Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2013

Simple Giveaway july - Dec

Imej
GA akan berlangsung dari hari ini 1st July dan tamat pada 31st  Disember.

Easy Peasy Giveaway by FD Part 2

Imej
Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Set Shawl Cinta Jannah x 2, Dress x 2, Inner Magic + shawl x 3, Topup RM30 x 1, Topup RM10 x 1, Topup RM5 x 1, Novel Love You Mr. Arrogant x 1, Button Badge Blogger x 6, Inner Bawal x 3, Miniature Watch x 1, Doodle x 1, dan Coklat Oreo x 1.

Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Fatin Diana, Liliy Scarf, Blog Ieta, Daily Dress, Rubiey Scarf, LAC Touch Boutique, Miniature watch Malaysian Seller, Afifah Anuar, KAMI Banner Design, dan Chocolate A M.

Tamat 8 Nov 13, 10 malam

FINAL SUPER SPONTAN 2013

Imej

SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST

Imej
Entah kenapa gua tak boleh nak follow macam ada masalah. Tetapi sebab nak join juga takpe kot. Tarikh tamat 12 November klik la banner ye..
SENARAI PESERTA TERKINI ^^

ARDI BIN HAMZA

Imej
[PENDEDAHAN EKSKLUSIF] Akaun Facebook ARDI BIN HAMZA | Pengawal Keselamatan KEJAM SUSPEK TEMBAK Pegawai Bank Ambank | Susulan kes pembunuhan pegawai operasi AmBank tempoh hari, pembunuh yang dikenali sebagai Ardi Hamza masih bebas dan dipercayai masih di negara Malaysia.

Facebook Ardi Hamza dengan akaun Ardi Ode Putra Katela dikesan dan jika dilihat dari kandungan Facebook suspek ini, ternyata lelaki ini bukan anak jati Malaysia.baca lagi & lagi gambar, klik TAJUK ENTRI ni



Gambar-gambar pembunuh pegawai AmBank ini kebanyakan status Facebook suspek memang berasaskan negara asalnya, Indonesia dan status terakhir di Facebook suspek pada 21 Oktober 2013.

Salah satu update statusnya berkenaan wang yang banyak. KOMEN kawan-kawannya "duit haram lagi". Nampak gaya beliau adalah seorang perompak yang hebat. Mana tidaknya hasil rompakan beliau boleh di muat dalam facebook.



PEMBUNGKUSAN PRODUK GULA TERBARU

Imej
Selepas di umumkan tentang subsidi gula ramai yang tak puas hati dengan bajet 2014. Jangan risau gula tak kena gst. Najib kata kerajaan dah tanggung berbilion bilion bilion ringgit malaysia. Korang kena fikir harga gula di negara Indonesia, tailand dan negara bukan pengeluar gula harganya lebih mahal dari malaysia ini bukan fakta tetapi auta. Najib juga cakap dalam bajet 2014 kurangkan gula dalam minuman tambahkan gula dalam senyuman.

Dengan memperkenalkan pembungkusan baru produk gula prai ini dapat mengurangkan masalah kencing manis diabetes dan lain2. Pembungkusan dia sama macam produk rokok. Macam mana nak tau kalau ada kencing manis tak kan nak rasa kot kencing ko manis ke tak. Senang aje kalau masa ko kencing pastu air kencing itu bersemut kencing manis la itu. Tetapi tak teruk lagi kalau lagi teruk semut ikut korang bila nak pergi toilet. Yang paling teruk buka je seluar terus bersemut haha itu dah kritikal boleh pergi jumpa doktor pakar.

Mini Giveaway EkaTikah Craft

Imej
Alhamdulillah, tiba sudah bulan 10 iaitu bulan yang dinanti-nantikan. Bulan yang mempunyai seribu satu makna bagi aku dan juga keluarga. Heee

Bersempena dengan hari baik, bulan baik dan juga merupakan bulan kelahiran aku *take note*, satu Mini Giveaway EkaTikah Craft akan diadakan. Hadiah semuanya berunsurkan craft. Mungkin hadiah tidaklah semahal mana, tetapi yang penting ikhlas dari hati. Hee

Segmen ini akan berlangsung mulai 2 Qktober 2013 dan berakhir 30 Oktober 2013.

