Posts

Showing posts from January, 2014

MATI DEPAN KOMPUTER SEBAB KETAGIH

Image
Georgetown: Ketagihan bermain permainan komputer selama hampir 10 jam mengundang padah buat seorang pemuda apabila dia maut dipercayai akibat serangan jantung dalam sebuah bilik di rumahnya di Bandar Baru Air Itam, di sini, kelmarin.

Kejadian itu hanya disedari bapa saudara mangsa pada jam 4 petang yang berasa pelik berikutan mangsa tidak menyahut panggilan ahli keluarganya.

Sejurus pintu dibuka, bapa saudaranya terkejut melihat tubuh Ong Yee Haw, 23, kaku di depan komputer dalam biliknya.

Difahamkan, sebelum itu, mangsa menghabiskan masa di sebuah kafe siber berhampiran rumahnya dan pulang ke rumah jam 1 pagi sebelum menyambung permainan komputer dalam biliknya.

Ibu mangsa, Chew Qun Juan, 62, berkata, anaknya mula ketagih bermain permainan komputer sejak lima bulan lalu selepas terbabit kemalangan.

“Selepas mengalami kemalangan yang membuatkan tangannya cedera, anak saya berhenti kerja sebagai pembantu di sebuah restoran.

“Sejak itu, dia mula berkurung dan banyak menghabi…

KENAPA DIA TINGGALKAN AKU...

Image
Kenapa dia tinggalkan aku. Dia tak tau ke aku sayang kat dia. Kenapa dia mudah sangat lupakan aku. Padahal aku tak pernah buat salah dengan dia. Dia tak pernah hargai langsung pengorbanan aku selama ini. Aku faham mungkin dia dah jumpa orang yang lebih baik dari aku. Orang yang boleh bahagiakan dia lebih dari aku. Tetapi aku masih x boleh terima hakikat dia tinggalkan aku macam tu aje. Apa yang patut aku lakukan. Aku tau perjalanan masih jauh. Aku masih perlu teruskan hidup.  Aku harap satu hari nanti sinar kebahagian akan muncul dalam diri aku. Aku takde sape untuk luahkan perasaan. Cuma blog inilah menjadi tempat aku bercerita dan memendam perasaan. Ya allah kuatkanlah hati aku supaya aku dapat meneruskan perjalanan ini dengan lebih sempurna. Semoga engkaulah yang memahami isi hati hambamu ini. Amin..

PEPERANGAN ANTARA BLOGGER - PART 2

Image
Baru-baru ini aku terlibat secara langsung sekali lagi berentap untuk kali ke2 dalam arena paintball. Kami dibantu oleh skaud kaki travel. Jangan tanya aku apa itu kaki travel sebab aku sendiri pun tak tau. Lokasi di cyberjaya paintball majlis daerah sepang. Walaupun tak sehebat rosyam nor dalam cerita balastik tetapi aku sedar tugas dan tanggungjawab perlu diteruskan untuk memastikan negara dalam keadaan aman. Alhamdullilah kami berjaya pulang dengan selamat. Muka puas terpancar pada wajah masing-masing. ikuti perkembangan seterusnya dalam perancangan kami menjadikan Malaysia sebuah negara aman. Episod lepas boleh [klik sini]


New Year Giveaway by FD & FariqanAfina

Image
Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Novel x 1, face towel x 1, door stopper x 1, contact lens (power 0) x 1, bookmark dari Langkawi x 2, Smurf Shoes Hp Plug x 2, sabun susu beras x 1, 2 pcs shiseido mask x 1, topup RM10 x 2, topup RM5 x 2, set note clip x 2, set pen & keychain x 1, facial cleanser by Face Shop x 2, dua helai tudung bawal plain x 1, hadiah misteri x 1, felt brooch x 5, dan bookmark untuk 10 peserta terawal dan terakhir.

New Year Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Fariqan Afina, Syamimi Al-Fatihah, Airis Arissa, Nadratul Syazwana, Azyan Ramle, Syiera, Aiman Aziz, Azwar Syuhada, Lienda Liedot, Nur Farahain, Yumida, Fhatin Amelia, Coretan Mambang, Hatin Athirah, dan Little Khalifah.


