Posts

Showing posts with the label sedih

DULU DAN SEKARANG

Image
Dulu badan kau bukan main 6 pax. Tapi sekarang apa dah jadi kenapa perut buncit. Mungkin sebab duit dah banyak tak perlu jaga makan lagi. Lagipun umur dah meningkat buat apa pk pasal badan lagi ye ke tak.

ANTIVIRUS F-SECURE

Image
F-secure telah menjadi penyedia keselamatan dalam talian global terkemuka sejak tahun 1988. dengan penghargaan dan pemahaman tentang pentingnya kehidupan digital sekarang dan pada masa akan datang. F-secure komited untuk melindungi maklumat yang sukar dicari ganti.

F-secure melindungi kata laluan peribadi dan menyokong sistem perilaku membolehkan pengguna mendapat informasi yang di ingini tanpa menjejaskan nilai sesuatu kandungan.

F-secure melindungi konsep digital interaksi talian peribadi dan perniagaan. Dengan kepakaran dan kemahiran sokongan keselamatan membolehkan anda menjalankan perniagaan tanpa gangguan ancaman virus.

F-secure memberi jaminan sistem 'cloud' atau ruang simpanan data. Ini memastikan bahawa peluang pelayaran internet menjadi lebih baik. Kakitangan Internet security service yang terdiri lebih daripada 200 operater dan 40 buah negara dengan jutaan pengguna termasuk rumah dan perniagaan.

F-secure diwaliki dengan 20 buah pejabat dan terdiri 940 pekerja mahi…

segmen kad raya 2014 mialiana.com

Image
Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

ORANG PERTAMA CIPTA TELEFON

Image
org pertama cipta telefon ? alexander graham bell ..
org pertama tulis bismillah ? ????? anak kalau tanya mampus nak jawab..so simpan nota nih....

30 ORANG YANG PERTAMA DALAM ISLAM
------------------------------
1. Orang yang pertama menulis Bismillah : Nabi Sulaiman AS.
2. Orang yang pertama minum air zamzam : Nabi Ismail AS.
3. Orang yang pertama berkhatan : Nabi Ibrahim AS.
4. Orang yang pertama diberikan pakaian pada hari qiamat : Nabi Ibrahim AS.
5. Orang yang pertama dipanggil oleh Allah pada hari qiamat : Nabi Adam AS.
6. Orang yang pertama mengerjakan saie antara Safa dan Marwah : Sayyidatina Hajar (Ibu Nabi Ismail AS).
7. Orang yang pertama dibangkitkan pada hari qiamat : Nabi Muhammad SAW.
8. Orang yang pertama menjadi khalifah Islam : Abu Bakar As Siddiq RA.
9. Orang yang pertama menggunakan tarikh hijrah : Umar bin Al-Khattab RA.
10. Orang yang pertama meletakkah jawatan khalifah dalam Islam : Al-Hasan bin Ali RA.
11. Orang yang pertama menyusukan Nabi SAW : Thuwaibah RA.
12. Orang ya…

Rumahnya hanya sekumpulan plastik sampah

Image
Dimiliki oleh Liu Linchao seorang pemuda miskin dari China. Beliau bergerak di seluruh negara dengan membawa rumah mudah alih beliau. Rumah ini dibina daripada buluh, polietilena dan plastik. Beliau akan sentiasa berjalan mencari kerja-kerja kosong dan mencari dan menjual besi-besi buruk,botol plastik dan kertas-kertas. Sesudah kerja itu diselesaikan, maka beliau akan bergerak semula mencari kerja dan besi buruk di tempat yang lain.
P/S: Begitulah tabah hidup beliau mencari rezeki sedangkan kita hidup dengan segi kesenangan amatlah bersyukur hidup kita.








PENGALAMAN JATUH MOTOR

Image
Cerita bermula begini, sebagai mat rempit sejati waktu tu hujan bapak punya lebat. Gua tak rasa la pulak gua bawa motor laju. Sebab rasa tak laju mana pun tapi ialah benda dah jadi nak buat macam mana. Korang jangan gelakkan aku pulak. Tau jelahkan hujan jalan basah banyak air ada la kereta depan aku boleh brek mengejut pulak. Gua nak brek tak sempat tergolek lah gua macam nangka busuh sedih beb. Bangun cek tangan cek jari cukup tak 10 Alhamdullillah cukup luka sikit2 tu ada la. Buat muka tak bersalah angkat motor buat tak tau je. Dia punya sengat jangan cakap la terasa beb time mandi paling best berdenyut sampai ke otak. Budak perempuan rugi la sebab tak rasa jatuh motor macam budak lelaki best wo. Mujurlah aku masih selamat kalau ada kereta langgar dari belakang dah arwah dah aku nasib kereta belakang aku sempat brek. ^^

LikeLike SendSend 3,778 people like this. Be the first of your friends.

