Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel ustad azhar idrus

TANYALAH USTAD

Imej
TANYALAH USTAZ
*isteri*: Ust, kenapa rata2 perempuan lebih suka membuat seks berbanding lelaki?

*ustaz*: Yaaa... seperti umpama kamu tgh korek hidung. Yg terasa enak tu lubang hidung kamu juga berbanding jari .

*isteri*: Owhhh.. jadi kalau begitu kenapa perempuan tidak suka diperkosa ust?

*ustaz*: Memangnya seperti kamu sedang berjalan tiba2 ada org yg masukkan jarinya ke lubang hidungmu, apa kamu tidak marah tu?

*isteri*: Ya.ya.. habis kenapa perempuan tidak mahu berhubungan seks semasa lagi haid?

*ustaz*: Kalau hidungmu lagi berdarah apakah kamu terus mahu korek?

*isteri*: Hmmm...kenapa rata2 laki2 tidak suka memakai kondom ye ust?

*ustaz*: Menurut kamu memang enakkah kalo korek hidung pakai sarung tangan?

*isteri*: Ya juga ust... jadi kenapa org suka sembunyi2 sewaktu berhubungan seks?

*ustaz*: Memangnya kamu mau korek hidung sambil dilihat org?

*isteri* : Lagi 1 ust, Kenapa rata2 laki suka poligami?

*ustaz*: Laaaaa.. kamu kan ada 2 lubang hidung... kalau cuma 1 sja, bukankah sesa…

celcom 10gb

Imej
Terasa Pelan Telefon pakai sekarang mahal dan x ketinggalan Zaman.?
Sebulan habis beratus ringgit untuk data dan call
.
Jgn Risau kami ada plan terbaik dari celcom iatu Celcom First Gold 80!
.

Skrg ada offer FREE REGISTER dari kami

YA FREE REGISTER UNTUK NO BARU!!

YA FREE REGISTER UNTUK NO BARU!!

YA FREE REGISTER UNTUK NO BARU!!

Kami merupakan DEALER SAH DARI CELCOM
---------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------
OFFICAL DARI TELCO !!
Offer register sehingga hujung bulan 4 sahaja
Apa yang best dengan pelan ni?
⇉Data 10GB tiada PPU
⇉Unlimited call dan sms
⇉Call sampai berasap telinga..sms sampai lebam ibu jari
⇉Ada 3G dan 4G
⇉Carry forward Jika kuota tak habis
⇉Takde kontrak bila2 masa boleh terminate
⇉Boleh upgrade plan postpaid celcom lama ke pelan baru
⇉Boleh kekalkan no lama dari telco lain seperti maxis,digi,umobile

⭕️ Plan ni limited offer hanya sekali sahaja CELCOM OFFER!

⭕️ Tarikh last register sampai hujung b…

APA PERLU SUAMI BUAT SAAT KELAHIRAN

Imej
tips yang sesuai perlu bagi memastikan keadaan isteri terjamin. Semoga semua berjalan dengan lancar. Amin.. sumber facebook.


DIA ITU RIAK TAK LAYAK MENEGUR

Imej
Isu Dr Harlina: Tegur pun salah, miskinnya nilai budi kita !

Dr. Harlina menegur si peniaga agar lebih bersopan dalam perbualan dengan pelanggan.

"Jangan biadap!”

Ini skrip aktor Beto Kusyairy yang saya paling suka dalam drama Istanbul Aku Datang.

Tapi beberapa hari lepas, ramai pula yang biadap secara berjemaah di Facebook Dr. Harlina Halizah Siraj. Semuanya gara-gara tindakan beliau menegur seorang penjual online yang memanggilnya dengan panggilan “awak”.

Bantu saya faham. Apa masalahnya? Adakah kerana beliau menegaskan gelaran “Dr.”?

“Dia tu riak. Tak layak menegur.”

Mungkin itulah yang menyebabkan orang marah sangat dengan Dr. Harlina. Walau bagaimana lembut dan berhemah posting di Facebook Dr. Harlina itu, semuanya tidak ternampak kerana gelaran “Dr.” Itu jauh lebih besar daripada maksud sebenar yang cuba disampaikan.

Mungkin sebab itu teguran tersebut susah diterima, lantas menjadi bahan kutukan dan menghalalkan lemparan kata-kata kesat kepada wanita berusia 50 tahun ini.