Hadiah-hadiahnya:
1 hadiah misteri untuk seorang top refferal
2 bantal craft bersaiz 1/2 A4
5 Keychain Cendawan
5 Keychain Love
5 Handphone Strap Stawberri
3 bekas tempat cucuk jarum
10pcs Brooch Rose
5 batang Bookmark
10 blog tersenarai dalam bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip

-Gambar hadiah akan di update kemudian dan kemungkinan hadiah akan bertambah. Pemilihan pemenang berdasarkan random.org-

Syarat-syaratnya:
1- Mestilah Warganegara Malaysia dan merupakan followers
Blog Bila Jari Mula Menaip
3- LIKE Page Bila Jar…

ABANG MASIH SAYANG SAYA?

Imej
Panggilan singkat Norazita yang beria-ia benar hendak tahu sejauh mana kasih suaminya, rupanya petanda ajal wanita itu hendak pergi buat selama-lamanya.

Suaminya, Irwan Kamarudin, 37, sama sekali tidak menyangka itulah panggilan terakhir dan paling singkat daripada isteri tersayang.

“Abang masih sayang saya?” Begitu pertanyaan Norazita dan berkali-kali dia mengulang soalan itu menerusi panggilan telefon kepada suaminya sekitar jam 5 petang, kira-kira sejam sebelum dia ditembak mati oleh perompak.

"Kemudian saya jawab, 'abang sayang awak seperti kita mula berkahwin dulu. Tidak pernah berubah kasih sayang abang pada awak," ucap Irwan dalam nada suara menahan sebak.

Dalam kejadian sekitar 6.20 petang kelmarin, isterinya, Norazita Abu Talib, 37, mati tragis ditembak perompak dalam kejadian rompakan di bank tempatnya bekerja.

"Tetapi saya tidak boleh bercakap lama dengan isteri saya, kerana waktu itu saya sedang bekerja," luah Irwan yang bekerja sebag…

BAJET 2014

Imej
Budget (Anggaran) adalah RENCANA yang disusun meliputi kegiatan2 yang dinyatakan dalam satuan moneter dan berlaku untuk jangka waktu tertentu. Berfungsi sebagai pedoman dan tolak ukur dalam mengevaluasi realisasi kegiatan. Dengan membandingkan berapa budget yang dikeluarkan dan apa kegiatan yang telah tercapai dengan budget tersebut. sumber wikipedia

Denaihati cabar sesiapa yang boleh kejar rangking no 1 buat entry Bajet 2014 dalam rangking google dapat hadiah. Jadi gua tanpa ilmu gua bentangkan baget gua 2014 dalam entry kali ini. Baget 2014 gua bajet nak kawin tetapi bila baca surat khabar kosmo kat bawah ini nampak gayanya macam tak lepas je baget 2014 gua..



PASAL DUIT SANGGUP NAK MEMBUNUH

Imej
Manusia sanggup bunuh orang sebab duit. Takziah pada keluarga allah yarham pegawai bank Ambank yang di tembak mati oleh pak guard baru2 ini. Yang sebarkan gambar Allahyarham boleh tolong delete ye sebab mengaibkan arwah katanya. Harap penjenyah tersebut dapat ditangkap dengan kadar segera. Sepekulasi yang kononya penjenayah telah berjaya keluar dari Malaysia naik kapal terbang MAS itu semua bohong polis kata penjenyah masih berada di Malaysia.  Tak kisahlah korang dapat duit dari mana asalkan duit itu halal. Ini aku nak ajar tips buat duit. Boleh lihat kat bawah. Dah jangan merompak x payah susah 2 nak suruh orang klik iklan nuffnang. Kan senang kalau duit boleh buat macam inikan HEHE..

