Catatan

Kerajaan bagi rm30

Imej
*Rakyat boleh mohon RM30 wang e-Tunai mulai esok*
12:05 tengahari (Dikemaskini 12:05 tengahari) Berita

Kira-kira 15 juta rakyat Malaysia yang layak boleh menuntut wang RM30 pemberian kerajaan daripada mana-mana tiga pengendali e-dompet terpilih iaitu Grab, Boost, dan Touch 'n Go, mulai 8.00 pagi esok.
Menteri Kewangan Lim Guan Eng berkata, kerajaan memperuntukan RM450 juta bagi tujuan itu di bawah pelaksanaan program e-Tunai Rakyat.
Setiap rakyat Malaysia berumur 18 tahun dan ke atas serta berpendapatan kurang daripada RM100,000 setahun, layak menerima wang e-tunai itu, katanya pada sidang media mengenai e-Tunai Rakyat di kementeriannya di Putrajaya, hari ini.
"Pengendali e-dompet juga akan menambahbaik pemberian RM30 wang percuma yang dibiayai oleh kerajaan dengan memberi insentif tersendiri.

"Ini bermakna rakyat Malaysia yang layak akan menerima lebih daripada RM30 melalui inisiatif itu," katanya, sambil menambah jumlah tambahan itu akan diumumkan sendiri oleh ti…

4 Tahun dah tadika dulu zaman kita 6 tahun

Imej
Zaman dah berubah dulu umur 6 tahun baru masuk tadika sekarang 4 tahun dah tadika. Tujuan utama tadika sebab nak bagi anak belajar.
Dulu kalau masuk darjah 1 mesti menanagis sekarang dah 3 tahun tadika mesti dah tak nangis sebab dah ada pengalaman kena tinggal.
Kesian kat anak kecil lagi tak puas nak main dah kena belajar. Kalau ibu bapa masih pentingkan kepuasan anak sampai bila anak nak berusaha. Sebab belajar dari baby pun kena belajar. Belajar jalan, belajar cakap.
Bagi ibu bapa yang masih menteliti anak masih kecil kena ubah sebab anak masih kecil tak semestinya akan jadi kanak-kanak sampai bila-bila. Persaingan makin banyak cabaran makin besar mungkin anak anda akan jauh ketinggalan ke belakang fikir2lah ye.

PROMOSI NJOI RM379 JE

Imej
Anda serabut nak bayar bulan2 kini njoi sekali pasang rm379. Tiada cas bulanan. Berminat untuk daftar WhatsApp saya http://wa.me/60196971518?text=naknjoiastro

Mana tempat nak hantar anak tadika

Imej
Ibu bapa tak kira muda atau tua yang ada anak kecil, aku mohon kau tengok yang ini ya.

Yuran tadika-tadika di Malaysia 2019 (asas)*

Untuk 2020, ada yang naik lagi.
Tiada yang turun.

1. Tadika Brainy Bunch

Tahunan: RM1700.00
Bulanan: RM345.00

2. Tadika The little Caliphs

Tahunan: RM1590.00
Bulanan: RM300.00

3. Tadika Smart Reader

Tahunan: RM1300.00
Bulanan: RM300.00

4. Tadika Q-Dees

Tahunan: RM1500.00
Bulanan: RM370.00

5. Tadika ABS

Tahunan: RM1180.00
Bulanan: RM260.00

6. Tadika Genius Aulad

Tahunan: RM1550.00
Bulanan: RM320.00

7. Tadika R.E.A.L Kids

Tahunan: RM2000.00
Bulanan: RM450.00

8. Tadika C.I.C

Tahunan: RM1200.00
Bulanan: RM300.00

9. Tadika Islam MAIWP

Tahunan: RM350.00
Bulanan: RM50

10. Tadika PASTI

Tahunan: RM284.00
Bulanan: RM90.00

11. Tadika KEMAS & PERPADUAN

Tahunan: RM30.00
Bulanan: RM10.00

12. Pra sokolah

Tahunan: free
Bulanan: free

Nombor 12 ini aku nak cakap pasal Prasekolah KPM. Baca baik-baik ya.

Aku naik hairan apabila ada ibu bapa yang anaknya berjaya masuk ke…

PS4 Malaysia Soccer League

Imej
Sapa nak main Patch MSL di
PES 2017 , PES 2019 , PES 2020
PC mahupun PS4 , pm tepi

Link Shopee

https://shopee.com.my/product/53600216/1694176247?smtt=0.0.9

https://shopee.com.my/product/53600216/5108677945?smtt=0.0.9

wasap.my/601110732340
#support kawan2











Ubat hanya rm2 sehari

Imej
Janganlah nak berkira sangat hanya rm2 sehari atau sebulan rm65 termasuk cukai sst 6% anda boleh mengubat jiwa yang lara. Pelbagai ubat yang dapat menyembuhkan penyakit anda.






Sun brother tinted kereta

Imej
Sebelum ini saya dah pasang car seat sekarang kena pasang tinted kereta. Untuk keselamatan anak-anak. Wife nak cermin gelap dan saya nak bagi orang dalam tak panas. Boleh Google cari Sun Brother kat mana.