Nak yang manis

Imej
Seorang suami yg membawa tembikai khas untuk isteri tersayangnya.
Suami: kenapa kamu bersedih isteriku.
Isteri: abg rasa sy nak tembikai yg manis ke tawar.
Lalu suami tersenyum
Suami: sayang rasa penjual nak jual yg manis ke yg tawar
Isteri: yg manis
Suami: peniaga yg jual pd penjual nk jual yg manis ke yg tawar
Isteri: mestilah yg manis
Suami: pekebun nak jual yg manis ke yg tawar
Isteri: yg manis :(
Suami: begitulah semua mahukan yg manis. Dlm hidup kita semua mahukan yg manis. Tetapi kita kena ingat kita kena bersyukur. Jgn sbb kita nk yg manis kita salahkan penjual, peniaga dan pekebun mahal kita salahkan allah pulak jadikan tembikai itu tawar sekadar peringatan.
Akhirnya suami isteri tersebut mkn tembikai itu dgn pelahapnya..

AJAIB MANUSIA

Imej
Dari gambar di atas dapat kita simpulkan di sini maka perangai manusia ada 2 jenis. Seorang pemarah dan seorang lagi muka ceria. Manusia marah ada sebab mungkin kita salah buat kerja tetapi ada juga manusia yang pemaaf. Kenapa kita perlu marah kan lebih baik kita memaafkan orang itu lebih baik sebab sabar itu separuh dari iman.

BLOGGER DAN FAMILY CATERING DI ENERZ.MY

Imej
Terima kasih pada blog http://www.broframestone.com/ dan http://enerz.my/ tak sia-sia juga pergi walaupun sakit kaki tempat ini memang menarik untuk santai bersama keluarga. Saya cuma nak bagi tau diharap tidak mencemburi team no1 yang telah berjaya memenangi tempat pertama dan berjaya pulang dengan hadiah botol air haha. Harap program blogger macam ini dapat di teruskan lagi pada masa akan datang. Tahniah pada pemenang ipad padan muka aku kerja malas nak upload gambar. Antara blogger yang turut serta 
1. http://www.syafierabeauty.blogspot.com/ 2. http://www.saidila.com/ 3. http://www.eshamzhalim.com/ 4. http://www.cheqeem.com/ 5. http://rusukiri.blogspot.com/ 6. http://ayuarjuna.blogspot.com/
For more details : www.enerz.my www.facebook.com/EnerZIndoorExtremePark
Thanks to Bro Framestone and EnerZ for the invitation !
Visit the place at :
EnerZ  Lot 791,  Persiaran Subang Indah,  47500 Subang Jaya, Selangor









PJJ -Percintaan Jarak Jauh

Imej
Isteri: Hahh?? Abang kena kerja Melaka. Alaaaaaaaa jauhnyaaaa.. Pastu macamana dengan Ina nanti kalau Abang tak ada. Ina nak ikut. Ina nak ikut!
Suami: Haish sayang nak ikut macamana. Nanti siapa nak mengajar kat sekolah tu? Lagipun semua student-student Ayang kan sayang dekat ayang. Kesian dekat student Ayang tak dapat jumpa cikgu kesayangan mereka.
Isteri: Ooooo maknanya Abang tak nak jumpa Ina dah la ni? Sebab tu tak bagi Ina ikut sekali kan?
Suami: Hahaha bukanlah sayang. Bukan begitu maksud Abang. Ayang kan cikgu. Lagipun tak kan Ayang nak berhenti kerja kan. Kalau nak minta pindah pun bukannya boleh dapat dalam masa terdekat ni sayang. Ala KL dengan Melaka bukan jauh pun.
Isteri: Memanglah tak jauh.. Tapi macamana nanti kalau Abang suka dekat perempuan sana masa Ina tak ada? Hmmmm *Buat buka merajuk*
Suami: Ishh mana adalah sayang. Ayang ni fikir bukan-bukan je. Abang sayang dekat isteri abang yang ni sorang ni je.. *Sambil cubit pipi Ina*
Isteri: Yela. Abang duk Melaka sorang-sorang.…

Kasih sayang cikgu

Imej
Pada suatu hari disekolah, seorang murid bertanya kepada guru. Ketika itu guru tersebut sedang mengajar mengenai " KASIH SAYANG ".

PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang ? Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan ?

CIKGU : Baiklah, kamu ikut apa yang saya suruh. Kamu pergi ke padang, kamu berjalan diatas rumput sambil memandang rumput dihadapan kamu. Pilih rumput YANG PALING cantik tanpa kamu menoleh ke belakang lagi walau sekali. Dah petik rumput yg PALING cantik, bawa ke kelas.

Pelajar itu pun bergegas keluar dari kelas dan cuba mencari rumput YANG PALING cantik itu. Apabila pelajar tersebut pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun di tangannya. Guru tersebut pun bertanya kepada pelajar itu.

CIKGU : Kenapa tiada sehelai rumput pun yang dipilih dan dipetik oleh kamu ?

PELAJAR : Tadi semasa saya berjalan, saya carilah rumput YANG PALING cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik YANG PALING …

Segmen 2 Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

Imej
Power bank untung gak kalau dapat sahaja cuba nasib. Abe Zamani bagi la saya menang sebab saya teringin nak merasa power bank. Kalau korang berminat nak join boleh klik gambar di atas ye. Hanya 2 pemenang yang bertuah. Good luck untuk korang gak yang join..

BANYAK BLOGGER KAWIN TAHUN INI

Imej
Tak sanggup lagi hidup membujang. Tengok orang bersanding hati terjenguk jenguk. Peluk bantal pendam perasaan. Ala emak aku nak kawin. Banyak betul blogger kawin tahun ini macam menang loteri pulak. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tangan juga. Jangan di tanya mana aku dapat peribahasa itu aku copy paste dinding sekolah aku. Selamat pengantin baru kepada blogger yang kawin tahun ini. Nampak nyer aku je la yang tak kawin. Takde ke awek yang nak kat aku. Muka ok la macam aaron aziz cuma x pernah menang anugerah popular je. Gaji sebulan rm3k. Kalau berminat boleh pm facebook aku ye. Layan lagu papika je la nampak gayanya..

TERIMA KASIH JADI SAHABAT SAYA

Imej
Saya gembira bila awak bersama saya. Saya adalah manusia biasa yang tidak terlepas dari segi melakukan kesilapan. Kenapa awak mudah melukakan hati saya. Saya minta maaf jika selama ini saya ada buat silap dengan awak. Saya tidak bermaksud melukakan hati awak. Saya akan lebih bahagia kalau tengok awak bahagia percayalah.
Setiap kali melihat hujan turun pasti air mata saya juga akan menangis. Kalau saya di beri pilihan dalam dunia saya akan pilih awak. Tetapi saya percaya awak tak akan pilih saya sebab awak dah ada dia. Saya suka berjalan dalam hujan sebab kalau saya menangis orang tak akan tahu. Walaupun awak tengok saya gembira tetapi hati saya sedang sedih. Terima kasih jadi sahabat saya... 

MALANG TAK BERBAU

Imej
Sedih tengok adik ini tersepit dekat eskalator. Malang tak berbau. Habis kulit terkopek. Mesti sakit tetapi itulah lumrah kehidupan. Pasti budak ini fobia nak naik eskalator. Kenapa sampai boleh jadi macam ini. Sepatutnya shoping complex tersebut perlu di saman atas sebab kecuaian kanak-kanak. Tuhan sahaja yang tahu apa yang terbaik untuk dia.



PADAN MUKA KO

Imej
Polis telah menahan suspek pemilik akaun Facebook, Asmaelz Hadzeny II yang dipercayai membuat kenyataan berbaur hasutan mengajak orang ramai menyertai perhimpunan menggulingkan kerajaan.

Perkara tersebut disahkan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Datuk Hadi Ho Abdullah menerusi laman rasmi Facebook Polis DiRaja Malaysia (PDRM).

Menurut Hadi, suspek yang merupakan seorang penganggur itu telah ditahan pada jam 11.00 pagi (26 Disember) di Saratok, Sarawak.

"Penganggur yang berusia 25 tahun itu dalam proses untuk dihantar ke Kuala Lumpur bagi membantu siasatan," katanya


.
Padan muka ko ko ingat ingat senang-senang nak bom Malaysia. Pastu bodoh buat pengakuan kat facebook bagi semua orang tau. Last2 ko kena tangkap masuk jail tidur lokap haha kesian. Konon nak buat rusuhan sangat la.

