Posts

ADMIN WATSUP BOLEH DIPENJARA

Image
Bagi mana-mana admin watsup yang tidak mengikut akta watsup kanun kesiksaan syeksen 203. Disabit kesalahan akan dihentikan jawatan serta merta. Admin boleh kemukakan surat letak jawatan seperti lampiran di bawah.Contoh Surat Letak Jawatan Admin.*nama admin*Kepada, *FOUNDER*
*Nama group*Tajuk, *PELETAKAN JAWATAN SEBAGAI ADMIN*Perkara diatas adalah dirujuk, 2.    Untuk makluman pihak tuan saya dengan rela hati meletakan jawatan saya sebagai ADMIN diatas sebab - sebab tertentu yang tidak dapat dinyatakan. Sehubungan itu saya memohon maaf dan segala kesulitan haraplah dimaafkan. 3.     Kerjasama daripada pihak tuan dan puan amatlah dihargai serta mengekalkan keahlian saya bagi menyokong pucuk pimpinan group *KUANTITI DIDAHULUKAN*
*KUALITI DIUTAMAKAN*
yang benar---------------------------------------------------
_nama admin_"surat ini cetakkan komputer tidak memerlukan tandatangan"

Hentikan spekulasi pelajar tahfiz

Image
Kota Tinggi, 26 April 2017 - Polis meminta semua pihak agar menghentikan sebarang spekulasi berhubung kematian pelajar tahfiz, Mohamad Thaqif Amin Mohd Gaddafi yang dilaporkan dipukul oleh pembantu warden sekolahnya.Timbalan Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, DSP Mohamed Sazif Mohamed Subri berkata sebarang spekulasi tanpa fakta sebenar, hanya akan memburukkan keadaan dan memberi impak negatif terhadap penyiasatan."Hentikan spekulasi hingga siasatan selesai bagi tidak menganiaya mana-mana pihak," katanya dalam sidang media di sini, hari ini.Mohamed Sazif berkata ketika ini pihaknya sedang menunggu laporan bedah siasat daripada Jabatan Patologi Hospital Sultan Ismail (HSI) Johor Bahru untuk menentukan punca sebenar kematian pelajar berkenaan."Jika ia (laporan) menunjukkan unsur-unsur yang meragui, maka, satu kertas siasatan baharu akan dibuka," katanya.Setakat ini, seramai sembilan pelajar dari tahfiz sama turut sudah direkod keterangannya, namun, keterangan itu menjur…

Skybox berjaya di tangkap

Image
KUALA LUMPUR: Polisberjayamenumpaskan 6 individudipercayaisindikitsecaraharammencuri data siaranAstro channel denganbayaranpalingmurahRM40tetapisecara online dapatseluruh channel Astro.Bukit Aman Commercial Criminal Investigation Department (CCID) director Commissioner Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata suspek berumur lingkungan 39 and 53 merekamenetap di bandar Johor Bharu sejak April 20 tahun lepas. Merupakan sindiket hackers yang dikehendaki polis."Dengan anggota, CCID team percaya mereka menggunakan sistem live streaming hackers(software) dan beberapa alat berjaya dirampas termasuk 12 units modem, router, 500 Astro decoders and cards, Android set-up box, mobile phones and computer tablets,"kata beliau.Acryl Sani berkata penyiasatan juga dilakukan amat mengejutkan mereka berjaya memperolehi keuntungan RM900,000 sebulan, sejak mula beroperasi sepenuhnya sekitar tahun 2015 dan berjaya mencapai 30,000 pelanggan seluruh Malaysia."Mencuri data adalah satu kesalahan Co…

Sunah makan pakai tangan

Image
*Kenapa Orang Melayu Makan Dengan Tangan ?*Soalan ini dijawab dengan mudah di akhir abad ke-19 oleh seorang kerabat diraja Kedah yang menetap di Selangor bernama Tengku Kudin. Perkara ini diceritakan oleh seorang isteri pegawai tinggi British yang berkhidmat di Selangor pada masa itu dalam bukunya “Chersonese – The Guilding Off” oleh Emilly Innes.Pada suatu hari Tengku Kudin telah dijemput oleh British Resident menghadiri satu jamuan makan malam di rumah resident tersebut.
Ketika semua tetamu jemputan telah bersedia untuk menghadapi hidangan, Tengku Kudin tiba-tiba bangun menuju ke arah paip air dan membasuh tangannya. Tanpa menghiraukan orang lain semuanya menggunakan sudu dan garfu, beliau dengan selamba menyuap makanan ke mulutnya dengan tangannya……… !Telatah Tengku Kudin ini diperhatikan oleh seorang wanita Inggeris yang
kebetulan duduk di sisinya. Merasa tertarik dengan perlakuan Tengku Kudin itu wanita tersebut lantas bertanya: “Kenapa anda makan dengan tangan ?
Bukankah menggun…

Blogger kena tipu

Image
Hidup sebagai blogger biasa la harapkan orang klik iklan je la. Nak minta lebih x berani. Sekarang ini ramai sangat orang menipu. Korang tak berminat ke nak iklan produk korang kat blog ini. Tak mahal 1 review rm100. Berminat leh watsup saya
http://mizisempoi.wasap.my

Penyebab kanser

Image
Berat hendak saya kongsikan hal ini. Namun demi semua wanita yang dikasihi, saya gagahkan mencatat. Ini adalah hal antara hidup dan mati. Perhatikan angka-angka ini:
Suraya umur 33 tahun - kanser payudara
Melati umur 32 tahun - kanser payudara
Maisarah umur 35 tahun - kanser servik
Elina umur 33 tahun - kanser kelenjar
Zuraidah umur 44 tahun - kanser hati & servik
Mastura umur 40 tahun - kanser payudara & tulangCatatan di atas adalah senarai rakan dan saudara yang dekat dalam hidup saya. Ditakdirkan mereka telah diduga serangan kanser. Mereka ini bekerjaya, mempunyai keluarga, ada suami dan anak-anak.Satu hal penting perlu dicatat ialah mereka juga tidak putus membuat ujian kesihatan setiap enam bulan atau setahun sekali.Daripada enam sahabat saya ini, dua orang sedang berjuang,  mengharapkan sokongan untuk sembuh. Empat yang lain sudah pergi dulu daripada kita yang bakal menyusuli mereka.Intipati tulisan ini sebenarnya hendak beritahu, semakin ramai wanita Malaysia mendapat k…

Hubby buat suprise

Image
Pada malam tu saya tanya hubby saya. Hubby tau tak esok hari apa. Hubby saya cuma diam. Kenapa esok hari apa. Saya betul-betul marah masa tu saya merajuk terus masuk tidur. Dalam benak hati saya apa punya suami birtday isteri pun tak ingat ke. Jangan cakap starburk, pizza hut warung tepi jalan pun nan hado.Stress di buatnya. Dia boleh selambe je tidur. Amboi ikut hati nak je bagi kaki tapi suami sendirikan kenalah sabar huhu.Tetiba i terjaga dengan bunyi dang dung dang kat dapur. Ya allah rupanya dia buat kejutan kat kita wak. So swett, i love you sayang ingat abang lupa ke. Nak menangis kita wak. Thanks hubby huhu jgn marah..