Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel hubungi saya

TIKAR MCD MENYEMPURNAKAN HUJUNG MINGGU BERSAMA KELUARGA

Imej
Best juga kalau dapat tikar mcd dari bro. Kalau bro nak bagi free saya ambil je. Kalau siapa yang nak cari tikar free mcd anda boleh layari blog http://www.broframestone.com/2016/03/hujung-minggu-bersama-keluarga/ sebab bro ada buat giveaway nak bagi free.

Sebagai weekend husband waktu bersama keluarga memang best tambah kalau makan mcd dengan tikar mcd bersantai tepi pantai bawah pokok menghirup udara yang segar sepoi-sepoi bahasa.

Kami sekeluarga ingin miliki tikar mcd kerana tikar ini mudah dibawa ke mana-mana dan ringan ia sesuai untuk seisi keluarga beriadah dan bersuka ria.


DOKTOR FACEBOOK

Imej
Kelohan seorang doktor yang bertauliah:- Nak tergelak gak baca puisi bwh ni..tp ada betulnya😅👇
>>
Puisi Prof. Dr. Jafri Malin Abdullah Untuk Ubat MLM, Dr Google & Dr Facebook

Aku dah bosan jadi doktor bertauliah.
Ada ijazah pun dah tak berguna.
Kerana zaman dah berubah.
Ramai yang mencari doktor di FB.
Ramai yang jadi Dr Google dan Dr FB.

Aku dah bosan jadi doktor bertauliah.

Hanya diperlukan bila nak MC.
Nasihat tak pernah didengar.
Ubatan tak dimakan ikut peraturan.
Malah yang langsung tak makan ubat pun ada.
Takut nanti rosakkan buah pinggang.

Aku dan bosan jadi doktor bertauliah.

Sekarang wujud ubat2 ajaib dan ubat2 super.
Satu ubat untuk semua jenis penyakit.
Telan satu pil.
Semua penyakit boleh sembuh.
Ada ubat yang boleh merawat sistem badan.
Membetulkan mana2 yang rosak.
Membetulkan hingga sampai ke saraf tunjang.
Sel2 badan boleh ditukar menjadi seperti baru.
Seperti bayi baru dilahirkan.
Semua penyakit boleh hilang dari badan.
Darah tinggi boleh normal.
Kencing …

RAIKAN KELAHIRAN KHALIFAH

Imej
Terujanya tatkala ingin menimang cahaya mata. Namun disebalik kegembiraan jangan terlepas peluang untuk meraih pahala daripada perkara-perkara sunnah dan spiritual, sehunggalah perkara yang menjamin pertumbuhan emosi, fizikaldan mental anak-anak. Mari kita raikan kehadiran khalifah. Semoga permulaan yang baik ini memandu ke arah tumbesaran yang baik juga. Jom kita semak.
1 Hari 1. Azan dan iqamat - mengazankan bayi di telinga kanan dan iqamat di telinga kiri. 2. Mentahnik - Memasukkan sedikit benda manis kebiasaannya kurma ke mulut bayi waktu terbaik adalah sebaik sahaja bayi dilahirkan. 3. Menanam uri dengan segera. - Sebelum menanam basuh uri dengan air yang mengalir mulakan dengan bismillah, surah al-fatihah dan selawat, 4. Wajib bayar zakat sekiranya bayi lahir sebelum syawal. 5. Menyusukan.  - Sama ada bersalin secara normal atau pembedahan. susu ibu tetap perlu di berikan pada bayi. Semakin cepat bayi menuyusu semakin cepat ibu diransang. - Islam amat menganjurkan ibu untuk meny…

PENGORBANAN SEORANG ISTERI

Imej
Ini merupakan kisah benar suaminya yang terlibat dalam kemalangan motosikal mengahrungi hidup bersama isteri tercinta ikuti kisah ini.

Abang bertembung dengan motor lain,jatuh atas jalan,Abang tak boleh bangun sebab kaki Abang tak boleh bergerak. Sebuah lori tak sempat brek,lalu atas Abang. Abang nampak segalanya gelap,Abang dengar bunyi kuat dari lori,Abang sedar yang Abang betul2 bawah lori tu. Masa tu Abang tawakal sama ada mana2 bahagian badan Abang mungkin digilis lori. Abang terbayangkan Sayang & anak2.

