Catatan

Hensem nyer abg driver uber

Imej
Apakah penyebab utama anda menggunakan uber atau crab car?. Mungkin di sebabkan tambang yang murah. Tetepi seorang awek ini menggunakan uber sebab pemandu yang hansem dan kacak.Seorang gadis dari Filipina ini bernama Marry Ann joy. Siap tangkap gambar seorang lelaki hansem pemandu uber dan upload di laman sosial. Ramai yang puji sambil berkata hansem nyer pemandu uber tersebut.Marry Ann tidak segan silu ambil gambar dan upload. Tanpa meminta izin terlebih dahulu ambil gambar abang driver pemandu uber tersebut.Ramai yang terhibur dengan rakaman video tersebut. Durasi 21 saat tetapi ditonton hampir 2.5juta kali tontonan. Ramai wanita gembira melompat keriangan walaupun Marry Ann tidak memakai tali pinggan keselamatan. Sebab kehenseman lelaki pemandu uber tersebut. Video tidak di upload kerana tidak sesuai ditonton.Sumber - astro awani

Meletop ovari tak

Imej
Baru2 ini dato seri vida tunjukkan gambar PA dia di facebook. Pengasas qu puteh dan juga sponser program gegar vaganza 4 29 oktober 2017 kena sebut kalau tak dia bising lak. Nama PA beliau ialah Ahmad Iqbal Zulkefli
Korang jangan ada part bergetar pulak..heheAntara komen di fb
Elyana - jambunya
Myra - ye ke PA Dsv jgn2 laki baru dia.
Ainul - x hansem pun
Syida - wow
Azura - anak ikan ni
Fendi Lily- ada bulu. Kunyit jom

Game paling bodoh

Imej
Tekanan Dada. Bukan permainan!Katanya benda ni dah jadi game.
Pass out challenge namanya.
Ada panggil choking games
Ada panggil skip challenge.Benda ni, bukan boleh ikut suka Kau tekan tulang selangka dia.Kemudian tekanan tu akan sebabkan gangguan dalam degupan jantung. Bila ada gangguan, peredaran darah ke otak juga akan kurang. Jadi automatik oksigen juga semakin kurang ke otak.Bila oksigen berkurang ke otak. Tahap kesedaran juga akan semakin berkurang. Paling tenat, tuan badan pengsan atau mati.Tidak ada game nak tunjuk acah macho.
Tidak ada game nak tunjuk kau hero.Adik, lokasi jantung kat kiri.
Kalau accident ada hentakan kat dada pun kita ambil berat.Kau boleh buat main, siap boleh gelak.Hal jantung, peredaran darah serta oksigen ke otak ni bukan perkara main2.Cuba perhati kawan tu collapse sekejap. Tu tanda oksigen tak sampai ke otak adik2.
Anda boleh maut sekiranya oksigen tidak sampai ke otak selama tujuh saat!Satu lagi, bimbang juga kalau tekan terlalu kuat jadi lak kepataha…

Review blog www.profhariz.com

Imej
Saya bukanlah orang yang layak untuk komen blog. Apatah lagi mengkritik blog orang. Hanya insan biasa yang masih belajar dalam arena blog memblog.Minta maaf kalau apa yang dikritik blog tuan. Ini hanya sekadar pandangan peribadi. Tidak pernah terlintas dalam hati sama sekali nak mengkritik blog tuan.Sememangnya blog tuan nampak cantik dan kemas www.profhariz.com tidak dinafikan. Tetapi ruang kosong adalah rasanya tidak sesuai. Itu pendapat peribadi saya. Gambar perempuan tudung yang cantik nampak menyerikan lagi suasana blog. Harap taun boleh kritik blog saya pulak.

Doc saya x boleh tidur

Imej
Hari ini, seorang wanita berumur 32 tahun datang mengadu tak boleh tidur, dan mahu ubat tidur. Kerjaya doktor ni bukan macam jual barang di supermarket, atau jual produk secara online. Customer nak, kita beri...apa jadi kat customer lepas tu lantak la. Doktor perlu tanya itu dan ini, bukan sebab saja saja nak menyibuk kepohci. Lebih lebih lagi doktor General Practitioner, sebab kami lah doktor pertama yg pesakit jumpa utk dapatkan pendapat dan rawatan. Kami yg bertanggungjawab cuba cari diagnosis,dan yang mana perlu rawatan pakar, kami rujuk ke pakar. Bayangkan dari ibu mengandung, budak kecik,orang tua, kaki MC, sakit biasa, sakit buat buat, sakit kronik, sakit jiwa...tugas kami kena kenalpasti betul betul..tu sebab penting bertanya..proses History Taking nama nya...." Doc I nak ubat tidur...dah seminggu I tak boleh tidur...badan pun sakit sakit penat ni siang pergi kerja..I cuba minum ubat batuk 1/4 botol dah 2-3 malam.."I takde ubat tidur..lagipun, ubat tidur tu bukan pen…

Gegar vaganza 4

Imej
Gegar vaganza 4 akan berlangsung tak lama lagi. Hos Nabil Ahmad dan Jihan Musa. Pengkritik tetap Ramli MS. Berikut senarai lagu Konsert Pertama Gegar Vaganza 4 (29 Oktober)1) Aishah - Janji Manismu
2) Aqasha - Embun
3) Elyana - Tak Tercapai Akalmu
4) Ferhad - Kasih Berubah
5) Firman - Kehilangan
6) Haida - Zapin Usik Mengusik
7) Hazami - Mungkir Bahagia
8 ) Lan Kristal - Seragam Hitam
9) Liza Hanim - Siapa Sangka Siapa Menduga
10) Syura - Nazam Berkasih
11) Tia Jinbara - Farhana
12) Raja Azura - Hati Terkunci#JustInfo

Selamat pengantin baru Mia Namia dan Khairil Mazri

Imej
Alhamdulillah dengan 2 kali lafaz akhirnya kedua pasangan ini telah di ijab kabul. Saya wakil blogger dari produksi www.mizisempoi.com ingin mengucapkan sekalung perghargaan dan tahniah untuk korang berdua.Mereka rasanya bercinta dah lama mungkin namia ni jual mahal. Dengar cerita mereka bertemu pada event sepetang bersama blogger anjuran denaihati.com. Masa itu yeop wakil blog www.khairilmazri.com dan mia namia blog www.namiacinta.com tak silap. Semoga korang akan sentiasa bahagia ke jannah. Menempuhi onak duri dan hidup kemanisan yang penuh dengan warna warni. Tipulah kalau tak gaduh. Hehehe.