Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2014

GAJI SEBULAN RM6500

Imej
Terkejut aku betul ke gaji pemanjat pokok kelapa RM6500 sebulan. Kalau gaji RM6500 sebulan banyak itu. Aku rasa bukan susah pun nak panjat pokok kelapa. Patutlah ramai orang berhenti kerja ambik kontrak panjat pokok kelapa. Lepas ini monyet takde joblah. Orang perempuan pun nak kerja panjat pokok kepala juga ke.


malaysia di sini lahirnya sebuah cinta

Imej
Sempena 57 tahun kita mengecapi hari kemerdekaan ini kita harus berbangga menjadi rakyat malaysia. Tidak kira apa sukarnya malaysia menangani masalah darisegi ekonomi, pertanian dan automotif. Saya berbangga dengan lahirnya sebuah kereta produk jenama malaysia sendiri iaitu proton. Bermula produk saga 1985 hinggalah kini proton tidak pernah jemu melahirkan idea baru.
Rakyat Malaysia sekarang sudah hebat banyak produk malaysia telah sampai ke luar negara contohnya petronas telah berjaya menjadi minyak petrol yang terbaik dan menembusi pasaran dunia. Keuntungan petronas telah sedikit sebanyak mempengarugi perkembangan negara.
Walaupun saya tahu ramai yang tidak yakin dengan kemampuan Malaysia tahun ini merupakan tahun yang paling banyak meninggalkan kesan pada rakyat malaysia terutama kehilangan mh370 dan kemalangan mh17 pesawat malaysia airlines tetapi ia merupakan memori silam yang akan di ingati sampai bila-bila.
Dengan teknologi terkini seperti iphone, tab dan lain-lain ini memberi…

MATI SELEPAS 10 JAM KAHWIN

Imej
Perkahwinan yang sungguh mengayat hati 2 pasangan antara Rowden dan Leizel. Perkahwinan yang dilansungkan dengan suasana hiba di Filipina. Mereka masing-masing berusia 30 tahun yang sudah lama bercinta pada mulanya. Rowden telah menghidap penyakit cancer paling kritikal dan peluang beliau untuk hidup adalah sangat tipis.
Melihat keadaan beliau yang tidak bermaya beliau membuat hasrat untuk berkahwin dengan Leizel dan akhirnya bagi menunaikan permintaan terakhir Rowden keluarga semua bersetuju. Perkahwinan tersebut di percepatkan walaupun dalam keadaan hiba.
Selepas upacara perkahwinan selesai Rowden di sahkan meninggal dunia selepas 10 jam sejurus upacara tamat dan menjadi viral terbaik di youtube menyaksikan 8 juta penonton di youtube.


sagmen blogger malaysia di sini lahirnya sebuah cinta

Imej
Terima kasih kepada Encik Hasrul Hassan yang menganjurkan sagmen ini. Bagi saya kejayaan Malaysia mengecapi kemerdekaan hingga kini adalah merupakan satu kejayaan yang patut di banggakan. Sebagai rakyat malaysia saya bersyukur kerana di lahirkan di bumi yang bertuah ini.
Walaupun kita tau malaysia masih banyak kekurangan tetapi kita tidak perlu takut ini kerana negara malaysia kita susah bebas dan berjaya dengan infrastuktur tenaga mahir dan profesional.
Ramai orang malaysia sendiri telah berjaya mengharumkan nama negara ke arena antarabangsa termasuklah dalam bidang sukan, ekonomi dan lain-lain. Jika anda ke luar negara sebenarnya anda telah membawa bendera malaysia bersama anda.
Tahun ini adalah merupakan tahun merdeka yang terbaik kerana Malaysia sudah 57 tahun merdeka dan 31 ogos 1957 merupakan tarikh keramat rakyat malaysia yang harus kita ingati sampai bila-bila. Mari kita sama-sama berdoa supaya negara tercinta malaysia akan lebih makmur untuk generasi akan datang.
Tuliskan ra…

sagmen pencarian bloglist by syaz harzays minme

Imej
saya dah  follow blog. klik page fb nak join klik link kat bawah..