Sekelip mata Abang nampak cahaya terang,Abang nampak langit. Lori dah melepasi Abang. Ada orang terus tarik Abang ketepi bahu jalan. Abang tahan sakit yang amat sangat. Tak lama.Abang nampak kereta Sayang lalu.

Abang nak tahu macamana Sayang masa tu? Sayang dapat call dari Kak jiah

Kak jiah: Adda,maman jatuh motor

Adda: Jatuh kat mana?

Kak Jiah: Area glenmarie

Talian terputus.. kemudian call semula

Kak jiah: Adda,maman kena langgar
Adda: Ok

Masa tu Sayang tak rasa panic,tak …

SEJARAH BLOG MIZI SEMPOI

Imej
Ini adalah salah satu artikel 31 Mei 2013. Tak sangka dah lama blog ini. Lagipun aku takde masa nak updated blog. Lepas kawin hidup makin sibuk hehe. Terima kasih kerana anda masih lagi bersama dengan blog ini yang dah tak berapa nak sempoi dah. Dulu rajin join giveaway rajin updated sekarang penuh sawang je blog ini. 

KELUARGA BAHAGIA

Imej
Baru-baru ini saya menghadiri satu ceramah keluarga sunnah yang cukup memberi impak kepada diri saya. Walaupun rm150 yang kita beri tetapi kesan yang kita dapat insyaallah akan membawa kita ke akhirat. Ramai yang kurang pasti tentang alam dunia yang hanya sementara. Sedangkan alam akhiratlah alam kekal yang harus kita kejar.
Sahabat rasullulah mempunyai beribu pokok tamar tetapi beliau telah berjaya menukar pokok tamar beliau dengan hanya satu pokok tamar di syurga ini membuktikan nilai pokok tamar di syurga jauh lebih mahal kalau dibandingkan pokok tamar di atas dunia.
Kita selalu bangga dengan pangkat dan darjat disayangi oleh orang tetapi kita tidak sedar tidak cukup perasaan sayang pada manusia jika Allah tidak sayang pada hambanya. Saya sayang kerana Allah itulah perkara yang perlu dititik beratkan sayang kerja kerana Allah sayang isteri kerana Allah dan sayang anak kerana Allah. Semoga program ilmiah ini dapat diteruskan di masa akan datang.




PENCURI HATI

Imej
Itulah moto lelaki yang bernama Mohd Mizi atau dikenali sebagai Mizisempoi, lelaki nakal yang sering menabur kata-kata manis kepada rakan-rakan perempuan di laman muka buku. Hakikatnya dia bukanlah senakal itu kerana sebenarnya dia sedang mencari cinta yang satu. 

Nur Iffah atau dikenali sebagai Teacher_the freak, digelarkan sebagai puak pembangkang oleh Mizi kerana kelancangannya membidas setiap status-statusnya. Walaupun dia nampak selamba, namun hakikatnya dia adalah seorang perempuan yang menyimpan sebuah luka kerana peristiwa lalu. 

Setelah setahun bermesra di laman muka buku, akhirnya mereka bertemu. Pertemuan demi pertemuan membibitkan rasa cinta sehingga Mizi nekad meluahkan perasaan. Namun, disebabkan luka yang pernah bertamu di hatinya, cinta Mizi ditolak dan Iffah terus menyepi. Mizi akui kerana antara ramai gadis yang dikenali hanya Iffah yang bertakhta di hati. 

Menolak cinta Mizi membuatkan Iffah penasaran sendiri, namun ada satu hati yang tidak jemu memujuk rayu menyebabka…

PETUA SAKIT KEPALA

Imej
Jika sakit kepala itu kat bahagian depan, ubatnya ialah tidur.

Kalau kat atas kepala, ubatnya makan atau minum (air kosong). dan kalau sakit kepala tu kat bahagian belakang kepala, tu tanda kita stress dan kena release stress tu baru boleh ok.

Rawatan utk meningkatkan power of our eyesss. Ini penting untuk orang yang matanya lemah, dan juga orang lain. Otot mata menderita dari hari ke hari, sebab hari2 berfungsi, kita bangun tidur, mata kita yg function dulu. So, makin hari mata akan kurang power.

