Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2016

DULU DAN SEKARANG

Imej
Dulu badan kau bukan main 6 pax. Tapi sekarang apa dah jadi kenapa perut buncit. Mungkin sebab duit dah banyak tak perlu jaga makan lagi. Lagipun umur dah meningkat buat apa pk pasal badan lagi ye ke tak.

MUHAMMAD AMIRUL PENIPU

Imej
Ada juga manusia yang bijak boleh percaya kenapa Muhammad Amirul ini sampai ada 3 anak semuanya sakit. Berapa banyak derma dia dapat macam ini. Berkat ke duit yang dia dapat. Kita orang malaysia ini baik sangat mudah kena tipu kot. Kesian siapa yang kena tipu.

HINANYA KERJA CUSTOMER SERVICE

Imej
Nota Editor: Perkongsian ini adalah daripada Zhana Zulkifli yang telah bekerja selama 2 tahun di bahagian khidmat pelanggan sebuah syarikat penyiaran terkenal di Malaysia. 


Setelah hampir 2 tahun berkhidmat dengan syarikat penyiaran terulung ni, rasa tergerak hati nak bagi tahu behind the scene customer service call centre ni. Berikut adalah situasi yang sering dialami customer juga pekerja.
Situasi 1Customer: Hello ni customer service eh. Adoi lamanya nak angkat. Semua tidur ke? Tak buat kerja ke?
Situasi sebenar: Ketahuilah anda kami yang berkerja ni tidak dibenarkan tidak menjawab panggilan lebih dari seminit. Seawal pukul 8 pagi kami menerima panggilan tanpa henti hingga cecah 200panggilan/minit hingga 12 pagi. Waktu rehat hanyalah 1 jam untuk makan dan 30 minit shortbreaks.
Situasi 2Customer: Kenapa dah potong akaun saya? Tak ada dapat panggilan dan sms pun bagitahu nak potong akaun.
Situasi sebenar: Penghantaran bill sudah dibuat. Semua details jumlah bayaran bulanan, jumlah tertu…

MENUNGGU ISTERI BERSALIN

Imej
Oh tuhan inilah pengalaman yang tidak dapat aku lupakan pengalaman pertama yang aku ingat sampai sekarang. Seorang suami yang tabah menunggu isteri bersalin. Akhirnya penantian ini memberikan satu erti yang cukup bermakna walaupun di hantui pelbagai rintangan dan cubaan.

Isteriku dimasukkan ke wad kerana air ketuban telah pecah. Perasaan cemas menyeluri diriku. Aku menatap wajahnya yang tidak bermaya itu. Wajahnya cukup lemah. Aku pegang tangannya erat-erat aku basahkan bibirnya dengan air. Semoga sayang terus tabah abang akan tunggu sayang.

Jam menunjukkan 10pagi bukaan seluas 4cm isteriku dimasukkan ke labor room Setahu aku bukaan yang sesuai untuk lahirkan anak 10cm. Aku masih sabar menunggu. Parasaan dalam benak fikiranku cukup bercelaru. Aku ditemani dengan senior guard disitu. Lama juga kami berbual adalah juga kawan yang temani aku.

Berbekalkan surah yasin aku baca perlahan-lahan. Aku mahukan isteri dan anak ku selamat. Dah la aku tak tau apa keputusan dari tadi hanya berbalas…

SEDIH BILA DI KENANG

Imej
Sedih tgok... Saya masa baru kawin anak sorg takda kereta lagi.. Suami bawak g check perut naik moto.. Smpai dh memboyot naik moto sampai nak peluk pun dh xbleh huhu.. Pastu masa nak bersalin terpaksa jugak naik kereta ayah dgn rodtex xbayar lg.. Lepas bersalin tu suami trpaksa mintak tolong kwn nk ambik sy balik dri hospital .. Sedih hanya Tuhan ja tahu.. Sy tunggu dari pg sampa ptg kat hospital tak bleh balik lg sbb suami cri kereta.. Dah ada ank,bawak plak anak g checkup naik moto jugak.. Kadang2 tgh naik moto nak balik rumah mak ayah hujan turun skali ank basah... Tapi Allah nak uji kesusahan kita tu samada kita mngeluh ka x.. Alhamdulilah masa sya pregnant ank no.2 suami sy dpt beli kereta second.. Tu pun bnyak kali dh buat loan,suruh kakak la,abg la tolong buat loan tp xlepas.. Last2 sorg polis tu ckp kt suami,hang ada 5k x.. Bg aku 5k aku bg hang keta ini.. Aku nak g keja kat langkawi tapi kereta aku nak letak mana.. So aku nak jual.. Suami jual moto 125z kesayangan dia pastu …

