Posts

Showing posts with the label bloglist

11 tips buka pintu rezeki

Image
Rezeki itu luas, dan untuk dimurahkan rezeki juga luas cara-caranya. Berikut adalah koleksi 11 Tip Murah Rezeki dari Facebook saya…

1)Redha sekiranya ada pintu rezeki tertutup. Bukan rezeki kita la tu… tapi InsyaAllah tingkap rezeki lain akan terbuka.

2)Nak duit? Perlu Doa, Usaha, Ikhtiar dan Tawakal. Baru dapat D-U-I-T :)

3)Maafkan salah & silap orang lain sebelum tidur malam ini. Bila hati tenang, rezeki mudah datang.

4)Kalau tak mampu untuk sedekah wang ringgit selalu, lakukan solat Dhuha selalu kerana ianya mengandungi banyak manfaat sedekah.

5)Bersangka baik dan doakan kejayaan orang lain. InsyaAllah ramai akan doakan kita kembali.

6)Tunaikan hajat orang lain dan bantu orang lain mencapai hajat/matlamat mereka. Nanti ramai yang akan membantu permudahkan usaha kita pula.

7)Sedekah dan derma confirm tidak akan mengurangkan rezeki anda. Malah ia akan menambahkannya lagi.

8)Sekiranya terjumpa jalan buntu, tak perlu minta bantuan orang lain dulu. Terlebih dahulu minta bantuan All…

BAJU BLOGGER

Image
Inilah baju raya aku tahun ini haha nampak comel je. Walaupun blog takde la apa sangat tetapi teringin gak nak bergaya. Terima kasih kepada encik Aniq Bukhary yang tolong design. Buat masa ini aku ada 3 baju blogger. Kalau korang nak beli boleh ke fb beliau. Sendiri klik la ye..
https://www.facebook.com/TeratakIndahAniqBukhary

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

Image
As-Salam
[ Tekan banner di atas kalau nak join ]
Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)

4 perkara asas dalam perniagaan internet

Image
4 Perkara Asas Perniagaan Internet
Sebelum ke tahap yang advance pastikan anda lakukan 4 asas ini sebelum anda masuk ke bidang perniagaan internet.
Kenal pasti perniagaan yang ingin anda lakukan - Langkah ini perlu dilakukan untuk mengenal pasti hala tuju dan objektif sebelum anda serius untuk memulakan perniagaan internet. Anda perlu terapkan minda sebagai usahawan sebelum memulakan perniagaan. Pastikan perniagaan yang bakal anda usahakan adalah benar-benar mempunyai pasaran yang luas.Laman web anda - Anda perlu memiliki laman web anda sendiri. Tidak kiralah ia adalah versi percuma ataupun berbayar asalkan anda memiliki dalam web. Ia bertujuan untuk membina satu platform untuk pengunjung laman web ataupun trafik anda dapat mengenali potfolio pernigaan anda.Menerima bayaran di internet - Anda perlu ketahui cara pembayaran secara online yang boleh dilakukan dari pelbagai cara. Mungkin yang biasa kita dengan pembayaran bank online, Paypal dan sebagainya. Pelajarilah cara bagaimana otai I…

SEKOLAH NINJA KIDS

Image
Sebagai seorang ninja kita perlu berani menghadapi musuh. Jangan terlalu anggap musuh begitu lemah kerana mungkin tanggapan yang kita buat itu salah. Sebagai ninja, rakan pasukan adalah kejayaan utama. Ninja perlu bertindak dalam pasukan dan paling penting perlu ada ketua. Jom kenali watak ninja dari sekolah tahap satu ninja sekolah dakutake:-
Rantaro - bijak anak miskin mempunyai bapa merupakan seorang ninja hebat penjaga istana dah berhenti kerja dan ambil upah tanan sayur depan rumah.
Kirimaru - obses pada duit. Rajin berniaga. Ayam yatim.
Sinbed - budak gemuk. Suka makan. Bapak dia kaya.
Cikgu Doi - ninja hebat. Miliki watak hansem dan banyak musuh.
Cikgu Tobe- cikgu seniur kelas atasan. Miliki misai tebal teknik penyamaran paling hebat jadi perempuan.
Pengetua- pengetua sekolah ninja dakutake dan memiliki seekor anjing putih tugasnya bunyikan loceng waktu rehat.
Makcik kantin- masakan yang sedap tetapi pantang sesiapa yang tak habis makan akan di denda.

