Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel gosip

APA ITU LAMPI

Imej
Lampi adalah sejenis manusia yang lambat pickup dan sukar nak memahami sesuatu situasi. Sama ada perkara tersebut adalah bahan lawak atau tidak. Ada sesetengah orang dalam 2 saat boleh faham tetapi kadang kala masa di ambil mungkin lebih 10 ke 20 saat. Paling sedih pemahaman yang difikir dari sudut lain. Sebagai contoh nak cuci lantai pakai shampoo apa. Orang lampi akan fikir eh lantai pun ada rambut nak pakai shompoo. Kalau korang faham korang tak lampi.  Kalau 5 saat korang da faham alhamdullillah tak lampi la tu. Jangan risau lampi bukan sejenis penyakit yang kritikal. Orang lampi boleh berfikir jauh lebih baik dari orang tak lampi cuma perlu masa loading lama sikit je.Boleh baca luahan hati di bawah ini. Kalau rasa diri itu tak lampi.


TIPS UNTUK IBU MENGANDUNG

Imej
1. Beri ilmu atau ingatan tentang fardu ain. Ketika mengandung timbul perasaan tentang fardu ain di benak perasaan isteri. Bayangkan jika isteri merujuk suami. Namun suami tidak dapat merungkaikan permasaalahan tersebut. Jesteru seharusnya ilmu fardu ain perlu di ambil tahu dan difahami sebelum berkahwin lagi. Dalam hal tadi jika suami tidak tahu wajib wujud orang alim.
2. Ajak berbincang Selain perbincangan selain persiapan anak. Suami juga perlu ajak isteri untuk berbincang persiapan suami isteri tersebut. Antara aktiviti yang wajib untuk isteri ialah membaca al-quran atau mengelakkan daripada berlaku pergaduhan, rungutan dan lenteran di rumah. Jika berlaku pasangan perlu mengingatkan pasangan masing-masing. Jadikan ini amalan tetap di rumah walaupun isteri sudah bersalin.
3. Doa dan solat hajat. Suami yang romantik ialah suami yang merendahkan diri di hadapan Allah untuk memohon kesejahteraan isterinya. Berdoalah supaya dipermudahkan segala urusan isteri bersusah payah sepanjang m…

Senarai Blog Blogger Baru 1437H

Imej
zam zam ala kazam harap2 la tersenarai dalam bloglist blogger baru hasrulhassan.com cepat sebelum terlambat tarikh tutup 16 oktober 2015. Klik banner di atas untuk ke link beliau..

Ya Allah pada engkau kami pasrah

Imej
Assalamualaikum. Semoga amalan diterima Allah s.w.t. Walhamdulillah Marilah kita mengingatkan diri kita yang lupa dan lalai ini fatwa kita berada dalam genggaman Allah sepanjang masa, maka kita perlu ingat ancamanNya dan azabNya. Janganlah kita berperasan seolah tidak bersalah atau menganggap sudah terampun. Kita memang berharap dan terus berdoa dan berusaha menjadi muhsin, yakni seorang yang suka membuat kebaikan dengan harapan Allah akan menyukainya. InsyaAllah walhamdulillah wa ameeen
DOA HARI INI
Ya Allah Ya Tuhan kami, kami memohon ke hadratMu, berikanlah kami kekuatan, taufiq dan hidayah supaya dapat kami memperbaiki diri kami. Dorongkanlah kami untuk mempertingkatkan keimanan kami, menambah ilmu kami serta amalan baik kami. Ya Allah kurniakanlah kami rezeki yang halal, rumahtangga yang bahagia , zuriat yang soleh, usia yang berkat, doa yang mustajab, hajat yang tertunai, kesihatan yang berterusan, hutang yang terbayar, keselamatan dan kesejahteraan dunia dan akhirat. Kami memo…

BARANG HANTARAN

Imej
Barang hantaran ni penting biasanya orang lelaki balas 7 orang perempuan akan balas 9. Tetapi itu kalau ikut adat la sepatutnya. Ada orang biasa bagi perfium, buah, kasut, telekung atau sejadah supaya penerima itu insaf bila dapat dan mendekatkan diri pada Allah. Ini ada 4 hantaran yang korang rasa sesuai ke jadi hantaran korang pikirlah sendiri ye..





TULANG RUSUK

Imej
Kenapa Allah Ciptakan Kaum Hawa Daripada Tulang Rusuk Yang Bengkok ??

