TAMAN TEMA FERARI

Ferrari World Abu Dhabi adalah taman tema terbesar dengan keluasan 2,200,000 kaki persegi dan merupakan satu-satunya taman tema dengan jenama Ferrari di dunia! Di sini, pelancong berpeluang ke 20 tempat menarik yang kesemuanya diinspirasikan daripada Ferrari dan juga menyaksikan koleksi lebih daripada 30 buah kereta klasik dan kontemporari sepanjang zaman Ferrari. Selain mencuba permainan yang mencabar dan menyeronokkan, pelancong juga boleh mengetahui dengan lebih mendalam tentang sejarah dan teknologi yang digunakan oleh Ferrari. Disamping itu Ferrari World Abu Dhabi turut memberi peluang kepada pelancong untuk merasai cara hidup orang Itali seperti mencuba masakan Itali dan shopping barangan kulit buatan Itali.















Ulasan

  1. mak aih..bapak besar!! ngra kaya..untung la..kta ada genting pn syukur dh

    BalasPadam
  2. fuhyoooooooo
    dia punya design bumbung tu giler awesome ha kau hahaha
    awat jauh sgt pun wat taman ferari tu
    wat lah kat msia ni..hahah nk pi abu dhabi tu ntahhh xdpt lah kut ekekeke

    BalasPadam
  3. foyoooohhh!!!sume nye besh2x....hehehehe...

    BalasPadam
  4. syoknya klu dapat pluang ke sana..=D

    BalasPadam
  5. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh cantik + gempak :)

    BalasPadam

Catat Komen