Catatan

Blogger paling owesome 2017

Imej
15 blogger terpilih antaranya adalah blog saya sendiri. Alhamdulillah bukan mudah mengecapi bintang yang berkilawan gitu. Saya akan tetap menyokong blog www.bicaramakdara.com maklumlah nak bersaing dlm dunia yang penuh pancaroba bukan. Sambil tu korang boleh cari pengalaman dan blogwalking pada blog yang lain. Klik sumber di bawah.Sumber

Jom ke langkawi

Imej
Peraduan mingguan Tonton & Menang Gegar Vaganza 4 kini masuk minggu ketiga. Menangi percutian untuk 2 orang, selama 3H2M di Langkawi! Saksikan GV4 minggu ini untuk mendapatkan ‘kata kunci’ dan hantarkannya ke:
http://bit.ly/AstroCircleEventsandContestsUntuk menang, hantarkannya dari 12 hingga 18 November 2017. Saksikan Gegar Vaganza 4
Tempoh: 29 Oktober – 17 Disember 2017
Waktu Siaran: 9 mlm setiap hari Ahad
Saluran: Astro Ria (CH104) & Astro Ria HD (CH123)jawapan dia
1. Berani
2. Cabar
3. DiriJawapan aku dah bagi klik je link tersebut isi nombor akaun astro korang mana tau rezeki korang dapat tiket pergi langkawi 3 hari 2 malam untuk 2 tiket. Semoga berjaya.

Untungnya kerja kerajaan

Imej
PETALING JAYA: Ponteng kerja ialah masalah disiplin paling banyak dicatatkan Kementerian Pendidikan sejak 7 tahun lalu. Walaupun 2002 hari ponteng baru dibuang kerja kerajaan.Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid dipetik Bernama sebagai berkata, daripada 3,450 kes dalam pelbagai kategori kesalahan yang dikendalikan kementerian itu, sebanyak 1,912 kes (55.4%) tidak hadir bertugas dicatatkan sejak 2010 hingga Oktober tahun ini.Katanya, daripada semua kes ponteng kerja itu, sebanyak 1,311 kes (68.57%) merupakan kesalahan dilakukan anggota kumpulan pelaksana, manakala 601 kes (31.43%) membabitkan kumpulan pengurusan dan profesional.Beliau berkata, terdapat 1 kes di mana seorang kakitangan di kawasan pedalaman dibuang kerja kerana tidak hadir bertugas selama 2,002 hari atau 5 tahun.“Ini cerita di sekolah pedalaman dan kita tidak tahu apa yang sebenarnya berlaku hingga tidak hadir selama 2,000 hari waktu bekerja,” katanya dipetik Astro Awani selepas merasmikan Hari Integriti Kemente…

Adakah anda seorang yang bertuah

Imej
Kini samsung s8, vivo v5 dan rm1000 package untuk dimenangi dan banyak lagi. Mungkin anda adalah pemenang yang bertuah itu.Kunjungi link facebook [KLIKSINI]Download atau muat turun di telefon pintar anda sekarang dan mungkin anda yang bawa pulang antara hadiah tersebut. [KLIKSINI]https://manis.app.link/ManisLuckyDrawAntara hadiahnya adalah:-📱samsung s8
📱vivo v5
🏊holiday pakage rm1000
💵 rm300 starbucks gift cardJom sertai sekarang..

Jom pergi umrah

Imej
Ingin memangi Pakej Umrah untuk dua (2) orang? Tunaikan hasrat Umrah bersama orang yang tersayang, dengan menyertai peraduan Nilai Pek "Langgan & Menang" anda hanya perlu jawab dua (2) soalan mudah dan and berpeluang memenangi sepasang Pakej Umrah.Apa tunggu lagi, langgan Nilai Pek Sekarang!1 x Hadiah Utama
Pakej Umrah untuk dua (2) orangTarikh Peraduan: 29 August - 30 November 2017

Cara-cara untuk melanggan secara online: Klik link dibawah > Login > Subscription > Add/change package                                            
Langgan secara online sekarang!Cara-cara untuk melanggan melalui CH200: Tekan 200 pada alat kawalan jauh > Langgan > Nilai Pek[KLIKSINI] untuk keterangan lanjut

Promosi dari lazada

Imej
Sempena 11.11.2017 tarikh yang cantik ini lazada nak buat promosi yang terbaik. Semoga anda boleh beli belah dengan penjimatan yang amat luar biasa.Malang sekali gaji dah habis. Jadi saya hanya mampu senyum je la. Nak tunggu gaji lambat lagi. Najib la ni bagi awal sangat gaji bulan lepas.

Program intensif cuti sekolah

Imej
Bagi mereka persedian upsr, pt3 & spm 2018. Diskaun khas untuk anak yatim sebanyak 50%.Bantulah anak anda sekarang. Kunjungi www.facebook.com/pt.faizajaya atau www.ptfaizajaya.edu.my kemudahan wifi secara percuma. Belakang hospital kajang atau hubungi talian 0192817880.