Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2013

GA GIVEAWAY : Indahnya Islam by Nurul Nizam

Imej
Ambik ni ha aku sesat kat mana entah tetiba boleh join sagmen ini. Sesiapa nak join klik la banner kat atas. Dengan semangat jiwa yang kental dan jitu saya join sagmen ini... 
TARIKH TUTUP 26 julai 2013

5 TIPS PIKAT WANITA

Imej
Terdapat beberapa cara mudah untuk menarik seorang wanita cantik. Kebanyakan lelaki sering keliru beberapa peraturan susulan. Jika anda mahu mengambil hanya beberapa minit untuk memberitahu tips ini tenggelam dalam minda anda ia boleh membantu menangkap wanita depan anda datang dalam hubungan yang baik.

Peraturan # 1. Jangan terlalu malu. Banyak lelaki malu sehingga peraturan ini apabila bertemu seorang wanita buat kali pertama. Wanita mahu tahu bahawa seorang lelaki yang yakin dan mempunyai latar belakang yang begitu malu. Cuba untuk membuat dia ketawa dalam cara yang ringan dan ia boleh menambah beberapa perkara lain juga.

Peraturan # 2. Berpakaian bagus. Wanita seperti seorang lelaki yang mempunyai beberapa gaya. Wanita mahu berdiri di sebelah kepada seseorang yang akan "sepadan" dengan mereka atau membuat mereka kelihatan baik atau sekurang-kurangnya berasa baik. Jika anda berpakaian tajam untuk penampilan fizikal anda ia pasti akan menarik perhatian wanita itu berbandi…

Mid Year Giveaway by Fatin Diana

Imej
Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, tribal top x 1, felt bookmark x 3, button badge x 5, novel x 1, notebook x 2, Iwani Cotton Shawl x 5, kerongsang x 2, Fantabulous Facial Scrub & Masker (with guave 5pcs & brush) x 1, bookmark + sticker x 5, shiseido mask x 2, tanaka powder x 1, sabun susu beras x 4, topup x 4, shawl x 1, header / cover timeline x 3, inner bunga x 1, plain pashmina x 1

Mid Year Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Izzat Syahir, A Y N A, Adib Veron, Syara, My Bawal Project, Cik Syiera, De Apple, Lip Secret, Dunia Shida, Easy Step 2 Shop, Syiela, Malihah, Nur Zahirah, Nur Nabilah, Aina Marsya dan Shawl's Gallery.

RAJA LAWAK 7 MILIK SIAPA

Imej
Best ke Raja Lawak ini korang layan tak 4 peserta ke final Wala, Gamat, Sakan dan Dora siapakah pilihan anda. Dengan tema takkan lawak hilang di dunia. Aku minat Gamat sebab lawak dia orang best banyak mesej contohnya luka kaki sapu gamat luka tangan sapu gamat luka di hati saya akan menggamatkan suasana ambik ubat. Sakan hebat sebab ada Didie Alias je. Wala boleh tahan la. Dora pandai bergurau.

Selepas Acey juara bintang mencari bintang dan Syura juara master chef selebriti Malaysia siapa pulak juara raja lawak 7. 29 dengan 30 Jun ini pulak akedemi fantasia haha balun je.





TOPENG JEREBU YANG SEMPOI

Imej
Jerebu sekarang dah nak berkurangan sebab gua dah nampak pemandangan KL Tower bila gua rempit pergi kerja. Walaupun nampak best sebab macam duduk atas gunung awan putih tetapi habuk jerebu memang tak best sebab boleh bawa penyakit. Ini contoh topeng jerebu yang korang boleh pakai untuk elak jerebu.








TUKAR HEADER BLOG

Imej
Akhirnya aku telah tukar header blog aku. Terima kasih madrasahkehidupan.com yang telah menukar header blog saya. Maklumlah orang buta seni macam saya masih belajar erti berbelog yang sebenar. Dan terima kasih juga yang sudi klik blog saya entri entah apa-apa.

Banyak liku-liku berblog ini sebenarnya yang saya pelajari ada blog yang gila glamer, blog jiwang dan tak kurang hebatnya blog copy paste. Bagi yang nak mula berblog teruskan niat murni anda majulah blog untuk negara.