'Mondaylicious Giveaway by Liendot & Shimot'

Imej
Click Banner untuk JOIN


SYARAT PENYERTAAN:
1. Blogger yang tinggal di Malaysia
2. Follow blog sponsor
3. Like and share fanpage sponsor
4. Buat entry bertajuk 'Mondaylicious Giveaway by Liendot & Shimot'
5. Copy paste kod dibawah ke dalam ruangan HTML anda
6. Hantar penyertaan ke ruangan komen entry nie sahaja 7. Giveaway akan tamat pada 10 November


follow blog:
LIENDA, KUPUKUPUTERBANG, DELIMA ZAMRUD, SYIELA, LINDA ZAINAL, MAHIRA RIDZUAN, WANRUS, SYIERA, DEALER PERFUME, FATIN, ZYRANEE, IZZATY, ROSEAISYA

like fanpage:

share page:
SEMUA MURAH KOLEKSI.CINTA.RAFF

SHARE ALBUM 1 2 3 4

follow instagram

gengentry mereview blog rakan-rakan di luar sana

Imej
Salam di ucapkan kepada anda semua, setelah lama pihak gengentry mereview blog rakan-rakan di luar sana kepada pembaca..Sebenarnya setiap Tunaidil buat tidak semestinya sempurna , Manusia mesti x sempurnakan yang sempurna hanyalah Allah azza wa jalla. Sistem review blog ini ingin di baik pulih agak tiada kesilapan, Tunaidil ingin membuat satu cara supaya tidak berlaku kesalahan lagi. Seperti yang sebelum ini..

Tunaidil nak buat review tanpa kesalahan lagi, dan bagaimana caranya tidak ada kesalahan lagi.. caranya akan di maklumkan sebentar lagi ye?.


Disini Tunaidil telah membuat satu kotak Form untuk anda daftar blog anda di sini. Kenapa anda perlu daftar blog anda. Anda perlu daftar supaya pihak kami mudah untuk mendapat maklumat mengenai pemilik website atau blogger terbabit.. Supaya tidak berlaku kesilapan dalam mereview blog lagi.. pihak Gengentry telah membaiki sistem review blog terbaik untuk anda.

Contoh form :- ------------------------------------------------ (*wajib)Diruang message…

Anniversary Giveaway by Anadiera

Imej
Syarat Untuk Peserta daripada Anadiera :
Buat entry yang bertajuk 'Anniversary Giveaway by Anadiera' Copy URL dibawah dan paste ruangan HTML di blog korang Follow blog Anadiera dan like Fanpage anadiera di sidebar :) Pastikan anda mengikut kesemua syarat samada daripada hanna / sponsor . jika tidak penyertaan anda dibatalkan ! Pengumuman Untuk Peserta Giveaway : Tarikh tutup giveaway pada 10 November 2013 Pemilihan pemenang berdasarkan Jumlah TAG paling banyak dan TOP REFFERAL .Selebihnya menggunakan random.org Pemenang akan diumumkan pada tarikh 12/13 November :)

MANA 1 YANG PALING SAKIT

Imej
Antara 2 gambar ini mana yang paling sakit berapi rasa. Perempuan kurus ke atau perempuan yang berbadan besar. Ini jelah yang aku dapat update blog untuk tatapan hari ini haha..


Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com

Imej
Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 21 Oktober 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

BODY MIST VICTORIA SECRET

Imej
Body Mist Victori Secret:-
Merupakan produk yang kini laris di pasaran dapatkan segera sementara stok masih ada. Produk pewangi citarasa remaja masa kini dengan harga berpatutan. Harga di bawah termasuk kos perhantaran:-

Body Mist Victoria secret
120ml - RM35 termasuk pos
250ml - RM55 termasuk pos

Perfume vs edp 100ml
100ml - RM45 termasuk pos

Perfume
10ml - RM25 termasuk pos
15ml - RM30 termasuk pos
100ml - RM75 termasuk pos

Hubungi saya MIzi- 0196971518 @ Shila - 013-7930123






GA October by Emas Putih

Imej
Hadiah : Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi
Giveaway October by Emas Putih di anjurkan oleh Emas Putih dan di sponser oleh Emas Putih , Blog Ieta , Fuh Dot My , Gempaq Giler , Pencuri Movie , Yana's Shakleecious , Farra Eng , Myra Vea , Nur Syazwani , Nurul Iman , Eyka , Sheila Salim , Azhafizah , Nabila Medan , Shida Radzuan , Ummi Qiqi , Dyba Gula-gula , Yumida Huda , Aqila Azmy , Shiera , Collatachoc Inaleesya Cci , Maisarah Humaira

Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

Imej
Assalamualaikum, peace upon you.