Tamat 25 Januari 2014, 10 Malam.

Giveaway Awal Tahun by NinaAin

Image
CLICK BANNER FOR JOIN! Giveaway ini dianjurkan oleh Ninaa & Ain dan disponsorkan bersama Zumal | Kaqyonk Fauzi | Homemade Tshirt Printing | Aqma's Craft | Azyan Ramle | TengkuButang | MamAlya Boutique | Cahaya Yang Cerdik | Khairina | Syaza Afrina | Darlina Life | Intan Darlina | Aina Diana | Cik Akie | Embun Beauty House
Top Referral:
T-Shirt R4bia by Homemade Tshirt Printing
Topup RM20 by Ninaa
Bloglist FOREVER + Full Edit Template (Denim Template) by Ain Semua Peserta:
Voucer Diskaun 10% by Aqma's Craft
Random:
T-Shirt R4bia 1x by Homemade Tshirt Printing
Topup RM5 3x by Zumal
Celcom Reload RM5 1x by Kaqyonk Fauzi
Bedak Sejuk Tanaka 1x by AHR Boutique
Shawl 1x by AHR Boutique
Cute Keychain 2x by TengkuButang
Review Blog 3x by Yuyu Eyka
Pretzel 1x by Embun Beauty House
Personalized Hand Towel 2x by MamAlya Boutique
Hadiah Misteri 1x by Cahaya Yang Cerdik
Gelang 1x by Khairina
Header 2x by Syaza Afrina
Sock 1x by Intan Darlina
Topup RM5 1x by Intan Darlina
Banner 3x by Aina Diana
Novel…

1st Mini Giveaway By Ainim Rashihah

Image
Buat pertama kalinya, blog ini menganjurkan giveaway sempena menghargai para pengikut dan juga pembaca blog Ainim Rashihah. Sebagai salah satu usaha untuk menghargai sokongan kalian semua, Ainim nak adakan giveaway pertama blog ini.
1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah
Semua orang boleh sertai giveaway ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:
1. Follow blog Ainim Rashihah, Add To Circle Google+ Ainimsuju, Follow Twitter Ainimsuju dan Like Fanpage Blog Ainim Rashihah 2. Buat satu entri bertajuk 1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah 3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen ini.
5. Tarikh tamat giveaway ini ialah pada 30 Januari 2014.

Pemenang akan diumum pada 6 Februari 2014 dan pemilihan pemenang adalah melalui random.org

STACY MASUK ISLAM BUKAN SEBAB AKIM

Image
PETALING JAYA: Penyanyi Stacy memberitahu hatinya telah terbuka untuk memeluk agama Islam tanpa bantahan keluarga.

Stacy atau nama sebenarnya, Stracie Angie Anam, 23, berkata, punca perasaan itu timbul tanpa paksaan mana-mana pihak dan mengakui ajaran Islam mudah difahami selain pergaulannya lebih banyak di kalangan mereka yang menganut agama berkenaan.

"Dulu semasa di kampung pergaulan saya terhad dan komuniti di sana kebanyakannya penganut Kristian dan apabila berpindah ke Kuala Lumpur saya lebih banyak didedahkan dengan masyarakat Islam.

“Dari situlah hati saya terbuka untuk mengetahui mengenai agama ini,” katanya selepas pelancaran single berjudul Hello duet bersama kumpulan SM*SH yang diadakan di Auditorium Bently Music di sini, Jumaat.

Turut hadir Pengarah Urusan Warner Music Malaysia dan Singapura, Darren Choy.

