Catatan

Wonda kopi tarik in go shop

Imej
Now you're able to get the hot new WONDA 3-in-1 Premium Coffee with a buy 6 FREE* 2 promo at the Astro Go Shop for RM99 only!

OR

Call us at 03-95441188 and enjoy the buy 6 FREE* 2 promo at RM89 when you purchase other products alongside this promo from the Astro Go Shop.

*FREE 1 Original Premium and 1 Mocha Premium. While stocks last. Exclusively at the Astro Go Shop.

Get all your favourite blends of WONDA Coffee with this WONDA-ful promo now at:
<http://m.goshop.com.my/prd/20096836.html>

Melayu memang pemalas

Imej
MELAYU memang PEMALAS

Aku dah lama setuju dengan kenyataan ni. Terlalu banyak bukti yang menunjukkan Melayu pemalas. Bukan pemalas yang biasa-biasa tapi pemalas nak mampus.

1. Pemalas claim benda yang bukan haknya.

Melayu memang paling pemalas bab ni. Tak macam kaum lain. Kaum lain jumpa tanda tanda berkaitan kaumnya di tanahair orang lain terus claim itu tanahnya. Apabila keris dijumpai di Okinawa Jepun, dan Sungai Towy, Wales, orang Melayu malas untuk claim Okinawa dan Wales itu tanahair Melayu. Apa punya pemalas. Di negara kita, ada kaum lain claim inilah tanahnya, mereka dah dakwa mereka bukan pendatang kerana dijumpai tanda tanda kaumnya walau tanda tu secoet dan dinafikan sejarahwan mereka sanggup menyeru diketuk kepala pakar sejarah yang ajar sejarah yang benar tersebut.

2. Melayu pemalas nak bergaduh gaduh menumpahkan darah sesuka hati.

Sebagai kaum majoriti di Malaysia, meskipun kaum lain menghina agama, nabi, bahasa, tulisan, sejarah, kaum, institusi, raja, sikapnya, orang …

Masih bekerja walaupun usia 60 tahun

Imej

Cara untuk dapatkan barcode astro

Imej
Kalau nak bayar bil astro kena ada barcode terutama di 7 eleven. Astro tidak akan menghantar bil lagi di rumah anda kalau nak bil kena e-mail pada wecare@astro.com.my cakap saya nak bil. Ikut arahan gambar tersebut untuk dapatkan barcode astro tunjuk handphone anda dan boleh bayar cash.

Jimat tau guna astro & broadband

Imej
Bagi yang langgan pakej basic sebulan anda tak teringin ke nak pasang internet di rumah. Cuma tambah rm89 sebulan boleh dapat 30Mbps Dan rm129 dapat 100Mbps.

Saya adalah pelanggan unifi jom tukar pada astro & broadband jika sudah habis kontrak sebab unifi siaran kurang menarik. Ramai pelanggan astro sebelum ini pilih unifi sebab unifi ada internet sekarang astro dah ada internet harga lebih kurang sama kenapa nak beralih ke unifi.

Mungkin anda masih ada yang kurang faham dengan astro dan broadband ini jangan risau saya boleh Bantu anda terangkan lebih detail. WhatsApp je saya  https://wa.me/60196971518?text=tanyapasalastro kalau nak tanya pasal njoi dan decoder biasa pun boleh. Rujuk gambar di bawah.





Tips makanan

Imej
Ini adalah contoh dan pemakanan yang baik untuk anda. Pastikan cuba dan elakkan pemakanan yang bergula terlalu banyak. Takut nanti kena kencing manis masuk hospital sampai kena potong kaki tau.





10 Cara buat suami selamat

Imej
10 CARA MEMBUAT SUAMI ANDA SELAMAT : πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘¦πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘¦

 1. Beri dia seks😎
 2. Patuhi dia ☝
 3. Cintai orang tuanya
 4. Hormati saudara-saudaranya.
 5. Jangan pernah berdebat dengannya.
 6. Selalu buat dia merasa dialah yang unggul.
 7. Jangan pernah menyelidiki teleponnya.
 8. Cium dia ketika dia menghina Anda.
 9. Jangan sia-siakan hartanya.
 10. Dukung dia saat dia bangkrut.

 10 CARA MEMBUAT ISTRI ANDA BAHAGIA:

 1. Beri dia uang.
 2. Selalu berikan uang padanya.
 3. Terus berikan uangnya.
 4. Terus berikan uangnya.
 5. Jangan pernah lelah memberikan uang padanya.
 6. Beri dia uang bahkan sebelum dia bertanya.
 7. Terus beri dia uang.
 8. Terus beri dia uang.
 9. Jangan pernah bosan memberikan uang padanya.
 10. Beri dia uang bahkan sebelum dia bertanya.

Jangan terkejut bahwa itu sifat mereka karena mereka tidak pernah dan tidak pernah bosan dengan UANG ....

jangan tertawa sendirian.πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜œπŸ˜œπŸ˜πŸ˜

#copas 😁😁