HIDUNG TUTUP AURAT TAK TUTUP

Imej
Masalah jerebu sekarang makin berleluasa. Hidup segan mati tak mahu walau macam mana hidup perlu diteruskan. Ayat Mat lepak kat atas ini boleh tahan jom layan pantun kat bawah:-

Baju nipis nampak bayang,
Peha gebu minat ditayang,
Lebih baik tak pakai baju lagi senang,
Boleh tengok terang-terang,

Pakai baju ketat-ketat,
Pakai tudung ikat-ikat,
Nampak sangat ikut budaya barat,
Di sudut agama dapat ke berkat,

Kain terbelah nampak lurah,
Ikat tudung macam tak sudah,
Nak ikut agama taklah susah,
Sebab islam itu agama yang indah,

Kenapa pakai jean nak tunjuk ponggong,
bukannya dapat naik panggung,
Jadi orang islam ini beruntung,
Allah tak suruh kita pakai macam pocong

Segmen Bloglist Julai Blog Paly

Imej
Jom join segmen ini Klik banner sekarang...
TARIKH TUTUP 27/6/13

JAWATAN KOSONG SUPERMAN

Imej
Lawak betul tak sangka ada pekerjaan rupanya untuk jadi superman. Adakah anda rasa berkelayakan. Mempunyai sijil SPM dan mampu menyelamatkan orang dalam kesusahan andalah yang kami cari. Jangan risau superman dah tak pakai seluar dalam kat luar dia dah pakai kat dalam haha.



Achey Juara Bintang Mencari Bintang

Imej
Seperti yang dijangka, protege kepada Harun Salim Bachik, Achey, menepati ramalan ramai apabila muncul sebagai juara program realiti, Bintang Mencari Bintang dalam pertandingan akhir yang berlangsung di Stadium Malawati, Shah Alam. Kemenangan ini sekaligus melayakkan Achey untuk membawa pulang wang kemenangan berjumlah RM 200,000 berserta trofi.




Naib juara disandang oleh protege Afdlin Shauki, Bocik yang berjaya memenangi wang tunai berjumlah RM 100,000 berserta trofi manakala tempat ketiga dengan hadiah wang tunai RM 60,000 berserta trofi dimenangi oleh kumpulan Titan, iaitu anak didik kepada Sabri Yunus.



Kumpulan Tapaw yang dibawah tunjuk ajar, Faizal Ismail pula tidak pulang dengan tangan kosong apabila berjaya membawa pulang RM 30,000 berserta trofi walaupun mendapat tempat keempat. 



p/s : hebat achey ini peserta solo sahaja lawak best setiap minggu. Bukan senang nak buat lawak solo. Dulu Achey ini makenik sahaja sekarang dah jadi pak lawak suara pun sedap boleh tahan. Jom tengok Ach…

Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.com

Imej
Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Jun 2013, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

KERJAKU MUDAH, SANTAI DAN LUMAYAN....

Imej
Ramai yang tercari-cari satu pekerjaan yang dapat menjamin masa depan diri sendiri dan juga keluarga. Bayangkan sekiranya kejadian seperti berikut berlaku keatas diri kita ;
kita ditimpa malang, terlantar sakit dirumah mahupun dihospital dalam tempoh yang lama. kerja yang kita lakukan pada ketika ini tidak berbaloi dengan gaji yang diberikan. kerja sangat berat namun gajinya kecik namun harus diteruskan kerana tidak ada kerja lain.
kenaikan gaji tahunan yang sangat kecil. sangat tidak puas hati dengan kenaikan itu, lebih teruk lagi gaji tidak naik-naik setelah lama bekerja. kerja berbulan-bulan, bertahun-tahun dan apabila bulan ini anda berhenti, adakah bulan hadapan anda masih dapat gaji daripada syarikat ini?
kemahiran anda sudah tidak diperlukan lagi oleh syarikat. pendek kata... anda diberhentikan kerja. cuba renungkan sejenak sekiranya perkara diatas menimpa diri kita. sebagai manusia yang waras, kita semestinya akan risau dan berusaha untuk mengelakkanya.

saya sangat-sangat mengga…

AIRMATAKU MENITIS TATKALA MELIHAT DIRIMU

Imej
Hebat betul dugaan Allah pada budak ini. sedih bila memikirkan masa depan yang perlu di harungi. Bila lihat diri ini yang cukup sempurna tatkala berfikir sejenak terima kasih pada Allah. Mungkin kita fikir kita tidak kacak atau cantik itu kelemahan bagi diri kita tetapi ingatlah ada manusia yang terpilih oleh Allah untuk menjalani hidup yang lebih sukar dari kita.

