Catatan

Buang covid masuk dalam botol

Imej
Siapa sangka COVID-19 boleh di halau dan di masukkan dalam botol. Kejadian berlaku di Surabaya Indonesia tok bomoh dengan jampi serapah memasukkan COVID-19 ke dalam botol. Mungkin sukar untuk percaya dengan logik akal dan ilmu hukum fizik 😅😅😅


Bestlah baca e-book ini

Imej
"Bestlah Baca EBook ni!"
Itu luahan pembaca pertama ebook sulung huda yang berjudul 7 Formula Menulis Blog yang lengkap dengan panduan menulis blog dari skrin kosong sehingga siap! . . 
Ebook sulung ini perkongsian ilmu dan pengalaman huda dalam dunia blogging sejak beberapa tahun lepas.
Menulis blog ini merupakan suatu proses. Pada awalnya memang sangat mencabar. Huda sendiri dah lalui betapa susahnya nak menulis satu artikel sampai siap. Idea tenggelam timbul ketika menulis. Paling tidak seronok lepas terbit artikel blog, masih banyak kesilapan sana sini akibat editing blog artikel dengan cara yang salah!
Mujur huda dah jumpa formula terbaik dalam menghasilkan artikel blog yang bagus dan meningkatkan kredibiliti huda sebagai seorang blogger. Bila kredibiliti meningkat peluang menulis dan kolaborasi dengan syarikat-syarikat pun semakin cerah. 
Rezeki dalam dunia blogging sangat-sangat luas. Bermula dengan menulis blog ,  kini huda sudah dapat bawa anak-anak bercuti dengan tajaan p…

Anak dah sekolah

Imej
Akhirnya anak dah berjaya sekolah. Walaupun susah nak bangun pagi. Cuma first day okay hari ke dua payah nak bangun. Mandi dalam keadaan mata tertutup.
Harap covid-19 hilang serabut sebab tak dapat nak bawa jalan banyak tempat SOP masih ketat. Nak pergi supermarket kena tulis nama. Nak makan kat kedai pun sama.

Pengorbanan seorang isteri

Imej
Pergorbanan seorang wanita yg bergelar isteri..☺️
Suami mula berpaling tadah sebaik melihat tubuh isterinya mula kereput lagi2 di bahagia perut selepas bersalin 
Wahai suami berapa banyak lagi kah aku harus korbankan tubuhku hanya kerana zuriat mu..
Lepas nikah dgn mu aku mula meninggalkan hobi acara ku..lepas nikah dgnmu aku mula jarakan diri dari kawan²ku..lepas nikah dgn mu aku berkorban mengandung selama 9 bln 9 hari
Aku terpaksa membawah perutku yg buyung kemana saja aku pergi..Tiba masa nk bersalin aku sendiri ketakutan apakah aku boleh lagi melihat matahari esok..sambil Aku memengang perut aku yg selang seminit sakit sampai tak tertahan...setelah aku jalan menuju ke bilik bersalin aku gengam tangan ku dgn erat jatung ku berdebar..seakan aku pergi berjuang menentang penganas di Israel..
 Lepas nikah dgnmu tubuh badanku berubah..tubuhku penuh dgn parut..dn parut itulh yg membuat mu merasa tawar hati dgnku..
Wahai suami hargailah perkorbanan isteri  Mu..  . . Kredit:Ressuzyana dian

Langgan astro tak perlu decoder

Imej
Zaman 2020 adalah zaman yang mencabar terutama astro yang merosot di sebabkan keuntungan. Mujur masih ada goshop yang dapat membantu. HBO pun merosot banyak movie yang tak dapat di tayangkan.
Kini astro melangkah lagi dengan produk baru tanpa decoder hanya guna smart TV dan internet sahaja. Yang paling menarik pendaftaran hanya rm1. Jom klik untuk daftar di link di bawah. https://product.astro.com.my/tvapp-beta

Jeles dengan Sugu Pavithra

Imej
Motivasi diri
:: Selangkah lagi dia. Dari suri rumah , buat video memasak sesajer dekat YouTube , dikenali hingga PM sebut nama dia. Berjaya jana duit dengan YouTube walau video tak edit beria.
Sekarang dah langkah lagi , jadi model. Dah disarung baju mahal. Dah disolek dengan makeup artist. Dah beraksi depan lensa.
Tahu tak suri rumah macam dia ni boleh sampai ke tahap macam ni sebab siapa selain asbab memang rezeki dia ?
💞Sebab suami dia. Suami dia support dia. Dari cuma masak dekat ceruk dapur , uruskan anak , sekarang dah semakin terbang gapai apa yang dia nak.💞
Tapi tetap dia utamakan suami dengan anak dia. Sebab tu dia tolak banyak tawaran yang dia taknak nanti dia tak mampu beri perhatian dekat rumahtangga.
Suami dia rajin menolong.  Disuruh rekod video , rekod.  Disuruh tolong kacaukan makanan , dia kacau. Disuruh potong bahan nak masak , dia buat.
Dia sibuk nak edit video , suami dia bantu tengok anak. Suami bantu uruskan kerja rumah apa yang patut.
Ada duit hasil YouTube , suami sanggup…