Posts

Showing posts with the label Eyriqazz vs Denaihati

SUPORT PRODUK MALAYSIA

Image
Warisan.net merupakan salah satu laman sosial produk buatan anak muda Malaysia. Merupakan ilham encik Megat Najmudin. Baru mula operasi pada 9/7/2014. Walaupun tak ramai yang join tetapi akan di perbahurui sedikit demi sedikit. Kita ada ruangan chat, post blog, group, video dan games dan juga ruangan forum. Jangan lupa suport produk tempatan ye kawan2. Klik baner kat atas untuk join.

siapa itu israel

Image
Aku mula tertanya kenapa israel di benci oleh orang islam. Kita rakyat Malaysia sepenuhnya membenci kekejaman israel di Gaza. Sedangkan kita tahu Israel merupakan tulang belakang Amerika Israel juga menjalankan aktiviti perdagangan yang besar di dunia termasuk malaysia. 
Mungkin ramai yang tak tahu Malaysia sebenarnya adalah rakan baik dengan israel di mana masa pemerintahan Mahathir beliau telah menghantar 3 keping surat dan sepenuhnya menjaga keselamatan israel. Bagi yang tak percaya boleh rujuk utusan malaysia klik sini.
Pada 21 Februari 2012, Datuk Mukhriz Mahathir selaku Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, menjelaskan bahawa kerajaan tidak melarang perdagangan antara syarikat swasta negara ini dengan ahli-ahli perniagaan Israel. Kapal-kapal yang dimiliki oleh Israel juga dibenarkan berlabuh di pelabuhan di Malaysia untuk tujuan perdagangan tetapi dengan syarat bahawa anak kapal yang memegang pasport Israel dilarang daripada mendarat

Datuk Seri Anwar Ibrahim da…

CONTEST CABARAN DUIT RAYA 2014

Image
Denaihati rugi siapa tak kenal dan tak pernah melawat blog denaihati.com seorang sifu blogger yang banyak terima pelbagai anugerah di Malaysia. Malah denaihati juga berjaya bukan sahaja di Malaysia malah di asia juga. Rugi rasanya kalau ada tidak sertai cabaran kontest duit raya 2014 yang di anjurkan beliau..
Banyak hadiah yang di tawarkan antaranya 7 pemenang komen terbanyak. Rasanya yang ini aku tak boleh menang kot sakit tangan nak menaip huhu. Tetapi aku nak ucapkan terima kasih sebab sudi mengajar blog bawahan seperti kami. Semoga blog denaihati akan murah rezeki insyaallah. Klik banner kalau nak join..

PENGEMIS DI MALAYSIA

Image
Apa yang kerajaan buat pada pengemis. Kenapa kerajaan perlu sekat bantuan pada pengemis. Paling sedih apabila mereka yang beri bantuan pada pengemis di saman pulak. Sekarang ini aku tak tau nak dengar cakap siapa surat khabar dan media semua sebelah kerajaan kononya pengemis dah dapat bantuan zakat pada hakikatnya pengemis masih berlimpangan di Malaysia.
Dalam hidup yang pancaroba ini mungkin kita terlepas pandang. Mereka hidup hanya di tepi jalan gaji RM1500 seolah-olah tidak cukup dengan infrasuktur ekonomi yang meningkat. Bayangkan rumah sewa sahaja hampir RM500 sebulan. Bagi yang bekeluarga mungkin cabaran lebih susah 3 tahun tunggu baru anak mereka dapat bantuan tilam. Harap kerajaan kena ambik serius masalah ini turun padang jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga. 

MERY CHISMAST

Image
Mesti korang nak kata ucap mary crismas ni haramkan. Orang yang beragama islam tak boleh sambut chismast. Memanglah bukan sambut pun. Setakat ucap mary chismast itu pun haram. Haram tetap haram mufti kata haram. Sebab mary chismast ini perayaan jesus. Kalau orang baca kitab injil nabi jesus itu sebenarnya nabi isa. Nabi isa pula adalah antara 25 rasul selepas nabi muhammad cuma bezanya kristian hanya percaya 24 rasul dan kita percaya umat islam 25 rasul. Orang kristian tukarkan nama nabi isa sebagai jesus. Sedangkan jesus juga pernah berpesan pada umatnya akan ada lagi nabi selepas dia. Tetapi orang kristian tak baca ayat itu. Dalam Al-quran nabi muhammad dah bagi tau tiada nabi lagi selepas dia. Ucap happy birthday haram sebab perayaan kristian. Ucap takziah pada orang kristian pun haram sebab dia kafir. Nak ucap mary chismast pun haram sebab dia agama jesus. Kolot orang melayu ni..

Segmen Follow April hingga Disember 2013 by cik akak omei

Image
Segmen bermula 02.04.2013 dan Tamat 31.12.2013
Segmen yang paling lama cik akak buat sejak dari bulan 4 sekarang tak habis2 lagi sagmen dia. Tak tahulah orang yang join sagmen itu masih hidup ke tak haha gurau je. Boleh masuk Malaysia Book of Record GA paling lama ini.

Segmen Random Topup by Nik Ainaa

Image
[ KLIK BANNER UNTUK JOIN ]

 TOPUP RM5 UNTUK 16 PEMENANG YANG BERTUAH !!
TARIKH TAMAT : 19/10/13

APA ITU MEMERUT?

Image
Situasi dalam kelas
Cikgu: hari ini kita belajar kata imbuhan me.. ada siapa yang nak buat ayat contoh tak.

Eazlan: saya cikgu

Cikgu: apa dia eazlan

Eazlan: kita hendaklah mengundi barisan nasional sebab najib suruh cikgu.