Segmen Topup 3 Hari Bersama AkuBahrain

Imej
Jom join Segmen Topup dariakubahrain.com kali ke-2 Segmen ini akan berlangsung selama 3 hari sahaja mulai pada jam ini. TAMAT pada pukul 11.59 malam bertarikh 22 Jun 2013. 
 SYARAT-SYARAT : (SILA BACA DENGAN TELITI!)
(1) Follow blog akubahrain.com termasuk Google + (2) Buat entry bertajuk "Segmen Topup 3 Hari Bersama akubahrain" (3) Wajib Copy dan paste Code html Yang telah  disediakan Oleh akubahrain.com pada entry korang 
Tutorial Copy paste kod html




(4) Wajib klik di sini [jujur] --> SINISINI dan SINI (5) Letakkan url entry korang di blog ini --> akubahrain.com 

HADIAH : Cabutan Bertuah RM5 x 6

SELAMAT MENYERTAI SEGMEN!

HARI INI SAYA KENA GIGIT NYAMUK

Imej
Perlu ke korang update status kena gigit nyamuk kat facebook haha lawak la korang ini. Tak kan la kena gigit nyamuk pun nak bagi tau semua orang. Ke dah tak ada berita yang menarik nak cerita maklumlah dalam era melinium ke arah wawasan 2020 fasa pembangunan ini tak mustahil artis kena gigit nyamuk pun nak masuk surat khabar.

Jom layan video kat bawah Nabila Huda artis kontrovasi kena gigit nyamuk sian Nabila Huda anak Amy Search penyanyi rock lagenda tanah air dengan lagu popular ayahdenya aku dah bosan aku dan bosan. Seronok juga baca komen kat youtube biar perangai buruk jangan muka buruk haha




SHERIN MAHU LELAKI KUAT AGAMA

Imej
Kenal tak siapa Sherin Amiri aku pun tak kenal siapa dia puas search kat pakcik google tak jumpa juga. Artis baru kot. Tak salah kalau nak lelaki kuat agama nak kuat apa lagi yang nak pun boleh tak siapa marah.

Sebelum aku keluarkan artikel aku tengok rangking dulu ok selamat belum ada lagi orang keluar tajuk "sherin amiri mahu lelaki kuat agama". Korang macam mana nak lelaki kuat agama jugak ke? Baguslah ada pasang niat macam itu.


jangan marah ye abg mizi gurau je...
Atas tidak menghampakan peminat semua jom tengok cerita superman kat bawah

BETUL KE SOFI JIKAN MENINGGAL

Imej
Terkejut baca betul ke Sofi Jikan meninggal dunia rupanya ini semua hanya khabar angin sahaja. Cerita kematian Sofi Jikan pelakun jahat terbaik anugerah blokbuster rupanya hanya khabar angin yang kononya meninggal disebabkan denggi adalah adik beliau Fuad Bin Jikan. Tak percaya tengok kat bawah ini.


mohon jgn cpt melatah dgn share info tnpa bukti @SinarOnline Sofi Jikan meninggal dunia hnya khabar angin #SHHiburanhttp://t.co/GaPZgDEa4A
— HiMyNameIsSyahmi (@PLP676) June 19, 2013
Sofi Jikan meninggal dunia hanya khabar angin #SHHiburanhttp://t.co/SNqFCUP79Y
— SinarOnline (@SinarOnline) June 19, 2013
Mari sama2 sedekahkan al-fatihah kpd arwah fuad bin jikan iaitu adik kpd director sy sofi jikan yg telah kembali ke rahmatullah pg td..
— Amir Azmi® (@amirazmiRL) June 18, 2013
takziah bro Sofi Jikan.. semoga arwah adik kamu di tempatkn di kalangan org2 yg beriman... ;(
— Anak Melayu Johor (@mistaBLUR) June 18, 2013
Berita baru diterima, info tentang Sofi Jikan hanya salah faham. Yang sakit…

DAH PINJAM DUIT TAK RETI NAK BAYAR

Imej
KUANTAN – Seorang kontraktor berusia 33 tahun terkejut menerima satu sistem pesanan ringkas (SMS) dari kakitangan sebuah bank 12 Jun lalu yang disifatkan sebagai kasar dan memalukan.