Budak lelaki meninggal dunia kerana berpuasa

Image
Budak lelaki meninggal dunia kerana berpuasa? | Seorang budak lelaki menjadi warga pertama Oman meninggal dunia ketika berpuasa disebabkan kekurangan air, awal minggu ini. Budak itu dikejarkan ke hospital dua jam sebelum waktu berbuka puasa tetapi diisytiharkan mati sebaik tiba di wad kecemasan. Kanak-kanak itu tidur pada petangnya dan ibu bapanya lupa untuk menyedarkannya, kata sumber hospital kepada Times of Oman. Ia menyebabkan doktor di emiriyah itu mengingatkan ibu bapa supaya tidak memaksa anak mereka yang masih kecil supaya berpuasa. Ini bukan kali pertama kami merawat seorang kanak-kanak dalam keadaan kritikal di wad kecemasan kerana berpuasa.

Kali pertama

'Apa yang saya tahu, ini kali pertama kematian dicatat. Memang benar, ramai yang tiba di sini disebabkan kekurangan air hingga berkeadaan tenat. Ibu bapa tidak boleh paksa anak mereka berpuasa. Dari segi perubatan, usia 12 tahun adalah permulaan minimum untuk seorang kanak-kanak berpuasa sepenuhnya', kata seorang dok…

Doa mati di tanah suci dimakbul.

Image
Hebat ustad ini cerita doa mustajab taukah anda doa anda akan di makbulkan. Seorang pakcik berdoa supaya mati dalam kain ihram. Sedih bila nak gambarkan bila seorang pakcik yang usia 80 tahun doanya di makbulkan. alhamdullillah masuk syurga pakcik ini.

JANGAN ABAIKAN ANAK ANDA

Image
Sebuah filem yang baru di upload 3 Julai ini menampakkan satu pengajaran kepada kita kenapa situasi ini penting kepada kita untuk lebih berhati-hati. Di Malaysia pun ada seorang guru yang telah letak anak di dalam kereta hampir 5 jam dan terlupa untuk menhantar anak ke rumah pengasuh. Apabila pulang kerja anaknya tidak bernyawa lagi.
Di US sebanyak 13 kanak-kanak terinaya setiap tahun akibat situasi yang sama seperti ini. Tahukah anda suhu di dalam kereta boleh mencecah sampai 150`c ini lebih panas dari suhu anda masak air. Mungkin anda rasa sekejap sahaja tetapi apa yang terjadi kita tak akan tahu. Anda juga boleh di dakwa akan kecuaian anda sendiri jadi berhati-hatilah mungkin video ini menjadi pengajaran kepada anda sekeluarga. Terima kasih:- 

AWAS ORANG KE 3

Image
Ceritanya bermula begini aku dah 1 tahun tunang dengan awek aku kemudian dia dah dapat kerja kerajaan. Dipendekkan cerita dapat pulak bos yang miang keladi. Mana tidaknya boleh pulak bos dia bergayut guna telefon dengan awek aku setiap malam. Masa kita tengah makan bersama bos dia boleh main mesej hati siapa tak bengang bro. 
Awek aku dapat tawaran sambung belajar lepas itu minta la kat bos dia cuti boleh pulak bos dia kata tak bagi sebab kalau nak sambung belajar kena berhenti kerja bukan senang nak cari kerja lepas itu bukan kerja kerajaan ada tawaran sambung belajar ke setahu aku. 
Kadang-kadang time cuti bos dia mesej suruh masuk kerja pelik la sebab kerja kerajaan bukan kerja teruk sangat. Kalau banyak kerja pun boleh apa siapkan waktu pejabat kenapa kena ambik masa cuti. Aku ini kerja sendiri sahaja maklumlah bos dia duit banyak ramai pekerja pejabat kata bos dia miang ramai berhenti kerja sebab bos dia. Apa patut aku buat sekarang T.T



30 MINIT DAH DAPAT DUIT

Image
Maklumlah raya nak dekat tetapi duit banyak habis. Tambah lagi anak buah ramai kini masalah anda akan saya selesaikan pinjaman peribadi saya bukan along tetapi cuma nak tolong promosi pinjaman hari raya ini khas untuk anda 30 minit duit anda akan bercurah-curah dalam bank. 
Siapa pun boleh pinjam pekerja kerajaan, swasta kerja kilang awek jual nasi lemak pun tiada masalah bagi yang muflis pun boleh join tiada masalah. Jangan jadikan alasan hari raya tahun ini adalah hari raya yang merugikan diri anda dan keluarga jadikan raya tahun ini penuh makna untuk anda haha.


AIRMATAKU MENITIS TATKALA MELIHAT DIRIMU

Image
Hebat betul dugaan Allah pada budak ini. sedih bila memikirkan masa depan yang perlu di harungi. Bila lihat diri ini yang cukup sempurna tatkala berfikir sejenak terima kasih pada Allah. Mungkin kita fikir kita tidak kacak atau cantik itu kelemahan bagi diri kita tetapi ingatlah ada manusia yang terpilih oleh Allah untuk menjalani hidup yang lebih sukar dari kita.