Posts

Showing posts from July, 2014

MONOPOD

Image
Raya ini gua hanya raya berseorangan seperti kebiasaan. Macam raya2 yang lain. Penuh news feed facebook macam-macam gambar raya gua tengok. Antara gambar yang menarik hati gua gambar kat atas ni gambar kubur nampak cantik. Gua tak tau kenapa orang kita kata gambar ini tak sesuai satu hari nanti kita pun akan ke sana juga.
Dari pembesaran sperma hingga dewasa bertumbuhan akan semakin membesar dulu mungkin xde monopod sekarang dah ada monopod tak tau la lepas ni binatang apa pulak. Dari merangkak sehingga semakin dewasa. Rindu zaman kanak2 rasa nak jumpa doremon pergi pintu mesin masa patah balik je..








BILA NAK KAWIN

Image
Umur dah 30 tahun secara jujur memang nak kawin macam2 cara dah buat mandi bunga pun dah tetapi allah masih sayang pada hamba yang sorang ini  Kalau takde duit mungkin kuat alasan itu aku boleh bagi 5 tahun lepas. Muka tak hansem ada orang muka lagi buruk ok je kawin siap 5 anak bagai. Nak kata takde jodoh nak tunggu sampai bila jodoh. Mungkin faktor persekitaran yang memaksa bukan memilih tetapi biarlah ada rupa.



SELAMAT HARI RAYA

Image
Selamat berhari raya kepada muslimin dan muslimat. Terima kasih sudi kunjung blog saya. Mesti korang nak mnta duit raya dari akukan. Ialah penat tolong klik tidak menjadi keberatan duit raya ada bulan ini gua tukar sikit asik bagi duit raya rm1 je kali ini gua nak bagi ipad, iphone ngan s4 pulak. Gurau je salam kosong2 ye...




SIKIT SIKIT NAK BOIKOT

Image
Dear colleagues, The Astro-Amdocs relationship has come under scrutiny on social media recently and as employees of the company, we would like to clarify the situation. There has been old and inaccurate information on Amdocs being shared on social media and this may have painted our association in a negative way. We would like to reiterate that :- 1. Amdocs is a global market leader in customer relationship management and billing systems and their services and software are used by many companies in Malaysia and throughout the world. 2. Amdocs is a USA based company with headquarters in Missouri, USA. 3. Amdocs is a 100% institutionally (institutional investors) owned company, listed on NASDAQ Stock Exchange in New York, USA. 4.  Astro's relationship with Amdocs is through its subsidiaries in Ireland and in Malaysia. Please also find our explanation posted on our company's Facebook. English version Astro appointed Amdocs to provide software and services for its customer relationship man…

4 player baru untuk arsenal

Image
Alexis Chanchez 26 tahun position winger player chile. Jangan tak tau Chile kalah dengan brazil penalty world cup je.

David Ospina merupakan player Colombia. Jangan tak tau pulak Colombia pun merupakan team terbaik worldcup kalah dengan Brazil saingan suku akhir. Bertindak sebagai penjaga gol utama Arsenal selepas Fabianski ke Swansea. keper Poland Szczesny selaku keper ke 2.


Julian Draxler player Germany merupakan juara World Cup 2014. bertindak selaku penyerang Arsenal. Wenger juga akan tukar formasi 4-4-2 dengan dibantu Ozil takde masalah kalau Manchaster United kalah 7-1 lepas ini.

Calum Chambers defence dari Southampton. Player muda dari England baru berusia 19 tahun. Antara pemain yang bertindak membantu pertahanan Arsenal. Kalau setakat Drogba celah kangkang je. Kenapa la Chelsea ambik Drogba balik ye.

KEHIDUPAN MEMANG SUKAR

Image
Kehidupan memang sukar. Jika ia terlalu mudah, maka dengan mudahnya kita akan leka dan lalai. Malah, dalam kehidupan yang sudah sedia sukar pun, ramai antara kita yang sudahpun terbuai dan terleka dengan fantasi dunia yang bukan kekal ini.

Kehidupan memang sukar. Kesukaran inilah yang membentuk diri manusia itu, yang mendorong arah dan tuju. Ia memotivasikan manusia untuk bermatlamat dan bertujuan, agar segala kesukaran itu dapat dibendung, ditanggani dan ditinggalkan.

