Posts

Showing posts from December, 2013

PELANCARAN | KONTES U-BLOGGER

Image
PELANCARAN | KONTES U-BLOGGER | Assalamualaikum, seperti yang di war-warkan sebelum ini, maka hari ini bermulalah Kontes U-Blogger yang bertujuan membuka ruang kepada rakan-rakan Blogger yang sudah mempunyai brand dan service mereka sendiri untuk sama-sama mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka.

Syarat-syarat Penyertaan 1. Mestilah Blogger yang berwarganegara Malaysia.
2. Follow blog www.mawardiyunus.com [klik]
3. Buat entri bertajuk KONTES U-BLOGGER
*sila copy coding berikut dan paste di ruangan HTML
4. Sila backlink banner U-blogger ke entri ini.
5. Jawab 1 soalan berkaitan dengan penaja Kontes U-Blogger dan Tinggalkan URL entry dan jawapan anda ke dalam ruangan komen entri ini. * awas jangan jawab dan letakkan jawapan soalan kontes di dalam entry anda untuk mengelakkan peserta lain "copy & paste".
SOALAN : SIAPAKAH PEMILIK MYWIFE CLOSET?* jawapan boleh dirujuk di Pesanan Penaja  U-Blogger & Hadiah yang ditawarkan [klik]
6. Follow blog, Like fanpage penaja dan…

KENANGAN 2013

Image
Bila tahun 2013 nak berakhir aku akan pergi kedai untuk shoping kasut dan seluar. Bukan sebab nak habiskan duit tetapi sebab nak minta kalender kuda 2014.

Tahun ini tahun yang paling bersejarah terutama aku sebagai rakyat malaysia yang prihatin. Tahun ini kali pertama aku undi untuk tentukan kerajaan yang adil.

Salah satu sejarah yang paling berharga 2013 rakyat pelik ron95 naik tetapi kenapa ron97 tak naik. Kemudian kerajaan umumkan ron97 naik hari keesokkannya. Rakyat tersenyum gembira syukur malaysia masih aman.

PADAN MUKA KO

Image
Polis telah menahan suspek pemilik akaun Facebook, Asmaelz Hadzeny II yang dipercayai membuat kenyataan berbaur hasutan mengajak orang ramai menyertai perhimpunan menggulingkan kerajaan.

Perkara tersebut disahkan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Datuk Hadi Ho Abdullah menerusi laman rasmi Facebook Polis DiRaja Malaysia (PDRM).

Menurut Hadi, suspek yang merupakan seorang penganggur itu telah ditahan pada jam 11.00 pagi (26 Disember) di Saratok, Sarawak.

"Penganggur yang berusia 25 tahun itu dalam proses untuk dihantar ke Kuala Lumpur bagi membantu siasatan," katanya


.
Padan muka ko ko ingat ingat senang-senang nak bom Malaysia. Pastu bodoh buat pengakuan kat facebook bagi semua orang tau. Last2 ko kena tangkap masuk jail tidur lokap haha kesian. Konon nak buat rusuhan sangat la.

SALAH SATU WAYANG MENAYANGKAN FILEM LUCAH

Image
Dikenali sebagai Shama, ramai tidak menyangka sebuah panggung wayang porno wujud di bandar ini, barat laut Pakistan. Ia berikutan lokasi tersebut sebagai kubu kuat Taliban dan militan Al-Qaeda lain yang memperjuangkan pemerintahan Islam.

Namun, selama lebih 30 tahun, pawagam Shama terus beroperasi dengan menyajikan filem-filem lucah untuk keseronokan tontonan mereka. Bimbang dikenali, pelanggan Shama akan menutup muka ketika mengunjungi panggung wayang itu yang tersepit di antara sebuah pasar kambing dan stesen bas.

Terdapat tiga tayangan filem porno yang dipaparkan di sebuah bilik gelap pawagam berkenaan manakala layar perak dewan utama pula dikhaskan untuk filem ‘biasa’. Pelanggan filem “klasifikasi X” itu perlu membayar wang 200 rupee (RM6.15) dan hanya dibenarkan masuk selepas mereka diperiksa seorang pengawal bersenjatakan raifal AK-47.

