Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel movie

FUNGSI IBERET FOLIC

Imej
Iberet Folic berfungsi adalah ubat untuk ibu hamil. Ibu yang hamil sesuai ambil sebiji sehari selepas makan dan sebelum waktu tidur. Iberet folic juga adalah pelengkap untuk vitamin-vitamin lain iaitu asid folic, kalsium dan vitamin c. Pada mulanya kami cuma pakai obimin rupanya obimin tak sesuai sebab obimin tidak mempunyai fungsi untuk membantu mereka yang mempunyai masalah penurunan darah hb dan ia juga baik untuk perkembangan bayi..
Harus di ingat Iberet Folic tidak sesuai bagi mereka yang belum hamil, Bagi yang masih dalam proses persenyawaan ibu-ibu sudah memadai makan asid folic kerana asid folic adalah sesuai untuk lekatkan sperma dan ovari ketika persenyawaan.
Adakah saya memakan Iberet Folic saya tidak perlu memakan supliment lain. Itu terpulang pada diri anda jika anda ada masalah makan ubat iberet folic sudah memadai. Ubat kalsium boleh diganti dengan minum susu manakala vitamin c banyakkan minum jus oren.
Atas nasihat doktor dan ramai telah mencuba ternyata Iberet Folic…

APA ITU NETFLIX

Imej
Netflix ini macam DVD la tetapi kita sewa DVD dulu dekat kedai bezanya netflix kita bayar menggunakan perisian internet dan kita boleh terus tengok menerusi internet. Astro salah satu syarikat di Malaysia telah berkerjasama dengan netflix meluaskan pasaran yang pada mulanya di US dan kini telah hadir di Malaysia.

Rakyat Malaysia adalah pelbagai dan berbilang bahasa dan menikmati pelbagai kandungan tempatan dan antarabangsa. Penawaran kandungan kami adalah berbeza dan kekal daya saing ketika datang untuk memenuhi keperluan yang berbeza-beza daripada keluarga pelbagai etnik di Malaysia.Astro menawarkan rangkaian penuh dengan kandungan dari Sukan LIVE kepada filem Hollywood, acara LIVE kepada waktu yang sama di Hollywood, Korea dan Asia, Pendidikan, kandungan Fakta dan Gaya Hidup setempat sepenuhnya. Astro juga menawarkan asal kandungan tandatangan tempatan sebagai tambahan kepada set kotak musim lalu dan episod atas permintaan.

Kami mengekalkan kepimpinan kami dalam mempunyai kandu…

BEKAL UNTUK MATI

Imej
SEBUAH CEBOK AIR BEKAL UNTUK MATI

Semasa saya singgah di satu masjid untuk bersolat zohor,sebuah kereta Proton Saga  tua juga masuk ke kawasan masjid,saya agak mungkin juga singgah nak bersolat zohor.Jam sudah menunjukkan pukul dua lebih.Pemandunya seorang tua berserban turun dan ditangannya saya lihat memegang sebuah pencebok air atau gayung.Mungkin dia nak tumpang mandi di masjid,tekaan hati saya.Ketika saya berwuduk di kolah masjid,dia pun berwuduk sama dan mencedok air dengan cobok air yg dibawanya untuk menbasuh kaki.Saya menggunakan cebok yang telah tersedia.Cebok yg dibawanya diletak ditebing kolah dan dia naik ke masjid,lalu kami solat bersama.

Ketika menuruni tangga masjid,saya lihat dia terus ke keretanya.Saya segera memperingatnya ceboknya yg tertinggal.Dia beralih senyum kepada saya dan berkata,"Saya sengaja bawa cebok yang baru dibeli dan ditinggalkan di masjid yg ada kolah,sebagai satu wakaf yang kecil yang saya mampu,moga ia memanfaatkan."Subhanallah!Saya pul…

RASA NAK NANGIS

Imej
Baca ni serious rasa nak nangis. Attention ! Pls Read This ! Tolong bce smpi habes walaupun panjang..

Kata ustaz, mahsyar ni punya la lama sampai kita hari ni tak mampu fikir berapa lama kita akan berada di alam mahsyar.
Para sahabat Rasulullah saw tanya, mahsyar kat mana?

