulhassan kita kena pandai rebut peluang. Maklumlah harga minyak dah naik. Banyak benda nak pakai duit sekarang. Sesiapa yang belum join 8share boleh join 8share ye. Nak join klik sini [KLIK SINI]

KALAU AKU KAYA

Imej
Best betul kalau duit banyakkan. Betul ke gambar kat atas ini sampai 2juta duit dia. Apalah perniagaan dia buat sampai kaya mak datuk. Walaupun macam mana kita cari duit pastikan duit kita itu datang dari sumber yang halal. Jom layan lagu Altimet ini.


* artis terkaya Malaysia * orang terkaya Malaysia

Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com

Imej
Klik di sini untuk menyertai Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com

Jom sertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Segmen ini berlangsung daripada 1 September 2013 hingga  30 September 2013. Caranya mudah sangat. Cuma lima langkah sahaja.

Follow Blog cikguzamrud.com, Tambah Google+ hijau zamrudBuat entri bertajuk "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com" Copy paste kod HTML yang telah disediakan diruangan HTML new post dan publish entri.Tinggalkan link (URL entri) anda diruangan komen entri ini. Klik mana-mana iklan Nuffnang.
Blog rakan blogger yang menyertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com" akan tersenarai dalam bloglist cikguzamrud.com sehingga 31 Disember 2013.

Segmen ini dibuat sempena pertukaran domain pbssainsonline.blogspot.com kepada cikguzamrud.com. Selain itu, ia memberi peluang kepada cikguzamrud mengenali rakan-rakan blogger dan menziarahi blog rakan-rakan blogger. Secara tidak langsung segmen ini dapat merapatkan lagi persahabatan sesama…