Di dalam bilik gelap itu pula, bau asap ganja memenuhi ruang yang menempatkan 20 barisan kerusi diperbuat daripada kulit palsu. Semasa satu taya…

MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 6

Image
Syarat-syarat penyertaan:- Yang beralamat di Malaysia SahajaFollow T-shirt Mudah TerengganuLike facebook page T-shirt Mudah TerengganuBuat entry bertajuk " MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 6" & buat backlink ke entry ini.Copy & paste gambar di atas sahaja untuk buat entry..Tinggalkan link di bahagian komen..

MERY CHISMAST

Image
Mesti korang nak kata ucap mary crismas ni haramkan. Orang yang beragama islam tak boleh sambut chismast. Memanglah bukan sambut pun. Setakat ucap mary chismast itu pun haram. Haram tetap haram mufti kata haram. Sebab mary chismast ini perayaan jesus. Kalau orang baca kitab injil nabi jesus itu sebenarnya nabi isa. Nabi isa pula adalah antara 25 rasul selepas nabi muhammad cuma bezanya kristian hanya percaya 24 rasul dan kita percaya umat islam 25 rasul. Orang kristian tukarkan nama nabi isa sebagai jesus. Sedangkan jesus juga pernah berpesan pada umatnya akan ada lagi nabi selepas dia. Tetapi orang kristian tak baca ayat itu. Dalam Al-quran nabi muhammad dah bagi tau tiada nabi lagi selepas dia. Ucap happy birthday haram sebab perayaan kristian. Ucap takziah pada orang kristian pun haram sebab dia kafir. Nak ucap mary chismast pun haram sebab dia agama jesus. Kolot orang melayu ni..

TERIMA KASIH KAK IETA

Image
Saya nak ucap terima kasih kat akak. Walaupun saya tahu coretan blog usang ini tetap menjadi tempat untuk saya melepaskan sesuatu. Banyak kelemahan saya dalam segala penulisan saya akhirnya terjawab. Bukan duit yang saya kejar dalam dunia tetapi nilai persahabatan adalah kunci kejayaan yang sukar dibeli. 
Dari pada mula saya tulis blog sampai sekarang tak pernah ada orang hargai penulisan saya inilah kali pertama kak Ieta hargai saya sebagai penulis blog. Hati kecil ini rasa nak menitik penat lelah selama ini terjawab. Terima kasih sekali lagi  
Yang Iklas Mizi
http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/12/penghargaan-buat-mereka.html

KEJAMNYA MANUSIA

Image
Bagi yang lemah semangat jangan tengok. Manusia begitu kejam nampak situasi macam berlaku di Malaysia tetapi takde info yang dapat di kenalpasti. Patutnya negara kita kena amalkan hukum hudud walaupun ada individu kata hudud hanyalah agenda pembangkang. 

Super Duper Awesome Giveaway by Hannan

Image
Assalamualaikum and annyeonghaseyo
credit : banner to KAK SHA {Click Banner Untuk Join)
11.12.13 - 20.1.14

Top Referral 

x1 Blouse
x1 Skirt
x2 Pasang brooch Bunga-2
x1 Lipgloss *babylips*
x1 Purse / handphone pouch
x1 Cash RM50

Top Referral 2 

x1 Blouse
x1 Shawl
x1 pasang Brooch Bunga-2
x1 Earphone 

Top Commentator 


x1 Beg Domokun
x1 Handphone Pouch Barbie
x1 Long Keychain Domokun


Entri Kreatif 

x1 Tudung Turki *colour random* 

Random 
6 biji brooch x3 pemenang
bookmark calendar 2013 x5 pemenang
Topup RM5 x 2 pemenang
Bloglist 2 bulan x2 pemenang
Tudung bawal x2 pemenang
x2 pasang button badge COUPLE x2 pemenang
x2 button badge x2 pemenang
x2 Perfume Solat x2 Pemenang
x1 stripe skirt and a shawl x1 pemenang
x1 skirt mermaid hitam x1 pemenang
x1 cempaka top x1 pemenang
x2 magic inner neck x2 pemenang
x2 helai tudung turki x2 pemenang
x3 pasang stokin sandy x3 pemenang
x2 Pashmina x2 pemenang
x2 Tudung Bawal
x3 shawls x3 pemenang
x1 perfume x1 pemenang
x2 packet shiseido mask x2 pemena…

