Posts

Showing posts with the label cerita

Giveaway Welcome 2016 by Aku Bukan Innocent

Image
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join sekali)

Giveaway Welcome 2016 by Aku Bukan Innocentdianjurkan oleh Mohd Noor Shawal dan dibawakan bersama-sama dengan Yuha Adie , Ct Roxalynna NH , Najwa Zahid , Masita Eyta & Nur Huda.

Tarikh Tamat : 15 Januari 2016

Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih

Image
Hadiah : RM100 Top Referral RM50 x 8
Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat
Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , MyKeledek , Kerinchi , Putrajaya2u , Salina , ResepiMek Zumbie , Ayu Arjuna ,  Cik Yah , CikIla Cik Sepet , Fadzi , Yangbaik .

SALAM TAKZIAH RAKAN SEKERJA

Image
Nama beliau Naquib Fiqri bin Tamrin tarikh lahir 20/6/1990. Arwah telah dikejutkan dengan pemergian beliau dengan mengakibatkan kemalangan motosikal di hadapan sekeloh kl sentral. Dari sumber kejadian arwah terlanggar lori pasir dan di gilis oleh tayar lori. Arwah meninggal di tempat kejadian dan tidak sempat hadir ke tempat kerja.

Arwah adalah seorang yang peramah dan baik semasa hidup. Arwah mudah tersenyum tetapi kenapa arwah tinggalkan kita ketika umurnya masih muda. Pernah terjumpa arwah ketika di surau sedang solat arwah tanya "shift petang ke" lalu jawab "a'ah" muka arwah senyum "sama la kita". Marilah kita sedekah al-fatihah pada arwah semoga di letakkan di kalangan orang-orang yang soleh. Al-fatihah.

tahniah encik ben

Image
Hebat encik ben sekarang siap ada page kelabbloggerbenashaari. Setapak maju lagi kehadapan di tubuhkan sejak tahun 2009 seramai ahli keahlian 14,000 blogger banyak beb bergabung untuk satu jenama. Dengan tubuhnya kelab blogger ini boleh menjadi perintis blogger ke arah lebih maju.
laman web : www.kelabbloggerbenashaari.com laman facebook : klik sini

proton setanding jenama luar negara

Image
Gambar kat atas ini adalah kereta jenama proton yang terdapat di luar negara ini membuktikan jenama proton masih hebat. Walaupun top gear kata jenama proton paling teruk itu sebenarnya bohong. Tengok kereta gemilang kat bawah nampak eligen made in malaysia.





LAYAN APA DRAMA MELAYU

Image
Drama melayu adeptasi novel memang best layan. Mula2 awek dia tak suka lepas itu suka pulak. Ending mesti gempak tapi macam haram boleh baca jalan cerita. Aku bukan fikir jalan cerita sangat yang penting pelakun dia je.


KIKI KENA DENDA RM5000

Image
Siapa tak kenal Kiki yang bertindak ganas pada Uncle Sim tempoh hari dengan berbekalkan stering lock kereta pegout beliau. Tak sangka Kiki lebih popular dari Bobo sekarang. Banyak muncul dalam radio siap ada temuramah lagi. Berita terbaru dari astro awani Kiki kena saman RM5,000 pulak. Takpe jadi pelakun boleh bayar balik saman kata skop production nak ambik kiki belakun KL stering lock arahan syafiq yusof.


TOLONGLAH FAHAM

Image
Susah kita nak puaskan hati semua orang. Pasti ada sahaja kritikan dan tohmahan yang akan dilemparkan. Bukan mudah nak hidup jadi manusia banyak perkara yang perlu dilalui dan di terokai untuk menjadikan kita lebih dewasa. Susah kalau dah terangkan 10 kali tetapi masih tak faham. Jadi inilah cara untuk kita lebih memahami dan kini aku pasti ramai yang mengerti hidup jadi manusia memang susah.


MAK NAK KAWIN DENGAN CIKGU

Image
Ceritanya bermula begini ada seorang mamat hamba Allah yang masih mencari calon isteri muka boleh tahan hansem macam Aaron Aziz tetapi sayangnya masih membujang. Lalu emaknya pun bercakap takpelah nak sabar ye nanti mak bawa calon isteri kau pilihlah ye. Di pendekkan cerita mak nyer pun bawalah 3 calon untuk di pilih oleh anak terunanya.

Calon pertama muka comel, cantik ala-ala Nealofa gitu lemah lembut orangnya. Kerjanya Operator lalu anaknya cakap tak nak la mak. Kenapa pulak tak nak. Dia ini selalu cakap tunggu sebentar...

Calon kedua muka putih gebu badan sedang sedang molek kerjanya setiausaha. Yang ini lagi tak syok selalu cakap harap encik bersabar.

Calon ketiga kulit gelap mata sepet kerjanya hanya seorang guru. Yang ini saya suka sebab dia selalu cakap ulang kaji lagi, selalu buat latihan hah macam ini baru betul.

Emaknya mula runsing perangai anaknya lalu adiknya datang menyampuk kondaktor bas lagi best abang dia selalu cakap dalam masih kosong masuk lagi, masuk dalam-dalam…