Duhai Adam,
Tahukah dirimu, bahawa Allah menciptakanku dari tulang rusukmu, dan tulang rusuk yang dicipta itu adalah yang paling bengkok.
Kenapa?
Ini kerana
Supaya aku melengkapi segala kekuranganmu,
Supaya aku menjadi penutup kelebihanmu,
Supaya aku mendampingi dirimu dengan segala yang menjadi fitrahNya atas ku.
Dan,
Supaya engkau meluruskan aku dengan ilmu dan akhlakmu, memimpinku kepada jalah yang diredhai Yang Maha Esa, dan bukan membiarkan aku semakin bengkok.
Kerana apabila engkau membiarkan aku terus bengkok, maka aku juga mampu menyeretmu ke dalam api neraka..
Ini kerana apabila si suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan muhrim dan apabila suami mendiam diri walaupun dia seorang alim seperti solat tidak bertangguh, puasa tidak tinggal maka dia akan turut ditarik oleh isterinya ke neraka.
Wa…

kenapa muka gua tak hansem

Imej
lumrah manusia semua nak yang cantik je muka tak hansem sape la yang nakkan hehe. Mungkin blog abg hansem boleh dapat rating banyak cuba kalau letak blog abg hodoh mesti tak de sape nak. Bak kata acik akupenhibur.com kecantikkan itu hanya ujian untuk manusia.
Susah kalau nak tafsir penderian seseorang baik dan buruk. Biarlah muka buruk tetapi hati baik dari muka je cantik perangai buruk. Bak kata ustad azhar idrus muka buruk tak pe bila malam boleh tutup lampu haha
sambung kat sini baca http://www.akupenghibur.com/2014/10/kecantikan-itu-ujian-untuk-manusia.html

Blogger Area Mega Give Away

Imej

MANDI DI WETWORLD

Imej
Menarik jugalah tamantema wetworld ini sebab harga dia jauh lebih murah kalau nak di banding dengan sunwaylagoon. Lagipun berbalai sebab dekat kawasan shah alam sahaja. Kalau pakai waze taip je wetworld terus dapat cari. 
Dibuka setiap hari 10pagi hingga 6.00pm 130cm dan ke atas RM20.00 90cm - 130cm - RM16.00 bawah 90cm FREE sesuai menjadi tempat beriadah seisi keluarga..

contest blog comel by; shedaucu

Imej
(Sape Nak Join Tekan Banner Atas)
Contest Blog Comel By: Sheda Ucu  Di Anjurkan Oleh Sheda Ucu   Bermula 15 september  hingga 15 oktober Dengan Penaja Bersama  sheda ucuRuqaiyahWawa ashira Noridayu ZanGnur GnorFarahudaAimi syafiqahnurul asma Nadia johari Dayang denoMastura rarasyira lokmanNur IntanAzhafizahMdNor Zaza iman nur najwa  (Iklan Penaja)   daftar dan ping artikel anda dipingje.org =)


pasangan baru kawin rumah dipecah masuk

Imej
Gambar kat atas hanya gambar hiasan je. Ceritanya begini satu kejadian samun suami isteri yang baru mendirikan rumah tangga telah di pecah masuk oleh sekumpulan perompak. Mangsa seorang lelaki iaitu suami yang baru balik dari kerja.
Butiran kejadian:-
Ketika pengadu pulang dari rumah nampak keadaan rumah berselerak. Pengadu terus dapatkan isterinya di atas katil. Pengadu terus tanya pada isterinya siapa yang rompak. Isterinya jawab mangsa tak dikenali.
Suami terus ke ruang tamu untuk lihat tv samsung 60 inci yang di belinya tempoh hari. Pengadu bertanya mana tv kita sayang. Lalu isterinya kata tv di bawa lari. Sayang tak buat apa-apa ke. Tak sayang diam je.
Suami terus cari laptop milik beliau juga sudah tiada. Pengadu bertanya sekali lagi pada isterinya. Laptop pun di ambil juga. Ya isterinya jawab sambil menangis. Pengadu bertanya sayang tak buat apa-apa. Tak buat apa-apa takut.
Suaminya nampak seluar dalam isterinya di tepi katil siap berair. Pengadu bertanya. Sayang di rogol ke. …

UPSR nak dekat korang tak takut ke..

Imej
Bagi yang menduduki peperiksaan UPSR jangan takut ye. Benda kecik je tu pejam mata je boleh buat. UPSR kali ini korang kena stop dulu cintan cintun sebab nak fokus UPSR nanti dah habis exam boleh cinta balik. Abang respek kat adik ini pandai bahagiakan masa dia antara kekasih ngan UPSR semoga berjaya dalam UPSR ye. 




malaysia di sini lahirnya sebuah cinta

Imej
Sempena 57 tahun kita mengecapi hari kemerdekaan ini kita harus berbangga menjadi rakyat malaysia. Tidak kira apa sukarnya malaysia menangani masalah darisegi ekonomi, pertanian dan automotif. Saya berbangga dengan lahirnya sebuah kereta produk jenama malaysia sendiri iaitu proton. Bermula produk saga 1985 hinggalah kini proton tidak pernah jemu melahirkan idea baru.
Rakyat Malaysia sekarang sudah hebat banyak produk malaysia telah sampai ke luar negara contohnya petronas telah berjaya menjadi minyak petrol yang terbaik dan menembusi pasaran dunia. Keuntungan petronas telah sedikit sebanyak mempengarugi perkembangan negara.
Walaupun saya tahu ramai yang tidak yakin dengan kemampuan Malaysia tahun ini merupakan tahun yang paling banyak meninggalkan kesan pada rakyat malaysia terutama kehilangan mh370 dan kemalangan mh17 pesawat malaysia airlines tetapi ia merupakan memori silam yang akan di ingati sampai bila-bila.
Dengan teknologi terkini seperti iphone, tab dan lain-lain ini memberi…