KERAJAAN KOMITED DALAM MENANGANI KOS SARA HIDUP

Image
Dengan memastikan ekonomi Malaysia masih ke depan dan tidak ketinggalan kerajaan mengambil langkah bijak untuk menangani masalah kos sara hidup yang tinggi.  Ramai rakyat Malaysia yang terpaksa menanggung perasaan terkilan atas sikap sambil lewa kerajaan. Sebagai penaung perdana menteri kita tak payah sebut nama mengambil insentif mengorak langkah menyediakan makmal untuk kos sara hidup. Makmal ini bertujuan untuk memberikan pendedahan kepada rakyat bagaimana hidup dengan kos sara hidup yang tinggi.
Sebagai rakyat yang setia pada pihak kerajaan pasti inilah yang dinantikan oleh mereka di luar sana. Kita tak perlu bandingkan negara kita dengan negara lain. Kita harus pandang ke hadapan tanpa menoleh kebelakang. Ini bukan cerita hantu jangan pandang belakang tetapi ini adalah rancangan bijak kerajaan untuk pihak kroni umno untuk terus dimartabatkan. Kejayaan dan khazanah negara memang patut dijahanamkan oleh mereka. 

Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com

Image
Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 19 Disember 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2013.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

TIPS UNTUK BUNUH DIRI

Image
Dalam dunia yang pancaroba. Hidup yang penuh dugaan dengan kos sara hidup yang meningkat. Banyak masalah yang terpaksa ditelan. Member kat facebook pun ramai yang unfriend. Jadi hari ini aku nak bagi 10 tips bunuh diri :-


1. Pergi banggunan 10 tingkat atau lebih kemudian terjun ke bawah.
2. Bawa kereta laju-laju kemudian langgar pokok atau tiang lampu.
3. Makan racun tikus. Seelok-eloknya 1 botol terus.
4. Beli minyak petrol di stesen minyak berhampiran. Tuang satu badan dan nyalakan lighter.
5. Pergi ke stesen keretapi kemudian baring di landasan tersebut. Kalau boleh suruh member tolong ikatkan.
6. Beli tali gantungkan atas kipas masukkan kepala masukkan dalam tali kemudian suruh member on kipas tersebut.
7. Pergi taman buaya kemudian terjun dalam kolam buaya tersebut.
8. Pergi negara yang sedang berperang jangan bawa senjata.
9. Mandi di kawasan yang mempunyai ikan pirana.
10. Pergi bunuh pak menteri atau kerabat di raja. Belum sempat nak bunuh pasti korang akan dibunuh dulu.


Selamat memcuba …

NOORAIDA ABDUL TALIB

Image
Perempuan ini mohon maaf kat laman tweter beliau atas sebab berpakaian tidak sopan semasa bual bicara sidang media melodi tempoh hari. Beliau kata beliau tak sempat benda tak di rancang. Bukan niat dia nak pakai seksi-seksi sampai nampak tut tetapi butang tercabut korang kena faham. 
Sepatutnya isu skandel dengan Adi putra itu sebenar memang dah habis tetapi beliau nak memperbesarkan cerita. Perlu ke nak malukan diri sendiri nak kejar glamur. Kesian kat dia susah juga hidupkan kalau tak glamur orang tak kenal kita tolonglah pengarah buka mata bagi dia belakun ye...


Allah yang tetapkan harga bukan bn

Image
Dalam dunia ini, tidak ada yang gembira jika terpaksa bayar lebih untuk satu produk yang sama. Tidak ada yang suka harta berkurang sedangkan pekerjaan dan tanggungan kian bertambah. Dunia bukan syurga yang semuanya ideal. Manusia yang sedar tahu bahawa dunia dicipta sebagai tempat ujian dan mereka melaluinya dengan cara yang Penciptanya redai.

