Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2012

SYARIKAT GUNTING RAMBUT YANG SEMPOI

Imej
Salah sebuah syarikat di Sydney menawarkan sebuah syarikat gunting rambut yang betul-betul sempoi dan gila.Mana tidaknya syarikat tersebut bukan gunting rambut biasa tetapi yang peliknya wanita yang gunting rambut korang akan berbogel haha. Dekat Malaysia setakat ini masih belum ada kalau ada mesti berduyun orang datang nak gunting rambutkan. Gambar di atas adalah bukti operasi kedai tersebut masih diteruskan hingga hari ini.

Dengan tema rambut 'men for men' cukup mempesonakan. Kalau nak minta kerja kosong pun ada korang boleh e-mail resume kat e-mail ini jobs@hotcuts.com.auia hanya untuk wanita sahaja. Harga dia pun tak la mahal sangat kalau clipper shave dalam 35 dolar sahaja. untuk keterangan lanjut boleh pergi ke website diahttp://hotcuts.com.au

LEGOLAND MALAYSIA

Imej
LEGOLAND Malaysia pembukaan tarikh adalah pada 15 September 2012. Tidak boleh menunggu lagi untuk mempunyai lawatan di sana! Ini adalah satu-satunya di Asia, dan ke-6 di dunia.

Ia melaporkan bahawa pengangkutan juga telah disediakan dengan baik dengan kemudahan pengunjung ke LEGOLAND Malaysia. Malah dari Singapura, dalam masa sejam, anda boleh mencapai ke sana dengan bas dengan membayar hanya kira-kira 20 dolar. 
Kalau korang tanya aku nak pergi ke tak tentu la tidak 20dolar bukan ringgit Malaysia ye aku memang tak mampu haha. Tetapi yang kempunan nak pergi sangat boleh layan sahaja video youtube di bawah dan minta kerja di sana dengar cerita banyak jawatan kosong gaji pun besar.



PENDIDIKAN DAN POLITIK DICAMPUR ADUKKAN

Imej
Kalau perjuangan politik biasanya untuk mereka yang berumur 21 tahun mengundi tetapi kini perjuangan politik telah bermula bagi mereka di bangku sekolah lagi. Setiap kali mereka masuk ke sekolah mereka akan duduk kerusi menghadap papan hitam pelajaran sejarah akan di ajar bagi perjuangan UMNO penubuhan dan semangat perjuangan melayu menentang penjajah. Kemudian masa pendidikan jasmani akan di ajar keluar barisan masuk bulatan. Dalam pelajaran sains akan di ajar bagaimana bulan terbentuk dan plenet-plenet. Bawah ini pula bukti di mana pendidikan moral aka pendidikan politik diterapkan untuk membangun genarasi muda.
Adakah wajar atau tidak bagi seseorang itu menyertai perhimpunan haram?
kalau anda jawab tidak wajar dapat 1 markah

PATUTKAH PASAR MALAM DITUTUP WAKTU MAGHRIB

Imej
Waktu maghrib adalah waktu yang paling ramai orang berkunjung ke pasar malam,keadaan ini menyebabkan para peniaga sukar untuk meninggalkan perniagaan mereka bagi menunaikan solat maghrib..

Dengan adanya sistem yang sebegini,ia akan memberikan mereka peluang untuk menunaikan solat maghrib dengan lebih tenang...
Cetusan idea JKKK Pengerusi JKKK Kampung Padang Jawa, Saian Asmawi, 61, berkata, idea ini timbul selepas Kerajaan Negeri mengambil alih daripada pentadbiran sebelumnya. “Ini adalah pembaharuan. 
Pasar malam ini telah wujud sejak tahun 1970-an lagi namun, tiada pendekatan yang dilakukan sebelum ini," katanya. Bercerita mengenai cara pelaksanaannya, Saian berkata, peniaga perlu menutup lampu di ruang niaga, menghalang pelanggan daripada datang membeli barang jualan. “Maknanya, kalau semua orang pergi sembahyang tidak ada masalah kerana kami ada pengawal, Rela, JKKK untuk menjaga barangan jualan mereka. “Jadi, kalau ditinggalkan tiada sebarang masalah. Setakat ini, tidak pern…

LARI DARI RUMAH SEBAB CINTA

Imej
Mengikut statistik polis bagi tempoh 2010 hingga Jun lalu, bahana cinta itu adalah punca kedua tertinggi mereka yang berumur 17 tahun ke bawah lari dari rumah dengan kebanyakan daripada mereka Melayu.