Well, untuk maintain power mata kita dan kekuatan mata, kita kena ikut sunnah dalam solat. Iaitu, kekalkan mata terbuka ketika sujud, melihat titik tengah sejadah. Dan ketika berdiri, fokuskan mata pada titik tengah di sejadah juga. Ini sebab, bila kita fokus pada titik tengah tu time kita rukuk, otot mata kita akan tekan anak mata kita utk tingkatkan penglihatan dan bila kita bangun, otot tu relax. Dan bila kita sujud pulak, otot mata menguncup sbb jarak antara penglihatan kita dan tmpt s…

TEKA BINATANG

Imej
Mana nak bajet rupanya nampak jelas gajah je yang besar tetapi kat bahagian ekor ngan belalai pun ada gak binatang. Apa-apapun kretif budak ini nak test pemikiran kita. Sebab kita hanya akan lihat apa yang kita nampak tetapi kita tak terfikir apa yang orang lain nampak.



PEROMPAK BUDAK PEREMPUAN

Imej
Please share this. Jika tiada anak kecil pun, tolong sebarkan maklumat ini kpd sesiapa sahaja. Kita tidak tahu entah siapa yg dapat diselamatkan dengan berkongsi maklumat ini. Tolong beri sedikit masa dan hantar kpd kawan yg ada anak-anak dan cucu-cucu. Mahu berkongsi apa yg berlaku hari ini semasa berbelanja di Carrefour JB. Seorang ibu sedang membongkok untuk membelek-belek daging, dan apabila berpusing mendapati anak perempuannya berusia 4 tahun telah hilang. Saya berdiri betul-betul bersebelahan dengan si ibu, sementara si ibu tadi terus memanggil-manggil anak perempuannya tapi hampa. 
Saya meminta seorang pekerja lelaki Carrefour untuk umumkan kehilangan tersebut melalui sistem pembesar suara. Beliau terus melakukannya apabila diminta berbuat demikian , dan kemudian terus meninggalkan saya untuk membuat panggilan telefon. Panggilan itu untuk memaklumkan supaya semua pintu dan pagar dikunci menggunakan kata kod atau seumpamanya. Jadi mereka telah mengunci semua pintu dengan serta-…

APA ITU ROMANTIK

Imej
Banyak saya belajar bila saya kenal awak. Terima kasih kerana buat saya tersenyum. Mungkin saya tak seromantik lelaki lain kat luar sana.Tetapi percayalah saya ikhlas nak bersama awak. Saya janji akan bahagiakan awak. Nampak gaya nak update blog pun takde masa. Tanggungjawab saya lepas ini besar. Faham-faham la kalau saya tak updated blog.

SAGMEN BLOGLIST 2015 BY SITI YANG MENAIP

Imej
SAGMEN TAMAT 30 DISEMBER 2014
http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/12/segmen-bloglist-2015-by-siti-yang-menaip.html

SMS BERBENTUK MALWARE

Imej
Zaman sekarang ramai orang nak cepat kaya. Salah satu adalah contoh di atas pihak polis dah buat keterangan bahawa ada sendikit yang cuba mengelirukan bertujuan mengaut keuntungan atas pagar dengan cara yang cukup tidak berhemah. Janganlah kita cari sumber pendapatan yang tidak halal hanya bertujuan untuk keuntungan semata-mata dan fikirkan kesan pada pengguna lain. Jika anda terima masej seperti di bawah jangan sesekali klik kerana ia adalah virus.



contoh kitab yang salah jangan beli

Imej
Mengenai buku tu..




Assalamualaikum...

Bahagian Penapisan Dan Pameran, Pusat Da'wah Islamiah ingin memberikan penjelasan mengenai buku bertajuk :

"Beginilah Al-Quran Mengajar Kami", Penulis: Mohammad Nidzam bin Abdul Kadir dan Mohd Zamri Mohd Zainuldin. Terbitan: Telaga Biru, yang dipercayai mengandungi fakta mengelirukan pada mukasurat 32.


Dimaklumkan bahawa hasil penelitian Unit Penapisan Terbitan-Terbitan mendapati bahawa, pada mukasurat 31 hingga 33 adalah menjelaskan mengenai dengan tajuk "CONTOH KITAB TAFSIR YANG BAIK" dan "CONTOH KITAB TAFSIR YANG SESAT DAN SALAH" sepertimana yang telah ditekankan oleh penulis buku berkenaan.


Oleh itu, isi kandungan pada mukasurat 31 hingga 33 berkenaan jelas hanya menerangkan mengenai contoh kitab tafsir yang sesat dan salah.


