Posts

Showing posts from May, 2013

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree

Image
Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Samsung Camera Digital Giveaway by Nabeel Fikree

Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :
Follow blog NabeelStories.comBuat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel FikreeSila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entryTinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja
Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013

KLIK SINI UNTUK JOIN!


KENAPA SEO PENTING

Image
Untuk berjaya, laman web anda perlu ditemui. Di manakah tempat pertama yang anda lihat, apabila anda mahu untuk mencari maklumat dengan cepat? Tepat sekali - anda berada dalam talian. Dan begitu juga orang lain. Beratus-ratus juta kali sehari.

Terdapat 16 juta lawatan internet tempatan. Yang kira-kira 63% daripada jumlah penduduk antarabangsa. Terdapat sejumlah 2 bilion pengguna internet di seluruh dunia menggunakan internet. Jadi, manakala pemasaran enjin carian adalah alat yang paling berkuasa dalam toolbox pemasar dalam talian ini, ia adalah amat penting bahawa syarikat atau jenama anda berada di kepala barisan apabila pelanggan anda mula membeli-belah dan mencari jawapan.

Sama ada anda mahu untuk meningkatkan kesedaran atau memperoleh lebih ramai pelanggan, setiap duit yang dibelanjakan harus memberikan lebih banyak pengunjung yang disasarkan - pengunjung yang berminat dalam apa yang anda katakan, dan bermotivasi untuk mengambil tindakan. Memanfaatkan data pasaran pandangan, bers…

BLOGLIST

29/5/13 adalah merupakan tarikh aku mula tulis blog ke arah domain berbayar cuba korang tengok rangking alexia aku jauh tertinggal di banding orang blogger yang lain. kebanyakkan domain berbayar jauh lebih hebat dari blogspot. Ada juga blogspot yang terbaik. Ini tak termasuk newbie yang masih no data dalam rangking alexia syarikat besar pun boleh kalah dengan blog peribadi hebat:-


indonesia
http://ebookqoeray.blogspot.com alexia 8154
http://murahbanget83.blogspot.com/ alexia 11491
http://dawaihati.com/ alexia 43356

malaysia
https://www.google.com.my/ alexia 2
http://www.mudah.my/ alexia 8
http://www.malaysiakini.com/ alexia 15
http://www.utusan.com.my/ alexia 38
http://www.hmetro.com.my/ alexia 47
http://busuk.org/ping/ alexia 61
http://denaihati.com/ alexia 223
http://astro.com.my/ alexia 232
http://www.mialiana.com/ alexia 292
http://ahmadfaizal.com alexia 312
http://amenoworld.blogspot.com/ alexia 330
http://www.gempak.org/ alexia 376
http://www.benashaari.com/ alexia 454
http://www.eyriqazz.com al…

BAYI DALAM TONG SAMPAH

Image
Jinhua: Seorang bayi baru lahir diselamatkan anggota bomba selepas dia dibuang tersumbat dalam paip kumbahan di sebuah rumah di China. Bayi berkenaan diselamatkan dari dalam paip selebar 10 sentimeter yang terletak betul-betul di bawah sebuah tandas selepas beberapa pejalan kaki mendengar dia menangis.
Polis menyiasat kes itu sebagai cubaan membunuh dan melancarkan gerakan menjejaki ibu bapanya. Rangkaian televisyen China, CCTV melaporkan, bayi itu ditemui di bawah sebuah kediaman di Jinhua, di kawasan mewah Zhejiang.




Pasukan penyelamat terpaksa memotong paip berkenaan dan membawanya bersama-sama bayi itu ke hospital berhampiran. Doktor dengan berhati-hati memotong paip itu, kerja yang dilakukan hampir sejam, sebelum dapat menyelamatkan bayi lelaki seberat 2.3 kilogram itu. Media China melaporkan, kanak-kanak itu yang dinamakan Bayi Nombor 59 sempena nombor inkubatornya, selamat dan stabil. SEBAHAGIAN besar tubuh bayi sudah kelihatan.


