Catatan

Sex education mungkin akan di ajar di sekolah

Imej
Walaupun subjek agak sensetif tetapi ini penting untuk memberitahu di sebalik kejadian yang sebenar. Mereka perlu di dedahkan untuk memastikan sebarang perkara tidak baik berlaku. Sejauh mana keberkesanan tersebut terpulang kepada peranan ibu bapa dan bukan melepaskan tanggungjawab hanya pada guru sahaja.














Astro go berjaya tewaskan Netflix

Imej
Terdapat banyak perkhidmatan penstriman video ditawarkan di Malaysia sejak lima tahun yang lalu. Tetapi kami yakin ramai ingin mengetahui perkhidmatan manakah yang mendapat tempat di hati pengguna tempatan?

Menurut  tinjauan Financial Times Confidential Research, Astro GO ialah platform penstriman video nombor satu negara dengan 2.2 juta pengguna dan memiliki purata tontonan selama149 minit seminggu. Astro GO  berjaya mendahului beberapa perkhidmatan penstriman video lain seperti Netflix, Google Play, Unifi TV dan iFlix.
Untuk makluman anda, menerusi langganan Astro GO ini anda membolehkan melayari kandungan media tanpa had baik hiburan tempatan mahupun luar negara. Ia merangkumi akses pada kandungan media hiburan negara luar seperti Korea, Hollywood, Bollywood, Jepun, Hong Kong dan China. Malah ia merangkumi keseluruhan perkongsian topik kandungan seperti hiburan, sukan, isu semasa dan gaya hidup. Apa yang lebih menarik adalah Astro GO merupakan perkhidmatan penstriman video berbayar…

Andai ini Ramadhan terakhir

Imej
Selepas solat Witir tadi, imam membacakan doa dalam Bahasa Melayu. Memang amat jarang sekali kita dengar imam baca doa dalam Bahasa Melayu. Amat tersentuh, menitis air mata apabila imam membacakan doa. Sewaktu moreh saya tanya imam, ambil mana doa tadi, JAKIM ke, Majlis Agama ke fikir saya dalam hati? Dia kata dia buat sendiri. Lalu saya minta dia hantarkan doa tersebut untuk tatapan kita, semua.

MUNAJAT RAMADHAN…

Ya Allah…Ya Rahman…Ya Rahim…

Dalam dakapan Ramadhan yg suci ini, Dengan rasa rendah diri, Kami yg kerdil dan hina ini memohon doa dgn penuh pengharapan kpdMu ya Allah… semoga Engkau sudi mendengar permintaan kami, krn sesungguhnya Engkaulah Tuhan yg Maha Mendengar.

Ya Fattahu Ya 'alim…

Ajarkanlah kami yg lemah ini utk melihat jln keluar dr semua masalah yg membelenggu kami, bukakanlah hijab kpd kami yg tak mampu melihat setiap kebaikan pd kejadian dan takdirmu. Ya Allah..takdirkanlah yg baik2 utk diri kami, Jgnlah kau menguji kami pd apa yg tidak mampu kami lalui.. Buka…

Siapa suruh kau miskin

Imej
Abang Botak kenakan penjara 12 bulan
sedangkan kes Lan Pet Pet  di saman kerana cederakan jaga hanya rm2000. Atas mana keadilan di sini. Abang botak di kenakan hukuman penjara atas sebab tidak mampu membayar kes saman atau miskin.

Abang botak di katakan telah mencerahkan kereta tanpa mencederakan pemilik kereta hukuman yang dikenakan tidak setimpal langsung. Terpaksa berhari raya dalam penjara dan meninggalkan isteri juga anak.

Kes pembunuh Adib bomba masih tidak di bicarakan atas alasan yang tidak pasti kenapa. Keadilan di Malaysia meletakkan orang kaya lebih di utamakan dari orang miskin.

Ini bermaksud kalau anda kaya anda boleh bunuh orang dan kalau anda miskin janganlah cuba nak berangan minta keadilan undang2 walaupun anda di pihak yang benar.

When coway pecah rekod

Imej
#EJENCOWAY #PECAHREKOD


Kacau betul budak coway ni..


pulun betul duit raya.. bulan ni leh jual 50 unit.. cer teka berapakah komisyen dia akan dapat?
Yang confirm, lebih dari RM30k..


nih yang ramai ejen coway lain tak puas hati ni. hehe..


Kenapa dia boleh buat, anda tak boleh?
Sebabnya dia masuk seminar & belajar buat betul2


Nak belajar juga?

Dapatkan tiket Seminar Google Ads Marketing Mastery (GAMM) anda pada harga DISKAUN Early Birrd SEKARANG di -> https://sifuadwords.my/gamm


Seat amat TERHAD!


#Google #GoogleAds #GoogleMarketing #GAMM


Info ibu hamil

Imej
Air mentuban banyak dipanggil sebagai polyhydramnios. Air mentuban sikit dipanggil sebagai oligohydramnios. Kalau langsung takde air mentuban dipanggil sebagai anhydramnios

Air mentuban ni datangnya dari air kencing baby, dan dari placenta (uri) dan sedikit komponenya datang dari kulit bayi sendiri. Air mentuban sentiasa dalam keadaan keseimbangan di mana air mentuban ini akan diminum oleh bayi itu sendiri. Ibaratnya bayi tu hasilkan air mentuban sendiri dan dia sendiri minum air tu.

Tak susah pun nak faham konsepnya. Apa jua keadaan yang menyebabkan baby ni kencing banyak atau apa jua keadaan yang menyebabkan baby tak boleh menelan air mentuban ini semula akan menyebabkan air mentuban ini banyak dari biasa.

Berikut antara sebab musabab biasa air mentuban tu boleh menjadi banyak :

1) ibu ada kencing manis - bila ibu ada kencing manis, paras gula dalam badan ibu tinggi. Gula yg tinggi ini dipindahkan kepada bayi melalui tali pusat. Paras gula yang tinggi pada bayi menyebabkan bayi ter…

Terasa diri amat tua

Imej
Kita di besarkan oleh lakonan mereka bila lihat baru sedar diri ini sudah tua. Masa melihat mereka di tv aku masih kanak-kanak tetapi sekarang aku dah cukup dewasa.