Posts

Showing posts with the label lawak

JOM BELI DI ISOOKA

Image
Jangan lepaskan peluang hebat ini rebutlah peluang tersebut selagi masih ada. Isooka merupakan satu laman web untuk penjualan produk online sama seperti lazarda dan zalora. Anda boleh dapati perbagai barang seperti beg sekolah frozen, set alat tulis didi and friend dan banyak lagi. Semuanya di hujung jari anda cepat klik di www.isooka.com

Kemudian pilih barang yang ingin dibeli contohnya saya mahukan beg sekolah frozen dan percuma pencil case barang yang limited stok ini perlu cepat kerana stok tak banyak siapa cepat dia yang dapat.

Mungkin anda kata mahalnya barang ini jangan risau kos penghantaran percuma kita tanggung dan yang paling best anda dapat diskaun dengan setiap pembelian. Hebat bukan cuma masukkan kod promo CCC0342 sahaja. Klik check out kat bahagian bawah itu.


Arahan seterusnya anda akan lihat ada ruang kosong enter discount code. Anda perlu masukkan kod promo CCC0342.


Setelah masukkan kod promo anda akan lihat sistem secara automatik akan berikan diskaun pada setiap pe…

MUHAMMAD AMIRUL PENIPU

Image
Ada juga manusia yang bijak boleh percaya kenapa Muhammad Amirul ini sampai ada 3 anak semuanya sakit. Berapa banyak derma dia dapat macam ini. Berkat ke duit yang dia dapat. Kita orang malaysia ini baik sangat mudah kena tipu kot. Kesian siapa yang kena tipu.

SEDUT JANGAN TAK SEDUT

Image
Aku memang minat gila kat blog pencuri movie ini mana dia orang dapat download cerita banyak gila korang boleh terus sedut dari telegram diorang. Bagi siapa yang tak ada telegram amat rugi sebab telegram boleh hantar file besar. boleh install kat pc pulak tu. Korang boleh download telegram korang sekarang kat sini https://telegram.org/
Lepas korang dah download macam biasa la apa lagi korang boleh terus sedut movie dari pencuri movie terus dalam pc tanpa sekatan. Kenapa kena bayar lebih kalau ada yang free lepas tu korang boleh klik https://telegram.me/PencuriMovie

YA ALLAH JADIKAN HARIKU PENUH SEMANGAT

Image
ِ

 -
بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
ٍ
اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِيْنَ وَلاَ عُدْوَانَ إِلاَّ عَلَى الظَّالِمِيْنَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى أَشْرَفِ اْلأَنْبِيَاءِ وَالْمُرْسَلِيْنَ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْن

Ya Allah jadikanlah hari ini penuh semangat, dimudahkan rezeki, kesihatan yang baik dan terlepas dari segala kesulitan.

Ya Allah ampunkanlah dosa dosa kami, rahmatilah kami, berilah kami hidayahMu agar kami sentiasa dekat dengan Mu Ya Allah.

Ya Allah kami memohon ke pada Mu kebaikan, kemenangan, pertolongan, cahaya, keberkatan dan petunjuk hari ini dan selama-lamanya.

Ya Allah mudahkan segala urusan kami, murahkan rezeki kami dan kurniakanlah kami keluarga yang bahagia.

Ya Allah tanamkanlah perasaan kasih sayang kami kepada sahabat kami dan tanamkan perasaan kasih sayang mereka kepada kami dan semoga hubungan saliturrahim antara kami senentiasa teguh.
Andaikata ada diantara kami sedang sakit maka kau …

keikhlasan bukan dari paksaan

Image
Manusia pasti mempunyai harapan dan impian tetapi adakah harapan dan impian yang ingin kita kecapi akan berjaya dan mungkin harapan yang kita inginkan akan memberi kesan yang dapat menghantui diri kita sendiri tanpa kita sedari. Sebagai contoh kita inginkan kehidupan yang lebih sempurna yang dapat mengubah persepsi masyarakat terhadap kita tetapi sejauh mana harapan yang kita inginkan dapat terlaksana.
Janganlah kita terlalu berharap sesuatu yang kita tidak pasti balasannya. Kita boleh meletakkan harapan yang tinggi terhadap sesuatu tetapi kita harus ingat tentang apa sahaja kemungkinan yang mungkin berlaku tanpa kita sedari. Jujurlah dengan apa yang kita lakukan jangan harapkan sesuatu balasan nescaya keikhlasan yang kita lakukan pasti akan di balas suatu hari nanti.

Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com

Image
Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 10 Ogos 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2015.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

PERKARA PENTING TENTANG KWSP

Image
## 2 Perkara Penting
_______________________
1. Kalau salah 1 PeWARIS KWSP anda dah meninggal dunia KWSP TIDAK AKAN BAYAR KEPADA PEWARIS LAIN YANG HIDUP.....
MANA PERGI DUIT ITU???
PASTIKAN PEWARIS ANDA SEMUA HIDUP !!!

KALAU ADA YANG MENINGGAL DUNIA
TERUS PERGI KE KWSP DENGAN SEGERA & BUAT FRESH PEWARIS SEKARANG JUGA !!!
JANGAN TUNGGU LAMA LAMA
JANGAN BIARKAN DUIT KERINGAT EPF KWSP KAMU DIMAKAN ORANG LAIN SELAIN DARIPADA YANG DI WARISKAN SEPERTI KEHENDAK KEMAHUAN ANDA !!!
______________________

2. KEMATIAN PENCARUM

KWSP BANTUAN KEMATIAN UNTUK PEWARIS.
################
PERHATIAN kepada semua orang yang mempunyai akaun KWSP!
Tidak kira berapa umur anda,
tidak kira berapa lama anda memegang akaun KWSP anda,
Tidak kira berapa banyak wang yang anda ada dalam akaun KWSP &
Tidak kira berapa lama anda telah mencarum untk KWSP..
mengikut Undang-undang Kerajaan,
%%%%%%%%%%%%%%
KWSP perlu membayar

 RM 2500

untuk keluarga pemegang akaun KWSP apabila pencarum MENINGGAL DUNIA

(ahli keluarg…

SUAMI KENA SABAR

Image
Suami kena bersabar dan terus bersabar. Namun jangan sampai isteri pijak kepala suami pula. Mungkin anda pernah dengar orang lelaki berkata, "Aku tak pahamlah perempuan ni!"atau "Perempuan sangat complicated!" Hal ini disebabkan, wanita yang pada mulanya ceria tetapi tiba-tiba boleh bertukar moody. Tidak ada ribut terus merajuk, bengang dan sebagainya. Sebenarnya, kaum hawa bukanlah berkelakuan seperti itu tanpa apa-apa sebab. Semua emosi yang diluahkan oleh wanita bersebab. Hanya kadang-kala susah untuk mereka meluahkan dengan kata-kata. 

Berikut di bawah ini, 7 perkara yang isteri anda tidak akan beritahu, tetapi sebagai suami anda perlulah memahaminya. 

1. Isteri perlukan kasih sayang

Kaum hawa segan hendak cakap walaupun pada suaminya sendiri bahawa dia sentiasa memerlukan kasih sayang anda. Dia ingin anda tunjukkan yang anda ambil peduli dengan apa yang berlaku disekelilingnya. 

2. Isteri bosan

Hari-hari rutin yang sama, manusia mana yang tidak akan naik bosan? Ban…

GOOGLE TERBALIK

Image
Agak pelik sebab kenapa google buat perubahan dengan terbalikkan pencarian mesin google. Ini adalah salah satu yang cara google melakukan perubahan menarik perhatian pengguna. Anda juga boleh menaip di kotak google. selalu domain mesti berakhir dengan dot com atau dot my di belakang tetapi google buat website baru dot google di belakang. Mungkin akan datang ramai yang boleh guna dot google pulak cuba buka website ini com.google.