Rakaman video mengenai usaha menyelamat itu disiark…

IPHONE KELUARKAN JAM TANGAN PULAK

Image
Seperti yang kita tahu Samsung sekarang dah macam haram iklan mentang-mentang engkau hebat engkau nak sapu semua pelanggan. Jangan risau peminat iphone masih dapat merasa produk Apple yang terbaik memperkenalkan produk baru Iwatch mempunyai kelebihan seperti  1. 32GB Memory 2. Kamera depan 1MP 3. Wifi dengan Bluetooth (pertama kali Iphone ada Bluetooth) 5. Boleh cek suhu 6. LCD projektor. Yang paling penting masih mengekalkan sistem perisisan IOS hanya beberapa perisian yang boleh download dan yang paling best iphone 6 korang boleh tengok video kat bawah sekali boleh jalanlah Samsung lepas ini haha.








ORANG PEREMPUAN GUSTI LENGAN

Image
Hebat perempuan ini dia main gusti lengan. Kesian pun ada gak jerit punya kuat tetapi kalah. Tak pe cuba lagi kalau kat Malaysia ada game macam ini bagus juga ini takdelah kes buli lagi kat sekolah haha. Jom tengok video penuh kat bawah.

Arsenal Tawari Rooney Gaji Tertinggi di Emirates

Image
.
Penyerang Manchester United, Wayne Rooney kabarnya sudah menerima tawaran gaji sebesar 200,000 poundsterling dari salah satu klub peminatnya, Arsenal.

Masa depan Rooney di Old Trafford kian pudar, setelah ia meminta untuk dicantumkan dalam daftar jual klub pada bursa transfer. Kedatangan bekas manajernya di Everton, David Moyes juga disebut sebagai faktor permintaan pemain 27 tahun itu.

Chelsea dan Paris Saint-Germain sebelumnya sudah mengutarakan ketertarikan pada Rooney. Namun The Gunners dikabarkan memimpin perburuan dan berpeluang paling besar mendapatkan servis striker internasional Inggris tersebut.

Diberitakan jika Meriam London sudah menjanjikan status pemain bergaji terbesar di klub, andai Rooney bersedia menuju Emirates. Sayangnya, jumlah 200,000 pound peruntukan pemain selama lima tahun adalah penurunan pendapatan bagi para pemain.

Pada asalnya saat ini bersama United, Rooney mendapat bayaran sebesar 275,000 pound per minggunya, dengan kontrak yang masih berbaki dua musi…

SELAMAT HARI JADI MUSTIKA HD

Image
Baru balik dari AEON bukit tinggi baget nak tengok artis tungu punya tunggu habuk pun takde lambat sangat. Yang datang awal penulis Adam dan Hawa dengat sehangat asmara Aishah Sofia. Lepas tu tanya la kat kakak jual astro itu Aaron Aziz datang pukul berapa kakak katanya pukul 2.00pm haram batang hidung pun tak nampak program pukul 2.00pm sepatutnya sampai pukul 3.30pm aku tunggu last-last angin balik aje habuk pun takde haha.Apapun selamat hari jadi mustika HD tak sangka dah setahun mustika HD. Akan datang dengar cerita Astro Ria pun ada dalam HD 124 tunggu dan lihat.



SAYA TAK TAHU

Image
Andainya lelaki tahu.. Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya. Andainya lelaki tahu.. Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.Andainya lelaki tahu.. Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku. Andainya lelaki tahu.. Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat. Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi d…

KENAPA MENCARI KESEMPURNAAN

Image
Jika kamu memancing ikan…. Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu…. Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja…. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.
Begitulah juga …….. Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang… Setelah dia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya…. Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja…. Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatimu…. 
Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh…. cukuplah sekadar KEPERLUANmu… Apabila sekali ia retak…. tentu sukar untuk kamu menampalnya semula…. Akhirnya ia dibuang…. Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunaka lagi….
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya…. Janga…

ARSENAL BERJAYA MENDAPAT TOP 4

Image
Memang keputusan yang tidak dijangka akhirnya penentuan layak ke liga-liga juara telah terjawab semalam  Kami tahu sebelum perlawanan bahawa kita mempunyai untuk menang dan apa-apa keputusan lain boleh menendang kita keluar dari potensi Liga Juara-Juara peringkat kumpulan. Kami betul kerana Tottenham dan Chelsea menang dan kita mempunyai kelemahan yang besar untuk bermain di luar liga. Saya gembira juga kerana sikap yang luar biasa dan penentuan kumpulan ini peserta telah diberi ganjaran.