http://syazdanny2329.blogspot.com/2014/08/segmen-pencarian-bloglist-by-syaz.html

AF KINi BERMULA

Imej
12 peserta telah ditempatkan dia atas pentas. Zizan dan Jihan selaku pengacara. Akan di tayangkan di saluran astro ria bermula september ini. Semua muka jambu2 cantik2 lawa2 hehe. Pastikan anda sediakan tisu. Rialitinya bermula di sini..
Untuk maklumat lanjut boleh layari www.af.com.my

BUAT DUIT DENGAN BLOG

Imej
Betul ke boleh buat duit dengan blog. Tetapi macam mana kalau takde ilmu memang susah nak belajar betul tak sekarang ilmu dah ada tetapi kenapa masih ada alasan tak nak buat duit dengan blog. Anda boleh abaikan kalau anda dah kaya. 
Paling best anda boleh dapat duit dari review blog yang anda tulis nampak macam menarik. Ada blog yang di bayar RM350 hingga ke RM3500 untuk satu entri. Korang kena cepat rebut peluang kalau lambat korang akan ketinggalan. Cepat klik kotak di bawah dan baca sendiri..


BOLLYONE HD

Imej
Astro membawa anda warna Bollywood melalui BollyOne HD Channel 251!

Ramai orang percaya bahawa warna adalah kuasa yang membawa kebahagiaan. Warna boleh mempengaruhi emosi kita, tindakan kita dan bagaimana kita bertindak balas kepada pelbagai orang, benda dan idea. Kami di Astro, dengan gembira membawa nilai-nilai estetika warna Bollywood untuk skrin rumah anda melalui BollyOne HD Channel 251.

BollyOne HD adalah Esa saluran Astro Box Office yang memaparkan sehingga 5 filem terbaru Bollywood dalam sebulan. Ini filem dihantar kepada anda dalam definisi tinggi yang akan memukau anda dengan pengalaman menonton kristal yang jelas dan aneh Dolby 5.1 sistem bunyi. ThatÕs tidak semua; AstroÕs BollyOne HD adalah sangat sesuai kemampuan berharga serendah RM 5 setiap bulan dan perlu pelbagai sari kata, kedua-dua bahasa Inggeris dan Melayu!

Salah satu filem baru akan ditayangkan setiap Khamis minggu ini, dan penonton dapat melihat filem untuk seluruh bulan! Selain filem, penonton juga akan men…

BUKU DENAIHATI

Imej
Buku denaihati adalah sebuah buku yang cukup bagus untuk di baca pada para blogger di luar sana yang berminat mengecapi dunia blogger. Denaihati merupakan antara top 10 blogger terbaik di malaysia yang tidak perlu kita kenalkan lagi.
Selepas saya memiliki buku tersebut saya rasa seronok membaca isi kandungan yang cukup santai. Di situ juga ada pengajaran yang perlu kita ambil untuk menjadi seorang blogger. Setiap naskah mempunyai santapan minda yang dapat membuka mata kita untuk berfikir.
Ia banyak mencerikan pengalaman denaihati sendiri menulis blog sehingga berjaya memenangi pelbagai anugerah. Denaihati menceritakan perjalanan mengenali rakan-rakan blogger yang lain di seluruh dunia. Terima kasih pada denaihati yang sudi berkongsi pengalaman beliau menjadi blogger. Jom baca sambungan di denaihati di sini


IPHONE 5S GAJET IMPIAN SETIAP BLOGGER

Imej
Siapa taknak iphone5s kan rugi kalau tak nak benda free. Kalau ada rezeki dapat jangan jeles ye. Jom join buat je entri kalau rating naik mungkin korang terpilih. Lepas tu jangan lupa buat backlink ke blog denaihati.com ye. 
Iphone 5s ini bagus mempunyai ciri handphone yang wajib di miliki. senang nak bawa kemana-mana kualiti gambar yang awesome beb. Rugi kalau korang tak cuba sendiri. Good luck untuk korang yang join kontest yang sama..

