Catatan

Meatball ikea tidak dapat kelulusan Jakim

Imej
Biar betul. Padahal sedap itu meatball kat ikea. Pelik juga kenapa mereka tak Mohon sijil halal dari Jakim. Sedangkan McDonald, kfc pun ada sijil halal Jakim. Jakim sendiri iktiraf perkara betul di laman sesawang Facebook mereka. Menghindari jika berlaku keraguan lebih baik kata Jakim.




10 Cara elak dari pembuli

Imej
1Bersama dengan rakan-rakan atau keluarga Bersama dengan rakan-rakan semasa rehat, di taman permainan atau di dalam bas – di mana pembuli sering berada. Tawarkan untuk melakukan perkara yang sama untuk rakan-rakan. 2Elak daripada pembuli Gunakan tandas yang berlainan sekiranya si pembuli berada berdekatan dan jangan pergi ke sesuatu tempat yang sunyi dan tiada orang. Pastikan anda bersama seseorang sekiranya anda tidak mampu mengelak daripada pembuli 3Abaikan si pembuli Praktikkan cara untuk abaikan pernyataan yang menyakitkan. Dengan mengabaikan si pembuli, anda menunjukkan bahawa anda tidak peduli. Lama-kelamaan, si pembuli akan berasa bosan untuk mengganggu anda. 4Tahan kemarahan anda Ianya adalah biasa untuk merasa sedih, takut atau menangis; namun, itulah apa yang disukai oleh para pembuli. Ia membuatkan pembuli berasa berkuasa dan hebat. Oleh itu, elakkan daripada menunjukkan emosi anda seboleh yang mungkin. 5Beranikan diri Tegaskan kepada pembuli untuk berhenti membuli. Buktikan pa…

Manusia kalkulator dari Malaysia

Imej
Beliau baru berusia 15 tahun dari Malaysia Kuala Lumpur. Beliau boleh kira digit nombor tanpa guna kalkulator. Bapak giler hebat.

Beliau telah memeranjatkan juri dengan kiraan yang tepat. Ramai nitizen puji dengan kehebatan beliau. Persembahan dalam axn Asia got talent betul-betul memukau hati penonton yang melihat.



2 kali Alif buat perangai

Imej
Isteri kepada penyanyi dan pelakon Aliff Aziz, Bella Astillah menunjukkan bukti suaminya sedang berlaku curang dengan pelakon Oktovia Manrose.

Bella mendedahkan perkara terbabit di laman Instagram miliknya.

Menerusi entri terbaru itu, Bella turut mendedahkan bukti perbualan di ruangan Direct Message Instagram.

Seorang individu memberikan bukti video dan mendakwa Aliff dan Oktovia sedang berada di sebuah kelab malam yang terletak di Changkat, Bukit Bintang.

sedih bila baca luahan bella di instagram. Suami yang kali kedua buat perangai bercinta dengan herion. Ada bukti bukan sekap jarang je okay. Harap bella terus tabah. Percayalah Allah ada untuk anda.


View this post on Instagram

Assalammualaikum, AND IT HAPPENED AGAIN. . . Sejak kes yang dulu, saya berikan peluang pada dia sebab setiap manusia buat kesilapan dan sebab saya pandang anak saya. But what I’ve been through korang takkan boleh imagine. Selepas Aliff habis shoot telemovie baru2 ni dia buat hal lagi dengan heroin yang bekerja …

Syarikat Doula saman doktor

Imej
Assalamualaikum, ramai netizen mengutuk2 saya dan suami katanya tak berani terima jemputan dari ANALISIS bersama FINAZ YUNUS ( boleh baca beribu komen di page2 yang mengutuk DOULA - pastikan ejaan betul sebelum mengutuk ye).

Saya malas nak ambil pusing sebab dah terbiasa medan fb memang banyak fitnah cumanya terpanggil menjelaskan sedikit sebanyak kepada rakan2 yang baik dan bertanya.

Semua sedia maklum saya telah menyaman 2 orang doktor ekstrimis dalam kes saman fitnah yang mana mereka mengatakan saya penyebab kes kematian seorang bayi di Johor tahun lalu.

Kedua-dua kes sudah ada dalam rekod mahkamah dan semua sedia maklum saya ambil langkah tersebut atas tuduhan berat dari pemfitnah sejak setahun lalu dan sehingga kini masih ramai netizen menulis perkara sama. ( gambar komen baru beberapa hari lepas dan cuma sedikit dalam beratus2 komen)

Journalis TV Hijrah menghubungi suami saya menyatakan hasrat menjemput saya ke rancangan ini dan kami telah berbincang dengan peguam. Beliau menasi…

sukar tidur malam

Imej
:leaves:
Antara penyakit-penyakit yang sering diadukan kepada perawat ialah masalah sukar untuk tidur malam ataupun dikenali imsomnia. Sebagaimana yang kita tahu, jangka waktu tidur setiap orang adalah berbeza, bagaimanapun secara umumnya, manusia tidak memerlukan waktu yang panjang untuk tidur. Penyakit sukar tidur boleh disebabkan antara salah satu faktor dibawah ini:-
1/Stress atau tekanan (tempat kerja, belajar, rumahtangga)
2/Menghadapi masalah (rumahtangga, kewangan, pelajaran, pekerjaan)
3/ Perubahan pada persekitaran (berpindah tempat tidur, rumah , dan sebagainya)
4/Penyakit
5/Gangguan makhluk halus DOA YANG DIBACA Pesakit yang menghadapi masalah gangguan makhluk halus (gangguan/sihir/saka) sering menghadapi masalah penyakit tidur.

:leaves:Selain daripada mendapatkan rawatan dari perawat Islam bertauliah, boleh juga amalkan adab-adab sebelum tidur :-
1:black_small_square: Membaca 3 Qul
2:black_small_square: Ayatul Qursi
3:black_small_square: 3 Ayat Terakhir AL-Baqarah dan…

KENA TAMPAR DENGAN SUAMI HARI PERKAHWINAN

Imej
Majlis perkahwinan yang sepatutnya menjadi saat terindah dalam hidup bertukar sedih atau mungkin malu buat pengantin perempuan ini apabila ditampar suaminya ketika cuba bergurau untuk menyuapkan kek. Setiap orang ada tahap kesabaran sendiri, tetapi menampar isteri semasa majlis perkahwinan sesuatu yang tak boleh diterima.