Ini kerana setiap ujian datang daripada ALLAH tidak secara langsung tetapi melalui pelbagai wasilah, sama ada melalui teman rapat, keluarga, pemimpin, orang kaya, dan sebagainya. Buktinya adalah firman ALLAH, “Dan kami jadikan sebahagian kamu ujian bagi sebahagian yang lain, adakah kamu bersabar. Dan Tuhanmu Maha Melihat.” (Al-Furqan: 20)

Seseorang memiliki akidah lurus sentiasa mengaitkan apa yang terjadi, baik nikmat mahupun azab kepada ALLAH. Hal ini ditunjukkan dalam satu peristiwa di mana harga barang di pasar Madinah menjadi mahal pada zaman Nabi. Anas bin Malik ra. berkata, “Harga barang menjadi mahal pada zaman Nabi SAW, lalu mereka (para…

REVIEW APLIKASI ANDROID DENAIHATI TERBARU

Image
Tahniah kepada blog denaihati - hidupkan untuk memberi telah berjaya menang best personal blog 2013. Kejayaan tuan menyebabkan inspirasi kepada saya menjadi lebih baik dari itu. Saya dah download aplikasi tuan dalam handphone saya sebagai minat saya untuk menjadi blogger seperti tuan denaihati. 
Jom ramai-ramai download aplikasi tersebut di http://bit.ly/DHandroid dan jangan lupa lawat blog otai www.denaihati.com Software ini memang best lebih lancar takde sangkut-sangkut. Software yang terbaru keluaran anroid saudara denaihati. Tahniah dari saya.
Senarai 11 Blog Malaysia Terbaik 2013 anjuran Blogrrr.myBest Food & Travel Blog – TheBigSmallBoyBest Personal Blog – DenaihatiBest of Disability Blog – Amir-HamidiBest Blogshop – EightDesignsBoutiqueBest IT and Gadget Blog – JomPHPBest Art & Photography Blog – TheEggYolksBest Entertainment Blog – RotiKayaBest Sports Blog – SokernetBest Fashion & Beauty Blog – MaxmayoBest Family & Health Blog – IbuBapaCemerlang2012Best Automo…

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

Image
As-Salam

Top Referal  Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D
Random Cash RM50 x 5 Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6
Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan ComelMarqis Careno dan Iluvtour

WAN MAIMUNAH AKHIRI ZAMAN JANDA

Image
JOHOR BAHRU: Pelakon veteran, Wan Maimunah Wan Abdul Aziz, 60, selamat diijabkabulkan dengan pasangannya Makpol Saimon, 53, dengan sekali lafaz pada Jumaat malam dalam satu majlis akad nikah yang diadakan di Hotel Tropical Inn, Johor Bahru Johor.
Pasangan pengantin itu dinikahkan Penolong Pengarah Bahagian Pentadbiran Undang-Undang Syariah Jabatan Agama Johor (JAIJ), Makhadzir Abdan dengan sekali lafaz berwalikan adik pengantin perempuan, Wan Hamzah Wan Abdul Aziz.

Pelakon yang pernah popular dengan drama komedi Pi Mai Pi Mai Tang Tu itu memilih mas kahwin membimbing ke jalan yang diredhai Allah hingga ke akhir hayat.

Wan Maimunah turut menerima sebentuk cincin dan gelang untuk acara membatalkan air sembahyang.
Beliau berharap perkahwinan kali kedua selepas menjanda hampir 16 tahun akan kekal ke akhir hayat.
“Ibu bukan hendakkan harta dunia ibu hanya hanya ingin menumpang kasih di saat-saat akhir hayat ibu sebab tu la ibu mintak mas kawin berupa memberi tunjuk ajar ke jalan Allah kalau ma…

DUIT BUKAN BOLEH BAWA MATI

Image
Ramai orang dalam dunia suka pada duit tetapi rakan saya ini lain dari yang lain. Beliau tak perlukan duit. Ramai yang kata dia ini kedekut.

Isteri dia hanya pakai kancil. Isteri dia tak bekerja. Dia pulak pergi kerja naik motor. Bukan takde duit. Entahlah ada orang kata kenapa tak beli kereta. Dia kata duit bukan bawa mati.

Kalau telefon dialah orang yang paling ketinggalan dalam pejabat. Orang semua pakai handphone andoid tetapi dia masih lagi pakai handphone jenama 1998 nokia. Bila ditanya duit bukan boleh bawa mati.

Nak minta suruh belanja memang susah. Itupun adalah di belanja goreng pisang bulan lepas sekali. Bila tak habis dia bawa balik bagi anak bini makan. Bila ditanya duit bukan boleh bawa mati.