Sehubungan dengan itu, isi kandungan di dalam buku berkenaan tidak bercanggah dengan aqidah Islam sebagaimana yang disebarkan melalui Whatsapp dan maklumat yang telah disebarkan itu adalah tid…

selamatkan umt

Imej
Teruk benar dah umt Universiti Malaysia Terengganu yang bakal runtuh tak lama lagi. Kesian tetapi apa boleh buat mungkin enginier sebelum ini fikir boleh bertahan. Lagipun umt duduk tepi pantai nak buat macam mana. Ya allah selamatkan umt..

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Imej
Bismillahirahmanirrahim… Jom semua kita tengok apa syarat-syarat pertandingan. Baca dengan teliti dan fahamkan.


1. Contest ini berlangsung selama 2 1/2 bulan bermula dari 15hb Oct – 31hb Dec 2014.

2. Tarikh AKHIR menghantar entri penyertaan pada 16hb November 2014 pada jam 11.56 malam (sebulan sebelum tarikh tutup contest).

3. Terdapat Dua (2) kategori dipertandingkan;

Kategori SEO
Kata kunci yang digunakan ialah “Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan”.Kedudukan 10 terbaik kategori SEO menggunakan Google.com.my.Keputusan diambil menggunakan Google Chrome Incognito. Seperti yang anda tahu keputusan disitu lebih tepat. Anda juga boleh menghantar lebih dari satu peyertaan. Hanya satu penyertaan sahaja akan dipilih sebagai pemenang walaupun anda menghantar lebih dari satu entri penyertaan. Pemilihan adalah dari SERPs yang paling terbaik.
Setakat ini, persaingan bagi kata kunci ini hampir tiada. Peluang terbaik bagi mereka yang membuat entri terawal. Manfaatkan sumber informasi yang terla…

Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com

Imej
Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 13 Oktober 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

SAJE SYOK SENDIRI

Imej
Walaupun blog rating tak berapa bagus tetapi sebab poyo ngan syok sendiri boleh pulak aku letak stiker blog kat kereta. Abang jual stiker tu masa aku beli stiker kereta dia tergelak. Buat business apa padahal xde business apa pun sahaja suka-suka tampat kat kereta. Pastu mak aku nak ayat La'ilaha'illallah tampal la kat belakang. Terkejut semua jiran-jiran sebelah rumah tengok haha. Ada dia orang kata boleh nampak ke kereta belakang. 
Bagi aku honda Jazz memang best. Kalau nak banding ngan proton Iriz biasa la proton produk malaysia. Aku cakap banyak pun tak guna korang boleh search sendiri kat youtube atau google Honda Jazz setanding Proton Suprima cuma Suprima kualiti lebih sikit kalau banding ngan Myvi Honda Jazz lagi bagus.
Harap-harap lepas ini rezeki di murahkan manala tau. Bila orang nak langgar bontot ada ayat al-quran mesti dia tak dapat langgar. Lagipun tak payah risau aku beli Honda jazz percuma string lock siapa berani langgar bontot kereta aku siap la korang. Aku …

Giveaway santai bersama Azwar, Huda dan Mamaniza

Imej
2 3 kucing berdiri.. mana sama kucing comel mizi nak join ga ini.. bersama azwar, huda mamaniza yang comel
pendapat blog azwar - hidup yang penuh warna warni bagaikan pelangi selepas hujan satu tema yang cukup menarik mengambarkan di mana mungkin suasana yang cukup indah. Warna pink yang agak menusuk kalbu.
pendapat blog huda - saya rasa blog huda menarik kerana menceritakan pengalaman hobi sebagai seorang penulis blog. Bagaimana mencerminkan diri blogger yang berjaya.
Apa yang aku dapat dari blogging - dapat mengeratkan silaturahim antara sesama blogger. Mengenali pengalaman blogger lain menulis blog dan keuntungan faedah menulis blog.
Blog mamaniza menjadi pilihan saya kerana.. - gaya penulisan yang santai dan bersahaja ada penerapan cara-cara bagaimana kita harus menulis blog dan termasuk info-info yang berguna.
Giveaway tamat 30/9/2014

sponser
http://www.mamaniza.com/
http://nurfarahudahud.blogspot.com/
http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/

nak join klik sini

SELAMAT TINGGAL BUSUK ORG

Imej
Agak sedih juga bila gua terpaksa tinggalkan busuk org. Busuk banyak naikkan trafik gua sebelum ini. Kenapalah busuk boleh jadi macam ini. Tak pelah nasib blog emas putih bagi tau. Gua dah join busuk dah lama. Sekarang tinggal blog cari member dot com sahaja.