Daripada 1,309 kes lari mengikut kekasih sepanjang tempoh itu, 97.6 peratus atau 1,278 membabitkan gadis berusia sembilan hingga 17 tahun, berbanding 31 lelaki.

Sebahagian besar adalah remaja berumur 13 hingga 17 tahun, kecuali 14 kes yang semuanya membabitkan gadis sunti berusia sembilan hingga 12 tahun.

Gejala itu makin membimbangkan kerana 549 kes direkodkan tahun lalu berbanding 493 kes pada 2010. Setakat Jun tahun ini pula polis sudah menerima 267 laporan.

Bagaimanapun, berdasarkan laporan yang diterima oleh polis, punca utama remaja lari dari rumah ialah terpengaruh dengan kawan. Sebanyak 74 peratus daripada kes terpengaruh dengan kawan membabitkan perempuan atau 1,061 daripada keseluruhan 1,436 kes.

Dua lagi faktor utama ialah mencari kebebasan di luar rumah dan berselisih faham…

OBAMA PEMBIKIN FILEM ANTI ISLAM

Imej
NEW YORK (AP) - Presiden Barack Obama mengatakan lelaki di sebalik filem anti-Islam bahawa keganasan yang dinyalakan di seluruh Timur Tengah adalah "watak bayangan."

Pegawai-pegawai AS menyalahkan filem dalam sebahagian untuk keganasan di Libya, di mana Duta AS Christopher Stevens dan tiga rakyat Amerika lain terbunuh. The White House berkata, perkara itu masih dalam siasatan dan taksiran itu boleh berubah.

Obama berkata Stevens adalah disukai oleh majoriti besar Libya.

Walaupun keganasan, beliau berkata, keadaan di Libya tidak sia-sia. Tetapi beliau berkata ia akan beralun dan pada masa yang berbahaya.

Obama membuat komen dalam satu temubual dirakam dengan David Letterman yang disiarkan malam Selasa.

Seperti semua tahu Obama presiden Amerika dan penganut agama kristian mestilah dia menyokong agama dia kenapa nak sokong agama islam. Tapi aku tertarik sebab Pas dan Umno bersatu mengecam "innocence of muslim" tetapi kenapa tak buat perhimpunan aman bakar bendera Ame…

ADAKAH GAJI YANG ANDA SEDANG TERIMA SEKARANG MENCUKUPI ???

Imej
ADAKAH GAJI YANG ANDA SEDANG TERIMA SEKARANG MENCUKUPI ???
Jika ya, Alhamdulillah....
Jika tidak, adakah anda akan kekal sebegini sampai bila-bila ataupun anda boleh lakukan sesuatu untuk mengubah keadaan ini ?
Satu-satunya cara yang saya lihat dapat meningkatkan pendapatan seseorang adalah apabila seseorang itu bertindak untuk membuat pendapatan sampingan atau memulakan perniagaan.
SAYA NAK MULA BERNIAGA, MASALAHNYA...........
Kebanyakkan masalah yang dihadapi oleh orang yang baru ingin bermula menjadi usahawan ialah
- Kekurangan MODAL - Tak tahu APA PERNIAGAAN YANG BOLEH DIBUAT - Tak TAHU dimana untuk BERMULA  - Tidak ada KAWAN-KAWAN yang BERNIAGA
Ok, saya tahu anda menghadapi masalah-masalah di atas....
Bagaimana saya tahu ???
Saya telah membantu beribu usahawan sepanjang 10 tahun ini untuk menjadi usahawan. Jadi saya tahu psikologi anda dan saya tahu bagaimana menyelesaikan masalah ini.
Atas inisiatif ini, saya akan memulakan langkah awal dengan menghantar kepada anda TIPS-TIPS KEUS…

