Catatan

Tealive perasa durian

Imej
Bagi yang inginkan rasa kelainan kini tealive ada perasa durian.  Jom serbu di tealive berhampiran anda.

Bukan itu sahaja tealive juga ada promosi diskaun 50%. Tempoh terhad dari 15 Julai hingga 30 Julai sahaja.

Sebelum buat bayaran suruh chaiser scan barcode kat bawah. Untuk dapatkan lebih ganjaran dari tealive. Terima kasih.


JOM TERBANG DENGAN TRAVELOKA

Imej
Seronok kalau dapat travel sekeliling negara especially kalau korang yang dari luar KL baru balik dari Singapore and korang singgah KL dulu. Kat KL pon boleh jugak nak jalan-jalan. Kalau korang berminat nak tau airline bajet yang korang wajib try, korang cuba book cheap scoot flights online. Scoot ni one of budget airline yang kerap terbang ke seluruh Asia tenggara. Kalau nak dapat offer yang best korang boleh try Traveloka. 
Kat Traveloka korang boleh buat online booking, let say korang nak book singapore to kualalumpur flights korang kena bukak Traveloka web atau apps, search Scoot, then isikan detail macam destinasi yang u guys nak pergi contohnya Kuala Lumpur, cari tarikh yang u guys plan, preferably bukan musim cuti sekolah atau perayaan. Lepas tu click search flight, dank orang akan nampak list of flights yang ada pada tarikh yang u guys pilih tu. U guys pilih yang mana satu u guys nak, isi detail passengers, lepas tu buat payment. Ada banyak cara nak buat payment tapi yang sen…

Jangan merungut dengan suami

Imej
Selagi dia keluar setiap hari utk mencari rezeki, selagi dia tak pernah penat dlm menafkahi anda & anak2, selagi dia tunaikan semua kewajipannya, selagi dia cuba buat yg terbaik utk keluarga dgn kudrat yg dia ada, maka dia ialah seorang suami yg baik…

Jgn compare suami anda dgn suami org lain…anda tak duduk ditempat isterinya, anda tak tahu siapa sebenarnya suaminya di sebalik kehebatan pekerjaannya…

Setia menyokong pekerjaan suami. Mungkin beliau tidak seperti orang lain. Beliau cuba untuk memahami kehendak anda. Cuba lakukan yang terbaik cuma apa yang di lakukan kadang kala salah di mata. Yakinkan beliau untuk memperbaiki bukan membandingkan...

Nota kaki : Dulu masa nk kawin, kalau sebut keje kilang, perghhh…tgok sebelah mata je kiter ni…ingat keje kilang xbleh bg ank dia mkn kepci dan texas chicken? Baik2 sikit…

Meninggalkan kerana tercekik roti

Imej
BUDAK perempuan berusia dua tahun meninggal dunia selepas empat hari menerima rawatan akibat tidak sedarkan diri kerana tercekik roti di rumah pengasuh di pangsapuri di Selayang, Gombak pada 1 Julai lalu.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Samsor Maarof berkata, pihaknya menerima laporan berhubung kejadian itu daripada seorang pegawai perubatan di Hospital Selayang.

“Pegawai perubatan berkenaan memaklumkan menerima kanak-kanak itu dalam keadaan tidak sedarkan diri kerana tercekik roti di rumah pengasuhnya, kira-kira 10 pagi.

“Ketika berada di wad kecemasan Hospital Selayang, pegawai perubatan itu turut menemui cebisan roti semasa proses resusitasi (kaedah memulihkan seseorang yang hampir maut secara tiba-tiba) berjalan,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Samsor berkata, mangsa kemudian disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan di hospital terbabit pada 10.39 pagi, kelmarin.

“Hasil bedah siasat mendapati punca kematian mangsa adalah ‘Hypoxic Ischaemic Encephalopath…

2 anak dah aku

Imej
Baru je selesai bayar Zakat rambut untuk anak ke 2. Alhamdullillah dapat sepasang kakak dan adik dia lelaki. Jangan tanya apa riaksi kakak bila dapat adik. Kakak umur baru 3 tahun mungkin masih kecil tak faham. Lepas ini kakak ada kawan nak main.
Kena kerja lebih kuat untuk meneruskan hidup. Jangan tanya nak anak lagi ke. Cukuplah yang pasti perancangan Allah itu pasti. Hutang tetap kena bayar. 




Bapa buat tatu sama seperti anak

Imej
Seorang bapa sanggup membuat tatu menyamai anaknya. Sikap sayang kepada anaknya beliau membuat tatu serupa di badan sama seperti anaknya. Anaknya yang berusia 6 tahun mengidap penyakit jantung dan sudah menjalani pembedahan di hospital.

patutkah guru merotan pelajar

Imej
KUALA LUMPUR: Guru tidak seharusnya merotan pelajar perempuan terutamanya di bahagian badan yang tidak sepatutnya.

Menurut Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching, larangan itu tertakluk pada ketetapan yang dibuat Kementerian Pendidikan menerusi garis panduan dalam pengurusan disiplin dan kuasa merotan murid di dalam Peraturan 5, Ordinan Pelajaran 1957.

"Hukuman rotan adalah tidak dibenarkan untuk murid perempuan dan hukuman kepada murid lelaki adalah dihadkan kepada merotan dengan rotan yang ringan di tapak tangan atau di punggung yang berlapik dengan pakaian di bawah kuasa guru besar," katanya ketika dihubungi Astro AWANI pada Selasa.
Nie Ching berkata demikian ketika ditanya mengenai kewajaran tindakan seorang guru yang telah merotan di beberapa bahagian badan seorang pelajar perempuan kerana berkelakuan biadap di sebuah sekolah menengah di Skudai, Johor baru-baru ini. Sebelum ini, tersebar video berdurasi dua minit 28 saat yang menunjukkan seorang wanita meminta penjelasa…