SMS yang memintanya melangsaikan tunggakan pinjaman rumahnya itu dihantar pada jam 4.38 petang selepas beliau dan isteri tidak membalas beberapa SMS wanita itu sebelum ini.

SMS yang berbunyi ‘En Amir payment rumah memang tak leh bayar ke? Elok cam ni la, en bg semula kunci rumah tu pada Bank@ doakan semoga peminjam itu mati, sebab Bank leh cover insurans dari hidup menyusahkan BANK kan, tq’ itu melambangkan kakitangan berkenaan tidak profesional dalam tugasnya.

Kontraktor terbabit yang hanya mahu dikenal sebagai Amir berkata, sebagai pelanggan, beliau kecewa dengan tindakan kakitangan bank itu.

Katanya, wanita itu sudah berkali-kali menghantar SMS sinis yang memalukan sekali gus menunjukkan kakitangan bank terbabit tidak profesional.

“Saya rasa tidak berpuas hati dengan tindakan pegawai bank itu kerana sepatut…

BLOG JIWANG.ORG KENA SAMAN HAHA

Imej
Sekadar perkongsian dan peringatan kepada rakan-rakan blogger yang lain. Jangan disebabkan terlalu mengejar trafik, kita akan menjadi target yang seterusnya. Selepas berita mengenai pengendali laman web Syok.org yang ditahan sekitar bulan Mac lalu diatas kesalahan melanggar Akta Hak Cipta 1987, kini sekali lagi penahanan yang sama dilakukan terhadap pengendali laman web popular Jiwang.org .


Penahanan suspek yang bertempat di Kota Bharu dilakukan oleh pegawai-pegawai dari Bahagian Penguatkuasaan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), dengan kerjasama Polis Diraja Malaysia, Suruhanjaya Multimedia (SKMM) dan Komunikasi Malaysia, CyberSecurity Malaysia, Malaysia Industri Skrin (MSI) dan Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM).


Ekoran penahanan tesebut, sekiranya suspek didapati bersalah, denda sebanyak RM2000 hingga RM20000 akan dikenakan bagi setiap salinan dan denda sebanyak RM4000 hingga RM40,000 pula akan dikenakan untuk setiap salinan bagi kesalaha…

Segmen Review Ke 3 By AkuPenghibur.com

Imej
Assalamualaikum
Segmen Review Ke 3 By AkuPenghibur.com
Alhamdulilah semangat kembali pulih setelah apa yang berlaku. Dan lama rasanya acik tak buat segmen  ,maka dengan itu bermulalah Segmen Review Ke 3 By AkuPenghibur.com.Kali ini acik review 8 blog yang bertuah dan segmen ini berlansung selama 1 minggu ,Bermula tepat jam 9.30 pagi  dan akan berakhir jam 12 Malam pada 23 Jun nanti Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya Wajib : Follow blog Sponsor Akupenghibur.com,sweetyzhanieyz83.blogspot.com,coretanhatikathy.blogspot.com, mizisempoi.comAdd To Circle Google+ Akupenghibur ,  Google+CoretanhatikathyLike Facebook Sponsor Di Bawah ( tak wajib / sukarela) Vote Aku Penghibur Di Digi Award ..Cara Vote Di sini => Digi Award Buat entri bertajuk  Segmen Review Ke 3 By Oleh Akupenghibur.comCopy gambar tersebut dan link ke Entry nieTinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.  Hanya perlu jujur, sponsor akan "check" sama kamu ikut syarat atau tidakSenarai Hadiah 

LESEN MEMANDU BERWAJAH BARU

Imej
Lesen Memandu Akan Berwajah Baru:- Dalam laporan berita pada Jumaat 14 Jun, memaklumkan bahawa Kementerian Pengangkutan akan memperkenalkan Lesen Memandu Bersekuriti Tinggi (LMBT). Difahamkan pengeluaran lesen itu secara serentak di semua pejabat dan cawangan