Stacy yang berasal dari Kota Kinabalu, Sabah berkata, hasrat memeluk Islam tidak langsung didorong oleh penyanyi Akim Ahmad yang dikaitkan sebagai kekasihnya ketika ini…

GA PERTAMA 2014 BLOG PARIPARIPUTIH

Image
Baru lepas tengok tayangan perdana pari-pari putih rasa terpegun dengan video tersebut. Tetapi kenapa beliau pilih jadi blogger satu ketetapan yang telah di tetapkan oleh Allah dan bermula dari satu follower dan kini telah mencapai satu tahap yang cukup dibanggakan. Alang-alang ada kontest ini aku joinlah rugi kalau tak join. Siapa yang nak join klik banner kat atas tarikh tutup 7 Februari rugi kalau tak join jom layan video kat bawah kalau yang tak kenal siapa PPP ni. Ini blog dia www.paripariputih.com


Segmen : Bloglist dan blogwalking by Miss Fairytale

Image
TARIKH TUTUP 4 FEB 2014

AKU PUTUS CINTA

Image
Perkara dan pengalaman yang pasti akan dilalui oleh setiap manusia yang bergelar remaja menempuh ke alam dewasa. Walaupun ia pahit untuk ditelan tetapi ia adalah satu cabaran mendewasakan manusia untuk lebih matang memilih pasangan. Bila putus cinta inilah antara benda lelaki akan buat :-
1. Dulu masa bercinta ikut perkembangan semasa tetapi selepas putus cinta hanya terperap di rumah layan cerita karton konon nak jadi budak-budak balik.
2. Dalam tempoh period(putus cinta) mulalah buat benda tak tentu arah makan tak lalulah tetapi ada juga orang yang putus cinta terlebih makan.
3. Bila waktu malam mesti tido awal. romate kata kenapa tido awal cakap dengan nada perlahan penatlah main bola tadi pastu sekup dengan bantal menangis. Hati keras tapi tetap mengalir air mata.
4. Isap rokok rasa macam hidup dah tak kehaluan macam dah takde masa depan. Rasa macam hari esok dah gelap gelita. Ingatlah bunga bukan sekuntum bro.
5. Ada juga lelaki yang jenis memang benci tahap gaban dengan perempu…

MANA CUKUP GAJI RM1000

Image
Zamari salah seorang mangsa yang menhadapi keperitan hidup menceritakan pengalaman beliau sekeluarga pada sinar harian.

Musim pembukaan sesi persekolahan baru-baru ini sahaja dia memperuntukkan RM1,500 untuk tiga anaknya, iaitu dua belajar di sekolah menengah dan seorang lagi di sekolah rendah.

Sebagai menjimatkan kos, dia berulang-alik ke tempat kerja dari rumahnya di Selayang ke Rawang menaiki motosikal tidak kira waktu walaupun hujan.

Dia juga perlu menyediakan kos tambang buat isteri dan anak bongsunya ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) untuk rawatan susulan penyakit kanser tulang yang dihadapi puterinya itu.

Katanya, beberapa kali juga dia terpaksa membuat pinjaman dengan majikannya atau pendahuluan gaji sekiranya perbelanjaan pada bulan tertentu meningkat.

Zamari berkata, keadaan ekonomi yang semakin teruk bukan hanya mengakibatkan harga barang naik tetapi bisnes di kilang tempatnya bekerja juga agak perlahan.

“Pekerja seperti saya yang tersepit sebab gaji makin sikit d…

Mini Calendar Giveaway by aienhermionie.com

Image
jom join mini calendar giveaway ni. tekan banner untuk join..
dianjurkan oleh www.aienhermionie.com
dengan kerjasama ana ahmad, fatin diana, mojat cerewet, 7teencollection, sharina elyana, hawasyazanalee, amanina nasuha

senarai hadiah. sini
keputusan pemenang akan diumunkan pada 3febuari2014
tamat 31.januari.2014

FILEM BAKAL TURUN 2014

Image
Najib2 kau betul2 telah membuat keputusan yang cukup bijak di mata rakyat. Kau telah memberikan kami rakyat hidup aman dan damai. Aku puji sikap kerajaan yang telah menurunkan harga kangkung. Rakyat perlukan kangkung untuk terus hidup sebab kangkung adalah makanan asasi rakyat Malaysia. Walaupun minyak naik, bil elektrik naik ataupun gula naik kita harus bersyukur sebab harga kangkung turun salah satu cara terbaik kerajaan membantu menangani masalah kos sara hidup. Terima kasih perdana menteri Malaysia yang di kasih lagi disenangi..

Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan.

Image
Mai dekat! Mai dekat! Ni segmen cari kawan, bukan segmen cari jodoh...hehe
Lately ni sally jarang blogwalking sebab sally dalam mood final exam...sebab tak nak hampakan korang...Sally buat satu segmen...sambil korang cari kawan, sally blogwalking...okay tak ni..?


Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan

Syarat-syaratnya:

Follow blog Sally, Add To Circle Google+Sally, Follow Twitter Sally dan LikeFanpage SallyBuat satu entry bertajuk Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Segmen ini akan berlangsung dari  12/1/2014 sehingga 22/1/2014 (10pm)

2 orang blogger yang bertuah akan menerima hadiah saguhati (undian melalui random.org)

MALANG TAK BERBAU

Image
Sedih tengok adik ini tersepit dekat eskalator. Malang tak berbau. Habis kulit terkopek. Mesti sakit tetapi itulah lumrah kehidupan. Pasti budak ini fobia nak naik eskalator. Kenapa sampai boleh jadi macam ini. Sepatutnya shoping complex tersebut perlu di saman atas sebab kecuaian kanak-kanak. Tuhan sahaja yang tahu apa yang terbaik untuk dia.



RANGKING ALEXA 2222

Image
Cantik nombor ini jarang-jarang berlaku kat blog aku. Tak sangka cempedak jadi nangka. Kalau cempedak jadi nangka nangka jadi banyaklah. Rasa macam malas nak promote biar jelah angka 2222 ni maklumlah kena seimbang dengan PR2. Tak tau macam mana nak bodek pakcik google malas nak update blog takde cerita menarik pun. Tengah cari bahan untuk update blog untuk besok. 

HAPPY NEW YEAR GIVEAWAY by TASHA & CIK AKIE

Image
Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera


*klik banner untuk join*
Happy New Year Giveaway ditaja oleh Tasha & Cik Akie Di sponsor oleh Tasha | Cik Akie | Asha Lya | Aina Nabila | Chenta Haty | Aina Husna | LollyShoppe | Far Zana | Zetty Hulwany | Raihana | Ssan | Joojoo craft | Cahaya Ainn | Hajar nizam | zulaizat | Ezzatie | Haida Husmey | zumal | kyle kasha | syuhadah mazli | Syazwani
PEMENANG BERDASARKAN: TOP REFFERAL RANDOM
Azam tahun 2014 saya ialah: nak menang ga tasha & cik akie




Bloglist Puterikasih.com 2014

Image
“Saya ingin tersenarai dalam bloglist puterikasih.com 2014 kerana ……………..”
Kerana sayalah yang lebih layak kerana tiada siapa yang lebih layak hehe. Saje nak cuba nasib. Mizi dah letak puteri dalam senarai kesebelasahan bloglist Mizi. Terima kasih kerana sudi komen blog saya. Jangan lupa singgah lagi ye. Klik iklan nuffnang sekali sebagai tanda terima kasih.

Yang Benar,
mizi

PENCARIAN EJEN PRIMADONA

Image
Astro kini mencari anda yang berbakat dalam bidang seni penyiaran. Jika anda adalah seorang wanita berstatus janda anda layak memohon. Mana tau rezeki tuah memihak pada anda. Anda perlulah berusia 21 tahun ke atas berpenampilan cantik yang penting lulus SPM. Anda boleh menghantar borang permohonan anda sekarang kerana tarikh tutup sehingga 14 January 2014. Maklumat lanjut layari www.sinar.fm/primadona
Sila muatturun borang ini. Klik Disini

BUAT DUIT DENGAN GAMBAR

Image
Buat duit dengan tangkap gambar. Mat salleh ini pandai betul buat duit. Hebat betul korang tengok google adsense semua orang pakai sekarang sebab nak jadi kaya raya. Tetapi aku setia dengan nuffnang. Kalau korang ada smartphone ini ada cara mudah nak dapat duit. 
Tujuan dia senang sahaja korang kena upload gambar letak pada website yang di sediakan lepastu setiap orang klik pada gambar korang dapat USD0,50 banyak tu. Tetapi korang kena beli e-book dulu itu yang tak best. Inilah contoh business online yang susah nak percaya. Cuba kalau dia buat macam ini kat facebook sekali kita upload gambar ada orang klik atau like dapat duit mesti parahkan facebook. Mesti ada yang sanggup upload gambar bogel nak kaya cepat haha
Nak maklumat lanjut {KLIK SINI}. Inipun jobdirumah.com yang suruh join jangan harap aku nak join.