kalau korang nak join boleh klik sini
blog penaja :- 1. http://ejamothman.com/ 2. http://eridy.com/ 3. http://www.hilalazmi.com/ 4. http://www.eizil.com/ 5. http://alansarhealth.com/ 6. http://www.syuhada1981.com/ 7. http://www.diarymama.com/ 8. http://www.pendekarberkuda.org/ 9. http://www.saji.my/ 10. http://abangensem.com/ 11. http://enveeus.com/ 12. http://www.pakarniaga.com/ 13. http://anarm.net/ 14. http://daddydee.net/ 15. http://www.sunshinekelly.com/ 16. http://sweetkurma.com/
17. http://awn.my/
18. http://www.mawarmerah2008.com/
19. http://…

JAWATAN KOSONG 2014

Imej
JAWATAN KOSONG 2014
Kementerian pertahanan (p16)
1.Kelulusan SPM/diploma/Ijazah 2.Gaji pokok RM1800 –RM3600 3.Elaun penginapan RM300 4.Elaun uniform RM700 5.Percuma kursus pertanan diri silat, tekwando, judo dan karate 6.Percuma kursus Bahasa jepun, korea dan tailand 7.Kenaikan pengkat mengikut akademi masing2
Sekiranya berminat sila bawa salinan kad penganalan dan sijil akedemi. Kemukan diri anda 60 hari dari sekarang..
JAWATAN YANG DITAWARKAN Power rangers(100 kekosongan) Kamen rider (100 kekosongan) Ultraman (50 kekosongan) Power Puff Girl (wanita sahaja) Keluangman (lelaki sahaja)
Spiderman ( 1 kekosongan)

kongsi maklumat melalui blog

Imej
Takde apa yang aku nak kongsi kat blog aku. Takde maklumat yang aku dapat. Jeles tengok encik Ben ini muka selalu masuk majalah dan surat khabar. Ben juga dapat tawaran blog pergi Paris. Sape kata blogger tak boleh berjaya.
Nak buat blog memang senang tetapi nak buat duit kat blog itu yang susah. Ramai yang tak berjaya dan tutup blog selepas putus asa. Aku tak pernah putus asa walaupun xde pembaca pun beduli apa aku. Jadi blogger kena banyak bersabar. 

"Segmen Tingkatkan Trafik Blog by Irsyahealthyhouse"

Imej

mega giveaway anak merdeka malaysia

Imej
Assalamualaikum dan salam sejahtera... Alhamdulillah... setelah sebulan lebih perancangan, akhirnya dapat juga saya lancarkan buat julung kalinya Mega Giveaway 2014. 
Give Away ini adalah sempena bulan kelahiran saya dan anak merdeka Faiqah iaitu pada tanggal 31 Ogos. Mega Give Away ini dianjurkan oleh pemilik blog ini dan ditaja oleh ramai blogger untuk mencari ramai pemenang. 
Mega Give Away ini ditaja oleh: [Maria Firdz][Suria Amanda] [Nur Shaira Elianis] [Kisah Si Diary] [Nurul Hidayah] [Ecah Boolat] [Mar Mansor] [Hasliynda Umairah] [Zara] [Mira Shakira] [Azwar Syuhada] [Nur Intan] [Azlan Strider] [Anies] [Natasya] [Nadia Mustafar] [Needa Aziz] [Farahdeena] [MG schmidt] [Ija Mawar] [Blog Santai] [Fatimah Azzahrah] [Idah Rashid] [Meera Ishak] [Fatimah Nabila] [Nazeck Zainal] [Nur Shaira Elianis]
Tempoh: 03 Ogos 2014  hingga 16 September 2014 [23:59PM]
Hadiah: Cash RM30 Cash RM20 Cash RM20 1 Naskah al-Quran Buku terbitan Ana Muslim  Buku Agama x 1 Pemenang Kain Ela 2Meter Warna Plain …

SUPORT PRODUK MALAYSIA

Imej
Warisan.net merupakan salah satu laman sosial produk buatan anak muda Malaysia. Merupakan ilham encik Megat Najmudin. Baru mula operasi pada 9/7/2014. Walaupun tak ramai yang join tetapi akan di perbahurui sedikit demi sedikit. Kita ada ruangan chat, post blog, group, video dan games dan juga ruangan forum. Jangan lupa suport produk tempatan ye kawan2. Klik baner kat atas untuk join.