ANJING TERTINGGI DI DUNIA

Imej
Gambar edaran yang dikeluarkan oleh Rekod Dunia Guinness pada 13 September, 2012 dan diambil pada November 3, 2011 menunjukkan 3 tahun Dane Besar dipanggil Zeus dari Otsego, Michigan di Amerika Syarikat yang diketengahkan di dalam Rekod Dunia Guinness baru buku 2013 sebagai yang tertinggianjing pernah, berukuran 111,8 cm (44 in) dari kaki untuk layu dan Zeus pemilik Denise Doorlag. Satu Dane Besar yang menara 2.2 meter (7 kaki 4 inci) di atas kaki belakang beliau dinamakan anjing tertinggi yang pernah dicatatkan dalam Buku terbaru Guinness Rekod Dunia yang dilancarkan pada 13 September, 2012. Taring gergasi dari Michigan di Amerika Syarikat makan beg keseluruhan 14 kilogram (30 paun) makanan setiap hari dan berat dalam pada 70,3 kilogram, edisi 57 buku rekod global berkata. AFP PHOTO / Rekod Dunia Guinness

SIAPA DIA IZARA AISHAH

Imej
Ada sesiapa tak kenal Izara? Kalau tak kenal lagi, korang boleh baca dulu Biodata Izara Aishah ni ok. Orangnya cantik, sejuk mata memandang. Kalau pegang panas kot haha. Nak tahu 7 rahsia Izara Aishah. Tengok kat bawah ni.

7 Fakta Menarik Mengenai Izara Aishah

1. Izara sebenarnya lebih meminati bidang tarian berbanding lakonan. Untuk makluman, Izara mengetahui pelbagai jenis tarian yang semuanya dipelajari sendiri. Apabila diberi peluang untuk berlakon, Izara pun mengambilnya kerana bidang lakonan merupakan pilihan kedua selepas bidang tarian.

2. Tidak gemar memakai selipar yang flat. Jika terpakai, Izara akan berasa pelik dan tidak selesa. Nasib baiklah zaman sekarang sudah ada wedges. Banyak sikit pilihan kasut untuk Izara pakai.

3. Izara pernah belajar Muay Thai ketika berumur 16 tahun. Sayangnya aktiviti tersebut telah terhenti akibat tiada masa untuk ke gym. Berkemungkinan besar Izara akan aktif ber”Muay Thai” semula di masa akan datang. Jadi hati-hati kalau berjumpa Izara. Takut…

KERETA MERCEDES BENZ TAHUN 1928

Imej
Kereta Mercedes-Benz tipe-S 680 dikeluarkan pada tahun 1928 yang tersimpan selama 84 tahun di garasi keluarga Inggris berharga 4,5 juta dolar AS di negara itu.

Kereta yang telah menempuh jarak 8375 mil (lebih dari 13 ribu kilometer) itu langsung disimpan sejak pertama kali dikirimkan dari pabrik perikatan Bloomberg.

Sementara, Lagonda V12 produksi 1939 terjual 1,3 juta poundsterling dalam rumah lelongan yang sama.

Lagonda itu pernah menjadi juara ke-empat balapan 24 jam di Le Mans Perancis pada 1939 dan terkena kemalangan V1 "Doodlebug" pada 1944.

Kenderaan produksi sudah di jual sebelum perang dunia kedua telah menarik banyak peserta lelongan di California AS, rumah lelongan di Sussex Inggris itu justeru mampu menjual empat model kereta awal abad ke-20 dengan harga tertinggi.

