Catatan

MANUSIA BERKAKI 4

Imej
Myrtle Corbin atau nama penuh beliau Josephine Myrtle Corbin merupakan seorang wanita Amerika Syarikat. Beliau bekerja sebagai seorang ‘penghibur’ di dalam pertunjukan aneh seorang pengusaha pertunjukan @(“showman”) bernama P.T Barnum. Beliau dilahirkan pada 12hb Mei, tahun 1868 di Lincoln County, Tennessee. Amerika Syarikat. Walaupun fizikal beliau dimanifestasikan ‘sedikit’ aneh, dikhabarkan bahawa semasa kelahiran Josephine Myrtle Corbin, tiada apa-apa komplikasi telah terjadi, dan proses bersalin itu normal kata ibunya. Doktor yang memeriksa Corbin selepas kelahiran beliau mengatakan bahawa Corbin sangat sihat dan membesar dengan baik. Secara keseluruhannya, beliau seorang bayi yang sihat dan aktif, walaupun mempunyai 2 set kaki. Walaubagaimanapun, doktor yang memeriksa tersebut berasa sangat aneh tentang mengapa Corbin dilahirkan sebegitu. Doktor itu kemudian menyenaraikan antara sebab @ faktor tentang mengapa perkara ini terjadi. Pertama sekali, doktor itu mengesyaki kejadian i…

Haram juara anugerah juara lagu 33

Imej
Lagu Haram ciptaan sepenuhnya oleh Hael Husaini bersama Ezra Kong dan dinyanyikan oleh Hael bersama Dayang Nurfaizah diangkat sebagai pemenang Anugerah Juara 33 (AJL 33) yang berlangsung di Axiata Arena, Bukit Jalil sebentar tadi. Lagu Bunga nyanyian Ara Johari berjaya mengungguli tempat naib juara manakala lagu Sampai Bila nyanyian Misha Omar berada di tempat ketiga. Misha turut berjaya meraih trofi Vokal Terbaik manakala Sufian Suhaimi yang menyampaikan lagu Di Matamu berjaya membawa pulang trofi Persembahan Terbaik. AJL 33 dihoskan oleh Alif Satar dan Sherry Alhadad bersiaran pada jam 9 malam di TV3 manakala acara karpet merah yang berlangsung sebelum AJL 33 diacarakan oleh Shuk Sahar dan Kaka Azraff. Berikut merupakan keputusan penuh AJL 33:
Juara: Haram - Hael Husaini & Dayang Nurfaizah (Hael Husaini & Ezra Kong) Hadiah: Wang tunai berjumlah RM50,000 bersama trofi.
Naib Juara: Bunga - Ara Johari (Hang Nadim, Laq & Kadok / Hang Nadim) Hadiah: Wang tunai berjumlah RM35…

Apa itu kemurungan

Imej
Kes melibatkan depresi, anxiety dan macam² jenis penyakit mental dah makin menjadi-jadi sekarang. Ada yang melibatkan kematian anak kecik yang tak berdosa, ada yang sampai bunuh diri. Ada yang hilang berhari-hari..

Entah kenapa kan?
Curious. Adakah memang sakit ni semakin menjadi-jadi dalam masyarakat, atau liputan terhadap penyakit ni yang semakin banyak setelah kematian demi kematian jadi tular akibat dari sakit mental.

Tapi.
Masih, ramai lagi yang ambil ringan.
Yang tak endah kesihatan mental orang sekelilingnya
Orang terdekat yang patut jadi tempat sandaran bahkan kadang² cuma memburukkan keadaan.
Yang netizen pulak masih ramai duduk di level bawang busuk.

"Tak cukup iman"
"Ikutkan sangat perasaan"
"Menyusahkan orang"

Yang latest, penghidap depresi diberitakan lemas kat Pahang tu. Pernah kemalangan.
Again ada je pendek akal yang komen ala² islamik.

Sorang makcik aku meninggal dalam keadaan tragik. Dan ya memang arwah sakit, lama dan teruk.

Mak kata ar…

Berapa kadar cas untuk njoi prepaid?

Imej
Mungkin ramai yang bertanya kadar njoi prepaid ini adalah kadar yang terkini di kenakan untuk pelanggan:-
Untuk setiap 1 channel Astro ria 104, Naura 125, WARNA 132, star vijay 224, channel 308, 311, 314, 322, 324, 333, 719, 729, 611, 612, 613, 615,616,617, 550, 556, 610 3 days - RM 5.307 days - RM 7.4230 days - RM 21.20
Tara HD 108 3 days - RM 7.427 days - RM 10.6030 days - RM 26.50
CHANNEL 810,811,816,817(SPORT) 3 days - RM 5.3030 days - RM 21.20
CHANNEL 820 (WWE) 7 days - RM 15.9030 days - RM 26.50
CHANNEL 404(boo) 3 days - RM 5.3030 days - RM 16.90
Untuk pakej bundle PEK ANEKA 30 days - rm31.80 CHANNEL 125,132, 131, 550, 556 MUSTIKA PACK 15 days - rm21.20 CHANNEL 125,131,132 VARIETY PACK 30 days - rm31.80 channel 322,324,333, 319,550 YING SHI PACK 15 days - rm21.20 CHANNEL 314,322, 324 KIDS PACK 7 days rm15.00 30 days rm30.00 channel 612,613,615,616,617 KOREA PACK 15 days - RM 21.20 CHANNEL 394,395 INDO PEK 15 days - RM 21.20 CHANNEL 141,142





Menang give away

Imej
Alhamdulillah menang give away dari mialiana.com. memang rezeki memihak pada saya. Dulu time belajar pun selalu dapat cabutan bertuah. Lepas kawin kalau ada cabutan bertuah mesti nama akan naik. Bukan nak berharap saje suka-suka.


Hebat kisah abang ini

Imej
Salah seorang rakan yang berkongsi cerita di sosial media. Mengharungi hidup untuk sesuap nasi di ibu kota. Sanggup berhenti kerja untuk jaga anak. Walaupun tau hidup dalam serba kekurang. Harap abang ini tabah mengharungi hidup bersama keluarga yang akan mendatang.

Padan muka kena marah dengan bini

Imej
Anak kedua Dean yang dilahirkan pada 12 Januari 2019.Jelasnya, beberapa hari selepas kelahiran anaknya itu, dia telah mencadangkan nama Muhammad Bossku kepada isterinya untuk cahaya mata kedua mereka.

“Masa kelahiran anak pertama 4 tahun lepas saya seorang yang mencadangkan nama dan terus daftar kelahiran. Bila saya cadang nama (Muhammad) Bossku untuk anak kedua ni, isteri naik angin.

“Isteri marah sebab dia cukup tak berkenan dengan nama tu sebab sekarang ramai orang mula permainkan panggilan tu. Jadi, dia malu. Nak malu apa isteriku? Kan nama tu sedap dipanggil dan saya dah mula panggil anak dengan nama Bossku… Bossku,” katanya ketika dihubungi mStar Online, malam Sabtu.

Namun anak kelahiran Temerloh, Pahang ini merupakan seorang yang suka berjenaka dan gambaran itu dapat dilihat menerusi gambar dan video yang dikongsikannya di laman sosial bertujuan untuk mendapat like.



Dean yang bekerja sebagai admin social media influencer sejak hampir sedekad lalu mengakui bahawa gambar sijil k…