Posts

Showing posts from July, 2013

JOM MASUK FEAR FACTOR MALAYSIA

Image
Sebuah rancangan yang memang menjadi kegilaan aku. Apabila ketakutan bakal menjelma. Untuk fear factor kali ini korang boleh menjadi peserta fear factor bersama artis pilihan korang ini adalah aktiviti artis bersama peminat.
Garis Panduan Penyerahan Video

a) Rakamkan video tidak melebihi 2 minit atau melebihi 30MB mengenai diri anda dan jawab soalan-soalan berikut:
1. Mengapa anda mahu menyertai Fear Factor?
2. Namakan tiga peserta selebriti kegemaran anda dan nyatakan mengapa anda ingin berpasangan dengan mereka?
3. Apa yang akan anda lakukan dengan wang jika anda menang?
b) Pastikan wajah anda dapat dilihat dengan jelas dan audio rakaman anda jelas
c) Pastikan anda menyatakan nama penuh dan umur pada permulaan video anda
d) Muat naikkan video anda melalui kotak muat naik yang terdapat di akhir Borang Penyertaan
e) Setiap video mesti mengikut peraturan yang tertera pada Terma dan Syarat Peraduan (Terms and Condition). Video yang didapati didapati menyinggung perasaan, lucah, tidak senonoh a…

PEMBUNUH UPAHAN SEMAKIN BERLELUASA

Image
Dalam masalah kegawatan ekonomi masa kini cara terbaik adalah dengan menjadi pembunuh upahan. Anda tidak perlu kelulusan tinggi cukuplah lepasan SPM anda sudah layak memohon untuk menjadi pembunuh upahan. Anda akan dibayar sekitar 5ribu dan mungkin mencecah RM15ribu ringgit.

Menurut rekod Bukit Aman, sepanjang 2012 Selangor mencatat peningkatan tertinggi kes membabitkan penggunaan senjata api diikuti Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan.

Berikut adalah antara kes yang anda perlu tahu antaranya:-

1. 18 Julai - Seorang guru maut ditembak dua lelaki bermotosikal di persimpangan lampu isyarat Simpang empat Keladi, Kulim, Kedah.
2. 8 Julai - seorang guru penolong kanan hal ehwal murid Sekolah Kebangsaan Beris Panchor, maut selepas terkena tiga das tembakan dalam kejadian di simpang tiga Jalan Beris Panchor Tawang-Kota Baharu, Kelantan.
3. 13 Mei - Seorang lelaki cedera parah selepas terkena dua das tembakan dalam kejadian di tempat letak kereta sebuah hotel di Jalan Dato Suleiman, Johor Baharu, Joh…

BUKA PUASA DALAM TOILET

Image
Selalunya tempat buka puasa dalam rumah, kedai makan restoran tetapi pelik kenapa nak buka puasa dalam toilet. Tak tahulah gambar ini betul ke edit korang rasa macam mana? Gambar kucing ini sahaja nak letak sebab lawak haha..



Doa mati di tanah suci dimakbul.

Image
Hebat ustad ini cerita doa mustajab taukah anda doa anda akan di makbulkan. Seorang pakcik berdoa supaya mati dalam kain ihram. Sedih bila nak gambarkan bila seorang pakcik yang usia 80 tahun doanya di makbulkan. alhamdullillah masuk syurga pakcik ini.

JOM KAHWIN KAT TAILAND NAK

Image
Sekarang ini banyak artis kahwin kat Tailand contohnya Ashraf Muslim, Abby Abadi, Rita Rudaini. Lagi satu kahwin kat Tailand jimat tak banyak pakai kos. Drina Dmarya Resources ini adalah agensi yang terbaik untuk korang.
Kami membawa pasangan untuk berkahwin secara sah di pejabat Majlis Agama Islam Thailand. Pernikahan ini adalah sah mengikut hukum syarak dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia. Insya-Allah urusan boleh dijalankan dalam 2 hari sahaja & dokumen lengkap dapat diterima pada hari tersebut.

