Catatan

Datuk Yusof Haslam marah anaknya

Imej
Pengarah dan penerbit Datuk Yusof Haslam bertekak dengan anaknya sendiri, Syafiq Yusof kerana filem Abang Long Fadil 2."Filem Abang Long Fadil 2 telah menjalani penggambaran pada penghujung 2015. Penggambaran berlangsung selama 65 hari."Banyak perkara yang berlaku ketika penggambaran filem ini dijalankan. Kadangkala, Syafiq mengambil masa yang lama untuk menyiapkan beberapa babak."Saya bertekak dengan Syafiq kerana babak pertarungannya mengambil masa enam hari untuk disiapkan. Saya tak faham kenapa Syafiq ambil masa terlalu lama."Namun begitu, segalanya berubah selepas saya melihat hasilnya. Saya sendiri terharu melihat hasil kerja Syafiq yang kemas dan babak tersebut benar-benar menjadi," kata Yusof kepada Astro.Kagum dengan hasil kerja anak sendiri, Yusof tidak menjangkakan Syafiq boleh menjadi pengarah serba boleh."Bermula dengan filem SAM yang mengangkat genre psycho thriller, Syafiq mencuba pelbagai genre filem. Kini, Syafiq tampil dengan filem aksi …

Uji minda

Imej
Sebelum anda tengok jawapan anda kena selesaikankan dulu antara pintu A,B,C dan D mana yang sampai ke puncak. Fikir dengan bijak.Jika anda kata A anda sebenarnya kurang bijak.Kalau anda kata B anda bijak tapi tak sepenuhnya bijak.Kalau anda kata C memang tak bijak langsung.Kalau kata D mungkin anda ada masalah keluarga.Kalau anda jawab A ngan B bijak sikit dari yang jawab B sahaja.Kalau anda jawab takde langsung anda orang yang malas berfikir.Kalau anda jawab A,B,C ngan D jawapan anda tepat anda memang seorang yang bijak.

Astro penyiar rasmi sukan sea 2017

Imej
KUALA LUMPUR 2017 29TH SEA Games (KL2017) on Astro TV and on its digital platforms from 14 August to 30 August 2017.Anda boleh saksikan siaran sukan sea di High Definition (HD) channels 802, 803, 804 and 805 HD di Astro TV and NJOI TV. Siaran langsung juga termasuk Astro GO and NJOI now, 8 channels percuma untuk semua pelanggan astro malaysia.Lee Choong Khay, Vice President of Astro Sports Business, berkata media akan memberi liputan luas untuk semua atlit, Astro percaya peminat sukan tanah air tidak akan lepaskan peluang ini.Sebagai penaja sukan SEA Games, Astro Arena meluaskan pasaran penaja semangat pada semua atlit secara sukarela untuk membangkitkan semangat #AyuhMalaysiaKu and #KitaSamaHero,”. Bagi yang tidak melanggan astro mereka boleh saksikan di saluran youtube iaitu www.youtube.com/astroarena

Inai tu brpe ringgit

Imej
Kesian nak beli inai tetapi duit tak cukup pulak. Kesian lain kali belajar habis dulu baru fikir nak beli inai ye dik 😕😕😕






Ingatkan ulser mulut rupanya canser lidah

Imej
Luahan menyayat hati dari seorang isteri di negara seberang mengenai kisah suaminya yang meninggal dunia akibat kanser lidah. Lebih menyedihkan, arwah suaminya itu pergi di usia muda pada umur 29 tahun dan kira-kira seminggu selepas hari jadinya pada 22/7/2017.Pada mulanya, arwah suaminya Andre Kurnia Farid hanya mengadu mengalami ulser di dalam mulutnya, namun telah berlarutan selama tiga minggu. Akhirnya, ujian mendapati sakitnya itu semakin teruk dan dia disahkan menghidapi kanser lidah. Luahan ini dialihbahasa melalui Facebook Rezy Selvia Dewi. (Kredit Nona.my/ Norzalina Mohd Alias)Selamat Jalan Suamiku “Mii, ulser dalam mulut abbi ni buat hilang selera makan.” Sepulangnya dari kerja, suamiku menolak untuk makan walaupun terhidang lauk ayam kegemaran.Setiap hari suami selalu mengeluh sakit ulser di atas lidahnya yang tak pernah sembuh. Sudah 2 minggu, tapi aku kurang menghiraukan keluhannya kerana fikir ia sekadar ulser biasa.“Mii, tadi di pejabat ada medical checkup, ini hasilnya…

Tak guna punya jantan

Imej
Seorang perempuan nak minta kerja cara baik tetapi lain pulak jadinya. Ingat outstation untuk urusan kerja. Ko ingat semua perempuan boleh beli dengan duit ke.Konon nak cari orang open minded sengan buat kerja katanya. Rupanya kerja sex. Nasib perempuan tersebut tak pergi interview. Harap lelaki ini berjaya di tangkap.

Nak yang hansem je

Imej
Amboi boleh tahan cita rasa dato vida kita ye. Nak yang hansem muda bergetah. Mentang-mentang ko kaya.Nak ala iras2 mat saleh katanya. Patutnya sedar diri da berumur ambik la ustad ke bimbing ke arah lebih baik. Bukan nak yang duniawi semata-mata. Apa pun good luck untuk dato vida. Yang penting bukan suami orang. Kalau nak pegang tangan hati2 lepas kawin. Jangan bawa anak orang ke pusat karaoke pulak ye.