Posts

Showing posts with the label business online

Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com

Image
Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 13 Oktober 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

AMRAN FANS MEMANG POYO

Image
Siapa tak kenal Amran fans memang rugi sebab sekali post kat facebook boleh cecah 4000like sehari. Tak payah la nak poyo sangat semua page kau nak langgar. Mungkin seronok dan bangga bila page ko rangking mencanak sampai juta-juta. Macai biasa la meh tengok top page terbaik di malaysia..
amran fans
pen merah
oh media
khk
sukan star
raja bomoh

korang boleh klik like kat page dia orang bagi aku semua page kat atas ini poyo nak mampus baget bagus.


1st giveaway by melangkau garisan with love

Image
Saya dah mengikut arahan yang di tetapkan di atas saya dah follow instagram dah klik like pada facebook seperti yang ditetapkan. Kalau tak menang pun takpe tapi kalau dapat mesti best huhu. Nak join klik 3 gambar kat atas ni ye..
http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/08/1st-giveaway-by-melangkau-garisan-with.html

MONOPOD

Image
Raya ini gua hanya raya berseorangan seperti kebiasaan. Macam raya2 yang lain. Penuh news feed facebook macam-macam gambar raya gua tengok. Antara gambar yang menarik hati gua gambar kat atas ni gambar kubur nampak cantik. Gua tak tau kenapa orang kita kata gambar ini tak sesuai satu hari nanti kita pun akan ke sana juga.
Dari pembesaran sperma hingga dewasa bertumbuhan akan semakin membesar dulu mungkin xde monopod sekarang dah ada monopod tak tau la lepas ni binatang apa pulak. Dari merangkak sehingga semakin dewasa. Rindu zaman kanak2 rasa nak jumpa doremon pergi pintu mesin masa patah balik je..








Segmen 2 Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

Image
Power bank untung gak kalau dapat sahaja cuba nasib. Abe Zamani bagi la saya menang sebab saya teringin nak merasa power bank. Kalau korang berminat nak join boleh klik gambar di atas ye. Hanya 2 pemenang yang bertuah. Good luck untuk korang gak yang join..

RAMADHAN BERSAMA YEOS

Image
Terbuka kepada 500 peserta orang awam yang 15 tahun ke atas. Majlis berbuka puasa dengan yeos macam best je. Gua rasa nak join kalau tak de arah melintang insyaallah. Tarikh 12 Julai (Sabtu) 8.30 pagi pendaftaran. RM10 siap dapat baju.
DENAIHATI
BORANG PENYERTAAN



BUAT BUSINESS DI RUMAH

Image
Dengki sikit la hati gua bila tengok org ada business sendiri. Mesti best kerja kat rumah je. Tak payah susah keluar rumah. Produk hanya dijual di blog dan facebook. Paling seronok anda dah mempunyai regular customer sendiri. Sambil buat kerja boleh layan sinchan. Tak payah fikir baget duit minyak kereta. Keluar rumah cuma untuk pergi pejabat pos hantar barang pelanggan. Tak kena marah dengan bos sebab datang lewat. Tak perlu kejar masa. Kereta rosak pun takde masalah tak payah bagi alasan kat bos jalan jem atau tayar pancit.

SALAH KE SAYA PAKAI TUDUNG

Image
Rintihan seorang individu yang ingin berubah:

"Sejak saya bertudung, ayah saya kerap menampar saya... mak saya asyik menangis... saudara mara saya menjauhkan diri dari saya...rakan2 saya asyik persendakan saya...
Salah ke apa yang saya buat ni??? Salah ke saya berubah...?"

Saya cuba untuk berubah ingin menjadi yang terbaik pada pandangan ayah. Saya betul-betul nak berubah menjadi sesorang yang baik. Saya ambil keputusan untuk berjumpa kaunselor mungkin ia boleh faham perasaan saya. Tetapi ia tidak seperti yang saya sangka. Saya telah menerima satu tendangan tepat pada muka, lalu kaunselor tu pun sound kat pada:

"Mu jantan la bodoh!!!!!"