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) bermula 15 Julai ini bagi menggantikan lesen kini yang telah digunakan sejak 1989. Di samping itu, pelaksanaan lesen baru tersebut turut diperluaskan pengeluarannya di pejabat-pejabat pos di seluruh negara pada November tahun ini.
Antara ciri-ciri keselamatan baharu tersebut termasuk pengaplikasian kad plastik pra-cetak bentuk dan lapisan hologram yang memiliki keselamatan tinggi. Kad plastik pra-cetak itu akan mengandungi reka bentuk keselamatan tinggi dan canggih dalam imej garisan-garisan halus manakala lapisan hologram tersebut akan melindungi informasi serta gambar pemegang lesen memandu berkenaan.

MANA HAK ANDA SEBAGAI PELAJAR

Imej
Kita bukan nak membantah aspek kerajaan tetapi apa yang cuba yang kita nak sampaikan adalah perjuangan anak bangsa kita di masa hadapan. Dalam era kemajuan ekonomi masa kini pelajaran tidak boleh dipolitikkan.

Kenapa ilmu perlu dibayar negara lain dapat memperjuangkan ilmu secara percuma. Adakah anda berjaya masuk IPTA dan adakah anda bangga menjadi pelajar IPTA. Ketahuilah hanya 70% IPTA adalah bumiputera dan 95% IPTS adalah bukan bumiputera. Masa depan Malaysia akan semakin gelap. 
Video kat bawah ini menerangkan lebih terperinci bagaimana perancangan kerajaan 2020 dan situasi di mana masa depan anak melayu di Malaysia. Student power telah buka mata saya dah lihat sendiri era 2020 korang boleh nilai sendiri baik atau buruk.

AC MIZAL ARTIS TERKAYA MALAYSIA

Imej
Mungkin ramai yang tidak tahu. Tetapi hakikatnya AC Mizal telah mengejutkan segenap lapisan masyarakat Malaysia merupakan artis pertama yang mampu beli pesawat. Lepas dapat gelaran dato pada 3 sept 2010 dari sultan Pahang rezeki beliau semakin bertambah. Beliau juga banyak jadi bidang pengacaraan contohnya maharajalawak, juri raja lawak, 1 juta money drop, betul ke bohong dan yang terbaru anugerah blok buster.

Dato Ac Mizal dulu juga merupakan penyanyi 4U2C yang popular dengan lagu Fiona gantung CD kat leher. Sekarang ini pun beliau masih giat menyanyi dengan Fida lagu Apa Konoi Jang versi rap. Pernah satu ketika dulu kontroversi kononya beliau bankrap sebab jualan gelangnya tidak mendapat sambutan kerana tak ada lesan. Tetapi korang kena ingat walaupun beliau artis beliau juga hebat dalam industri perniagaan dan salah satunya http://www.mface.me/DatoACMizal

Peace Yall semoga karier bidang yang di ceburi Dato Ac Mizal akan berjaya hendaknya. Bedulikan cakap orang Dato. Korang kalau n…

ASTRO UNTUNG RM1.1 BILLION

Imej
KUALA LUMPUR: Astro pada Rabu mengumumkan hasil tahun ke tahun mencatat peningkatan sebanyak 14 peratus kepada RM1.1 bilion berbanding RM986 juta tahun lalu.

Laporan kewangan untuk tiga bulan pertama yang berakhir pada 31 Januari 2014 menunjukkan pertambahan bilangan pelanggan sebanyak 15 peratus kepada 3.58 juta.

Turut diumumkan pembayaran dividen interim pertama sebanyak dua sen se-syer.

Korang dah bayar bil astro ke kalau belum kat bawah ini ada cara mudah semak baki dan bayar bil astro guna kredit kad. Korang hanya sms je.