Jawab Rasulullah saw, mahsyar ni di bumi ini sendiri di mana bumi ini dihamparkan. Tiada pokok, tiada sungai, gunung ganang, tempat berteduh dan tiada bertepian.
Ini terjadi bila malaikat israfil tiup sangka kala pada pertama kali.

Kali kedua malaikat israfil tiup, semua manusia akan bangkit dari kubur masing2 dalam keadaan yang sungguh terpinga2. Lalu manusia bertanya sesama sendiri, dimana kita?

Lalu datang api dari laut yang meluap-luap menghambat manusia ke mahsyar.

Bayangkan manusia seluruhnya dari zaman nabi Adam as sampai manusia terakhir hidup di atas muka bumi ini dibangkitkan dalam keadaan lapar dan haus yang bersangatan serta bertelanjang bulat dihambat ke mahsyar.
Rujuk surah yassin ayat 52-54.

Ditambah…

LANGIT BIRU

Imej
Ketika Aku melihat Langit Biru
Terasa Indah Dunia ku
Terimakasih Tuhan Kau telah sempurnakan
jiwa raga di tubuh ku

Ibu.. kuatkanlah hati anak mu
Ku tak mampu Hidup tanpa diri mu
Ayah.. Menapa kau pergi tinggalkan ku
Sungguh ku menahan duka di hatiku

Hanya air mata di pipiku
yang menemani ku setiap mengingatmu
Bapa dan Ibu ku, dengarkan rintuhan ku.


Ohh Tuhan ku, ku memohon padamu
Ampuni perbuatan ku
Bapa dan Ibu yang membesarkan aku
Kini dia di Surga-Mu

PEMALAS MANUSIA

Imej
Punyalah pemalas sampai nak buat kerja pun kena tidur ke. Tapi best gak macam ini bayangkan kalau opis aku macam ini buat kerja sambil tidur hehe. kalau keybord warrior suka la benda macam ini senang nak online sambil tidur.

kita selalu fikir

Imej
Kita selalu fikir ada manusia yang lebih baik daripada kita yang sempurna dari segenap sudut.

Kita selalu sangka yang nasib diri ini tidaklah secerah dan sebagus orang lain.

Bila terlalu kecewa kita terus menyalahkan takdir 'kenapalah nasib aku macam ni?', 'kan bagus aku jadi macam dia semua benda dia minta mesti dapat'.

Menyalahkan takdir ibarat menyalahkan tuhan. Aku percaya tuhan itu maha adil. Manusia suka mencari kesempurnaan tetapi hakikatnya makin dicari kesempurnaan makin dia sedar yang kesempurnaan itu hanya milik tuhan.

Kita tak boleh jadi sempurna secara keseluruhannya.

Ada yang kaya tetapi sakit.

Ada yang kaya, sihat tetapi tiada masa.

Ada yang kaya, sihat serta punya masa tetapi jauh dari agama.

Ada yang beragama perasan sempurna tetapi stereotaip dengan manusia yang jauh dari kasih sayang tuhan.

Ada yang jahil tetapi tidak putus-putus mencari jalan menuju tuhan.

Ada yang sangka dirinya sempurna tetapi lupa untuk bersyukur.

Kalau mahu sempurna, sempurna y…

SEGMEN WWW.SITISHARINI.COM

Imej
Assalamualaikum semua=)

Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.sitisharini.com .

Jemput join semua ye. Thanks!! =))
Tarik tamat: 15/03/15

SIPUT DAN KATAK

Imej
Ada seekor siput selalu iri hati memandang sinis terhadap katak. Suatu hari, katak yg kehilangan kesabaran akhirnya berkata kepada siput:

“Tuan siput, apakah saya telah melakukan kesalahan, sehingga anda begitu membenci saya?”..

Siput menjawab: “Kalian kaum katak mempunyai empat kaki & boleh melompat ke sana ke mari. Tetapi saya mesti membawa cangkerang yg berat ini, merangkak di tanah, jadi saya merasa sangat sedih.”

Katak menjawab: “Setiap kehidupan memiliki penderitaannya masing², kamu cuma melihat kegembiraan saya, tetapi kamu tidak melihat penderitaan kami (katak).”