Dua kereta lain yang mempunyai harga tinggi iaitu Maserati 1930 dengan empat tempat duduk yang dibanderol 1,7 juta poundsterling dan Alfa Romeo 1750 SS tahun 1929 seharga 1,1 juta poundsterling 
USTAD AZ…

SAM (SAYA AMAT MENCINTAIMU)

Imej
Saya Amat Mencintaimu (SAM) merupakan filem terkini terbitan SKOP Productions yang cukup dikenali di negara kita ni. Yang menariknya, filem SAM ini merupakan hasil kerja adik kepada Shamsul Yusof iaitu Syafiq Yusof yang kini mencipta rekod sebagai pengarah paling muda di Malaysia.


Filem SAM mempertaruhkan pelakon-pelakon ternama di negara kita termasuklah Shaheizy Sam sebagai peneraju utama dan juga Lisa Surihani yang baru sahaja mendirikan rumah tangga dengan Yusry KRU. Filem ini menyelitkan lagak-lagak ngeri dan jalan cerita yang penuh dengan debaran, pastinya sesuatu yang berbaloi untuk ditonton. Klik Part1 hingga Part7 di bawah.

Part1 Part2 Part3 Part4 Part5 Part6 Part7
IBU PENYAKIT MISTERI MAKAN AYAM HIDUP 

BOHSIA 2

SALAH SATU KEAJAIBAN DUNIA

Imej
Salah satu benda ajaib dunia. Mamat ini ada satu penyakit dia mana sensetif bila sebut JKK. kesian pun ada gak kat mamat ini. Tapi memang lawak beb tengok mamat ini. Kalau kita sebut Jawatan Kuasa Kampung takpe sebut JKR takpe tapi sebut JKK tak boleh. Spesis yang terakhir memang hebat lawak mengalahkan raja lawak. Bob Lokman gelak sampai berair mata keluar haha

VIDEO KUCING 2 WAJAH
PASARAYA ALAM MAYA PERTAMA DI DUNIA

HASIL TANGAN YANG SEMPOI

Imej
Pengiklanan jurugambar Ray Massey, yang pakar dalam cecair dan fotografi minuman, bekerjasama dengan badan lukisan pakar Annie Miller dan Annie Ralli untuk mewujudkan satu siri yang luar biasa kerja untuk kempen pengiklanan bagi Kumpulan Insurans Kegerejaan. Kempen ini diketuai oleh slogan "Anda di Tangan Baik".

MOTOSIKAL PERTAMA BERGERAK GUNA NAJIS 

JOM TENGOK SERAM SEJUK

EBOOK: TAKDIR TELAH ALLAH TETAPKAN

Imej
Cerita ini mengisahkan perjuangan seorang lelaki di mana mencintai dua wanita. Ini merupakan kisah benar yang di tulis semula dalam situasi kejadian seorang wanita. Banyak pengajaran dapat di ambil dan gaya penulisan cerita juga cukup menarik hati setiap pembaca. Semoga anda terhibur.

MALAYSIA NEGARA 25 RANGKING DUNIA PALING KOMPETITIF

Imej
Penurunan baru-baru ini Malaysia dalam kedudukan daya saing global bermakna bahawa negara ini perlu meningkatkan pada kadar yang lebih cepat daripada negara-negara lain berkata Datuk Seri Najib Razak 14 Sept 2012. Ini bermakna Malaysia jatuh empat tempat 21-25 dalam ranking negara paling kompetitif Forum Ekonomi Dunia.

Perdana Menteri (gambar) berkata pada taklimat mengenai program transformasi ekonomi yang ia menunjukkan Malaysia perlu bekerja keras untuk memperbaiki kedudukan berbanding dengan negara-negara lain.

"Jika negara-negara lain bertambah baik, kita mesti bekerja lebih keras," katanya menggesa. "Jika mereka berjalan, kita mesti berlari, jika mereka berjalan, kita perlu mempercepatkan."

Najib berkata bahawa Malaysia tidak boleh menjadi leka. "Jika kita tinggal di tempat yang sama, pada hakikatnya, kita sedang bergerak ke belakang," katanya.