Kehidupan memang sukar. Segala kepayahan merupakan satu ujian. Ujian daripada Allah Taala yang ingin menjadikan kita mukmim terbaik. Ujian untuk kita perbaiki diri dari semasa ke semasa. Ujian agar kita tak lupa akan asal usul kejadian kita, akan tujuan hakiki kita dihidupkan dan diberi nyawa.

Kehidupan yang sukar membantu kita supaya sentiasa berhati-hati dan waspada akan segala ancaman, baik yang nampak mahupun yang tidak nampak. Hidup memang sukar, supaya kita tak lupa bahawa kita ada Tuhan yang sedia membantu.


ULAR SAWA DALAM KAIN KAPAN

Image
Seorang mayat yang sungguh mengayat hati kita. Semasa sedang solat jenazah mayat tersebut seolah-olah bergerak. Makmum dan imam terkejut dengan kejadian tersebut. Apabila mereka lihat ada seekor ular sawa dalam kain kapan jenazah tersebut. Nauzubillah apakah dosa arwah semasa hidupnya sampai begitu sekali ye.


KIKI KENA DENDA RM5000

Image
Siapa tak kenal Kiki yang bertindak ganas pada Uncle Sim tempoh hari dengan berbekalkan stering lock kereta pegout beliau. Tak sangka Kiki lebih popular dari Bobo sekarang. Banyak muncul dalam radio siap ada temuramah lagi. Berita terbaru dari astro awani Kiki kena saman RM5,000 pulak. Takpe jadi pelakun boleh bayar balik saman kata skop production nak ambik kiki belakun KL stering lock arahan syafiq yusof.


BAJU BLOGGER

Image
Inilah baju raya aku tahun ini haha nampak comel je. Walaupun blog takde la apa sangat tetapi teringin gak nak bergaya. Terima kasih kepada encik Aniq Bukhary yang tolong design. Buat masa ini aku ada 3 baju blogger. Kalau korang nak beli boleh ke fb beliau. Sendiri klik la ye..
https://www.facebook.com/TeratakIndahAniqBukhary

Giveaway Puasa RM50 by SueAKGoGeous

Image
klik duit kalau nak join..
Seorang Pemenang utama = Cash RM20 Tiga Pemenang saguhati = Cash RM10
Tarikh-tarikh penting:
Tarikh mula: 4 Jun 2014 Tarikh tamat: 23 Julai 2014 Tarikh keputusan: InsyaAllah 25 Julai 2014
Sahabat-sahabat sekalian.. sila lah sertai ramai-ramai ye untuk memeriahkan suasana :) Sekian, wassalam..
Nota: Jika penyertaan amat meriah dan memberangsangkan, mungkin hadiah akan bertambah :)
Sila semak senarai peserta di sini.

Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz

Image

segmen kad raya 2014 mialiana.com

Image
Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Giveaway Ramadan 2014 by Silent Confessions.

Image

segmen nak kad raya daripada ekatikah

Image
Pada zaman era moden ini, amalan kirim-mengirim kad raya tidak dilupakan. Walaupun zaman sekarang orang ramai lebih gemar mengirim balas ucapan Hari Raya menggunaan pesanan ringkas SMS, WhatsApp dan sebagainya, kad raya masih antara yang the best. Hehe
Oleh itu, satu Segmen: Saya Nak Kad Raya Daripada Ekatikah diadakan. Bermula hari ini 13hb July dan berakhir pada 20hb July jam 12 tengah hari. Sesiapa yang nak kad raya, dijemput untuk sertai.
Syarat-syarat: 1. Follow blog Bila Jari Mula Menaip, add to circle G+EkaTikah. 2. KLIK . 3. Buat entri bertajuk Segmen: Saya Nak Kad Raya Daripada Ekatikah. 4. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT/KLIK semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.
Credit to MiaLiana.Com
5. Tinggalkan URL entri di ruangan komen entri ini.
Pilihan Pemenang: 1. 20 orang pemenang akan dipilih menggunakan Ramdom.org. 2. Pemenang akan diumumkan sama tarikh tamat penyertaan.
 Selamat menj…

"GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY"

Image
Click Banner Untuk Join!
GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Giveaway ini dianjurkan oleh Ainaa Roseberrydengan kerjasamaMawar KhayalandanFero Music. Malah juga di sponsor oleh beberapa blogger yang terkemuka seperti:

Mohd Shakir Razali
ZonCinta
Jawatan Kosong Kerajaan Terkini
Mastura Rara
BroFami Sam
Chinta Artie
Yanty Lee
Keyme Keymoo
Ana Ahmad
Nurul Aqidah Azahar
Ida Baharum

Giveaway ini akan berlangsung dari 2 Julai 2014(Rabu) hingga 20 Julai 2014(Ahad). Pemenang akan diumumkan 3 hari selepas GA ini tamat iaitu pada 23 Julai 2014.

