Catatan

Luahan kisah kak cah

Imej
Asslamualaikum Gais..Hari ni k.cah ada story skit berkaitan dengan Gambar di atas..
.
Setiap hari bila k.cah pergi klinik..nampak 2 beranak ni kat bawah spa k.cah dekat speedmart..
.
Setiap hari tengok. ada sesuatu terasa..Kesiannya..Mana mak dia..Kenapa anak kecil tu tidur mcm tu..kenapa bapaknya duk situ hari2..rasa mcm nk tanya mcm2 je kat orang tu..tp x dpt sbb kalut nk g klinik..
.
Hari ni..Tadi pg k.cah Pergi Airawa Spa Batu Caves Hq..Naik la kejap lepas stel check up sesi pagi...klinik kan depan spa je..
So turun kul 2pm appoinment ptg di klinik....k.cah nampak...Dia ada kat bawah tgh kipas anak dia sedang tidur..
.
k.cah dengan spontan nya tanya..Mana mak dia..
.
Abg tu jawab..Maknya meninggal..(bahasa mcm indo)

k.cah : Bila mak dia meninggal?
Abg tu : sejak dia lahir lagi..
k.cah : Abang x de rumah ke ?
Abg tu : Ada tp sy x mampu nk bayar sewa bilik..
k.cah : Abang x kerja ke?
Abg tu : Sy tak boleh kerja..sebab x ade orang jaga anak..jadi sy duk sini mintak sedekah utk makan…

Cukuplah bela pemandu mabuk

Imej
Patutnya bunuh sahaja mabuk ini. Dah la langgar orang pastu tak reti nak berhenti. Macam jalan Raya ini bapa dia punya. Boleh baca artikel astro awani di bawah.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/pekerja-kontrak-maut-dirempuh-pemandu-mabuk-245118?utm_source=insider&utm_medium=web_push&utm_campaign=06012020-pekerja_kontrak_maut_diremp



Masih adakah yang baca buku

Imej
Buku macam dah tak releven. Maklumlah maklumat semua dah boleh dapat di internet. Google je. Novel pun pun boleh baca guna handphone je.

Banyak syarikat buku yang tak mampu bertahan lagi terpaksa gulung tikar. Penggemar novel mungkin akan beli buku tetapi ada masa ke nak baca novel.

PROMOSI ASTRO 2020

Imej
Decoder beyond astro tak boleh record pemasangan rm79. Kontrak 2 tahun. Pakej paling rendah rm42.35
WhatsApp saya Mizi - 0196971518


Decoder astro njoi tiada cas bulanan. Pemasangan Rm399 satu set lengkap. Rm309 jika di rumah sudah ada piring astro. WhatsApp saya Mizi - 0196971518


Decoder ultrabox boleh record dengan syarat di rumah ada internet 10Mbps ke atas. Pemasangan rm199 pakej paling rendah rm65 sebulan. Rm99 jika langganan atas rm100 bulanan. WhatsApp saya Mizi - 0196971518


Apasal ko like gambar awek aku

Imej
Apalah dosa mamat ini. Dia cuma like gambar je kot. Salah ke like gambar. Melampau betul. Pergi simpan awek kau dalam peti ais la.



Mayat keluar dari kubur

Imej
Seram, beberapa keping gambar dan rakaman video yang menunjukkan sebujur mayat yang masih berbalut kain kafan tiba-tiba timbul di atas sebuah tanah perkuburan di Kota Pontianak, Kalimantan Barat, Indonesia.

Kelibat mayat itu menjadi tumpuan ramai penduduk sekitar dan luar daerah yang mengetahui kejadian itu selepas tular di laman Facebook.

Menurut seorang pengguna Facebook bernama Muharris Alyamani, mayat itu telah dijumpaikira-kira jam 3 petang pada Isnin lalu oleh seorang penduduk yang sedang memotong rumput di tanah perkuburan berkenaan.

"Selepas menemui mayat itu, lelaki berkenaan terus membuat satu laporan kepada pihak polis selain memaklumkan kepada keluarga arwah," katanya.

Menurut pihak berkuasa Polsek Pontianak Barat, hasil siasatan didapati jenazah telah dikebumikan kira-kira sebulan lalu.

"Jenazah berkenaan timbul kemungkinan akibat tekanan air apatah lagi kawasan itu sering dinaiki air ketika hujan selain menjadi laluan air mengalir, namun sehingga kini bel…

Bilik air macam kedai

Imej
Dahsyat betul bilik air dia macam-macam barang ada. Rasanya syampoo, ubat gigi, sabun pencuci muka cukup la kot.