BERMULA SEKADAR MENGORAT....

Imej
bermula sekadar mengorat...
lalu bertemu di suatu tempat...
maka tangan mula melarat...
bila peluk sama rapat...
nafas pun mula tersekat-sekat...
baju sendat mula terangkat..
gunung lurah turut di panjat...
tinggi rendah bacaan di sukat..
jarum meter berpusing ligat..
ular sakti menikam tepat...
lobang kosong mula tersumbat..
ubat cinta tak pernah tergugat...
dulu rata sekarang dah bulat..
9 bulan penuh sarat..
dulu kosong sekarang dah berat...
fikir dunia tak ingat akhirat...
dapat baby di buang merempat..
masalah selesai kononya selamat..
baru terfikir rasa nak taubat...
tapi sekarang sudah terlambat..
tunggu lah masa setiap saat...
di kelak akhirat seksa menjerat ^^

5 TIPS PIKAT WANITA

Imej
Terdapat beberapa cara mudah untuk menarik seorang wanita cantik. Kebanyakan lelaki sering keliru beberapa peraturan susulan. Jika anda mahu mengambil hanya beberapa minit untuk memberitahu tips ini tenggelam dalam minda anda ia boleh membantu menangkap wanita depan anda datang dalam hubungan yang baik.

Peraturan # 1. Jangan terlalu malu. Banyak lelaki malu sehingga peraturan ini apabila bertemu seorang wanita buat kali pertama. Wanita mahu tahu bahawa seorang lelaki yang yakin dan mempunyai latar belakang yang begitu malu. Cuba untuk membuat dia ketawa dalam cara yang ringan dan ia boleh menambah beberapa perkara lain juga.

Peraturan # 2. Berpakaian bagus. Wanita seperti seorang lelaki yang mempunyai beberapa gaya. Wanita mahu berdiri di sebelah kepada seseorang yang akan "sepadan" dengan mereka atau membuat mereka kelihatan baik atau sekurang-kurangnya berasa baik. Jika anda berpakaian tajam untuk penampilan fizikal anda ia pasti akan menarik perhatian wanita itu berbandi…

KENAPA ALLAH JADIKAN WANITA

Imej
1. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh. 2. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat. 3. Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada siang hari. 4. 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil. 5. Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.
6. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya. 7. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat. 8. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 1/2 tahun), maka maalaikat-maalaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya. 9. Wanita yang habisk…

CIK TA KENA KUTUK

Imej
Kesian Cik Ta kena kutuk dalam selebriti master chef. Orang kata Cik Ta pakai seksi tetapi hakikat tak pandai masak. Korang siapa nak jurge dia haha keluarlah ko Cik Ta ini pertandingan memasak bukan pertandingan peragaan model..


USTAD AZHAR BELAKUN TITANIC

Imej
Memang sempoi ustad kesian Kamal Adli kena bahan haha. Ada pulak dia kata Kamal Adli bongo aku ingat binatang apa bongo. Rupanya cerita kembar siang. Dia boleh kata Kamal Adli raja lawak kesian budak tu. 
Yang best dia kata Kamal Adli tak sesuai jadi gangster yang sesuai Pierre sesuai la jadi watak jahat. agak la Kamal Adli tu power tu kalau tak tak jadilah pelakun terbaik beb haha part paling best Ustad nak belakun titanic macam haram.




TOLONG SEBARKAN

Imej
Jangan baring ketika azan, nanti jenazah kita berat." Rasulullah S.A.W bersabda "Sebarkan Walaupun Daripada Sepotong Ayatku ;) Jangan berkata-kata semasa azan, agar lidah tidak kelu menyebut shahadah ketika sarakatul maut..

Assalamualaikum.5 perkara orang Islam patut tahu berkenaan dengan kesihatan Al-Quran ada mengajar kita menjaga kesihatan dengan membuat amalan seperti berikut:
1. Mandi pagi sebelum subuh atau sekurang-kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap ke dalam badan boleh mengurangkan lemak yang terkumpul. Kita boleh lihat orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tidak gemuk.
2. Rasulullah SAW mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi.Mujarabnya, In sha Allah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).
3. Waktu solat subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam se…