JUMPA BOMOH NAK MENANG

Image
Jumpa bomoh nak menang anugerah blogger. Buat pertama kali dalam sejarah dunia. Blogger berentap bersama blogger2 popular untuk menjadikan blogger ke arah yang lebih baik di mata dunia. Aku tak dapat join sebab gua tau blogger gua tak popular macam blogger korang. Sebenar teringin gak nak jadi pengacara untuk anugerah blogger ni tapi denaihati takut nanti majlis tak jadi. Anugerah blogger ini tak macam anugerah2 tv yang lain. 
Terima kasih juga kepada syarikat yeos yang merupakan penaja utama untuk anugerah blogger ini. Mesti best kalau anugerah blogger ini masuk tv. Dengar cerita ramai yang datang hadiah pun boleh tahan wang tunai, ipad pakej pelancongan pun ada. Kalau boleh korang buat la video youtube boleh gua tengok. Apa-apa pun good luck untuk korang semua yang join. Semoga anugerah blogger ini dapat diterima oleh masyarakat. Inilah masanya mereka yang menulis di angkat dan di iktiraf. Apa korang ingat pelakon dengan penyanyi sahaja ke yang perlu di iktiraf. Kalau takde blogger…

BAIK DIAM LAGI BAGUS

Image
Bak kata sifu hasrulhassan baik kita diam lagi bagus. Orang yang kutuk senanglah cakap bukan dia yang kena. Yang lawaknya ada pulak yang kata nealofa ini kena ajaran nik aziz maklumlah nealofa orang kelantan. Takkan la sebab dia orang kelantan dia orang pas. Nealofa pun tak pernah pun sokong pas aku tengok. Kelantan merupakan negeri serambi mekah malaysia. Tak semua orang kl jahat dan tak semua orang kelantan baik. Kesian kat awek aku ni ♥♥♥

MATI DEPAN KOMPUTER SEBAB KETAGIH

Image
Georgetown: Ketagihan bermain permainan komputer selama hampir 10 jam mengundang padah buat seorang pemuda apabila dia maut dipercayai akibat serangan jantung dalam sebuah bilik di rumahnya di Bandar Baru Air Itam, di sini, kelmarin.

Kejadian itu hanya disedari bapa saudara mangsa pada jam 4 petang yang berasa pelik berikutan mangsa tidak menyahut panggilan ahli keluarganya.

Sejurus pintu dibuka, bapa saudaranya terkejut melihat tubuh Ong Yee Haw, 23, kaku di depan komputer dalam biliknya.

Difahamkan, sebelum itu, mangsa menghabiskan masa di sebuah kafe siber berhampiran rumahnya dan pulang ke rumah jam 1 pagi sebelum menyambung permainan komputer dalam biliknya.

Ibu mangsa, Chew Qun Juan, 62, berkata, anaknya mula ketagih bermain permainan komputer sejak lima bulan lalu selepas terbabit kemalangan.

“Selepas mengalami kemalangan yang membuatkan tangannya cedera, anak saya berhenti kerja sebagai pembantu di sebuah restoran.

“Sejak itu, dia mula berkurung dan banyak menghabi…

KENAPA DIA TINGGALKAN AKU...

Image
Kenapa dia tinggalkan aku. Dia tak tau ke aku sayang kat dia. Kenapa dia mudah sangat lupakan aku. Padahal aku tak pernah buat salah dengan dia. Dia tak pernah hargai langsung pengorbanan aku selama ini. Aku faham mungkin dia dah jumpa orang yang lebih baik dari aku. Orang yang boleh bahagiakan dia lebih dari aku. Tetapi aku masih x boleh terima hakikat dia tinggalkan aku macam tu aje. Apa yang patut aku lakukan. Aku tau perjalanan masih jauh. Aku masih perlu teruskan hidup.  Aku harap satu hari nanti sinar kebahagian akan muncul dalam diri aku. Aku takde sape untuk luahkan perasaan. Cuma blog inilah menjadi tempat aku bercerita dan memendam perasaan. Ya allah kuatkanlah hati aku supaya aku dapat meneruskan perjalanan ini dengan lebih sempurna. Semoga engkaulah yang memahami isi hati hambamu ini. Amin..