Sekiranya berminat, sila hubungi :-

DRINA DMARYA RESOURCES

No 7 Tingkat 1, Simpang 4, Teluk Pulai (Atas Kedai Kek Bee's)

Tel : 03-33745230/ 013-3311606

WEB KAMI :

kahwinthaibest.blogspot.com

drina1998.blogspot.com

simple segmen "saya nak kad raya"

Image
Hari raya makin hampir. Ramai saudara-mara sahabat-andai mengirim balas kad raya. Diri ini juga tidak terkecuali. Hehe
Sempena bulan ramadhan yang mulia ini, satu Simple Segmen "Saya Nak Kad Raya" akan berlangsung bermula pada malam ini, 24hb July 2013 dan berakhir pada ahad malam, 28hb July 20139 jam 10 malam.
Hadiah:   15 kad raya akan diberikan pada mereka yang bertuah mengikut random.   5 daripadanya akan mendapat satu penanda buku daripada EkaTikah Craft dan akan tersenarai dalam bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip.
Nak join klik banner  ^.^

SAYA PEMINAT SAMSUNG

Image
Saya merupakan peminat samsung mengapa saya minat Samsung sebab dia adalah frendly user pada saya kebanyakkan peralatan saya di rumah hampir separuh menggunakan perkhidmatan produk Samsung. Ramai blogger juga akui Samsung terbaik contohnya blogger http://shakiddo.com/i-love-samsung/ dan http://www.benashaari.com/ yang membeli galaxy tab 8.0 samsung bagaimana dengan anda.




CONTEST RAMADAN: MOH KIRA BUAH KURMA by Mama Darwiish

Image
Sengan ini saya memilih 16 biji kurma Klik banner nak join Tamat : 30 Ogos 2013

JANGAN ABAIKAN ANAK ANDA

Image
Sebuah filem yang baru di upload 3 Julai ini menampakkan satu pengajaran kepada kita kenapa situasi ini penting kepada kita untuk lebih berhati-hati. Di Malaysia pun ada seorang guru yang telah letak anak di dalam kereta hampir 5 jam dan terlupa untuk menhantar anak ke rumah pengasuh. Apabila pulang kerja anaknya tidak bernyawa lagi.
Di US sebanyak 13 kanak-kanak terinaya setiap tahun akibat situasi yang sama seperti ini. Tahukah anda suhu di dalam kereta boleh mencecah sampai 150`c ini lebih panas dari suhu anda masak air. Mungkin anda rasa sekejap sahaja tetapi apa yang terjadi kita tak akan tahu. Anda juga boleh di dakwa akan kecuaian anda sendiri jadi berhati-hatilah mungkin video ini menjadi pengajaran kepada anda sekeluarga. Terima kasih:- 

AMACAM PUASA OK?

Image
Pejam celik pejam celik dah nak dekat separuh bulan kita berpuasa. Ingat puasa itu wajib ada yang dah tinggal puasa belum. Kalau belum alhamdullillah. Terima kasih sebab sudi singgah blog aku. Tolong klik iklan dekat sini boleh tak terutama nuffnang. Bagi sesiapa belum join Ramadhan dengan coca-cola boleh join di sini [KLIK SINI]. Jom layan video kat bawah ini:-


SEGMEN SINGGAH SAHUR BH

Image
Hari ini saya tertarik untuk join segmen singgah sahur BH. Segmen ini adalah tajaan penuh Hasrul Hassan Sdn Bhd. Tujuan Segmen ini adalah merapatkan lagi ikatan persaudaraan dan sesiapa sahaja boleh singgah bagi merapatkan ukhwah semasa blogger. Anda juga boleh mendapatkan duit raya RM20.00. Kalau nak join klik banner kat atas. Atau terus ke laman web beliau di http://www.hasrulhassan.com