Dan seketika, ada seekor helang besar yg terbang ke arah mereka. Siput dengan cepat memasukkan badannya ke dalam cangkerang. Sedangkan katak dimangsa oleh helang. Akhirnya siput baru sedar, ternyata cangkerang yg di milikinya bukan merupakan suatu beban tetapi adalah kelebihannya.

Moral - Nikmatilah kehidupan kita, tidak perlu dibandingkan dengan orang lain. Iri hati kita terhadap orang lain akan membawa lebih banyak p…

semoga acik tabah

Imej
Entry ini khas mizi tujukan untuk acik. Mizi pun terasa kehilangan arwah ayah masa tahun 2009 masa itu mizi baru habis digree. Mizi terpaksa tidak pergi konvo sebab tuhan lebih sayang pada arwah ayah. 
Masa itu mizi tengah kerja mak call suruh balik sebab mak kata abah jatuh. Masa tu waktu zohur abah ambik air sembahyang. Mak risau sebab abah tak keluar dari bilik air. Mak panggil abah tak nyahut. Mak cuba skodeng tengok abah dah jatuh dalam bilik air. Mak panggil jiran sebelah rumah. Jiran tu lelaki dia terus tendang pintu bilik air. Pastu abg tu terus call ambulan. Mak memang kuat dia dah tau abah akan pergi ambulan pun datang makcik minta maaf pakcik dah xde. hmm..
Semoga acik tabah arwah ayah acik akan di tempatkan oleh orang-orang beriman. Ini sahaja yang mizi dapat cerita untuk acik. 
http://www.akupenghibur.com/2014/10/patah-tumbuh-hilang-tak-berganti.html

SUAMIKU ENCIK SOTONG

Imej
Cerita ini gua kena tengok sebab nampak macam best haha. Shanaz jadi lembut selalu dialah muka paling gangster boleh pulak jadi pondan. Akan bermula siaran isnin 27/10/2014.


Royal Sweetener Stevia

Imej
Merupakan produk yang mengandungi ekstrak dari daun stevia. Kemanisan yang terhasil dari daun stevia merupakan Pemanis Semulajadi yang 300 KALI lebih manis dari gula biasa.

Kajian klinikal menunjukan STEVIA berguna sebagai pengganti gula. Lebih dari sifat pemanis, kajian juga menunjukkan kesan penurunan tahap kawalan kencing manis (diabetes), penurunan tahap tekanan darah tinggi dan penurunan berat badan untuk pesakit obesiti.

Dapatkan Di Sini!!

Kegunaan Stevia sebagai pemanis mula disedari oleh orang Eropah pada kurun ke-16. Sejak itu ia mula digunakan dengan meluas di Eropah sehinggalah dibawa ke Asia. Walaubagaimanapun kajian terhadap Stevia hanya mula dilakukan pada kurun ke-19 apabila para pengkaji di Brazil mendengar cerita yang sehelai daun Stevia boleh memaniskan sebiji buah peria dan juga secawan teh herba yang kelat. Ia mula dikaji oleh seorang ahli botani Paraguay yang bernama Moises S.Bertoni yang kemudiannya menulis antara artikel-artikel awal mengenai Stevia pada awal kurun…

IPHONE 5S GAJET IMPIAN SETIAP BLOGGER

Imej
Siapa taknak iphone5s kan rugi kalau tak nak benda free. Kalau ada rezeki dapat jangan jeles ye. Jom join buat je entri kalau rating naik mungkin korang terpilih. Lepas tu jangan lupa buat backlink ke blog denaihati.com ye. 
Iphone 5s ini bagus mempunyai ciri handphone yang wajib di miliki. senang nak bawa kemana-mana kualiti gambar yang awesome beb. Rugi kalau korang tak cuba sendiri. Good luck untuk korang yang join kontest yang sama..