Najib berkata bahawa kedudukan tahunan Forum Ekonomi Dunia harus digunakan sebagai satu sumber inspirasi d…

NING TERKEJUT DI KAITKAN DENGAN MINUMAN KERAS

Imej
KUALA LUMPUR, 12 SEPT 2012: Tidak seperti penyanyi Mizz Nina yang mengakui sudah 2 kali menyertai persembahan itu, Ning Baizura secara rasminya telah mengambil keputusan untuk menarik diri daripada menjayakan persembahan anjuran sebuah syarikat minuman keras terkenal yang dijadualkan berlangsung pada 28 September ini.

Pengesahan Ning menarik diri ini telah disahkan oleh pihak pengurusan Ning iaitu HappenNings (M) Sdn Bd menerusi kenyataan media yang telah disiarkan di laman web rasmi milik penyanyi ini.

Menerusi kenyataan itu, Ning difahamkan berasa kecewa dengan memaklumkan bahawa gambarnya itu telah digunakan di poster persembahan berkenaan tanpa persetujuan darinya.

Malah, Ning dengan jelasnya memaklumkan dia tidak pernah melibatkan diri secara langsung atau tidak langsung untuk mempromosi program tersebut.

"Ning telah ditempah oleh pihak pengurusan Souled Out untuk membuat persembahan pada 28hb September 2012. Ning bukannya ditempah oleh Guinness Anchor Berhad (GAB). Dengan i…

JOM TENGOK SERAM SEJUK

Imej
Cerita ini takde la best sangat tapi boleh la kalau nak layan. Sekarang cerita ini hangat di astro first. Cerita ini mengisahkan Syakir lakunan Angah raja lawak yang bercita-cita tinggi minat kat Rose. Yang lawaknya hantu pun minat kat dia jadi ada persainagn pastu bos syakir pun minat kat Rose. Nak tau kesudahan dia klik part 1 hingga part 6. Harap cerita masih dapat di tonton.
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6

Berita Baik Untuk Bakal Usahawan... boucher RM 200 PERCUMA !!!

Imej
Pernahkah anda terfikir untuk keluar dari kepompong pemikiran stress yang hanya memikirkan mengenai duit yang tidak cukup setiap hari ?

Pernahkah anda bergaduh dengan isteri atau suami anda semata-mata kerana kekurangan wang ?

Tidakkah jika anda mempunyai wang yang lebih anda akan menghantar anak anda untuk belajar di tuisyen dengan guru yang berpengalaman ?

Semua ini sebenarnya boleh dicapai oleh anda sekiranya anda mendapat kebebasan daripada aktiviti mengejar duit yang anda lakukan setiap hari sekarang.

"Untuk berjaya di dunia, anda perlukan ilmu, untuk berjaya di akhirat pun anda perlukan ilmu"

Atas inisiatif ini, saya akan menganjurkan Kursus Asas Keusahawanan bertajuk

"Persediaan Asas Menjadi Seorang Usahawan Berjaya"

Dalam kursus ini saya akan terangkan secara terperinci bagaimana untuk anda mengaplikasikan keupayaan mental, fizikal dan spiritual yang sudah sedia ada untuk menjadi kaya dan berjaya.

Ianya mudah dan boleh dilakukan oleh setiap orang. Denga…

BEKAS PELIWAT JADI IMAM DI SURAU

Imej
Satu perkara yang amat sedih. Selepas saya tengok sendiri video ini baru saya tahu siapa Anwar Ibrahim. Orang akan kata Anwar ini jahat peliwat dan selalu merosakkan negara tetapi kalau Anwar jadi imam boleh di katakan perosak negara apa lagi yang boleh saya gambarkan. Apa yang menariknya beliau langsung tidak menolak pelawaan jadi imam. Mungkin orang umno akan kata ala Najib pun boleh buat. Tak pun Anwar sahaja nak menunjuk-nunjuk pada rakyat macam cerita baling cat Anwar upah orang dia sendiri baling cat kat bas dia sendiri tak pun masa kat penjara Anwar tumbuk dia sendiri untuk minta simpati. Aku bukan nak sebelah mana-mana pihak tetapi aku memang respek Anwar dia berani lawan Najib mana ada orang berani.