TERIMA KASIH BROTHER FERO

Imej
Terima kasih brother Fero gua berjaya dapat tempat pemenang ke4. Walaupun industri muzik terlalu sukar tetapi gua percaya lu bro boleh pergi jauh. Jangan naik dengan gosip murahan ok. Semoga lu sukses selalu. 

BLOGGER DULU DAN SEKARANG

Imej
blogger dulu
tak tau apa itu seo

blogger sekarang
dah tau apa itu seo kejar tafik bagai2

blogger dulu
hanya kenal media sosial je

blogger sekarang
dan hebat siap ada page kat facebook like beribu

blogger dulu
buat entri suka2 je

blogger sekarang
kejar pupulariti masuk tv dan radio siap belakun pulak

blogger dulu
muka tak hansem jadi blogger

blogger sekarang
budak2 tak cukup umur jadi blogger muka semua kacak2 lawa2

blogger dulu
kenal blogspot je

blogger sekarang
semua benda tau wordpress, embed kot letak iklan nuffnang bagai semua tau

blogger dulu
buat blog tak fikir pasal duit

blogger sekarang
jangan kata buat duit siap buat seminar letop2 siap ada anugerah lagi


1st giveaway by melangkau garisan with love

Imej
Saya dah mengikut arahan yang di tetapkan di atas saya dah follow instagram dah klik like pada facebook seperti yang ditetapkan. Kalau tak menang pun takpe tapi kalau dapat mesti best huhu. Nak join klik 3 gambar kat atas ni ye..
http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/08/1st-giveaway-by-melangkau-garisan-with.html

BERJALAN KE MAHSYAR

Imej
Kata ustaz, mahsyar ni punya la lama sampai kita hari ni tak mampu fikir berapa lama kita akan berada di alam mahsyar. Para sahabat Rasulullah saw tanya, mahsyar kat mana? 
Jawab Rasulullah saw, mahsyar ni di bumi ini sendiri di mana bumi ini dihamparkan. Tiada pokok, tiada sungai, gunung ganang, tempat berteduh dan tiada bertepian.Ini terjadi bila malaikat israfil tiup sangka kala pada pertama kali. Kali kedua malaikat israfil tiup, semua manusia akan bangkit dari kubur masing2 dalam keadaan yang sungguh terpinga2. 
Lalu manusia bertanya sesama sendiri, dimana kita?
Lalu datang api dari laut yang meluap-luap menghambat manusia ke mahsyar. Bayangkan manusia seluruhnya dari zaman nabi Adam as sampai manusia terakhir hidup di atas muka bumi ini dibangkitkan dalam keadaan lapar dan haus yang bersangatan serta bertelanjang bulat dihambat ke mahsyar.
Rujuk surah yassin ayat 52-54. ditambah dengan binatang lagi, jadi tak dapat dipastikan jumlah makhluk pada hari tu.
Saidatina Aisyah ra pernah b…

KERJA KOREK TELINGA

Imej
Pekerjaan beliau hanya mengorek telinga. Masyarakat India rata-rata suka dengan perkhidmatan yang di sediakan korek telinga di tempat awam dalam keadaan yang cukup santai. Muhamad Abas telah memudahkan masyarakat India mengorek telinga.
Alatan yang di gunakan adalah penyepit besi logam pengorek telinga dan beliau akan mencari pelanggan di sekitar New Delhi. Saya belajar dari ayah saya dan setiap hari beliau berjaya korek 20 ke 30 telinga. Kebanyakkan pelanggan beliau berpuas hati dan ada pelanggan tetap yang sudah 17 tahun bersama beliau. Boleh apply nikan..