1st Mini Giveaway By Ainim Rashihah

Image
Buat pertama kalinya, blog ini menganjurkan giveaway sempena menghargai para pengikut dan juga pembaca blog Ainim Rashihah. Sebagai salah satu usaha untuk menghargai sokongan kalian semua, Ainim nak adakan giveaway pertama blog ini.
1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah
Semua orang boleh sertai giveaway ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:
1. Follow blog Ainim Rashihah, Add To Circle Google+ Ainimsuju, Follow Twitter Ainimsuju dan Like Fanpage Blog Ainim Rashihah 2. Buat satu entri bertajuk 1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah 3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen ini.
5. Tarikh tamat giveaway ini ialah pada 30 Januari 2014.

Pemenang akan diumum pada 6 Februari 2014 dan pemilihan pemenang adalah melalui random.org

STACY MASUK ISLAM BUKAN SEBAB AKIM

Image
PETALING JAYA: Penyanyi Stacy memberitahu hatinya telah terbuka untuk memeluk agama Islam tanpa bantahan keluarga.

Stacy atau nama sebenarnya, Stracie Angie Anam, 23, berkata, punca perasaan itu timbul tanpa paksaan mana-mana pihak dan mengakui ajaran Islam mudah difahami selain pergaulannya lebih banyak di kalangan mereka yang menganut agama berkenaan.

"Dulu semasa di kampung pergaulan saya terhad dan komuniti di sana kebanyakannya penganut Kristian dan apabila berpindah ke Kuala Lumpur saya lebih banyak didedahkan dengan masyarakat Islam.

“Dari situlah hati saya terbuka untuk mengetahui mengenai agama ini,” katanya selepas pelancaran single berjudul Hello duet bersama kumpulan SM*SH yang diadakan di Auditorium Bently Music di sini, Jumaat.

Turut hadir Pengarah Urusan Warner Music Malaysia dan Singapura, Darren Choy.

Stacy yang berasal dari Kota Kinabalu, Sabah berkata, hasrat memeluk Islam tidak langsung didorong oleh penyanyi Akim Ahmad yang dikaitkan sebagai kekasihnya ketika ini…

MANA CUKUP GAJI RM1000

Image
Zamari salah seorang mangsa yang menhadapi keperitan hidup menceritakan pengalaman beliau sekeluarga pada sinar harian.

Musim pembukaan sesi persekolahan baru-baru ini sahaja dia memperuntukkan RM1,500 untuk tiga anaknya, iaitu dua belajar di sekolah menengah dan seorang lagi di sekolah rendah.

Sebagai menjimatkan kos, dia berulang-alik ke tempat kerja dari rumahnya di Selayang ke Rawang menaiki motosikal tidak kira waktu walaupun hujan.

Dia juga perlu menyediakan kos tambang buat isteri dan anak bongsunya ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) untuk rawatan susulan penyakit kanser tulang yang dihadapi puterinya itu.

Katanya, beberapa kali juga dia terpaksa membuat pinjaman dengan majikannya atau pendahuluan gaji sekiranya perbelanjaan pada bulan tertentu meningkat.

Zamari berkata, keadaan ekonomi yang semakin teruk bukan hanya mengakibatkan harga barang naik tetapi bisnes di kilang tempatnya bekerja juga agak perlahan.