Video ini baru lagi 7/9/2012 terima kasih kepada tuan upload video ini bagi tau pada rakyat. Nasib baik Anwar hidup lagi aku takut nanti satu masa Anwar ini mati kena tembak. Minta maaf mungkin tajuk tak sesuai kalau saya buat dosa maafkan saya. Saya manusia yang hina saya mengaku…

SURAT BANTAHAN PEKERJA

Imej
Mungkin pernah berlaku pada korang seperti situasi di atas di mana ada segelintir individu mengambil kesempatan menjual perbagai perniagaan di tempat kerja terutama agensi kerajaan yang hanya makan gaji buta setiap hari online internet yang membosankan. Tak salah kalau nak cari duit lebih tetapi janganlah sampai tempat kerja jadi tempat berniaga pulak ye.

DALAM HATI ADA TAMAN - ASTRO RIA

Imej
Kami tahu ada ramai peminat Randy Pangalila di Malaysia bukan? Bukan setakat disini, disebabkan telefilem “Mimpi Sampai Ke Bintang” gandingan Randy dan Elfira Loy sebelum ini, Elfira pernah mendapat kecaman hebat dari peminat Randy di Indonesia. Amboi, sampai begitu sekali penangan aktor popular kelahiran Indonesia ini kan?

Terbaru, pelakon yang baru berusia 22 tahun ini akan bergandingan sekali lagi bersama Elfira Loy dalam sebuah drama bersiri berjudul “Dalam Hati Ada Taman”. Drama bersiri 13 episod ini adalah drama terbaru arahan Michael Ang dan bakal disiarkan di Astro Ria pada Oktober depan.

Apa yang lebih menarik, Randy Pangalila juga akan turut berlakon bersama selebriti-selebriti tempatan terkenal seperti Haniz Suraya, Amy Mastura dan Didie Alias.

Dalam kenyataannya kepada sebuah tabloid tempatan, Randy memuji kualiti dan hasil kerja Michael Ang serta membandingkannya dengan produksi di Indonesia.

“Saya juga sukakan hasil karya Michael kerana gambarnya cantik. Ia ternyata berb…

SYARIKAT IKLAN DI NEW YORK YANG SEMPOI

Imej
Ini adalah satu perkara yang tidak masuk akal kerana di New York mereka mempamerkan wanita bogel berjalan pada musim panas tanpa berpakaian seurat benang.Gambar di atas adalah bukti iklan sebuah syarikat di New York yang melakukan kerja gila. Ia hanya memakai kasut jenama syarikat dan berjalan bogel dengan gayanya. Setiap orang yang memandang akan melihat kasut yang di pakai untuk menarik perhatian tetapi adakah kita akan melihat kasut atau lihat benda lain haha. terpulanglah untuk anda nak lihat apa.
Untuk pengetahuan pembaca mereka bukan hanya memaparkan wanita bogel tetapi lelaki juga ada gambarnya tetapi tiada link disediakan di sini harap anda tidak memberontak ye. Tetapi kebanyakkan pembaca blog di luar negara New York berkata pengiklanan corak ini amat kretif tetapi bagi saya ini adalah pengiklanan yang bodoh betul tak.