Tak pernah nampak dia makan kat kedai mahal-mahal. Kalau demam pun sanggup telan panadol dan beratur panjang-panjang pergi hospital kerajaan bayar rm1.00. Bila dintanya duit bukan boleh bawa mati.

Aku tak perlukan duit untuk jadi kaya. Tak perlu kereta mewah rumah besar untuk menunjuk. …

December Giveaway by Fatin Diana

Image
Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.

December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.

CINTA TAK KENAL USIA

Image
3 tahun disulam cinta akhirnya kontrovasi hubungan intim di pertontonkan. Ada juga pembaca dan peminat kurang senang dengan hubungan kami. Cinta kami telah ditaja dengan jutaan ringgit. Jika telah tertulis jodoh saya wanita tunggal maka wanita tunggallah jodoh saya. Bina masjid merupakan sebuah istana suci bagi meniti rumah tangga ke arah kebahagian. Itu hak mereka siapa diri kita untuk mempertikaikan perkahwinan Zain Saidin dan Rozita Che Wan. 2 lakonan perkahwinan mereka juga akan di siarkan secara langsung di saluran astro ria.
"Cinta itu hadir kerana perkenalan.
Bersemi kerana perhatian
Bertahan kerana kesetian
Namun cinta itu bisa gugur kerana satu kebohongan.."

PEMINAT BUNUH DIRI KERANA MU KALAH

Image
Sebahagian orang menganggap bola sepak hanyalah satu permainan . Tapi , anggapan itu tidak berlaku bagi John Jimmy Macharia . Peminat Manchester United asal Kenya itu bunuh diri selepas melihat The Red Devils kalah 0-1 dari Newcastle United di Old Trafford , Sabtu 7 Disember 2013 .

MU harus menelan kekalahan 0-1 dari Newcastle United melalui gol Yohan Cabaye . Ini adalah kekalahan kedua berturut yang dialami pasukan David Moyes setelah sebelumnya juga kalah 0-1 dari Everton di Old Trafford empat hari sebelumnya .

Dua kekalahan berturut MU itu seolah-olah terlalu berat bagi Macharia . Lelaki 23 tahun asal Nairobi itu bunuh diri dengan melompat dari tingkat 7 sebuah bangunan setelah mengetahui Wayne Rooney dan kawan - kawan kalah dari Newcastle .

" Semua saksi mengatakan Macharia bunuh diri kerana MU kalah , tapi petugas masih terus menyiasat maklumat dari orang - orang yang bersamaanya saat kejadian , " ujar Ketua Polis Nairobi , Benson Kibue , seperti yang dilaporkan oleh Stan…

TEKNIK PEMILIHAN DOMAIN

Image
Mungkin ramai dah aku tengok budak-budak sekarang dah ada blog. Siap nama blog pelik2 pun ada kaki itik blogspot la. Ayam comel blogspot la haha suka hati korang la nak letak apa domain blog korang ada aku kisah. Jadilah penulis yang berhemah ye. Jangan sebab anda semua blogger dapat nama buruk. Gua terpandang gambar kat atas ini kretif dia gunakan no tel sebagai domain blog dia kretif bukan. Jarang ada company buat macam ini. Yang pakai url blogspot tu tukar la pakai domain berbayar bukan mahal pun. Buat ga habis puluh ringgit boleh takkan nak beli domain pun kedekut. Terpulanglah tengok aku dah naik pagerank 2 dah. Jangan lupa ucap tahniah ucap takziah pun aku terima gak.





Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

Image
As-Salam

Top Referal  Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D
Random Cash RM50 x 5 Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6
Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan ComelMarqis Careno dan Iluvtour

Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? by AkuPenghibur.com

Image
Saya jadi blogger sejak 2012, saya mula berkarya di blog kerana meminati dunia penulisan selain untuk mendapatkan kawan-kawan baru ................................................

Bagi saya blog acik adalah blog yang cukup memberikan satu situasi yang cukup memahami hidup. saya suka Blog Acik sebab blog Acik banyak ruangan cinta dan batas-batas manusia dalam hidup seharian dalam mengenali erti cinta. Mesej yang cuba Acik sampaikan juga mudah di fahami dan mempunyai maksud yang memberi impak kepada generasi muda dalam mengenali erti cinta. Saya harap Acik akan teruskan usaha untuk berblog dan memberi ruangan untuk ramai blogger supaya lebih berani tampil diri dalam penulisan cinta sebagai motivasi untuk berjaya...