WORLD CUP 2014 TAMAT

Image
brazil 3-croatia 1, mexico 1-cameroon 0, brazil 0-mexico 0,  cameroon 0-croatia 4, cameroon 1-brazil 4,croatia 1-mexico 3
spain 1-netherlands 4, chile 3-australia 1, australia 2-netherlands 3,  spain 0-chile 2, australia 0-spain 3, netherlands 2-chile 0
colombia 3-greece 0, ivory coast 2-japan 1, colombia 2-ivory coast 1, japan 0-greece 0, greece 2-ivory coast 1, japan 1-colombia 4
uruguay 1-costa rica 3, england 1-italy 2, uruguay 2 -englamd 1, italy 0-costa rica 1, costa rica 0-england 0, italy 0-uruguay 1
switzerland 2-ecuador 1, france 3-honduras 1, switzerland 2 -france 5, honduras 1-ecuador 2,  ecuador 0-france 0, honduras 0-switzerland 3
argentina 2-bosnia 1, iran 0-nigeria 0, argentina 1-iran 0, negeria 1-bosnia 0, bosnia 3-iran 1, negeria 2-argentina 3
germany 4-portugal 0, ghana 1-usa 2, germany 2-ghana 2, usa 2-portugal 2, portugal 2-ghana 1, usa 0-germany 1
belgium 2-algeria 1, russia 1-korea 1, belgium 1-russia 0, korea 2-algeria 4, algeria 1-russia 1, korea 0-belgium 1

CONTEST CABARAN DUIT RAYA 2014

Image
Denaihati rugi siapa tak kenal dan tak pernah melawat blog denaihati.com seorang sifu blogger yang banyak terima pelbagai anugerah di Malaysia. Malah denaihati juga berjaya bukan sahaja di Malaysia malah di asia juga. Rugi rasanya kalau ada tidak sertai cabaran kontest duit raya 2014 yang di anjurkan beliau..
Banyak hadiah yang di tawarkan antaranya 7 pemenang komen terbanyak. Rasanya yang ini aku tak boleh menang kot sakit tangan nak menaip huhu. Tetapi aku nak ucapkan terima kasih sebab sudi mengajar blog bawahan seperti kami. Semoga blog denaihati akan murah rezeki insyaallah. Klik banner kalau nak join..

Giveaway Cash RM1000 by Emas Putih

Image
As-Salam
[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]
GA Cash RAYA RM1000 by Emas Putih dianjurkan oleh Emas Putih dan di sponser oleh Emas Putih , Mahamahu , Mommy Lizz , Monolog , KitepunyeMimi , MyFavPerfumeAyuInsyirah , NasibahIday , Liyana , Qasehgold , Boni Kacak , Macam2Produk , Scha , Lisa , BradoKapak , Conf Deb , Zul , Tya Salmid , Sweet Kurma & The Vocket .


segmen raya 2014 bubblynotes dengan ingatan tulus ikhlas

Image
Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlasini dibawakan khas untuk uolss bersempena dengan Syawal yang bakal menjelma beberapa minggu jer lagi ni. ^_^... Dalam masa yang sama kira2 macam Blog E-Card dari Bubblynotes.Comkepada uolss jugaklah... Tak dapat or tak sempat nak hantar Kad Raya pakai pos, pakai Blog E-Card pun boleh juga ye tak??? Janji ucapan sampai... Sebab kalau nak diikut2kan iolss nak ajer hantar Kad Raya pada semua readers Bubblynotes yang selama ini sudi datang menjenguk dan membaca entri2 Bubblynotes.Com selama ini... Dalam masa yang sama segmen ini bertujuan nak rapatkan lagi silaturahim sesama weolss semua, follow memfollow serta blogwalking. Semua blogger tak kira baru atau lama, famous atau tak, retis atau tak, glam atau tak adalah dijemput untuk memeriahkan segmen ini. 10 pemenang akan dipilih oleh PakcikRandom.Orgdan kesemua pemenang yang terpilih akan disenaraikan di dalam Bloglist Segmen Bubblynotes.Com bagi menggantikan Bloglist Segmen yang ter…

Segmen Saya Mahu Kad Raya Dayang Deno.