Gambar di atas pula adalah iklan produk baju di tempat yang lebih kurang sama situasi. Mungkin menggunakan model yang sama. Tak tahulah berapa gaji sebulan model …

Muaz Faris dan Google Adsense

Imej
Muaz Faris dan Google AdsenseNak tahu rahsia Google Adsense yang meletup-letup? Meh le join Giveaway Muaz Faris dan Google Adsense ni... camne? Klik je pada gambar di atas okay

Apa yang best mengenai Google Adsense?
Pada pandangan peribadi aku, ada beberapa perkara yang sangat best pada Google Adsense ni kalau nak dibandingkan dengan syarikat pengiklanan yang lain, termasuklah: Adsense dinaungi oleh syarikat ternama iaitu Google IncMembayar para publisher dalam $USD, dan bukannya RMboleh dipercayai, bukan scammer atau yang mempunyai masalah dalam pembayaran setiap bulanAmat sesuai dengan blog yang mempraktikkan SEOKempen semua cantik dan stylo... like seriously
So tunggu apa lagi? Jom la kawan-kawan blogger semua, kita meriahkan giveaway muaz ni... kenapa? sebab hadiah yang muaz nak bagi ni memang betul-betul best. Cuba baca sini...

UPDATED:
Sorry, hadiah untuk peserta pertama dah ada orang tempah dulu. Hehehe, cuba tengok print screen kat bawah ni... siapa ek yang dapat? Heee~

BAPA ANGKASAWAN MALAYSIA MENINGGAL DUNIA

Imej
Baru sahaja kita digemparkan oleh kematian angkasawan dunia Neil Armstrong kini berita mengejutkan kematian bapa angkasawan negara kita pula. bagi yang belum tahu kematian Neil armstrong boleh klik sini.

KUALA LUMPUR - Bapa kepada Angkawasan Negara, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha telah kembali ke rahmatullah jam 9.26 pagi tadi.

Pembantu Peribadi Dr Sheikh Muszaphar, Wani Idris memberitahu Sinar Harian, Allahyarham Datuk Sheikh Mustapha Sheikh Abdul Shukor menghembuskan nafas terakhir di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM).

Jenazah dibawa ke kediamannya di Bangsar dan dijangka disemadikan di Seremban selepas solat Jumaat. Kita harap angkasawan negara kita yang pergi ke bulan ini mati sama usia 82 macam Neil Armstrong jugalah.

Elfira Loy Tolak Permintaan Cium Daripada Randy Pangalila

Imej
KUALA LUMPUR, 6 SEPT 2012: Enggan mengikut syarat yang ditetapkan Randy Pangalila, pelakon remaja, Elfira Loy telah menolak permintaan daripada pelakon seberang itu yang mahukan ciuman manja daripadanya.

Namun, demi bantuan yang sangat diperlukan daripada Randy Panggalila, Elfira Loy cuba memenuhi permintaan daripada jejaka itu dengan menciumi tangannya sendiri yang sebelum itu dilekapkan ke pipi aktor tersebut.

Walau bagaimana pun itu hanyalah salah sebuah babak yang dilakonkan mereka sebagai peneraju utama filem Dalam Hati Ada Taman arahan Michael Ang yang mana penggambarannya telah pun dilakukan di kota Paris.

Bercerita mengenai penglibatannya di dalam filem tersebut, Elfira yang sudah 2 kali bekerjasama dengan Randy memberitahu, terdapat beberapa babak-babak romantik yang mendebarkan dirinya apabila digandingkan bersama jejaka macho dari Indonesia itu.

"Sebenarnya mudah sahaja bekerja dengan Randy kerana kami serasi dan sekepala untuk melakukan beberapa babak di dalam filem …

TIPU MENIPU DI AKHIR ZAMAN

Imej
Kajian mendapati bahawa 1 daripada 5 orang manusia di dunia akan berbohong. Dan daripada kaji selidik yang di jalankan 21% mengaku mereka berbohong setiap hari tak tau la pulak kajian ini betul atau bohong haha. Manusia akan berbohong untuk menjadi kelihatan lebih baik dan ini adalah 10 sebab mengapa mereka berbohong

1. Mereka akan berbohong pada kawan mereka tempat kerja bahawa jawatan dan gaji lumayan tetapi hakikat sebenarnya tidak.

2. Mereka akan berbohong tentang produk mereka terbaik dari pesaing tetapi hakikatnya tidak.

3. Mereka akan letak gambar dalam facebook cantik dan comel tetapi hakikatnya tidak.

4. Mereka akan beritahu bahawa mereka kaya dengan bawa kereta mewah tetapi hakikatnya tidak.

5. Mereka akan beritahu mereka adalah parti politik yang terbaik tetapi hakikatnya tidak.

6. Mereka akan beritahu cari orang pastu orang cari orang macam MLM la pastu boleh kaya cepat tapi hakikatnya tidak.

7. Mereka akan buat cerita gempak dalam blog supaya orang terpengaruh tapi hakik…

MOTIVASI KAMU BOLEH LAKUKAN

Imej
JANGAN MENUNGGU duhai sahabat...

