Catatan

Blogger tolong hentikan fitnah mcdonald

Imej
Kuala Lumpur, 10 Dis: McDonald's Malaysia semalam menafikan dakwaan palsu yang mengatakan kononnya pihaknya ada menyalurkan dana kepada Israel.Menerusi satu posting di Facebook rasminya, McDonald's Malaysia juga sempat menzahirkan rasa kecewa mereka apabila ada seruan untuk memboikot restoran mereka."McDonald's Malaysia sangat kecewa dengan seruan untuk memboikot restoran kami, sebagai tindak balas terhadap pengumuman Presiden Trump baru-baru ini."Sebagai rakyat Malaysia, kami memahami kekecewaan yang dirasai oleh umat Islam di seluruh dunia berhubung isu ini. Marilah kita bersatu dan menumpukan perhatian kepada perjuangan yang betul, dan mendoakan yang sebaiknya untuk mereka yang menerima kesan disebabkan perkembangan ini.Menafikan tuduhan itu, McDonald's Malaysia berkata sebenarnya McDonald's di Malaysia dikendalikan oleh Gerbang Alaf Restaurants Sdn Bhd - satu syarikat yang 100% milik tempatan dan pemegang saham terbesarnya adalah beragama Islam."

Berani kerana benar

Imej
Baru2 ini kecoh pasal israel ambil alih palastine. Yang sedihnya di sokong pula oleh donald trump presiden US. Melampau kenapa negara islam ditindas.Najib perdana menteri Malaysia hanya membangkang tindakan keras tentang pengambil alihan israel pada negara islam palastine. Konon tolak sekerasnya baitul maqdis menjadi ibu negara israel langsung tak sebut nama donald trump. Mungkin takut hubungan baik Malaysia dan Amerika terganggu. Tengok riaksi Mahathir bekas perdana menteri berani memberitahu tindakan amerika adalah amat kejam. Siap guna bahasa inggeris supaya di faham oleh presiden amerika donald trump. Berani kerana benar untuk menegakkan negara islam.

Jom layan movie korea

Imej
Jika anda peminat cerita korea andalah yang kami cari. Minggu cuti sekolah anda kini terisi dengan slot movie korea terus ke kaca tv anda. Salah satu siaran hd movie korea yang terbaru dari astro Channel 435 tvn movie. Dari filem cinta, aksi semua ada pasti menyentuh hati anda.Tak perlu buang duit ke korea dengan kos yang tinggi peluang anda hanya duduk di kaca tv dari 23 disember 2017 sehingga 1 jan 2018. Waktu siaran setiap 10 malam. Kalau berminat letak no akaun astro anda diruang komen. Admin akan hubungi dengan kadar segera.

Anak di patuk ular

Imej
#PERAK  04/12/2017Marilah kita bersama mendoakan keselamatan seorang kanak2 berumur 2 tahun yang telah di patuk ular. kejadian berlaku pagi tadi, sekarang sedang dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun Ipoh. Kejadian berlaku di Persiaran Putra 9, Bandar Baru Putra Ipoh . Sepasukan anggota Angkatan Pertahanan Awam Malaysia(APM) di panggil untuk menangkap ular tersebut dan ular tersebut telah dibawa ke hospital bagi pengesahan jenis ubat.

3 beradik yatim piatu

Imej
Tiga beradik yatim piatu Muhammad Daris Wafiy (10 thn)  dan dua adiknya Muhammad Daris Rayyan (9) dan Muhammad Daris Amsyar (5) merenung sayu jenazah kedua ibu bapa serta adik bongsu mereka ketika disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Batu 9, Lekir, Manjung Perak. Dalam kemalangan awal pagi semalam, tiga beranak iaitu Azilina Abdul Aziz  dan suami Sairul Azuan Nadzim serta anak ke 4 mereka, Mohd Daris Iffat (3 bulan)  maut selepas kereta yang dipandu terbabas dalam kemalangan di KM 21, Jalan Sitiawan-Teluk Intan berhampiran Kampung Kayan.Alfatihah...
Sumber - bernama

Duit selalu tak cukup

Imej
Admin tolong hide facebook saya, begini ceritanya. Duit saya selalu tak cukup. Tak tau kenapa cepat sangat mengalir nak kata selalu shoping jarang sangat la.Wife pulak jenis suka berbelanja barang yang tak perlu. Kalau buka page lazada mesti ada je di beli. Shopee la itu la ini la sampai posmen pun senyum hantar barang. Macam posmen tu kerja ngan company kita org.Tak dinafikan wife saya gaji lebih tinggi dari saya. Pernah tegur suruh kuranglah belanja jawapan dia duit suami duit dia. Duit dia duit dia la.Saya ini sangat sabar orangnya duit saya hanya byr duit kereta dia dan duit kereta saya. Top up sikit untuk insuran anak dan barang dapur. Duit dia bayar taska dan duit rumah. Api, air bil sy byr. Byk kali gak gaduh pasal duit x cukup. Tengok2 hujung bulan duit saya dlm bank rm0 tapi dia masih ada rm800 lagi. Dia bagi kat adik beradik dia. Saya minta tak kasi sampai hati dia.Tujuan saya cerita bukan nak burukkan isteri saya cuma terfikir ada ke suami yang senasib dgn saya. Terima kasi…

Pesanan buat belum kahwin

Imej
Pesanan buat yang belum kahwin.. kita hanya akan benar-benar mengenali seseorang SETELAH KAHWIN dengannya, tidur sebantal, makan sepinggan, duduk sebumbung. Baru tahu masa itu dia tidur berdengkur, baru tahu rupanya jenis lepas berak tak reti flush, baru tahu cepat stress kalau ada masalah.. baru tahu pemarah apabila ditegur.. baru tahu.. baru tahu..Bercinta hatta 10 tahun, gayut tiap2 malam, dating tiap2 hari BELUM CUKUP untuk mengenali seseorang.
Kahwin bukan hanya tentang dating halal, snap gambar romantik dapat konvo sama2, boleh pegang2 tangan, boleh makan bersuap, semua yang sweet2 manis2 (sampai diabetes katanyaaa), everything goes smooth all the time & live happily ever after.Kalau kamu lihat yang INDAH-INDAH drp kawan yang baru kahwin.. itu semuanya hanya apa yang dia mahu perlihatkan kpd dunia.. realitinya susah payah perit air mata yang disembunyikan.. siapa yang tahu?
Kita hidup di alam realiti, bukan fantasi. Jangan hanya berangan yang indah2 tanpa memikirkan AMANAH d…