Mereka terus percaya apabila kami tujuh mata di belakang Tottenham pada pertengahan bulan Mac. [Mereka tahu] bahawa kita tidak mempunyai ruang untuk kesilapan lagi dan anda tidak boleh melihat apa-apa tanda-tanda berputus masuk Itulah sebabnya sikap mental luar biasa pemain memberi ganjaran. Kami berada dalam kawalan. Mereka mempunyai peluang awal dengan Cisse. Selepas itu, pada separuh kedua, saya tidak fikir mereka mempunyai peluang. Kami berada dalam kawalan tetapi tidak dapat membunuh permainan …

HATI HATI DENGAN ZHARIF

Image
Cerita ini dah lama 29 October 2012 lagi tetapi baru jumpa @hananjunior buat pengakuan berani mati di laman sesawang twitter dengan seronok berkata yahoo aku hilang dara. dia cakap bahasa orang putih "I have no virgin I'm proud. Thank you zharif for taking my virgin away".

Masa main tu ada rakam masuk youjizz tak ? RT @hananjunior I have no virgin and I'm proud. Thank you zharif for taking my virgin away. :*"
— Mr. Danyel :} (@WhyMustDaniel) October 29, 2012
Bertuah awak. Buat dekat mane ? RT @hananjunior: I have no virgin and I'm proud. Thank you zharif for taking my virgin away. :*
— Zxriq Zxqwxn (@ZarickZaqwan) October 29, 2012
Semoga Allah bawa awak ke jalan yang benar :-) "@hananjunior: I have no virgin and I'm proud. Thank you zharif for taking my virgin away :*"
— Panda ∞ (@SyafinazBalqis) October 29, 2012
— Mya Zulkifli (@MyaZulkifli) October 29, 2012
Urban RT @hananjunior: I have no virgin and I'm proud. Thank you zharif for takin…

AWAK KENA FAHAM

Image
"awak kena faham..
kenapa saya cemburu tengok awak bahagia bila dengan orang lain, sebab saya sayangkan awak, orang kata cemburu itu tandanya sayang kan..?"
"awak kena faham..
kenapa kadang-kadang saya merajuk, sebab saya nakkan perhatian dari awak."
"awak kena faham..
kenapa saya selalu call dan SMS awak , sebab masa tu saya terlalu rindukan awk."
"awak kena faham..
kenapa saya kadang-kadang marahkan awak, sebab saya nak yang terbaik untuk awak."
"awak kena faham..
kenapa saya buat banyak pengorbanan untuk awak, sebab saya nak hidup selamanya dengan awak."
"awak kena faham..
kenapa saya selalu minta nasihat dan pertolongan awak, sebab awak kan tulang belakang saya?"
"awak kena faham..
kenapa saya selalu ucap terima kasih pada awak, sebab saya nak awak tahu betapa saya menghargai awak."
"awak kena faham..
kenapa selalu lambat bersiap, sebab saya mahu menambat hati awak, bukan org lain, dan mahu menjadi terbaik untuk awak.&qu…

PARODY MC DONALD

Image
Parody Mc Donald kenapa kita nak kecam Mc Donald sedangkan orang yang berkerja di Mc Donald adalah orang melayu orang Islam. Mc Donald tak pernah terlupa tentang tanggungjawab utama sebagai agama islam. Tetapi ada yang nak campur adukan tentang contohnya peluru itu dibawa ke Israel untuk membunuh Palestin. Terpulanglah korang nak boikot ke tak atas individu masing-masing.


Ini video parody
bawah ini video Mc Donald sebenar

Cara Mudah Buat Banner Blog Animasi Tanpa Software

Image
Cara Mudah Buat Banner Blog Animasi Tanpa Software | Bagi anda yang ingin membuat banner iklan mahupun banner blog sendiri dalam bentuk animasi kini ada cara mudah untuk membuat banner tersebut tanpa sebarang software sepertiPhotoScape, PhotoShop dan sebagainya.

Kini banner animasi (animated) boleh di buat dan siap kurang daripada 5 minit. Bagaimana? Mudah sahaja, buat sahaja secara online dan apa yang penting ianya adalah PERCUMA.

Ikuti Cara Mudah Buat Banner Blog Animasi Tanpa Software seperti di bawah;

1. - Sila ke laman http://picasion.com
2. - Kemudian Muat naik (upload) gambar yang anda inginkan.
       -langkah-langkah seperti di dalam gambar di bawah.

