Catatan

MOHON AMBIL SEDIKIT MASA

Imej
UPDATE JUMLAH SUMBANGAN TERKUMPUL SETAKAT 28.07.2020
Biarpun jumlah sumbangan tidak mencapai separuh dari kos yang di perlukan tapi Alhamdulillah masih ramai sudi menyumbang & share posting mencari dana saya. Terima kasih pada semua yang membantu. Moga Allah balas dengan rezeki & kebaikan buat semua.
Misi mencari dana masih di teruskan.. bagi yang nak membantu selain menyumbang, mohon like & share posting ini.
Assalammualaikum
MOHON AMBIL SEDIKIT MASA ANDA UNTUK MEMBACA POSTING INI
Ramai Kawan & followers saya sedia maklum dengan kes saman sivil yang di pernah difailkan oleh founder produk kosmetik kepada saya  bermula tahun 2017 saya mendapat writt saman sehingga 2019 selesai sepenuhnya. 
Saya kecundang dalam kes tersebut. Antara 11 pertuduhan fitnah 8 daripada statement/artikel saya berjaya membuktikan apa yang saya tulis adalah fakta dari sumber yang sahih namun malangnya 3 dari kenyataan saya tidak berjaya dalam pembelaan.
Anda boleh merujuk di sini detail berkaitan kes &…

Mesej yang jelas

Imej
Pelari Kenya, Abel Mutai, hanya beberapa meter dari garisan penamat, tetapi keliru dengan papan tanda dan memikirkan dia sudah memenangi perlumbaan and berhenti. 
Seorang pelari Sepanyol, Ivan Fernandez yang berada di belakangnya menyedari apa yang sedang berlaku dan mula berteriak kepada Mutai untuk meneruskan lariannya.  Mutai tidak tahu berbahasa Sepanyol dan tidak faham apa yang disampaikan oleh Ivan. Menyedari apa yang sedang berlaku, Ivan menolak Mutai supaya meneruskan lariannya menuju ke garisan penamat.  
Seorang wartawan bertanya kepada Ivan, "Mengapa kamu melakukan perkara ini padahal kamu boleh menang?" Ivan menjawab, "Impian saya adalah pada suatu hari nanti kita dapat menjalani kehidupan bermasyarakat di mana kita mendorong diri kita dan saling membantu untuk terus berjaya."  Wartawan itu menegaskan, "Tetapi mengapa kamu membiarkan orang Kenya itu menang?"  Ivan menjawab, "Saya tidak membiarkannya menang, dia sudahpun menang. Perlumbaan i…

Doa harian

Imej
Ini adalah doa harian yang mungkin bermanfaat untuk anda. Terima kasih kepada ustad ebit liew yang sudi berkongsi. Ada banyak lagi doa saya cuma berkongsi separuh dan harap saya juga dapat pahala kerana berkongsi.









Semoga bermanfaat

Imej
Para ayah tahu ke tak?. Ada ibu terdetik cemburu tatkala wajah si anak yang dikandungnya selama 9 bulan lebih menyamai ayahnya berbanding ibu. Percayalah.. . Para ayah tahu ke tak?. Anak-anak juga lebih cenderung mengikut perilaku ayahnya berbanding ibunya. Inilah hakikat. Rapatlah mana pun dengan ibu, ayah juga yang akan dicontohinya. Maka... . + Ayah perlihatkan, ajarkan, dedahkan.. Nak beri duit pada isteri, beri depan anak, puji masakan isteri, puji depan anak, bila isteri minta tolong kemas rumah, ajak anak sekali. Menunjuk-nunjuklah perilaku baik bila dihadapan anak walaupun anda terpaksa berpura-pura. . + Sorokkan, elakkan, jangan sesekali membiarkan anak-anak melihat perilaku negatif anda. Nak merokok, merokoklah diluar. Marahkan sesuatu, jangan bagi anak nampak. Soroklah selagi boleh sorok, tahanlah selagi boleh tahan, lepaskan yang negatif jauh daripada pengetahuan si anak. . Semoga bermanfaat 😊

Khas untuk warga semenyih

Imej
Warga Semenyih. Ada yang nak miliki rumah? Tanpa downpayment?                   📲📲 bit.ly/FreeInstallment1Tahun 💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢
🏃‍♂AYUH❗️Register Untuk dapat “FREE INSTALLMENT #1 TAHUN’ FREE “Perodua Bezza” FREE Maintenance Fee‼️ 📲📲 :https://SemenyihRM320k.wasap.my :https://SemenyihRM320k.wasap.my
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
✅PEGANGAN BEBAS ( #FREEHOLD ) ✅Keluasan 988sqft ( 3 bilik 1 keluarga ) 💯% Full Loan 😍 siap dpt 💴 #CASHBACK RM20,000 dalam poket anda 💴 ✅ 0% Zero Down Payment
✅Showroom sudah sedia ukt dikunjungi , kalau nak jumpa I minum teh jom kilk link di bawah untuk ajak masa ye abg2 kakak2::
📲📲 bit.ly/FreeInstallment1Tahun 📲📲 bit.ly/FreeInstallment1Tahun
☎️☎️ 016-5617301 (Nas)

Sekali beranak 18

Imej
Hebat betul perempuan ini boleh beranak 18 terus. Apa ilmu dia pakai. Macam mana pulak nak besarkan anak itu. Aku 2 anak pun dah garu kepala. Hebat kebesaran Allah. Boleh tengok video bersalin di bawah.