“Pekerja seperti saya yang tersepit sebab gaji makin sikit d…

RANGKING ALEXA 2222

Image
Cantik nombor ini jarang-jarang berlaku kat blog aku. Tak sangka cempedak jadi nangka. Kalau cempedak jadi nangka nangka jadi banyaklah. Rasa macam malas nak promote biar jelah angka 2222 ni maklumlah kena seimbang dengan PR2. Tak tau macam mana nak bodek pakcik google malas nak update blog takde cerita menarik pun. Tengah cari bahan untuk update blog untuk besok. 

Bloglist Puterikasih.com 2014

Image
“Saya ingin tersenarai dalam bloglist puterikasih.com 2014 kerana ……………..”
Kerana sayalah yang lebih layak kerana tiada siapa yang lebih layak hehe. Saje nak cuba nasib. Mizi dah letak puteri dalam senarai kesebelasahan bloglist Mizi. Terima kasih kerana sudi komen blog saya. Jangan lupa singgah lagi ye. Klik iklan nuffnang sekali sebagai tanda terima kasih.

Yang Benar,
mizi

BUAT DUIT DENGAN GAMBAR

Image
Buat duit dengan tangkap gambar. Mat salleh ini pandai betul buat duit. Hebat betul korang tengok google adsense semua orang pakai sekarang sebab nak jadi kaya raya. Tetapi aku setia dengan nuffnang. Kalau korang ada smartphone ini ada cara mudah nak dapat duit. 
Tujuan dia senang sahaja korang kena upload gambar letak pada website yang di sediakan lepastu setiap orang klik pada gambar korang dapat USD0,50 banyak tu. Tetapi korang kena beli e-book dulu itu yang tak best. Inilah contoh business online yang susah nak percaya. Cuba kalau dia buat macam ini kat facebook sekali kita upload gambar ada orang klik atau like dapat duit mesti parahkan facebook. Mesti ada yang sanggup upload gambar bogel nak kaya cepat haha
Nak maklumat lanjut {KLIK SINI}. Inipun jobdirumah.com yang suruh join jangan harap aku nak join.

SALAH SATU WAYANG MENAYANGKAN FILEM LUCAH

Image
Dikenali sebagai Shama, ramai tidak menyangka sebuah panggung wayang porno wujud di bandar ini, barat laut Pakistan. Ia berikutan lokasi tersebut sebagai kubu kuat Taliban dan militan Al-Qaeda lain yang memperjuangkan pemerintahan Islam.

Namun, selama lebih 30 tahun, pawagam Shama terus beroperasi dengan menyajikan filem-filem lucah untuk keseronokan tontonan mereka. Bimbang dikenali, pelanggan Shama akan menutup muka ketika mengunjungi panggung wayang itu yang tersepit di antara sebuah pasar kambing dan stesen bas.

Terdapat tiga tayangan filem porno yang dipaparkan di sebuah bilik gelap pawagam berkenaan manakala layar perak dewan utama pula dikhaskan untuk filem ‘biasa’. Pelanggan filem “klasifikasi X” itu perlu membayar wang 200 rupee (RM6.15) dan hanya dibenarkan masuk selepas mereka diperiksa seorang pengawal bersenjatakan raifal AK-47.

Di dalam bilik gelap itu pula, bau asap ganja memenuhi ruang yang menempatkan 20 barisan kerusi diperbuat daripada kulit palsu. Semasa satu taya…

NOORAIDA ABDUL TALIB

Image
Perempuan ini mohon maaf kat laman tweter beliau atas sebab berpakaian tidak sopan semasa bual bicara sidang media melodi tempoh hari. Beliau kata beliau tak sempat benda tak di rancang. Bukan niat dia nak pakai seksi-seksi sampai nampak tut tetapi butang tercabut korang kena faham. 
Sepatutnya isu skandel dengan Adi putra itu sebenar memang dah habis tetapi beliau nak memperbesarkan cerita. Perlu ke nak malukan diri sendiri nak kejar glamur. Kesian kat dia susah juga hidupkan kalau tak glamur orang tak kenal kita tolonglah pengarah buka mata bagi dia belakun ye...