- pilih gambar (chose file) di ketiga-tiga ruangan..
- Pilih saiz Banner yang ingin di buat. (saiz default untuk banner sesebuah blog ialah 125px X 125px)
- Pilih kelajuan (speed) animasi banner anda.(saya sarankan biarlah nomal)
- Akhir sekali "Create animation"

Setelah selesai di muat naik banner anda akan di paparkan seperti d…

JOM TENGOK IRON MAN 3

Image
Marvel boleh tahan gak cerita Iron Man 3 ini. Gambar kat atas ini agak pelik kenapalah dia tak pakai seluar dalam. Gambar kat atas ini heroin Iron Man 3 masa pelancaran filem tersebut. Mungkin lupa pakai kot. Siapa belum tengok Iron Man moh tengok klik kat bawah.

TV ONLINE

Image
RTM merupakan sebuah syarikat kerajaan merangkumi 2 siaran yang popular TV1 dan TV2. Saluran informasi yang mewarnai penonton dengan pelbagai informasi terkini segenap lapisan masyarakat Malaysia. Untuk menonton [KLIK SINI]
Media Prima mempunyai 4 saluran yang popular TV3, TV8, TV7 dan TV9. Cerita yang juga dimonopoli sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia. Nak tengok [KLIK SINI]

Mivo TV merupakan sebuah rancangan Indonnesia yang terbaik. Mivo TV juga adalah siaran No1 Tv online Indonesia. Nak tengok [KLIK SINI]

AGAMA SAYA SURUH MENGHORMATI AGAMA LAIN

Image
Perkauman biasanya ditakrifkan sebagai pandangan, amalan dan tindakan yang mencerminkan kepercayaan bahawa manusia terbahagi kepada kumpulan-kumpulan yang berbeza dipanggil biologi kaum dan bahawa ahli-ahli kaum tertentu berkongsi ciri-ciri tertentu yang membuat kumpulan yang secara keseluruhannya kurang wajar, lebih wajar, lebih rendah atau lebih tinggi. Takrifan sebenar perkauman adalah kontroversi kedua-duanya kerana terdapat sedikit perjanjian ilmiah tentang maksud konsep "bangsa", dan kerana terdapat juga sedikit persetujuan mengenai apa yang tidak dan tidak mengandungi diskriminasi. 

Pengkritik berhujah bahawa istilah yang digunakan secara berbeza, dengan tumpuan kepada prasangka itu oleh orang kulit putih, dan menentukan pemerhatian semata-mata perbezaan kaum sebagai perkauman. Beberapa definisi menerangkan bahawa apa-apa andaian bahawa tingkah laku seseorang akan dipengaruhi oleh pengkategorian kaum bersifat perkauman, tidak kira sama ada tindakan itu sengaja berbah…

ORANG CINA PUN BOLEH TERIMA HUDUD

Image
Pemikiran orang cina ini tajam betul. Tengok dia orang fikir macam mana hebat betul. Sebab itu dia orang boleh berjaya kita orang melayu masih mundur macam dulu. Malulah tengok orang cina dengan orang cina boleh tolong orang cina tetapi kita melayu dengan melayu pun nak gaduh bodoh betul.

Orang cina pun boleh terima hukum hudud hukum Allah kita orang melayu agama islam pun tak boleh nak terima. Ini kalilah kita kena ubah jangan jadi katak bawah tempurung kawan. Ke takut kalau pakatan menang dengar cakap Norman KRU kalau pakatan menang industri seks tak akan berkembang eh silap industri filem tak akan berkembang haha.

Cuba play video kat bawah ini. Dia ini bukan wakil rakyat orang biasa sahaja tetapi boleh fikir jauh. Kenapa hari-hari kita nak gaduh lagi. Kbye


U MASIH SAYANG I

Image
Apabila seorang lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya dapat dilihat dengan jelas. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba menjadi selembut kapas. Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa sahaja untuk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Namun kaum wanita janganlah mengambil kesempatan di atas pengorbanan yang dilakukan lelaki untuk mu itu.