Dengan ini shida wakil dari www.reddelima.com menganjurkan Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 15.10.2013 bersamaan Hari Raya Aidiladha dan akan tamat pada 29.10.2013. Pengumuman pemenang akan diumumkan selepas Part 2 Giveaway dijalankan pada 30.10.2013 dan akan tamat 12.11.2013 (2 weeks). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :




 syarat-syarat wajib : 

Like dan Add Facebook Sponsors :
Like dan Follow Blog Shida :
Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida
Copy dan paste kod dalam entri korang
Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini







Senarai Hadiah



T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY

Imej
Klik BannerBermula 16 September - 23 September 2013

1st GIVEAWAY BY MISS FLUFFY

Imej
Pemenang akan dipilih melalui random.org Giveaway ini akan tamat pada 27 Oktober 2013. Good luck kawan!! :)

JUST NAK SHARE

Imej
Just nak share ngan korang, aku bru buat repot polis..

Lbh kurang pkl 4ptg, ada sorang lelaki yg mengaku pegawai Ambank call aku, no phone yg appear adalah 1800808888. Dia kata nak sahkan penggunaan kad kredit aku RM3000 kat Poh Kong, KLCC.

Aku ckp aku xde kredit kad, akaun atau apa2 urusniaga dgn Ambank. So dia kata mungkin ade org guna nama aku untuk apply kredit kad. Aku suruh dia beritahu aku apa maklumat aku dlm sistem Ambank, tp dia kata dia hanya bahagian pengesahan, x boleh check maklumat.

Aku dah curiga. Dia suruh aku complain kat Bank Negara 0327885082. Aku buka website Ambank, mmg talian hotline diaorg 1800808888. Aku call no Bank Negara yg dia bagi tu dan lelaki India, Vijaya yg angkat.

Lepas aku cerita, dia kata pegawai penyiasat Bank Negara akan call aku untuk dpt maklumat lanjut. Tak sampai 15 minit, lelaki cina pulak, Lim call aku dr no 0327885093.

Dia kata Bank Negara akan bantu aku untuk membekukan sementara semua kredit kad aku bagi memudahkan siasatan. Dia suruh a…

Gempak Giveaway Red Delima Di Nabilabiela.com

Imej
SENARAI HADIAH
Telekung solat x 3 Beg x 3 Selendang/Pashmina x 5 T-Shirt x 10
Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di  laman www.reddelima.com  setiap satu di
Kategori 'Sleepwear.' Kategori 'Officewear'.  Kategori beg.  Kategori 'Accessories'.  Kategori 'Scarf."

SALAM AIDILADHA

Imej
Salam Aidiladha bila tiba raya korban je gua hanya terbayang lembu entah kenapa aku pun tak tau. Raya korban banyak pengorbanan yang terpaksa aku harungi. Sama macam raya haji la eh raya haji raya korban bukan sama ke konfius kejap. Member gua terpaksa mengorbankan untuk balik raya terengganu sebab harga minyak kereta naik kesian kan penat2 aply cuti takpe raya korban sambut kat kl pun ok what hehe...


Pengedar Shaklee yang menjual Set Bersalin Shaklee

Imej
Salah satu produk kesihatan untuk para ibu. Ia adalah ramuan terbaik untuk para ibu mengandung dan pantang. Set ini mengandungi semua nutrisi yang di perlukan untuk para ibu bersalin. Setiap ibu di dunia perlukan kesihatan yang terbaik untuk anaknya dan ini adalah produk dan jawapan segala permasalahan para ibu di luar sana.Apa tunggu lagi dapatkan sekarang... [KLIK SINI]

Sape nak menang iphone 5s Contest iPhone 5S Sempena Bulan Kelahiran Pertama Ibrahim merupakan penaja kontest ini bermurah hati nak bagi RM7,000 kepada para blogger yang promotekan produk beliau. Jadi apa korang tunggu lagi cubalah nasib mana tahu rezeki di tangan andakan hehe...
Segala maklumat lanjut boleh [KLIK SINI




Segmen Random Topup by Nik Ainaa

Imej
[ KLIK BANNER UNTUK JOIN ]

 TOPUP RM5 UNTUK 16 PEMENANG YANG BERTUAH !!
TARIKH TAMAT : 19/10/13

BLOGGER SEBAGAI KERJAYA

Imej
Hari ini aku nak promote link facebook blogger sebagai kerjaya. Pernah tak korang terfikir dalam benak kepala otak blogger boleh menjadi kerjaya. Tak kira apa jenis pekerjaan doktor, nurse atau lawyer sekalipun tetapi mereka adalah seorang blogger. Mohd Ridzwan invite aku join group fb otai blogger.