CEK BAKI SMS - ASTRO<JARAK>BAL<JARAK>NO AKAUN HANTAR KE 66688

NAK SAMBUNG LEPAS BAYAR - ASTRO<JARAK>RCO<JARAK>AC<JARAK>NO AKAUN HANTAR KE 66688

NAK BAYAR KREDIT KAD - ASTRO PYMT<JARAK>AKAUN NO<JARAK>PIN NO<JARAK>AMOUNT HANTAR KE 66688




Jom Join : Giveaway Ke-2 by Jaakechik

Imej
Assalamualaikum semua!!
jom join Giveaway anjuran JAAkechik Corner!
anda berpeluang untuk menang Photo Magnet yg ohsemm.
Hadiah Utama pula adalah Dua Helai Baju T-Shirt.


syarat-syaratnya :
1. jadik follower blog jaakechik : www.jaakechik.com
2. klik LIKE facebook penaja segmen (comey2Ku Printing) :  3. buat entry simple bertajuk : Jom Join : Giveaway Ke-2 by Jaakechik 4. letak banner giveaway (seperti diatas) ke dalam entry anda. 5. tinggalkan link entry penyertaan anda dibawah komen entry ini.


HADIAH : 2 helai Baju T-Shirt & 8 Fridge Magnet Bergambar
NOTA : pemenang diumumkan pada 27 Jun 2013 (random. org)
 Tarikh segmen : 01 - 21 Jun 2013 (only 3 weeks)



'' KLIK HERE TO JOIN ''

Yang Benar Mizi Sempoi

Pekerja Bank Tidak Sengaja Masukkan Duit RM928,888,888

Imej
Seorang pekerja bank yang mengantuk dengan tidak sengaja memasukkan wang berjumlah €222,222,222.22 (RM928,888,888) ke dalam akaun seorang pesara selepas tertidur dengan jarinya menekan pada butang ‘2’.Bagaimanapun, pemilik akaun itu yang menyedarinya mengembalikan semula wang berkenaan.
Kes itu dikesan selepas seorang penyelia bank berkenaan di Hassen, Jerman dipecat kerana tidak mengesan kesilapan dalam pemindahan itu.Penyelia wanita berusia 48 tahun itu bagaimanapun mendakwa ketuanya di mahkamah buruh dengan mendakwa pemecatannya dilakukan secara tidak adil.

Menurutnya, kesilapan itu berlaku selepas dia memeriksa lebih 800 dokumen.Dalam keputusannya semalam, mahkamah berkata, wanita itu sepatutnya diberi amaran, bukan dipecat.Mahkamah juga mengarahkan supaya dia diambil bekerja semula.Bank tidak dinamakan itu menuduh pekerja berkenaan hanya menyelak dokumen, tanpa memeriksanya secara teratur.-mymetro

Orang macam ini pun ada kalau aku punya akaun memang habis dah aku belanja haha. K…

KENAPA ALLAH JADIKAN WANITA

Imej
1. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh. 2. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat. 3. Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada siang hari. 4. 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil. 5. Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.
6. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya. 7. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat. 8. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 1/2 tahun), maka maalaikat-maalaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya. 9. Wanita yang habisk…

PUTUS KEPALA KERANA LEKA MAIN TELEFON BIMBIT

Imej
Seorang wanita di daerah Luohu di Shenzhen putus kepala selepas dia teperangkap pada pintu lif yang mengheretnya turun sehingga sekurang-kurangnya tiga tingkat.

Mangsa dikatakan terlalu asyik dengan telefon bimbitnya hingga tidak menyedari lif itu rosak. Menurut laporan awal, kejadian berlaku di Menara Changhong di Jalan Woodcrest Hill.

Rakaman video yang tersebar di Internet menunjukkan wanita berkenaan, seorang jururawat bernama Wang, 24, sibuk melayan telefon bimbitnya apabila tragedi berlaku.

Saksi berkata, lif itu turun dari tingkat 22 bersama-sama empat penumpang dan berhenti di satu tingkat, dimasuki beberapa penumpang lain. Ia kemudian turun lagi tetapi terhenti antara tingkat dua dan tiga kerana rosak.

Jururawat itu yang asyik dengan telefonnya tidak menyedari keadaan sekeliling, keluar dari lif dan terperangkap pada pintunya apabila tertutup.

Lif itu kemudian bergerak lagi selama kira-kira 20 saat, turun ke tingkat satu, mengheret Wang bersama-samanya.

Kepala Wang putus dan…