Kontest MyTeksi untuk Blogger - Hadiah iPhone 5s

Image
Kalau anda rasa anda nak menang iphone 5s anda patut join kontest ini. Sebabnya caranya amat mudah anda hanya perlu download aplikasi MyTeksi dalam handphone anroid anda dan anda telahpun berpeluang untuk menang tak susah mana pun kemudian buatlah satu review tentang apakah kelebihan aplikasi tersebut. Cepat sebelum terlambat dan jalan lupa like facebook dan share tak kisahlah anda cerita dalam bahasa melayu atau english. Tarikh tutup 13 Jan 2014. Doakan aku berjaya ye. Maklumat lanjut klik {di sini}Download aplikasi MyTeksi boleh dilakukan di Google Play (klik) dan juga AppStore (klik). Untuk pengguna telefon pintar Windows .. anda boleh muat turun di Windows Phone App (klik).
REVIEW APLIKASI MYTEKSI

Apabila anda download aplikasi tersebut anda akan dapat lihat situasi di mana terdapat 9 buah teksi atau lebih berhampiran kawasan kediaman anda ia lebih mudah kerana anda tidak perlu bersusah payah untuk menelifon. Ada juga sesetengah kawasan yang tiada kemudahan teksi tersebut. yang pas…

TOLONGLAH FAHAM

Image
Susah kita nak puaskan hati semua orang. Pasti ada sahaja kritikan dan tohmahan yang akan dilemparkan. Bukan mudah nak hidup jadi manusia banyak perkara yang perlu dilalui dan di terokai untuk menjadikan kita lebih dewasa. Susah kalau dah terangkan 10 kali tetapi masih tak faham. Jadi inilah cara untuk kita lebih memahami dan kini aku pasti ramai yang mengerti hidup jadi manusia memang susah.


Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog

Image
Assalammualaikum WBT dan Salam Sejahtera.


Senarai Hadiah
Top Referral : Cash RM50 + Fridge Magnet from Turkey
Random : Chiffon Blouse x 5 Pemenang Maxi Dress x 3 Pemenang Perfume x 2 Pemenang Voucher Shopping bernilai RM5 x 10 Pemenang T-shirt R4BIA x 5 Pemenang
Marilah join sama2. Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog ini mendapat sponsor daripada Aku Vs Dia, Dehotsop Hayati, Mak Jah Closet, Honey Clover Closet, T-shirt Mudah Terengganu dan YaYa Boutique.
Jangan lepaskan peluang ini fellas! Just click the banner above and follow the simple rules. Goodluck and thank you =)



GADIS MENGANDUNG PAKAI SELIMUT

Image
Serius pembohong macam mana boleh mengandung kalau pakai selimut adik. Kalau ia pun kebarangkalian terlalau tipis tak mungkin sperma boleh masuk ke tempat tu. Tak taulah mungkin kakak tidur bogel kita tak tak tau. Kalau mereka yang belajar sains sperma tak boleh hidup terlalu lama dengan suhu darjah 37 darjah celsius. Sperma ini macam berudu. 

SUAMI ISTERI DISARAN GADUH SEMINGGU SEKALI

Image
.
Agak pelik dan sedikit musykil betul ke suami isteri perlu gaduh untuk mengeratkan silaturahim antara sesama keluarga. ini berita dah lama dari blog inilah.com. Ok lepas berita ini di keluarkan baru aku sedar memang bagi pasangan rumah tangga perlu gaduh tak kisahlah gaduh dalam bilik atau gaduh di facebook pun boleh tak menjadi masalah sebagai contoh Amir pemilik facebook di bawah gaduh dengan isteri tercinta.