SAYANGLAH SUAMI ANDA

Image
Antara salah satu sebab penceraian adalah konflik rumah tangga. Mungkin suami kurang pendapatan kalau nak di banding isteri tetapi syukurlah pada suami yang banyak berkorban untuk anda selama ini. Tak perlu ungkit setiap apa yang anda korbankan. Suami juga bukanlah nafkah sahaja yang perlu di beri tetapi tanggungjawab pada Allah juga penting.

Dekat bawah ini satu contoh konflik rumah tangga. Isteri sudah rasa tidak hormat pada suami. Kalau suami buat silap tegur baik-baik bukan maki x tentu pasal. Dia pun manusia ada perasaan. Kalau tak suka cuba bawa bincang baik-baik isyaallah Allah akan tolong hambanya.




KENAPA NAK SENTAP

Image
KENAPA SENTAP??

Kadang-kadang tutur kata kita membuatkan jiwa dan perasaan hati mungusik emosi dalam jiwa. Memang menjadi sifat manusia mempunyai perasaan.

Kerana, bagi saya, HATI adalah elemen penting. Kerana itu, kebanyakan topik yang saya sering bicara dan kupas, adalah perkara yang amat berkait rapat dengan hati.

Seterusnya, saya nak menerangkan sesuatu perkara, iaitu tentang dakwah HIKMAH.

Saya nak utarakan kepada korang semua, apakah itu hikmah??

Adakah hikmah bermaksud dakwah dengan cara lembut? Jika hikmah ialah lembut, bermakna, adakah nabi dan sahabat tidak hikmah kerana mereka berperang? Adakah Abu Bakar tak hikmah kerana menampar pipi Umar Alkhattab? Adakah Umar yang terkenal dengan garang dan tegas tidak hikmah?

Hakikatnya, hikmah ialah menegur mengikut suasana dan keadaan! Jika keadaan ketika itu perlu lembut, kita lembut. Kalau time tu perlu agresif, kita agresif. Kalau time tu perlu diam, kita diam. Kalau time tu perlu kasar dan tegas, kita kasar dan tegas!!

Bahkan, &…

Giveaway 2014 Mialiana.com

Image
Giveaway 2014 Mialiana.com
Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.
Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor ❤MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor

2nd giveaway by miminadam

Image
memandangkan gua dah lama x updated blog dan update benda2 yang merepek jadi gua join la ga ini. Nak join klik banner..

BUKU DENAIHATI

Image
Buku denaihati adalah sebuah buku yang cukup bagus untuk di baca pada para blogger di luar sana yang berminat mengecapi dunia blogger. Denaihati merupakan antara top 10 blogger terbaik di malaysia yang tidak perlu kita kenalkan lagi.
Selepas saya memiliki buku tersebut saya rasa seronok membaca isi kandungan yang cukup santai. Di situ juga ada pengajaran yang perlu kita ambil untuk menjadi seorang blogger. Setiap naskah mempunyai santapan minda yang dapat membuka mata kita untuk berfikir.
Ia banyak mencerikan pengalaman denaihati sendiri menulis blog sehingga berjaya memenangi pelbagai anugerah. Denaihati menceritakan perjalanan mengenali rakan-rakan blogger yang lain di seluruh dunia. Terima kasih pada denaihati yang sudi berkongsi pengalaman beliau menjadi blogger. Jom baca sambungan di denaihati di sini


KERJA KOREK TELINGA

Image
Pekerjaan beliau hanya mengorek telinga. Masyarakat India rata-rata suka dengan perkhidmatan yang di sediakan korek telinga di tempat awam dalam keadaan yang cukup santai. Muhamad Abas telah memudahkan masyarakat India mengorek telinga.
Alatan yang di gunakan adalah penyepit besi logam pengorek telinga dan beliau akan mencari pelanggan di sekitar New Delhi. Saya belajar dari ayah saya dan setiap hari beliau berjaya korek 20 ke 30 telinga. Kebanyakkan pelanggan beliau berpuas hati dan ada pelanggan tetap yang sudah 17 tahun bersama beliau. Boleh apply nikan..