segmen bloglist august irayyan.com

Imej
Sahaja cuba nasib mana tau nasib boleh jadi bloglist beliau. Ada sesiapa yang nak jadi bloglist aku tak kalau ada korang boleh letak link korang kat bawah. Dengan syarat korang kena letak gak blog aku dalam bloglist korang ye..

http://www.irrayyan.com/2014/08/segmen-bloglist-august-irrayyancom.html


Duduk di kubur

Imej
Dari Abu Hurairah r.a katanya, Rasulullah s.a.w bersabda:Jika kamu duduk di atas bara api, lalu terbakar baju dan kulitmu, itu lebih baik bagimu daripada duduk di atas kubur.
Aku pun baru tau duduk atas kubur itu berdosa mungkin dia tak tau kot jangan marah dia. Setiap orang mesti pernah buat silap maafkan jelah dia. Ini bukan awek aku la haha..

save gaza

Imej
Begitulah dakwaan dan panggilan boikot yang diuar-uarkan terhadap McDonald’s di Malaysia. Pelbagai tuduhan dibuat yang mengaitkan jenama kami dengan konflik dan tragedi kemanusiaan di Gaza. Namun mangsa sebenar dakwaan-dakwaan tersebut adalah sahabat, pekerja serta keluarga yang menjadi bahan diskriminasi, dan juga francaisi-francaisi kami yang berusaha mencari rezeki. Kami berkongsi maklumat ini agar dapat memberikan pencerahan dan mendapat keprihatinan anda.


32 TAHUN MEMBANGUN DAN MEMBESAR BERSAMA MALAYSIA

McDonald’s adalah punca rezeki untuk lebih 12,000 kakitangan, di mana lebih daripada 85 peratus adalah beragama Islam.

Sebanyak 67 restoran kami dimiliki dan diusahakan oleh 27 francaisi tempatan, yang 40 peratus sehingga 50 peratus daripada mereka adalah berbangsa Melayu yang beragama Islam.

Di samping itu, McDonald’s turut memberi peluang perniagaan kepada lebih daripada 50 pembekal tempatan yang juga turut menyediakan peluang pekerjaan kepada lebih 2,500 anak-anak tempatan.


Menjela…

Orang melayu selalu kena tipu

Imej
Sedih orang melayu sendiri kena tipu mungkin orang nampak Mc Donald ini teruk sangat sebab memperjuangkan duit pada israel tetapi kita kena ingat berapa sangat la Mc Donald bagi pada israel 5% keuntungan sahaja yang selebihnya keuntungan di agihkan pada ekonomi malaysia pertembuhan ekonomi dan kakitangan Mc Donald rata-ratanya orang melayu kita.
Benda buruk selalu orang nampak benda baik orang tak nampak Mc Donald pernah adakan tajaan anak yatim majlis berbuka puasa langusng orang tak nampak tetapi sibuk nak kata Mc Donald bagi duit kat Israel. facebook tu tak pulak orang nak kata bagi duit kat israel. Kalau nak buat duit facebook ads pun orang kita untung 5% je yang lebih semua orang Israel sana dapat lagi kejam dari Mc Donald sumbang 5%.
Mc Donald jaga kebajikan pekerja maksudnya staff di benarkan sembahyang dan pakai tudung. Macam mas lagi teruk tak boleh pakai tudung paling teruk kena jual arak dalam kapal terbang mana patut kita boikot. Terpulang pada diri masing-masing.
90% pek…

LAYAN APA DRAMA MELAYU

Imej
Drama melayu adeptasi novel memang best layan. Mula2 awek dia tak suka lepas itu suka pulak. Ending mesti gempak tapi macam haram boleh baca jalan cerita. Aku bukan fikir jalan cerita sangat yang penting pelakun dia je.


6 tahun bersama real madrid

Imej
Real Madrid telah menandatangani penjaga gol terbaik Piala Dunia wira Costa Rica Keylor Navas pada perjanjian enam tahun.