kalau korang nak join boleh klik sini
blog penaja :- 1. http://ejamothman.com/ 2. http://eridy.com/ 3. http://www.hilalazmi.com/ 4. http://www.eizil.com/ 5. http://alansarhealth.com/ 6. http://www.syuhada1981.com/ 7. http://www.diarymama.com/ 8. http://www.pendekarberkuda.org/ 9. http://www.saji.my/ 10. http://abangensem.com/ 11. http://enveeus.com/ 12. http://www.pakarniaga.com/ 13. http://anarm.net/ 14. http://daddydee.net/ 15. http://www.sunshinekelly.com/ 16. http://sweetkurma.com/
17. http://awn.my/
18. http://www.mawarmerah2008.com/
19. http://…

TERIMA KASIH BROTHER FERO

Imej
Terima kasih brother Fero gua berjaya dapat tempat pemenang ke4. Walaupun industri muzik terlalu sukar tetapi gua percaya lu bro boleh pergi jauh. Jangan naik dengan gosip murahan ok. Semoga lu sukses selalu. 

BERJALAN KE MAHSYAR

Imej
Kata ustaz, mahsyar ni punya la lama sampai kita hari ni tak mampu fikir berapa lama kita akan berada di alam mahsyar. Para sahabat Rasulullah saw tanya, mahsyar kat mana? 
Jawab Rasulullah saw, mahsyar ni di bumi ini sendiri di mana bumi ini dihamparkan. Tiada pokok, tiada sungai, gunung ganang, tempat berteduh dan tiada bertepian.Ini terjadi bila malaikat israfil tiup sangka kala pada pertama kali. Kali kedua malaikat israfil tiup, semua manusia akan bangkit dari kubur masing2 dalam keadaan yang sungguh terpinga2. 
Lalu manusia bertanya sesama sendiri, dimana kita?
Lalu datang api dari laut yang meluap-luap menghambat manusia ke mahsyar. Bayangkan manusia seluruhnya dari zaman nabi Adam as sampai manusia terakhir hidup di atas muka bumi ini dibangkitkan dalam keadaan lapar dan haus yang bersangatan serta bertelanjang bulat dihambat ke mahsyar.
Rujuk surah yassin ayat 52-54. ditambah dengan binatang lagi, jadi tak dapat dipastikan jumlah makhluk pada hari tu.
Saidatina Aisyah ra pernah b…

Fungsi Handphone Yang kita Tidak Tahu...

Imej
Fungsi Handphone Yang kita Tidak Tahu...

Tahukah anda bahawa telefon bimbit anda sedikit sebanyak boleh membantu dikala kecemasan.Banyak perkara yang boleh anda lakukan,antaranya : -

1) NOMBOR KECEMASAN

Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112.Jika anda dalam kecemasan dan berada dikawasan tiada liputan untuk semua talian telefon bimbit yang anda gunakan, cuba dail nombor kecemasan 112.Ia boleh digunakan walaupun di kawasan yang tiada liputan dan lebih menarik lagi,ia boleh terus didail walaupun papan kekunci telefon bimbit anda dikunci ( Keypad lock )

2) KERETA TERKUNCI

Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci dari luar.Mesti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda.Jangan risau,telefon bimbit boleh membantu,tapi bagi kereta yang menggunakan system penggera ( alarm ) sahaja . Caranya,cuba anda hubungi seseorang yang berada di rumah.Minta dia ambilkan kunci pendua …

KENAPA ASUS T100

Imej
Dengan adanya asus t100 gua rasa gua xde masalah lagi nak update blog. Lagipun harganya xde la mahal sangat. Prosesor dia sangat lancar pakai windows 8 touchscreen. Yang paling best 2 dalam 1 boleh jadi ipad. Setakat ini gua guna tiada masalah lansung. Antara laptop paling best yang pernah gua guna seumur hidup gua. Mungkin ipad lagi best. Tapi ipad xde microsfoft. Agak leceh nak buat asigment misalnya. Yang ini jangan risau ada microsft pastu 500gb siap ada lubang usb untuk cucuk pendrive. Asus siap bagi webstorerage percuma dalam internet pulak.
ASUS juga support hdmi di mana korang boleh conect ke tv. Gambar memang tidak mengecewakan. Setakat nak main game fifa2014 takde masalah mungkin dota atau counter stike sangkut sikit. Kalau photoshop movie maker xde masalah tengok youtube xde masalah janji internet korang laju. Tak percaya boleh tanya pakcik google ramai yang puas hati. Asus rangking ke3 selepas appel ngan lenova. maknanya lebih baik dari samsung, toshiba atau hp. klik link…