Image

Segmen 2 Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

Image
Power bank untung gak kalau dapat sahaja cuba nasib. Abe Zamani bagi la saya menang sebab saya teringin nak merasa power bank. Kalau korang berminat nak join boleh klik gambar di atas ye. Hanya 2 pemenang yang bertuah. Good luck untuk korang gak yang join..

PENGEMIS DI MALAYSIA

Image
Apa yang kerajaan buat pada pengemis. Kenapa kerajaan perlu sekat bantuan pada pengemis. Paling sedih apabila mereka yang beri bantuan pada pengemis di saman pulak. Sekarang ini aku tak tau nak dengar cakap siapa surat khabar dan media semua sebelah kerajaan kononya pengemis dah dapat bantuan zakat pada hakikatnya pengemis masih berlimpangan di Malaysia.
Dalam hidup yang pancaroba ini mungkin kita terlepas pandang. Mereka hidup hanya di tepi jalan gaji RM1500 seolah-olah tidak cukup dengan infrasuktur ekonomi yang meningkat. Bayangkan rumah sewa sahaja hampir RM500 sebulan. Bagi yang bekeluarga mungkin cabaran lebih susah 3 tahun tunggu baru anak mereka dapat bantuan tilam. Harap kerajaan kena ambik serius masalah ini turun padang jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga. 

datuk perasan tak orang tak suka datuk

Image
Siapa tak kenal dengan lelaki kacak bergaya ini Datuk Aliff Syukri Kamarzaman. Seorang usahawan berjaya pengasan produk D'Herbs Helty Sdn Bhd. Sikap gediknya yang ala-ala pondan menimbulkan kontrovesi di kalangan masyarakat. Hinaan dan cacian tetapi produknya kini sudah terlajak laris.
Datuk perasan tak orang tak suka cara datuk? Saya amat perasan. Perasaan saya amat gembira sekurang-kurangnya ada orang sedar. Saya tau banyak website kutuk saya kata saya gedik muncul di tv. Realiti kehidupan saya biasa-biasa sahaja untuk mempromosikan produk saya itu sahaja.
Ada yang kutuk Datuk iklan kurus badan hina kaum wanita. Wanita gemuk suami tak nak pegang tangan, tapi bila kurus terus buka tudung pakai skirt pendek apa komen Datuk? Iklan itu kisah benar seorang pengguna. Masa jumpa saya dia menangis penampilanya buruk tapi lepas guna produk saya alhamdullilah. Orang Malaysia ini sensitif sikit. Nak buka tudung bukan paksaan saya wanita itu yang nak buka tudung. Wanita itu yang nak seksi sa…

KENAPA ASUS T100

Image
Dengan adanya asus t100 gua rasa gua xde masalah lagi nak update blog. Lagipun harganya xde la mahal sangat. Prosesor dia sangat lancar pakai windows 8 touchscreen. Yang paling best 2 dalam 1 boleh jadi ipad. Setakat ini gua guna tiada masalah lansung. Antara laptop paling best yang pernah gua guna seumur hidup gua. Mungkin ipad lagi best. Tapi ipad xde microsfoft. Agak leceh nak buat asigment misalnya. Yang ini jangan risau ada microsft pastu 500gb siap ada lubang usb untuk cucuk pendrive. Asus siap bagi webstorerage percuma dalam internet pulak.
ASUS juga support hdmi di mana korang boleh conect ke tv. Gambar memang tidak mengecewakan. Setakat nak main game fifa2014 takde masalah mungkin dota atau counter stike sangkut sikit. Kalau photoshop movie maker xde masalah tengok youtube xde masalah janji internet korang laju. Tak percaya boleh tanya pakcik google ramai yang puas hati. Asus rangking ke3 selepas appel ngan lenova. maknanya lebih baik dari samsung, toshiba atau hp. klik link…