Jangan menunggu bahagia baru tersenyum, tapi tersenyumlah...
maka kamu akan bahagia

Jangan menunggu kaya baru bersedekah, tapi bersedekahlah... 
maka kamu semakin kaya

Jangan menunggu motivasi baru bergerak, tapi bergeraklah...
maka kamu akan bermotivasi

Jangan menunggu dipedulikan orang baru kamu peduli, tapi pedulilah dengan orang yang lain...
maka kamu akan dipedulikan

Jangan menunggu makan ubat bila sakit. tapi makanlah ubat
maka kamu tidak akan sakit

Jangan menunggu inspirasi baru menulis, tapi menulislah...
maka inspirasi akan hadir dalam tulisanmu

Jangan menunggu projek baru bekerja, tapi bekerjalah...
maka projek akan menunggumu

Jangan menunggu dicintai baru mencintai, tapi belajarlah mencintai... 
maka kamu akan dicintai

Jangan menunggu banyak wang baru hidup tenang, tapi hiduplah dengan tenang...
percayalah bukan sekadar wang yang datang tapi juga rezeki yang lainnya

Jangan menunggu contoh baru bergerak mengikuti, tapi bergeraklah...
maka kamu akan menjadi conto…

VAN PERSIE PENGGANTI VAN NISTELROY

Imej
Van persie yang merupakan bekas pemain Arsenal yang telah berpindah ke Manchaster merupakan pemain terbaik Manchaster setakat ini. Beliau juga telah membuat kejutan besar apabila menjadi pemain pertama hatrik musim ini apabila menyumbat 3 gol ketika berlawan Southampton. Beliau juga berjaya menjadikan diri beliau orang pertama membuat penampilan sulung menyumbat 3 gol untuk kelab Manchaster United sendiri. Van persie telah berjaya menumpaskan penjaga gol Kevin Davis.

Mungkin telalu awal jika kita ingin menyifatkan Van Persie adalah pengganti yang sesuai untuk lagenda bola sepak Van Nistelroy tetapi dengan corak permainan yang di tunjukkan oleh Van Persie ia seolah-olah tidak mustahil. Van Nistelroy adalah penjaring terbanyak ketika dulu dan berjaya menewaskan pesaing terdekatnya iaitu Terry Henry. Kesian kat Rooney adakah beliau masih mempunyai tempat di Manchaster. Manchaster kena ingat kalau tiada Van Nistelroy mungkin Manchaster sudah kalah dengan Southampton hehe.

JOM TENGOK BINI-BINI PERKASA

Imej
Bagi yang pernah tengok cerita bini-biniku gangster mungkin dah tau serba sikit jalan ceritanya. Lebih kurang sama gak metrowealthpictures dengan bangga mengeluarkan cerita terbaru mereka bini-bini perkasa yang akan bermula pada 3 September 2012 di Slot Aksi, TV3 jam 9 malam. Antara pelakun yang terlibat ialah Intan Ladyana, Yana Samsudin, Fezrul Khan dan ramai lagi. 
Tapi tak best sikit sebab takde sam mungkin sebab nak bayar sam mahal kot maklumlah sam kan dah popular bayar mahal nak jimat bayar ciput la. Watak sam mungkin gedik dan manja best sikit tetapi aku rasa cerita ini tak sebest movie bini-biniku gangster la sebab harap intan ngan Yana je la pelakun lelaki agak kureng la.