AWAS ORANG KE 3

Image
Ceritanya bermula begini aku dah 1 tahun tunang dengan awek aku kemudian dia dah dapat kerja kerajaan. Dipendekkan cerita dapat pulak bos yang miang keladi. Mana tidaknya boleh pulak bos dia bergayut guna telefon dengan awek aku setiap malam. Masa kita tengah makan bersama bos dia boleh main mesej hati siapa tak bengang bro. 
Awek aku dapat tawaran sambung belajar lepas itu minta la kat bos dia cuti boleh pulak bos dia kata tak bagi sebab kalau nak sambung belajar kena berhenti kerja bukan senang nak cari kerja lepas itu bukan kerja kerajaan ada tawaran sambung belajar ke setahu aku. 
Kadang-kadang time cuti bos dia mesej suruh masuk kerja pelik la sebab kerja kerajaan bukan kerja teruk sangat. Kalau banyak kerja pun boleh apa siapkan waktu pejabat kenapa kena ambik masa cuti. Aku ini kerja sendiri sahaja maklumlah bos dia duit banyak ramai pekerja pejabat kata bos dia miang ramai berhenti kerja sebab bos dia. Apa patut aku buat sekarang T.T



REVIEW BLOG PUTERI AWANI

Image
Cuba teka siapa budak ini. Budak inilah yang popular dengan couple 1 minggu. Kesian adik jadi buah mulut orang korang memang tak patut betul kritik dia tau. Korang semua jahat noty sangat-sangat. Rupanya Putri Awani Ahmad ini juga seorang blogger meh terjah blog dia http://puteriawaniahmad.blogspot.com
Bagi sesiapa yang ada terkutuk dia pergilah minta maaf. Puteri ini bukan sahaja cantik tetapi baik hati haha rugilah mamat pacak tu tinggalkan diakan. Antara salah satu kata-kata puteri yang betul-betul menusuk di dada ialah:- 
" Allah maha mengetahui apa yg akan berlaku disebalik semua ini. Mungkin Allah rindukan doa daripada hambanya yang bernama Syazwani :’) Allah rindukan solat taubat dari hambanya. Dia lebih tahu daripada segalanya. Puteri hanya mampu berdoa dan melihat. Korang ramai namun ? Puteri seorang diri , Nasib ada kawankawan yang sangat baik dan selalu sokong wani dari belakang .

Puteri mohon , orang yg upload vid puteri kt youtube, tlg lah delete. Puteri baru tahu s…

SAYA PEMINAT ARSENAL

Image
Penjaga gol Arsenal Wojciech Szczesny menceritakan bagaimana eksploitasi luar biasa seorang warga Vietnam berjalan hampir 3 batu mengejar bas Arsenal mendapatkan perjalanan yang sangat istimewa di dalam bas pasukan Arsenal.

Semuanya bermula apabila pasukan itu pergi bersiar-siar di Hanoi. Semasa lawatan Arsenal di Asia pada bulan Julai 2013. Orang-orang seperti Lukas Podolski, Theo Walcott, Wojciech Szczesny, Jack Wilshere, Mikel Arteta, Olivier Giroud bersama-sama dengan lain-lain bintang pasukan pertama. Pihak rasmi akan diumumkan pada Arsenal.com.

Arsenal akan membuat lawatan sekitar Asia Indonesia, Veitnam dan Jepun. Arsenal juga menang besar bila menewaskan Vietnam 7-1. Harap-harap Arsenal menang besar juga dekat liga BPL tahun depan. Arsenal Football Club telah ditubuhkan pada tahun 1886. Mereka telah mengumpul 13 gelaran Liga, 10 Piala FA dan banyak trofi utama yang lain sejak itu. Pemain mereka yang paling besar ialah: Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Tony Adams, Ian Wright, R…

TAMAN TEMA FERARI

Image
Ferrari World Abu Dhabi adalah taman tema terbesar dengan keluasan 2,200,000 kaki persegi dan merupakan satu-satunya taman tema dengan jenama Ferrari di dunia! Di sini, pelancong berpeluang ke 20 tempat menarik yang kesemuanya diinspirasikan daripada Ferrari dan juga menyaksikan koleksi lebih daripada 30 buah kereta klasik dan kontemporari sepanjang zaman Ferrari. Selain mencuba permainan yang mencabar dan menyeronokkan, pelancong juga boleh mengetahui dengan lebih mendalam tentang sejarah dan teknologi yang digunakan oleh Ferrari. Disamping itu Ferrari World Abu Dhabi turut memberi peluang kepada pelancong untuk merasai cara hidup orang Itali seperti mencuba masakan Itali dan shopping barangan kulit buatan Itali.