MATI SELEPAS 10 JAM KAHWIN

Imej
Perkahwinan yang sungguh mengayat hati 2 pasangan antara Rowden dan Leizel. Perkahwinan yang dilansungkan dengan suasana hiba di Filipina. Mereka masing-masing berusia 30 tahun yang sudah lama bercinta pada mulanya. Rowden telah menghidap penyakit cancer paling kritikal dan peluang beliau untuk hidup adalah sangat tipis.
Melihat keadaan beliau yang tidak bermaya beliau membuat hasrat untuk berkahwin dengan Leizel dan akhirnya bagi menunaikan permintaan terakhir Rowden keluarga semua bersetuju. Perkahwinan tersebut di percepatkan walaupun dalam keadaan hiba.
Selepas upacara perkahwinan selesai Rowden di sahkan meninggal dunia selepas 10 jam sejurus upacara tamat dan menjadi viral terbaik di youtube menyaksikan 8 juta penonton di youtube.


sagmen pencarian bloglist by syaz harzays minme

Imej
saya dah  follow blog. klik page fb nak join klik link kat bawah..

http://syazdanny2329.blogspot.com/2014/08/segmen-pencarian-bloglist-by-syaz.html

BOLLYONE HD

Imej
Astro membawa anda warna Bollywood melalui BollyOne HD Channel 251!

Ramai orang percaya bahawa warna adalah kuasa yang membawa kebahagiaan. Warna boleh mempengaruhi emosi kita, tindakan kita dan bagaimana kita bertindak balas kepada pelbagai orang, benda dan idea. Kami di Astro, dengan gembira membawa nilai-nilai estetika warna Bollywood untuk skrin rumah anda melalui BollyOne HD Channel 251.

BollyOne HD adalah Esa saluran Astro Box Office yang memaparkan sehingga 5 filem terbaru Bollywood dalam sebulan. Ini filem dihantar kepada anda dalam definisi tinggi yang akan memukau anda dengan pengalaman menonton kristal yang jelas dan aneh Dolby 5.1 sistem bunyi. ThatÕs tidak semua; AstroÕs BollyOne HD adalah sangat sesuai kemampuan berharga serendah RM 5 setiap bulan dan perlu pelbagai sari kata, kedua-dua bahasa Inggeris dan Melayu!

Salah satu filem baru akan ditayangkan setiap Khamis minggu ini, dan penonton dapat melihat filem untuk seluruh bulan! Selain filem, penonton juga akan men…

JAWATAN KOSONG 2014

Imej
JAWATAN KOSONG 2014
Kementerian pertahanan (p16)
1.Kelulusan SPM/diploma/Ijazah 2.Gaji pokok RM1800 –RM3600 3.Elaun penginapan RM300 4.Elaun uniform RM700 5.Percuma kursus pertanan diri silat, tekwando, judo dan karate 6.Percuma kursus Bahasa jepun, korea dan tailand 7.Kenaikan pengkat mengikut akademi masing2
Sekiranya berminat sila bawa salinan kad penganalan dan sijil akedemi. Kemukan diri anda 60 hari dari sekarang..
JAWATAN YANG DITAWARKAN Power rangers(100 kekosongan) Kamen rider (100 kekosongan) Ultraman (50 kekosongan) Power Puff Girl (wanita sahaja) Keluangman (lelaki sahaja)
Spiderman ( 1 kekosongan)

segmen bloglist august irayyan.com

Imej
Sahaja cuba nasib mana tau nasib boleh jadi bloglist beliau. Ada sesiapa yang nak jadi bloglist aku tak kalau ada korang boleh letak link korang kat bawah. Dengan syarat korang kena letak gak blog aku dalam bloglist korang ye..

http://www.irrayyan.com/2014/08/segmen-bloglist-august-irrayyancom.html


BUDAK PAILANG

Imej
Dari sekolah lagi ada cita-cita nak jadi budak pailang. Untungnya jadi gangster ini semua budak2 raspek. Nak jadi gangster bukan mudah kalau ko pergi jumpa ayahda bukan tentu dapat masuk. Setakat lulus spm jangan harap la. Kurang2 kena ada cabel besar contoh pakcik ko ke kerja dengan ayahda baru boleh join. Business ini kena berani pandai jaga tapak. Kira macam business hartanah juga la. Budak2 punsyer kena jaga baik2. Tak kisah ko lelaki atau perempuan yang penting kerja kena jujur amanah. Kalau ko rasa kerja ko sekarang dah ok takpe teruskan la.

KEJAMNYA MANUSIA

Imej
Bagi yang lemah semangat jangan tengok. Manusia begitu kejam nampak situasi macam berlaku di Malaysia tetapi takde info yang dapat di kenalpasti. Patutnya negara kita kena amalkan hukum hudud walaupun ada individu kata hudud hanyalah agenda pembangkang.