FUNGSI IBERET FOLIC

Imej
Iberet Folic berfungsi adalah ubat untuk ibu hamil. Ibu yang hamil sesuai ambil sebiji sehari selepas makan dan sebelum waktu tidur. Iberet folic juga adalah pelengkap untuk vitamin-vitamin lain iaitu asid folic, kalsium dan vitamin c. Pada mulanya kami cuma pakai obimin rupanya obimin tak sesuai sebab obimin tidak mempunyai fungsi untuk membantu mereka yang mempunyai masalah penurunan darah hb dan ia juga baik untuk perkembangan bayi..
Harus di ingat Iberet Folic tidak sesuai bagi mereka yang belum hamil, Bagi yang masih dalam proses persenyawaan ibu-ibu sudah memadai makan asid folic kerana asid folic adalah sesuai untuk lekatkan sperma dan ovari ketika persenyawaan.
Adakah saya memakan Iberet Folic saya tidak perlu memakan supliment lain. Itu terpulang pada diri anda jika anda ada masalah makan ubat iberet folic sudah memadai. Ubat kalsium boleh diganti dengan minum susu manakala vitamin c banyakkan minum jus oren.
Atas nasihat doktor dan ramai telah mencuba ternyata Iberet Folic…

APA ITU NETFLIX

Imej
Netflix ini macam DVD la tetapi kita sewa DVD dulu dekat kedai bezanya netflix kita bayar menggunakan perisian internet dan kita boleh terus tengok menerusi internet. Astro salah satu syarikat di Malaysia telah berkerjasama dengan netflix meluaskan pasaran yang pada mulanya di US dan kini telah hadir di Malaysia.

Rakyat Malaysia adalah pelbagai dan berbilang bahasa dan menikmati pelbagai kandungan tempatan dan antarabangsa. Penawaran kandungan kami adalah berbeza dan kekal daya saing ketika datang untuk memenuhi keperluan yang berbeza-beza daripada keluarga pelbagai etnik di Malaysia.Astro menawarkan rangkaian penuh dengan kandungan dari Sukan LIVE kepada filem Hollywood, acara LIVE kepada waktu yang sama di Hollywood, Korea dan Asia, Pendidikan, kandungan Fakta dan Gaya Hidup setempat sepenuhnya. Astro juga menawarkan asal kandungan tandatangan tempatan sebagai tambahan kepada set kotak musim lalu dan episod atas permintaan.

Kami mengekalkan kepimpinan kami dalam mempunyai kandu…

ILLUSION ART 3D DI KL

Imej
Bagi yang belum pernah mencuba anda perlu rasakan sendiri keseronokkkannya. Bawalah teman atau keluarga rasakan sendiri bagaimana anak Malaysia kita mampu buat grafik 3d. Saya sendiri telah rasakannya dan cukup kagum. Ia berdekatan dengan pasar  seni kl. Anda boleh layari terus laman web di bawah.
http://www.illusion3d-artmuseum.com/










SEDUT JANGAN TAK SEDUT

Imej
Aku memang minat gila kat blog pencuri movie ini mana dia orang dapat download cerita banyak gila korang boleh terus sedut dari telegram diorang. Bagi siapa yang tak ada telegram amat rugi sebab telegram boleh hantar file besar. boleh install kat pc pulak tu. Korang boleh download telegram korang sekarang kat sini https://telegram.org/
Lepas korang dah download macam biasa la apa lagi korang boleh terus sedut movie dari pencuri movie terus dalam pc tanpa sekatan. Kenapa kena bayar lebih kalau ada yang free lepas tu korang boleh klik https://telegram.me/PencuriMovie

Giveaway Welcome 2016 by Aku Bukan Innocent

Imej
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join sekali)

Giveaway Welcome 2016 by Aku Bukan Innocentdianjurkan oleh Mohd Noor Shawal dan dibawakan bersama-sama dengan Yuha Adie , Ct Roxalynna NH , Najwa Zahid , Masita Eyta & Nur Huda.

Tarikh Tamat : 15 Januari 2016