INILAH KEHIDUPAN MANUSIA SEKARANG

Image
Dalam era kemajuan sains dan teknologi tidak mustahil manusia hanya hidup seperti ini. Ini kerana kos sara hidup yang tinggi manusia memilih jalan singkat untuk melakukan kerja hanya di rumah. Apa sahaja segala mak nenek ada di internet. Maklumat, informasi dan berita. Malah internet juga dalam memberikan pulangan lumayan untuk individu.

Aku ada 2 situasi yang perlu aku pilih sama ada teruskan kerja kena marah dengan bos. Bangun awal pagi untuk kerja. kalau nak di bandingkan sebenarnya sutuasinya sama  Duduk di rumah muka tersenyum. Rakan alam maya lebih mudah berinteraksi kalau nak di bandingkan dengan rakan sebenar. Tetapi rakan sebenar seronok yang kurangnya kita akan mewujudkan sifat persaingan dalam diri.

KENAPA TAK BERBALOI LANGGAN ASTRO

Image
Saya akan menjawab 4 sebab kenapa persolan yang selalu bermain di fikiran encik. Saya tak boleh paksa encik/puan langgan astro sebab encik/puan berhak menilai sendiri. Tetapi kalau encik beri peluang pada saya tak mustahil bukan..

1. Pakej terlalu mahal
- kalau nak di bandingkan memanglah encik kata pakejnya mahal. Tetapi itu bukan masalahnya kalau encik tak mampu untuk langgan pakej movie atau sport tak perlulah langgan bukankah ada pakej yang murah bukan, bayarlah ikut kemampuan bukan ikut nafsu. Lagipun pakej movie memang mahal sebab kos pembikinan movie juga mahal dan bayaran pelakun pun mahal.

2. Kebanyakan siaran berulang
- Ulangan sesuatu cerita kerana tempoh penyiaran atau pembikinan sesuatu filem adalah tinggi. Jika syarikat menayangkan filem yang murah tidak berkualiti mesti penonton akan lari dan kesetiaan pelanggan jangka masa panjang akan hilang. Lagipun tempoh penyiaran 24 jam. Mustahil bukan nak buat 8 filem dalam satu bulan.

3. Iklan yang banyak
- Iklan adalah sesuatu…

KELUH KISAH KASIM

Image
Untuk beberapa tahun, Kasim telah melakukan hubungan sulit bersama pembantu rumahnya yang berasal dari Bandung, Indonesia bernama Sumarni...

Suatu hari, Sumarni memberitahu Kasim yang dirinya mengandung ... Kasim yang tidak mahu isterinya tahu, telah mengambil keputusan untuk menghantar Sumarni balik ke Bandung untuk melahirkan anak mereka di sana ...

Beliau berjanji akan menanggung segala perbelanjaan untuk anak tersebut sehingga anaknya nanti berusia 18 tahun... Supaya rahsia mereka berdua tidak bocor, Kasim menyuruh Sumarni supaya menghantarkan sekeping poskad dengan menulis perkataan "Mi Bandung" dibelakangnya setelah anak mereka lahir nanti.. Kasim akan menguruskan pengiriman kos perbelanjaan untuk anaknya setelah mendapat poskad itu nanti ...

9 bulan selepas itu, ketika Kasim pulang dari kerja, isteri Kasim iaitu Maimunah menegur Kasim dengan muka yang keliru ...

