Catatan

Jangan mudah percaya pada orang

Imej
*Apa itu " Social Engineering *???*πŸ‘πŸ»πŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’°

Waktu itu saya menghantar Isteri ke sebuah bank Argo di pusat bandar untuk mengambil wang Di ATM.🏧 Sesudah sampai di tempat tujuan, isteri saya turun terlebih dahulu sementara saya mencari tempat parking kereta.πŸš™πŸš—πŸšŽπŸš

Ketika saya menuju masuk kedalam Bank, saya melihat isteri saya tengah bercakap dengan dua orang lelaki yg tidak kami kenali.πŸ‘₯ Saya menghampiri dengan diam-diam sambil mendengarkan perbualan mereka.

_"Jadi begini puan,"_ kata salah Seorang diantaranya. _"Saya mahu transfer wang ke saudara saya, namun kad ATM saya Ketinggalan.πŸ’³ Saya cuma nak minta tolong puan untuk transferkan Rm 1,000.00 ke nombor akaun ini dan wangnya nanti saya ganti balik sekarang juga, ini sudah saya pegang."_πŸ’°

*" Saya minta maaf, tidak dapat membantu Kamu"* kata isteri saya.πŸ‘©πŸ»

_"Kenapa puan?,"_πŸ—£ tanya salah seorang diantara mereka dgn nada suara tinggi.

_" Puan tidak percaya kepada k…

Bubble Belly - minyak urut moden bakar lemak

Imej
Kelebihan
- membantu kempiskan perut.
- membantu buang angin dalam badan
- membantu lancarkan darah
- skin firming
- cellulite
- melembabkan kulit
- melancar peredaran darah
- mengurangkan sengugut
- mengurangkan lenguh-lenguh badan
- memudarkan parut
- stretch mark

Cara pakai
Boleh sapu di seluruh badan mengikut arah lawan jam kecuali di perut mengikut arah jam boleh pakai bila-bila masa di perlukan.

Kalau berminat WhatsApp - 0122762579



Jom beli realme 5 48MP ram8gb hard disk 128gb RM1099

Imej
ShareTweet Realme telah melancarkan dua telefon bimbit baru semalam (3/10), Realme 5 dan Realme 5 Pro. Telefon ini dilengkapi dengan sistem operasi Android versi 9.0. Paling utama yang menjadi perhatian adalah kamera. Kedua-dua telefon ini menggunakan kamera utama dan kamera depan yang berlainan. Untuk realme 5, telefon ini mempunyai kamera utama 12MP, manakala realme 5 pro diperkuat dengan kamera utama 48MP. Realme 5 mempunyai beberapa model termasuk, RAM 3 / 32GB, 4 / 64GB dan 4 / 128GB, sementara Realme 5 pro mempunyai 4 / 64GB, 6 / 64GB dan 8 / 128GB varian. OS Realme 5 dan Realme 5 Pro mempunyai spesifikasi yang sama, iaitu Android 9.0. Kedua-duanya menunjukkan pencapaian yang hebat untuk aspek kamera. Realme 5 mempunyai resolusi skrin besar 720p ditambah kapasiti bateri yang besar, tetapi mengecas bateri tidak dianggap pantas. Walaupun Real 5 Pro mempunyai skrin dengan resolusi 1080p dan juga mendakwa pengisian pantas. Kedua-dua telefon pada dasarnya adalah peranti yang berbeza d…

Haramkan vape

Imej
Meh kengkawan!

http://chng.it/4kqQHtpR

Kita tunjukkan sokongan pada petisyen SELAMATKAN ANAK MALAYSIA DARI VAPE.

Suara individu mungkin kecil, tapi kalau kita ramai-ramai, kita jadi kuat.

Ni demi anak-anak kita!

Kita nak vape dan pod diharamkan di bumi Malaysia!

Astro Go kini boleh record

Imej
Pengguna astro go akan gembira kerana anda boleh merakam dengan mengguna peranti astro go anda.Had penyimpan 200 jam di beri secara percuma. Ciri ini juga boleh merakam serentak pada peranti anda.

Pengguna boleh menaik taraf storan awan mereka sebanyak 400 jam (RM12 / bulan) atau sebanyak 1,500 jam (RM15 / bulan) dengan melayari www.astro.com.my/selfservice. Pelanggan digalakkan untuk mengemas kini aplikasi Astro GO mereka di Google Play Store (Android) atau Apple App Store (iOS) untuk mula menikmati ciri rakaman awan.

Selain daripada ciri rakaman awan, pelanggan Astro GO boleh mengakses lebih daripada 50,000 video atas permintaan termasuk musim terkini The Walking Dead; tajuk set lengkap kotak Flash dan Panah; realiti Melayu tempatan melanda pertunjukan Big Stage Season 2; K-drama Hotel De Luna, dan menyewa filem terkini seperti Godzilla: King of the Monsters, PokΓ©mon Detective Pikachu dan Aladdin. Di samping itu, pelanggan boleh menikmati sukan premium seperti Liga Perdana dan Formul…

Wonda kopi tarik in go shop

Imej
Now you're able to get the hot new WONDA 3-in-1 Premium Coffee with a buy 6 FREE* 2 promo at the Astro Go Shop for RM99 only!

OR

Call us at 03-95441188 and enjoy the buy 6 FREE* 2 promo at RM89 when you purchase other products alongside this promo from the Astro Go Shop.

*FREE 1 Original Premium and 1 Mocha Premium. While stocks last. Exclusively at the Astro Go Shop.

Get all your favourite blends of WONDA Coffee with this WONDA-ful promo now at:
<http://m.goshop.com.my/prd/20096836.html>

Melayu memang pemalas

Imej
MELAYU memang PEMALAS

Aku dah lama setuju dengan kenyataan ni. Terlalu banyak bukti yang menunjukkan Melayu pemalas. Bukan pemalas yang biasa-biasa tapi pemalas nak mampus.

1. Pemalas claim benda yang bukan haknya.

Melayu memang paling pemalas bab ni. Tak macam kaum lain. Kaum lain jumpa tanda tanda berkaitan kaumnya di tanahair orang lain terus claim itu tanahnya. Apabila keris dijumpai di Okinawa Jepun, dan Sungai Towy, Wales, orang Melayu malas untuk claim Okinawa dan Wales itu tanahair Melayu. Apa punya pemalas. Di negara kita, ada kaum lain claim inilah tanahnya, mereka dah dakwa mereka bukan pendatang kerana dijumpai tanda tanda kaumnya walau tanda tu secoet dan dinafikan sejarahwan mereka sanggup menyeru diketuk kepala pakar sejarah yang ajar sejarah yang benar tersebut.

2. Melayu pemalas nak bergaduh gaduh menumpahkan darah sesuka hati.

Sebagai kaum majoriti di Malaysia, meskipun kaum lain menghina agama, nabi, bahasa, tulisan, sejarah, kaum, institusi, raja, sikapnya, orang …