Orang melayu selalu kena tipu

Image
Sedih orang melayu sendiri kena tipu mungkin orang nampak Mc Donald ini teruk sangat sebab memperjuangkan duit pada israel tetapi kita kena ingat berapa sangat la Mc Donald bagi pada israel 5% keuntungan sahaja yang selebihnya keuntungan di agihkan pada ekonomi malaysia pertembuhan ekonomi dan kakitangan Mc Donald rata-ratanya orang melayu kita.
Benda buruk selalu orang nampak benda baik orang tak nampak Mc Donald pernah adakan tajaan anak yatim majlis berbuka puasa langusng orang tak nampak tetapi sibuk nak kata Mc Donald bagi duit kat Israel. facebook tu tak pulak orang nak kata bagi duit kat israel. Kalau nak buat duit facebook ads pun orang kita untung 5% je yang lebih semua orang Israel sana dapat lagi kejam dari Mc Donald sumbang 5%.
Mc Donald jaga kebajikan pekerja maksudnya staff di benarkan sembahyang dan pakai tudung. Macam mas lagi teruk tak boleh pakai tudung paling teruk kena jual arak dalam kapal terbang mana patut kita boikot. Terpulang pada diri masing-masing.
90% pek…

SIKIT SIKIT NAK BOIKOT

Image
Dear colleagues, The Astro-Amdocs relationship has come under scrutiny on social media recently and as employees of the company, we would like to clarify the situation. There has been old and inaccurate information on Amdocs being shared on social media and this may have painted our association in a negative way. We would like to reiterate that :- 1. Amdocs is a global market leader in customer relationship management and billing systems and their services and software are used by many companies in Malaysia and throughout the world. 2. Amdocs is a USA based company with headquarters in Missouri, USA. 3. Amdocs is a 100% institutionally (institutional investors) owned company, listed on NASDAQ Stock Exchange in New York, USA. 4.  Astro's relationship with Amdocs is through its subsidiaries in Ireland and in Malaysia. Please also find our explanation posted on our company's Facebook. English version Astro appointed Amdocs to provide software and services for its customer relationship man…

FINAL SUPER SPONTAN 2013

Image

MANA 1 YANG PALING SAKIT

Image
Antara 2 gambar ini mana yang paling sakit berapi rasa. Perempuan kurus ke atau perempuan yang berbadan besar. Ini jelah yang aku dapat update blog untuk tatapan hari ini haha..


TEKA TEKI TEKA TEKUK ULAR MATI DALAM MANGKUK

Image
1. Jilat², bila dah basah cucuk lubang, pe dia?(MASUK BENANG DLM LUBANG JARUM)

2. Apa dia botak & badan berbulu? (BULU TANGKIS)
3. Ku kangkangkan kakinya, ku usap², letak atas batang, rasa lega, apa dia? (CERMIN MATA)
4. Masuk dalam mulut, keluar buih, apa kah itu? (GOSOK GIGI)
5. Lembu ada 4, orang pompuan ada dua jer benda tu, ape ke bendanye?(KAKI)
6. Bulu bertemu bulu semakin rapat semakin sedap rasanye. (TUTUP MATA NAK TIDO LER) 
7. Badan b’temu badan cucuk batang keluar air. (MESIN TEBU) 
8. Laki² kalau xdapat benda tu dia gunakan tangan. (SUDU ATAU GARPU NAK MAKAN)
9. Buka tudung, picit perut, keluar benda putih. (UBAT GIGI)
10. Tutup pintu tutup lampu bukak kain main. (WAYANG)
11. Ada 3 orang p’mpuan duduk kat kedai makan ais krim. Sorang tengah jilat ais krim, sorang tengah hisap ais krim, dan sorang lagi tengah gigit ais krim. Korang rasakan...Perempuan mana yang dah kawin? (YG PAKAI CINCIN) 
12. Apabila saya pegang awak punya saya rasa, apabila awak pegang saya punya a…