Sekiranya kamu menyedari teman lelaki kamu sentiasa bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kamu dengan rela hati, nyata kamu tidak silap memilih teman hidup. Situasi ini terang-terangan sudah menjelaskan perkara sebenar. Dia bukanlah jenis orang yang berdamping denganmu sekadar suka-suka ataupun untuk mengambil kesempatan,tetapi atas dasar cinta yang sebenar. Betapa beruntungnya kamu.

Selain itu, jika teman lelakimu sentiasa buat hatimu senang dan terhibur, itu tandanya dia inginkan perhubungan ya…

Dakwat Kekal Terus Diguna Pada PRU14

Image
KUALA LUPUR - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan meneruskan penggunaan dakwat kekal pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14) dengan melaksanakan beberapa penambahbaikan terutama dari segi kualiti dakwat.

Timbalan Pengerusi SPR Datuk Wan Ahmad Wan Omar berkata penggunaan dakwat kekal itu akan tetap dilaksanakan kerana ia diputuskan oleh Jawatankuasa Khas Parlimen dan dimaktubkan dalam undang-undang pilihan raya.

"Kami akan kaji ramuan dakwat itu, serta meletakkan satu standard terhadap kualiti dakwat itu," katanya kepada pemberita selepas rancangan bual bicara Hello Malaysia yang dikelolakan Bernama TV, malam tadi.

Beliau berkata tindakan sesetengah pihak yang cuba memperbesarkan isu penggunaan dakwat kekal yang didakwa mudah luntur selepas dicalit tidak lebih kepada motif politik semata-mata.

Wan Ahmad berkata penggunaan dakwat itu hanyalah untuk menghalang pengundi mengundi dua kali, namun jika dakwat di jari mereka hilang, ia tidak bermakna mereka dapat mengundi sekali lagi keran…

PATUTLAH BN MENANG

Image
Patutlah BN menang main tipu rupanya. Apa-apapun tahniahlah kepada BN sebab cara ini membuat orang buka mata untuk undi BN. Tetapi rasa sakit hati juga kita kerja penat-penat cari duit kat Malaysia senang-senang orang luar makan duit kita memang tak patut.
Nanti kat kubur korang jawab la:- 1. Siapa tuhan kamu? Allah 2. Siapa perusuh kamu? Nabi Muhammad s.a.w 3. Siapa menteri kamu Najib Razak

I Am The Unstoppable Explorer

Image
Salam sejahtera, Nuffnangers sekalian! Anda kini ditawarkan peluang seumur hidup untuk menyertai suatu pengembaraan di mana sekiranya anda berjaya mengharungi cabaran-cabarannya, ganjaran lumayan menanti anda! Pengembaraan ini bukannya mudah, anda akan bersemuka dengan pelbagai cabaran yang menguji sejauh mana anda kenali rancangan-rancangan televisyen dan tahap kehandalan media sosial anda. 

Jika anda tidak yakin dengan kebolehan diri sendiri sebagai peneroka handalan, usah baca selanjutnya kerana anda pasti tidak dapat menolak godaan habuan yang telah disediakan khas untuk anda! Ingin tahu apa yang kami sedang mengheboh-hebohkan ini? Sertailah peraduan "Explorer-On-The-Go" ini yang dianjurkan oleh Astro! Acara ini akan diadakan pada: Tarikh: 18 Mei 2013 (Sabtu)  
Masa: Bermula pada 10.00AM
Lokasi: Sunway Pyramid Seramai 50 Nuffnangers akan dipasangkan kepada 25 kumpulan dimana setiap kumpulan akan berdepan dengan satu siri cabaran-cabaran untuk membawa balik salah satu daripa…

HACKERS MAIN ANGRY BIRD

Image
Lawak betul hackers main angry bird tak ada benda lain ke nak buat. Kalau ia pun kau hebat sangat curi la duit dalam mesin atm itu ini main angry bird pulak. Tetapi tak tahulah sejauh mana kebenaran dalam video ini.


LAWAK POLITIK

Image
Seronok tengok pilihan raya tahun ini macam-macam cara nak pancing undi. Penuh status facebook, youtube dan blog-blog semua cerita pasal politik. Tetapi kalau nak politik tolong jangan buat fitnah tak baik kita politik secara baik.  'Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran'. Tunggu lepas keputusan PRU13 baru dapat tahu peribahasa ini sesuai untuk BN atau PR.
— Firdaus Azil (@FirdausAzil) May 1, 2013