"Bang ... abang dapat poskad yang peliklah hari ni," kata Aishah. "Oh, tak pe ... bagi poskad tu…

10 PERKARA TAK BOLEH BELI DENGAN DUIT

Image
1. Masa
Duit tidak akan dapat mengembalikan masa yang telah berlalu. Setelah hari berganti, maka masa 24jam tersebut akan hilang dan tidak akan mungkin akan kembali lagi. Oleh itu gunakan setiap kesempatan yang ada untuk menyatakan perhatian dan kasih sayang anda kepada orang yang sangat anda sayang dan anda cintai, sebelum waktu itu berlalu dan anda menyesalinya.Begitu juga dengan tanggungjawab dengan Allah, jika kita terlepas waktu Subuh pagi tadi, ia tidak dapat ditukar dengan berapa juta pun wang untuk kembali ke waktu Subuh tadi. 2. Kebahagiaan
Memang kedengaran pelik, tapi inilah kenyataannya. Duit memang boleh membuat anda merasa senang kerana anda boleh bercuti mewah, membeli segala kemudahan yang sangat canggih, atau membeli kereta dan rumah mewah 8 tingkat sekalipun. Tetapi duit tidak boleh menghadirkan seseorang kebahagiaan dari dalam lubuk hati kita. Berapa ramai orang kaya yang tidak boleh tidur walaupun dalam aircond yang sejuk dan dalam bilik yang super mewah yang katiln…

PEPERANGAN ANTARA BLOGGER - PART 2

Image
Baru-baru ini aku terlibat secara langsung sekali lagi berentap untuk kali ke2 dalam arena paintball. Kami dibantu oleh skaud kaki travel. Jangan tanya aku apa itu kaki travel sebab aku sendiri pun tak tau. Lokasi di cyberjaya paintball majlis daerah sepang. Walaupun tak sehebat rosyam nor dalam cerita balastik tetapi aku sedar tugas dan tanggungjawab perlu diteruskan untuk memastikan negara dalam keadaan aman. Alhamdullilah kami berjaya pulang dengan selamat. Muka puas terpancar pada wajah masing-masing. ikuti perkembangan seterusnya dalam perancangan kami menjadikan Malaysia sebuah negara aman. Episod lepas boleh [klik sini]


New Year Giveaway by FD & FariqanAfina

Image
Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Novel x 1, face towel x 1, door stopper x 1, contact lens (power 0) x 1, bookmark dari Langkawi x 2, Smurf Shoes Hp Plug x 2, sabun susu beras x 1, 2 pcs shiseido mask x 1, topup RM10 x 2, topup RM5 x 2, set note clip x 2, set pen & keychain x 1, facial cleanser by Face Shop x 2, dua helai tudung bawal plain x 1, hadiah misteri x 1, felt brooch x 5, dan bookmark untuk 10 peserta terawal dan terakhir.

New Year Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Fariqan Afina, Syamimi Al-Fatihah, Airis Arissa, Nadratul Syazwana, Azyan Ramle, Syiera, Aiman Aziz, Azwar Syuhada, Lienda Liedot, Nur Farahain, Yumida, Fhatin Amelia, Coretan Mambang, Hatin Athirah, dan Little Khalifah.


Tamat 25 Januari 2014, 10 Malam.

GA PERTAMA 2014 BLOG PARIPARIPUTIH

Image
Baru lepas tengok tayangan perdana pari-pari putih rasa terpegun dengan video tersebut. Tetapi kenapa beliau pilih jadi blogger satu ketetapan yang telah di tetapkan oleh Allah dan bermula dari satu follower dan kini telah mencapai satu tahap yang cukup dibanggakan. Alang-alang ada kontest ini aku joinlah rugi kalau tak join. Siapa yang nak join klik banner kat atas tarikh tutup 7 Februari rugi kalau tak join jom layan video kat bawah kalau yang tak kenal siapa PPP ni. Ini blog dia www.paripariputih.com