SAYA HINA AGAMA

Image
Cina atas ini perangai bodoh buat kerja tak fikir pada mulanya ingin bergurau di facebook buat kata-kata kesat hina agama islam. Masa beliau pergi makan dengan awek dia ada sekumpulan lelaki datang tangkap dia kemudian bogelkan dia dalam semak dan di belasah teruk. Padan muka ko nak tunjuk bagus sangat haha

"Giveaway Pheonix"

Image
Ok Pheonix ko nak sangat aku join nah ambik ini dia 3 mangsa aku tag betul ke syarat dia kalau salah bagi tau:-

http://www.bubblynotes.com
http://aisyalieza.blogspot.com/ http://marzadalia.blogspot.com
sape nak join tarikh tutup 28/7/13 nak join klik baner macam biasa gatal-gatalkanlah tangan ye :)

Sebarkan Semangat Ramadan Dengan Coca-Cola

Image
Di sepanjang Ramadan ini, jom sebarkan semangat Ramadan bersama Coca-Cola dan Hot FM. Kongsikan juadah iftar bersama mereka yang sibuk bekerja seharian dan masih pulang menyediakan hidangan untuk berbuka puasa (seperti ibu anda, kakak anda, cikgu anda atau rakan sekerja anda), dengan mencadangkan kawasan kejiranan mereka dan beritahu kami mengapa anda mencadangkannya.

Coca-Cola bersama Penyampai Hot FM akan mengunjungi 8 kawasan terpilih untuk mengedarkan juadah iftar di dalam 'mangkuk tingkat eksklusif' bersama minuman Coca-Cola yang sejuk dan menyegarkan ketika berbuka puasa bersama keluarga.

8 penyertaan paling kreatif akan berpeluang bersama-sama mengedarkan juadah iftar di kawasan kejiranan yang dicadangkan dan menerima RM 500 duit raya.

Bukan itu aje, 50 penyertaan bertuah akan menerima barangan eksklusif Coca-Cola dan 15 penyertaan menarik akan berkongsi penyertaan mereka di udara bersama Hot FM Jam.

Sebarkan Semangat Ramadan Anda...

Klik di sini untuk join [KLIK SINI…

AKIBAT MAIN MERCUN

Image
Kesian budak ini itulah main mercun siapa suruh. Elok2 jari ada 5 tinggal 4. Orang beraya beli baju baru dia terpaksa pakai baju hospital. Jangan nak tunjuk power adik nasib tak mati memanglah adik hebat main mercun buatan sendiri semoga adik tabah menghadapi hidup.

BAYI GIGIT PUTING IBU

Image
XUZHOU - Seorang bayi lelaki berusia lapan bulan masih hidup selepas ditikam dengan gunting sebanyak 90 kali oleh ibunya selepas dia dikatakan tergigit putingnya semasa menyusu.

Bayi berkenaan, Kio Bao yang cedera parah di bahagian muka memerlukan 100 jahitan dalam insiden yang berlaku di sini, dalam wilayah Jiangsu di timur China.

Bayi malang itu dikatakan tinggal bersama ibu dan dua orang bapa saudara yang menyara kehidupan mereka dengan mengitar semula sampah sarap.

Bao yang dijumpai dalam keadaan berlumuran darah di dalam kolam di belakang rumah mereka telah dibawa ke hospital oleh salah seorang bapa saudaranya.

Ibu kanak-kanak tersebut kemudian mengaku dia telah menikam Bao kerana bayi itu dikatakan telah menggigit putingnya.

Jiran-jiran mereka merayu supaya kerajaan tempatan mengambil Bao, namun pihak berkuasa menolak permintaan itu kerana tidak ada pengesahan rasmi yang mengatakan ibunya mengalami penyakit mental. -sumber:kosmo

BAJU BLOGGER BENASHAARI

Image
Dengan ini maka termaktublah di bawah akta blogger 2013 aku dengan rasminya telah menjadi rakan kelab blogger ben ashaari siapa tak kenal ben memang pendek umur ini baju yang baru aku terima dari pos laju. Ben jangan lupa letak url saya dalam bloglist awk ye hehe..