Posts

Showing posts from February, 2014

SALAH KE SAYA PAKAI TUDUNG

Image
Rintihan seorang individu yang ingin berubah:

"Sejak saya bertudung, ayah saya kerap menampar saya... mak saya asyik menangis... saudara mara saya menjauhkan diri dari saya...rakan2 saya asyik persendakan saya...
Salah ke apa yang saya buat ni??? Salah ke saya berubah...?"

Saya cuba untuk berubah ingin menjadi yang terbaik pada pandangan ayah. Saya betul-betul nak berubah menjadi sesorang yang baik. Saya ambil keputusan untuk berjumpa kaunselor mungkin ia boleh faham perasaan saya. Tetapi ia tidak seperti yang saya sangka. Saya telah menerima satu tendangan tepat pada muka, lalu kaunselor tu pun sound kat pada:

"Mu jantan la bodoh!!!!!"

Lucky Giveaway by Tisya & FD

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :-
Beg laptop & dress by Yumida | Keychain handbag 3D by Batrisyia | Bookark 4Rabia by Iman Zakaria | Tudung by Karimah | Topup RM10 by Arrien | Topup RM10 x 3 by Waney | Printed Shawl by Adriana Azam | Topup RM5 by Darlina | Preloved Novel by FD | Topup RM5 x 5 by Shad | Topup RM5 x 2 by Iza Arina

Lucky Giveaway ditaja oleh Batrisyia, Fatin Diana, Yumida, Iman Zakaria, Karimah, Arrien, Waney, Adriana, Darlina, Shadira, dan Iza Arina.


Tamat 25 Februari 2014, 10 Malam.


JUMPA BOMOH NAK MENANG

Image
Jumpa bomoh nak menang anugerah blogger. Buat pertama kali dalam sejarah dunia. Blogger berentap bersama blogger2 popular untuk menjadikan blogger ke arah yang lebih baik di mata dunia. Aku tak dapat join sebab gua tau blogger gua tak popular macam blogger korang. Sebenar teringin gak nak jadi pengacara untuk anugerah blogger ni tapi denaihati takut nanti majlis tak jadi. Anugerah blogger ini tak macam anugerah2 tv yang lain. 
Terima kasih juga kepada syarikat yeos yang merupakan penaja utama untuk anugerah blogger ini. Mesti best kalau anugerah blogger ini masuk tv. Dengar cerita ramai yang datang hadiah pun boleh tahan wang tunai, ipad pakej pelancongan pun ada. Kalau boleh korang buat la video youtube boleh gua tengok. Apa-apa pun good luck untuk korang semua yang join. Semoga anugerah blogger ini dapat diterima oleh masyarakat. Inilah masanya mereka yang menulis di angkat dan di iktiraf. Apa korang ingat pelakon dengan penyanyi sahaja ke yang perlu di iktiraf. Kalau takde blogger…

BAIK DIAM LAGI BAGUS

Image
Bak kata sifu hasrulhassan baik kita diam lagi bagus. Orang yang kutuk senanglah cakap bukan dia yang kena. Yang lawaknya ada pulak yang kata nealofa ini kena ajaran nik aziz maklumlah nealofa orang kelantan. Takkan la sebab dia orang kelantan dia orang pas. Nealofa pun tak pernah pun sokong pas aku tengok. Kelantan merupakan negeri serambi mekah malaysia. Tak semua orang kl jahat dan tak semua orang kelantan baik. Kesian kat awek aku ni ♥♥♥

KELUH KISAH KASIM

Image
Untuk beberapa tahun, Kasim telah melakukan hubungan sulit bersama pembantu rumahnya yang berasal dari Bandung, Indonesia bernama Sumarni...

Suatu hari, Sumarni memberitahu Kasim yang dirinya mengandung ... Kasim yang tidak mahu isterinya tahu, telah mengambil keputusan untuk menghantar Sumarni balik ke Bandung untuk melahirkan anak mereka di sana ...

Beliau berjanji akan menanggung segala perbelanjaan untuk anak tersebut sehingga anaknya nanti berusia 18 tahun... Supaya rahsia mereka berdua tidak bocor, Kasim menyuruh Sumarni supaya menghantarkan sekeping poskad dengan menulis perkataan "Mi Bandung" dibelakangnya setelah anak mereka lahir nanti.. Kasim akan menguruskan pengiriman kos perbelanjaan untuk anaknya setelah mendapat poskad itu nanti ...

9 bulan selepas itu, ketika Kasim pulang dari kerja, isteri Kasim iaitu Maimunah menegur Kasim dengan muka yang keliru ...

"Bang ... abang dapat poskad yang peliklah hari ni," kata Aishah. "Oh, tak pe ... bagi poskad tu…

10 PERKARA TAK BOLEH BELI DENGAN DUIT

Image
1. Masa
Duit tidak akan dapat mengembalikan masa yang telah berlalu. Setelah hari berganti, maka masa 24jam tersebut akan hilang dan tidak akan mungkin akan kembali lagi. Oleh itu gunakan setiap kesempatan yang ada untuk menyatakan perhatian dan kasih sayang anda kepada orang yang sangat anda sayang dan anda cintai, sebelum waktu itu berlalu dan anda menyesalinya.Begitu juga dengan tanggungjawab dengan Allah, jika kita terlepas waktu Subuh pagi tadi, ia tidak dapat ditukar dengan berapa juta pun wang untuk kembali ke waktu Subuh tadi. 2. Kebahagiaan
Memang kedengaran pelik, tapi inilah kenyataannya. Duit memang boleh membuat anda merasa senang kerana anda boleh bercuti mewah, membeli segala kemudahan yang sangat canggih, atau membeli kereta dan rumah mewah 8 tingkat sekalipun. Tetapi duit tidak boleh menghadirkan seseorang kebahagiaan dari dalam lubuk hati kita. Berapa ramai orang kaya yang tidak boleh tidur walaupun dalam aircond yang sejuk dan dalam bilik yang super mewah yang katiln…