Segmen : Bloglist dan blogwalking by Miss Fairytale

Image
TARIKH TUTUP 4 FEB 2014

Mini Calendar Giveaway by aienhermionie.com

Image
jom join mini calendar giveaway ni. tekan banner untuk join..
dianjurkan oleh www.aienhermionie.com
dengan kerjasama ana ahmad, fatin diana, mojat cerewet, 7teencollection, sharina elyana, hawasyazanalee, amanina nasuha

senarai hadiah. sini
keputusan pemenang akan diumunkan pada 3febuari2014
tamat 31.januari.2014

HAPPY NEW YEAR GIVEAWAY by TASHA & CIK AKIE

Image
Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera


*klik banner untuk join*
Happy New Year Giveaway ditaja oleh Tasha & Cik Akie Di sponsor oleh Tasha | Cik Akie | Asha Lya | Aina Nabila | Chenta Haty | Aina Husna | LollyShoppe | Far Zana | Zetty Hulwany | Raihana | Ssan | Joojoo craft | Cahaya Ainn | Hajar nizam | zulaizat | Ezzatie | Haida Husmey | zumal | kyle kasha | syuhadah mazli | Syazwani
PEMENANG BERDASARKAN: TOP REFFERAL RANDOM
Azam tahun 2014 saya ialah: nak menang ga tasha & cik akie




PENCARIAN EJEN PRIMADONA

Image
Astro kini mencari anda yang berbakat dalam bidang seni penyiaran. Jika anda adalah seorang wanita berstatus janda anda layak memohon. Mana tau rezeki tuah memihak pada anda. Anda perlulah berusia 21 tahun ke atas berpenampilan cantik yang penting lulus SPM. Anda boleh menghantar borang permohonan anda sekarang kerana tarikh tutup sehingga 14 January 2014. Maklumat lanjut layari www.sinar.fm/primadona
Sila muatturun borang ini. Klik Disini

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog

Image
Assalammualaikum WBT dan Salam Sejahtera.


Senarai Hadiah
Top Referral : Cash RM50 + Fridge Magnet from Turkey
Random : Chiffon Blouse x 5 Pemenang Maxi Dress x 3 Pemenang Perfume x 2 Pemenang Voucher Shopping bernilai RM5 x 10 Pemenang T-shirt R4BIA x 5 Pemenang
Marilah join sama2. Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog ini mendapat sponsor daripada Aku Vs Dia, Dehotsop Hayati, Mak Jah Closet, Honey Clover Closet, T-shirt Mudah Terengganu dan YaYa Boutique.
Jangan lepaskan peluang ini fellas! Just click the banner above and follow the simple rules. Goodluck and thank you =)



GADIS MENGANDUNG PAKAI SELIMUT

Image
Serius pembohong macam mana boleh mengandung kalau pakai selimut adik. Kalau ia pun kebarangkalian terlalau tipis tak mungkin sperma boleh masuk ke tempat tu. Tak taulah mungkin kakak tidur bogel kita tak tak tau. Kalau mereka yang belajar sains sperma tak boleh hidup terlalu lama dengan suhu darjah 37 darjah celsius. Sperma ini macam berudu. 

KENANGAN 2013

Image
Bila tahun 2013 nak berakhir aku akan pergi kedai untuk shoping kasut dan seluar. Bukan sebab nak habiskan duit tetapi sebab nak minta kalender kuda 2014.

Tahun ini tahun yang paling bersejarah terutama aku sebagai rakyat malaysia yang prihatin. Tahun ini kali pertama aku undi untuk tentukan kerajaan yang adil.

Salah satu sejarah yang paling berharga 2013 rakyat pelik ron95 naik tetapi kenapa ron97 tak naik. Kemudian kerajaan umumkan ron97 naik hari keesokkannya. Rakyat tersenyum gembira syukur malaysia masih aman.

MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 6

Image
Syarat-syarat penyertaan:- Yang beralamat di Malaysia SahajaFollow T-shirt Mudah TerengganuLike facebook page T-shirt Mudah TerengganuBuat entry bertajuk " MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 6" & buat backlink ke entry ini.Copy & paste gambar di atas sahaja untuk buat entry..Tinggalkan link di bahagian komen..