Penjaga gol berusia 27 tahun, yang meninggalkan Levante untuk Santiago Bernabeu, adalah seorang pelaku bintang seperti Costa Rica mencapai suku akhir di Brazil.

Satu kenyataan yang disiarkan di laman web rasmi Real pada Ahad membaca: "Real Madrid CF dan Levante UD telah mencapai persetujuan ke atas pemindahan Keylor Navas, yang akan terikat kepada kelab untuk enam musim depan.

"Pemain ini akan dibentangkan pada hari Selasa, 5 Ogos, pada 1 petang (waktu tempatan) di dalam kotak diraja Bernabeu, selepas menjalani pemeriksaan perubatan yang berkaitan.

"Selepas itu, Navas daripada Bernabeu untuk kali pertama dan akan menangani media di bilik media."

PERJANJIAN NAVAS

Penjaga gol sebagai penggerak dan penggoncang dari jendela perpindahan musim panas ini.

Perjanjian, yang dilaporkan telah dikehendaki membayar Real € 10000000 (£ 7.9 juta, $ 13300000) untu…

Fungsi Handphone Yang kita Tidak Tahu...

Imej
Fungsi Handphone Yang kita Tidak Tahu...

Tahukah anda bahawa telefon bimbit anda sedikit sebanyak boleh membantu dikala kecemasan.Banyak perkara yang boleh anda lakukan,antaranya : -

1) NOMBOR KECEMASAN

Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112.Jika anda dalam kecemasan dan berada dikawasan tiada liputan untuk semua talian telefon bimbit yang anda gunakan, cuba dail nombor kecemasan 112.Ia boleh digunakan walaupun di kawasan yang tiada liputan dan lebih menarik lagi,ia boleh terus didail walaupun papan kekunci telefon bimbit anda dikunci ( Keypad lock )

2) KERETA TERKUNCI

Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci dari luar.Mesti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda.Jangan risau,telefon bimbit boleh membantu,tapi bagi kereta yang menggunakan system penggera ( alarm ) sahaja . Caranya,cuba anda hubungi seseorang yang berada di rumah.Minta dia ambilkan kunci pendua …

siapa itu israel

Imej
Aku mula tertanya kenapa israel di benci oleh orang islam. Kita rakyat Malaysia sepenuhnya membenci kekejaman israel di Gaza. Sedangkan kita tahu Israel merupakan tulang belakang Amerika Israel juga menjalankan aktiviti perdagangan yang besar di dunia termasuk malaysia. 
Mungkin ramai yang tak tahu Malaysia sebenarnya adalah rakan baik dengan israel di mana masa pemerintahan Mahathir beliau telah menghantar 3 keping surat dan sepenuhnya menjaga keselamatan israel. Bagi yang tak percaya boleh rujuk utusan malaysia klik sini.
Pada 21 Februari 2012, Datuk Mukhriz Mahathir selaku Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, menjelaskan bahawa kerajaan tidak melarang perdagangan antara syarikat swasta negara ini dengan ahli-ahli perniagaan Israel. Kapal-kapal yang dimiliki oleh Israel juga dibenarkan berlabuh di pelabuhan di Malaysia untuk tujuan perdagangan tetapi dengan syarat bahawa anak kapal yang memegang pasport Israel dilarang daripada mendarat

Datuk Seri Anwar Ibrahim da…

Awak sanggup tunggu saya

Imej
Tia : Kenapa awak sanggup tunggu saya shah
Shah :  Sebab hati awak dalam hati saya. nak buat macam mana ini namakan kehidupan kita terimalah hakikatnya.
Tia  : Saya tau awak ikhlas. Tetapi saya masih cintakan Faizal
Shah : Awak boleh ubah hari-hari akan datang itu hak awak.

Sedih aku tengok Shah dia masih menanti kekasih lama dia. Dia sanggup tunggu kekasih dia untuk kembali kepadanya tetapi kenapa Shah sanggup buat macam itu. Shah bukanlah tak hansem banyak awek suka pada dia. Kenapa Shah masih cinta pada Tia walaupun dia tau Tia tak cintakan dia. dunia ini memang kejam...