TIPS UNTUK BUNUH DIRI

Imej
Dalam dunia yang pancaroba. Hidup yang penuh dugaan dengan kos sara hidup yang meningkat. Banyak masalah yang terpaksa ditelan. Member kat facebook pun ramai yang unfriend. Jadi hari ini aku nak bagi 10 tips bunuh diri :-


1. Pergi banggunan 10 tingkat atau lebih kemudian terjun ke bawah.
2. Bawa kereta laju-laju kemudian langgar pokok atau tiang lampu.
3. Makan racun tikus. Seelok-eloknya 1 botol terus.
4. Beli minyak petrol di stesen minyak berhampiran. Tuang satu badan dan nyalakan lighter.
5. Pergi ke stesen keretapi kemudian baring di landasan tersebut. Kalau boleh suruh member tolong ikatkan.
6. Beli tali gantungkan atas kipas masukkan kepala masukkan dalam tali kemudian suruh member on kipas tersebut.
7. Pergi taman buaya kemudian terjun dalam kolam buaya tersebut.
8. Pergi negara yang sedang berperang jangan bawa senjata.
9. Mandi di kawasan yang mempunyai ikan pirana.
10. Pergi bunuh pak menteri atau kerabat di raja. Belum sempat nak bunuh pasti korang akan dibunuh dulu.


Selamat memcuba …

SINCHAN BILA DEWASA

Imej
Mesti bestkan kalau Sin Chan bila dewasa. Sin Chan merupakan pelakun utama yang memegang watak nakal. Aksi Sin Chan pernah mendapat tentangan antaranya salah satu aksi puri-puri. Sin Chan juga merupakan juara tinju kanak-kanak dan peminat setia animasi aksen kamin. Jom kenali watak-watak dalam cerita Sin Chan:-
Misae - mak Sin chan yang sering menjaga penampilan diri. Pantang tengok jualan murah dan banyak lemak di perut haha. Nohara - ayah Sin Chan merupakan seorang pegawai jawatan besar di syarikat. Takut bini. Himawari - adik Sin Chan perangai sama macam abang dia suka lelaki tampan.
Shiro - anjing putih perliharaan Sin Chan dan keluarga Nohara. Selalu menjadi mangsa Sin Chan.
Kazama - kawan sekelas Sin Chan muka belagak dan poyo. suka menunjuk-nunjuk dia kononnya bagus.
Nene - watak perempuan beliau ada seorang emak yang mempunyai bear bunny menjadi mangsa apabila geram dengan Sin Chan
Masao - seorang yang penakut.Minat pada Ai tetapi Ai tak layan dia.
Bo - seorang pendiam. Belia…

DETEKTIF CONAN

Imej
Shinichi Kudo , seorang detektif sekolah menengah berusia 17 tahun yang biasanya membantu polis memecahkan kes penyiasatan beliau kemudian diserang oleh 2 anggota sindiket misteri ketika mengawasi sebuah kawasan. Ia kemudian diberi minum racun yang menyebabkan diri beliau menjadi kecil. beliau menjadi kanak-kanak berusia tujuh tahun. Untuk menyembunyikan identitinya dan untuk
meneruskan sindikat tersebut, Shinichi bertukar nama kepada Conan Edogawa . Conan Edogawa adalah tajuk buku penyiasatan jepun yang popular. Beliau mengambil keputusan tinggal bersama Ran Mouri (kekasih Shinichi) , dan juga ayahnya Kogoro Mouri , merupakan seorang detektif swasta


Shinichi mengambil keputusan bersekolah di Sekolah rendah Teitan dan membentuk kumpulan Detektif Cilik dengan 3 teman sekelasnya, iaitu: Ayumi Yoshida , Mitsuhiko Tsuburaya , dan Genta Kojima . Meskipun tubuhnya mengecil, ia tetap memecahkan beberapa kes penyiasatan. Beliau berjaya menyelesaikan kes pembunuhan dan meniru suara Kogoro Mour…