Dulu masa kecik hanya terfikir nak jadi cikgu, askar polis tak pernah pulak kecik-kecik nak jadi blogger. Jom ramai-ramai klik like fb ini https://m.facebook.com/kerjayablogger

GOOGLE MALAYSIA DI HACK

Imej
Google malaysia telah di hack pukul 3 pagi. Jangan risau ini sudah kembali sedia kala. Motif nak tunjuk dia orang hebat. Macam bagus sangat. Aku rasa dia orang ini takde kerja kot. Dari sumber yang aku baca orang pakistan buat entah betul ke tak. Korang rasa sape punya kerja kalau samsul yusof mesti kata orang dalam punya kerja.

Selamat pengantin baru blogger boni kacak

Imej
Tuah ayam nampak di kaki tuah manusia siapa yang tahu. Seorang blogger yang hebat dalam arena penulisan akan di ijab kabulkan dengan puteri impian beliau. Sedikit penerangan yang aku tau serba sikit tentang boni kacak. Seorang blogger semestinya dan duta produk slimming beauty beliau juga pemilik handphone 5s version terbaru keluaran apel. 
Disenangi dengan keramahan beliau tidak mustahil bukan. Baru sahaja habis ujian PMR katanya. Cepat betul nak kawin. Apa-apapun Mizi ucapkan selamat pengantin baru semoga berkekalan ke anak cucu. Korang boleh ke link blog beliau [KLIK SINI]
"Apabila kamu berkahwin muda maka para syaitan akan menangis melihat kamu"  hadis riwayat al-tarmizi

20 RIBU BLOG WUJUD DALAM SEHARI

Imej
Gila beb banyak betul blog yang wujud dalam sehari jangan risau ini purata 1 dunia. Kat malaysia gua tak sempat nak bilang pulak.

Best ke join blogger ini apa yang best ntah aku pun tak tau mungkin korang rasa best kot haha. Aku buat blog untuk masa lapang je kalau xde kerja blogwalking. Ada blog colur pink hijau macam2 blog ada tapi aku join blog awek2 je haha takdelah gurau je. Ini gua nak cerita ada 1 blog awek cantik blog dia.

Aku: cantik blog awak..

Awek: hihi

Aku: betul serius

Awek: eh takdelah..

Aku: saya tak tipu blog awak cantik saya tak tipu

Awek: biasa je blog saya.

Aku: ok blog awak hodoh..

Awek: ^#&!/!^@

Giveaway: Dapatkan Jam Tangan Dari Santai Leeza

Imej
Giveaway yang simple saja... Jam Tangan untuk diberi kepada mereka yang bertuah.... Untuk mudahkan kalian menyertai GIVEAWAY ni... kalian copy paste sahaja coding yang leeza bagi di bawah nanti kat ENTRY HTML kalian.. Cuma kalian perlu lengkapkan ayat yang leeza minta tu... ^_^ SYARAT PENYERTAAN :  Blogger Berakyat Malaysia FOLLOW my FB PAGEBuat Entry Yang BERTAJUK "Giveaway: Dapatkan Jam Tangan Dari Santai Leeza"Letak BANNER Giveaway: Dapatkan Jam Dari Santai LeezaSambung Ayat ni " Saya Mahu Dapatkan Jam Tangan Dari Santai Leeza kerana ..................................... " Tinggalkan Link Di Entry ni.....Berikan pendapat tentang blog Santai Leeza... (Tiada paksaan)PROMOTE BLOG dan GIVEAWAY (Tiada Paksaan)SUMBANGKAN TRAFIK Untuk SantaiLeeza.com (Tiada Paksaan) Hadiah Yang Disediakan : 
Jam Tangan = 2 orang pemenang bertuahSaguhati = 4 orang peserta bertuahSaya Mahu Dapatkan Jam Tangan Dari Santai Leeza  kerana jam adalah merupakan satu perkara yang dapat mendekatka…