ADRIANNA SYAZ FIRST GIVEAWAY

Image
Hujan adalah rahmat dari tuhan. Kita haruslah bersyukur kerana mungkin kita tidak pernah terfikir kenapa Allah turunkan hujan pada kita dan kemudian barulah kita sedar Allah turunkan hujan kerana ia nak berikan pelangi pada kita. Maksud tersirat di sini walaupun hidup kita payah dengan dugaan hidup ini kerana suatu hari nanti Allah pasti tetapkan pada hambanya insan istimewa untuk kita jadi yakinlah ia akan muncul sebentar sahaja lagi. Nak join klik banner...

ADAKAH MU MASIH BERPELUANG

Image
Tahun ini rekod Manchaster United paling teruk dalam pesada liga. Mana tidaknya makin menjadi-jadi nak dapat top 4 pun payah. Kekalahan demi kekalahan. Kena ingat kalau tak berjaya dapat top 4 tahun depan tak dapat main champion league.



Assalamualaikum w.b.t ,

Kami blogger daripada Kelab Blogger Ben Ashaari bersepakat untuk menghulurkan bantuan kepada mangsa banjir di Pantai Timur.

Kepada yang ingin turut serta membantu mereka yang memerlukan pertolongan khidmat masyarakat seperti anda , bolehlah menyumbang sumbangan dalam bentuk material / keperluan harian kepada Cik Nurramizah Fadzil (Putrajaya/Bangi) ; 010-2205962 atau dari segi kewangan dengan ikhlas ke akaun CIMB ; Sufura Daud : 13020002904206 atau akaun Maybank ; Rosniyanti Binti Md Sheriff : 157139732648.

In sha Allah , pada petang esok Cik Nurramizah Fadzil akan bertolak ke Pahang sebagai salah seorang sukarelawan sekaligus bagi mewakili blogger dan masyarakat yang prihatin.

Jasa baik saudara/saudari dihargai.

#pray4kuantan #kelab…

HANTU GAME

Image
Ada manusia yang sampai jadi hantu game. Pelikkan berebut nak main game apa cerita. Tetapi kat Malaysia tak taulah pulak ada perangai macam ini ke tak. 





SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN

Image
SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN 11 NOV - 6 DEC
 [  CLICK  BANNER TO JOIN  ] _________________________________________________________________________________
SENARAI HADIAH  SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN
     1.   Abaya Dubai material nida by Hasnur Haniim Collection's  x1
     2.   Dress Damia material chiffon ( full lining ) by Hasnur Haniim Collection's  x1
     3.   Sepasang Handsock by Hasnur Haniim Collection's  x1
     4.   Felt Craft by Jaja  x3
     5.   Tasbih Digital + Kompas by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop x5
     6.   Pensel box (lengkap alat tulis + pensel warna) by Tudung & Pakaian Muslimah 
           ShuhadaHalim SemuaShop  x1
     7.   Pasmina turki saiz besar by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
     8.   Tudung turki bidang 50 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalaim SemuaShop  x1
     9.   Tudung turki bidang 60 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
   10.   Shawl by SoldOutScarves  x2
   11. …

Random Giveaway RM50 Tunai oleh HASRULHASSAN.COM

Image
Sape nak duit RM50.00 Encik Hasrul Hassan nak bagi cepat klik Tarikh tutup 15 Disember..

KEMATIAN PAUL WALKER PUNCA ORANG KE TIGA

Image
Sedih bagi peminat cerita fast and furius. Mana tidaknya hero kegemaran ramai. Cuba fikir balik cerita macam tak logik mati dalam kereta sebab kemalangan kemudian kereta meletup pulak. Mesti ada orang letak bom dalam kereta dia nak sabotage. Mungkinlah sebab fast and furius dapat kalahkan kutipan filem kl gangster. Dalam filem pulak paul walker tak pernah kemalangan semua ok je. 

Kematian beliau menjadi tranding hingga ke facebook twitter dan blog. Bila aku search google baru aku dapat jawapan siapa orang ke tiga yang di maksudkan yang terlibat secara tak lansung dengan kematian paul walker ialah Ramsey pemain terbaik Arsenal. Kalau tak percaya tengok gambar bawah ini.