Catatan

Bukan nak melucah ye.

Imej
Bukan nak melucah!  Tapi sekadar pengajaran! Sekali dah bagi, selepas ini nak lagi, tak puas sekali, kalau boleh nak hari-hari !! Kalau dia buat macam ni, kau ingat laki tu sayang kau?

         Sekali kau dah serahkan segalanya, kau hanyalah tenpat pemuas nafsunya!! Kau ingat dia nak ajak kau kahwin ke? Dah dapat benda free, buat apa nak labur RM20k untuk wang hantaran.. Benda dah dapat rasa dengan percuma, kalau bayar Rm20k pun tetap rasa benda yang sama..

       Laki tak bodoh, kalau sebelum kahwin dah dapat, buat apa nak kahwin lagi dengan perempuan tu kan? Lebih baik cari yang lain, yang belum pernah rasa!! Hari2 makan lauk ayam, jemu la kawan!! Ada hari mau jugak makan daging!! Serius cakap, zaman sekarang senang sangat nak dapat perempuan! Baru kenal sehari dah boleh bawak pergi check in.. Nak tundukkan perempuan zaman sekarang tak perlu ada kereta lambang H.. Cukup sekadar perodua Kancil.. Mudah Mudah Mudah!

      Ingatlah wahai wanita, jaga auratmu, jaga tingkah lakumu, jaga …

Giveaway SemakanOnline.com Di Mialiana.com

Imej
Pembayaran Bantuan Sara Hidup 2019 atau BSH 2019 fasa pertama akan dibuat pada 28 Januari nanti. Bantuan tersebut dijangka memanfaatkan lebih 4.1 juta penerima di seluruh Malaysia. Terdapat lima jenis kategori bantuan untuk pembayaran BSH kali ini. (rujuk gambar di bawah)
Kredit: bantuansarahidup.com
Pembayaran pertama akan dibuat sebanyak RM300 untuk setiap isi rumah. Baki bayaran BSH yang akan disalurkan pada fasa kedua dan ketiga akan menggunakan kaedah baharu seperti yang diumumkan dalam Belanjawan 2019. Urusan kemaskini BSH 2019 akan dibuka semula dalam tempoh terdekat. Setiap penerima wajib kemaskini permohonan masing-masing sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh 3 tahun. 
Untuk maklumat lanjut layari portal Bantuan Sara Hidup di https://bsh.hasil.gov.my


Giveaway ini dianjurkan oleh SemakanOnline.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM350 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.
Read more: http://www.mialiana.com/2019/01/giveaway-semakanonlinecom-di…

harga murah internet rm99 50Mbps dan rm129 100Mbps

Imej
Harga istimewa ini hanya untuk pelanggan terpilih sahaja. Dengan harga internet yang cukup berbaloi untuk pelanggan astro. Untuk pelanggan area Jasin melaka sahaja tawaran sehingga 31 Januari 2019. Bagi yang sudah ada akaun astro mereka boleh ambil pakej tersebut dengan hanya tambah kontrak selama 2 tahun. Projek ini atas kerjasama syarikat astro dan TNB.

Anak baru dua dah kecoh

Imej
KENAPA MAK DULU BOLEH JAGA 10 ANAK, MAK SEKARANG ANAK BARU DUA DAH KECOH? 😢😢

Tu kena faham dulu sebelum keluarkan statement yang bukan-bukan. Saya paling anti kalau kenyataan ini.

'Eleh, makcik dulu anak ramai boleh je jaga, ko baru tiga dah macam tak cukup tangan?'

Hmmmm..dalam sedar tak sedar, zaman dulu dan zaman sekarang sangat berbeza.

Zaman saya kecil-kecil dulu. Sekitar umur 5 - 6 tahun camtu, say sangat bebas ke sana sini. Naik basikal, masuk kebun getah cari buah getah nak main congkak. Kadang round satu kampung dengan jiran-jiran dan adik-beradik.

Keluar selepas asar, sebelum Maghrib balik. Keluar main dengan anak jiran lelaki, main kejar-kejar.Seronok! Balik rumah dengan penat. Selepas makan dah tertidur sendirinya.

Mak? Buat kerja rumah di rumah. Ayah? Pergi dan balik kerja dengan senang hati. Kenapa mak boleh jaga sepuluh anak?

Sebab anak-anak tak buat sepah dalam rumah. Anak-anak tak bergaduh dalam rumah. Anak keluar main dengan jiran kampung sebelah? Mak tak …

Tips untuk hilang sakit masa tidur

Imej
Kalau rasa malas nak bangun. Boleh guna tips ini. Tak pasti boleh pakai ke. Jumpa dalam facebook je pun. Nak jumpa doktor kena makan ubat. Dengan malas pulak. Sekarang ini saya pun tengah sakit kaki. Nak jumpa doktor payah pulak takkan nak buka seluar depan doktor tunjuk kaki. Doktor pun bagi ubat tahan sakit je. Redo jelah dengan harapan baik sendiri huhu..









AKU INGATKAN ULAR

Imej
KUALA LUMPUR: seorang suami terkejut apabila melihat ular berlingkar di atas katil. Suami beliau yang baru balik dari kerja pada waktu malam tidak menyangka yang fikirkan ular rupanya adalah kaki milik isterinya. Suami beliau mengambil kayu dan mengetuknya sampai berdarah. Isteri yang sedang enak tidur terkejut dan menjerit. 
Selepas menyedari suami tersebut membawa isterinya ke hospital. Isterinya hanya beritahu ini fesyen terbaru yang di beli di lazada. Suami beliau hanya mampu tergelak sambil menangis. Rupanya kaki isterinya saling tak tumpah seperti ular. 


Nur Sajjad di kecam lagi

Imej
Begitulah lumrah kehidupan sebagai manusia tidak lari dengan kecaman. Nur Sajjad menafikan sekali lagi yang beliau adalah lelaki. Beliau siap upload video family lagi. Kenapa rakyat Malaysia masih susah nak percaya nama beliau Nur Sajat bukan Muhammad Sajjad bin Kamarulzaman. Terpulanglah nitizen anda boleh menilai sendiri.