Cikgu: bagus eazlan mengundi kata imbuhan bagi undi. Ada siapa lagi nak cuba.

Rahim: saya cikgu

Cikgu: silakan

Rahim: boboy kucing saya kena marah ngan mak saya sebab suka memerut.

Cikgu: apa memerut tu rahim

Rahim: ala cikgu ni tak sekolah ke

Murid2 lain: memerut tu berak cikgu

Cikgu: rahim dalam kamus takde perkataan memerut. Cikgu harap kamu jangan guna ayat tu dalam peperiksaan ye..

Rahim: baik cikgu

Kringgg... bunyi loceng rehat

Nota: tolonglah jangan guna lagi perkatan memerut. Mati2 gua kena tipu memerut isap rokok corut. Penat aku search google tak jumpa. Puih....

JANGAN MUDAH PUTUS ASA

Image
Candy Crush Saga merupakan permainan yang popular ketika ini. Ramai yang aktif bermain di facebook. Ada orang kata permainan ini macam budak-budak try main dulu baru tau budak-budak atau tak. Sampai garu kepada dibuatnya nak selesaikan puzzle. Baru kalah 10 kali dah give up. Sama la macam blog tak ada trafik takde komen jangan give up cuba lagi mana tau boleh berjaya...

Segmen Pencarian Bloglist Sempena Kemerdekaan By Mrs Mahadi

Image
Assalamualaikum... Mari kita join segmen nie sama-sama..

segmen ni akan bermula pada 25 ogos 2013 - 28 Ogos 2013 .
Marilah kita ramai-ramai support segmen beliau yang pertama nie.

Sekian Terima kasih

GA GIVEAWAY : Indahnya Islam by Nurul Nizam

Image
Ambik ni ha aku sesat kat mana entah tetiba boleh join sagmen ini. Sesiapa nak join klik la banner kat atas. Dengan semangat jiwa yang kental dan jitu saya join sagmen ini... 
TARIKH TUTUP 26 julai 2013

Mid Year Giveaway by Fatin Diana

Image
Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, tribal top x 1, felt bookmark x 3, button badge x 5, novel x 1, notebook x 2, Iwani Cotton Shawl x 5, kerongsang x 2, Fantabulous Facial Scrub & Masker (with guave 5pcs & brush) x 1, bookmark + sticker x 5, shiseido mask x 2, tanaka powder x 1, sabun susu beras x 4, topup x 4, shawl x 1, header / cover timeline x 3, inner bunga x 1, plain pashmina x 1

Mid Year Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Izzat Syahir, A Y N A, Adib Veron, Syara, My Bawal Project, Cik Syiera, De Apple, Lip Secret, Dunia Shida, Easy Step 2 Shop, Syiela, Malihah, Nur Zahirah, Nur Nabilah, Aina Marsya dan Shawl's Gallery.

Segmen Topup 3 Hari Bersama AkuBahrain

Image
Jom join Segmen Topup dariakubahrain.com kali ke-2 Segmen ini akan berlangsung selama 3 hari sahaja mulai pada jam ini. TAMAT pada pukul 11.59 malam bertarikh 22 Jun 2013. 
 SYARAT-SYARAT : (SILA BACA DENGAN TELITI!)
(1) Follow blog akubahrain.com termasuk Google + (2) Buat entry bertajuk "Segmen Topup 3 Hari Bersama akubahrain" (3) Wajib Copy dan paste Code html Yang telah  disediakan Oleh akubahrain.com pada entry korang 
Tutorial Copy paste kod html




(4) Wajib klik di sini [jujur] --> SINISINI dan SINI (5) Letakkan url entry korang di blog ini --> akubahrain.com 

HADIAH : Cabutan Bertuah RM5 x 6

SELAMAT MENYERTAI SEGMEN!

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree

Image
Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Samsung Camera Digital Giveaway by Nabeel Fikree

Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :
Follow blog NabeelStories.comBuat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel FikreeSila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entryTinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja
Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013

KLIK SINI UNTUK JOIN!


My First Segmen by ANNAZ

Image
As Salam..
Ini adalah kali pertama Annaz buat segmen. Dah lama terfikir nak buat satu segmen tapi risau gak, ada ker orang nak join? Apa-apa pun, keputusan untuk membuat segmen nie dah pun diambil. Harap-harap ada yang sudi join segmen nie..


Syarat-syarat penyertaan :- Letak banner segmen nie dalam entry korang dan link ke blog ini.Guna tajuk "My First Segmen by ANNAZ".Mestilah menjadi follower..Annaz akan follow balik.Follow sinisini dan sini...Jangan lupa letak link entry korang diruang komen.Tarikh tutup segmen nie adalah 02 Mei 2013, jam 8.00 malam.Untuk segmen ini, Annaz akan pilih 5 orang peserta yang bertuah dan Annaz akan review blog korang dan klik iklan-iklan yang ada pada blog peserta bertuah tu...

Annaz akan update senarai nama peserta dari masa ke semasa dan pastikan semua syarat-syarat dipenuhi..
Harap-harap adalah yang sudi bagi support segmen ini...

Mega Topup Giveaway

Image
!Assalamualaikum! Bismillahirahmanirahim..pada hari ini .blog Nabila Biela dan Aisyah Humaira' merasmikan Mega Topup Giveaway. Nama pun topup giveaway, konfemlah hadiah pun semuanya topup. Sebanyak70 hadiah topup yang bernilai RM5 keatas yang menanti anda! Sebelum tu jom tengok syarat-syarat segmen kali ni:
SYARAT-SYARAT
1) Follow dan like FB pages para sponsor 2) COPY PASTE ENTRY NI dan backlink kan banner di atas ke blog Nabila Biela atau Aisyah Humaira'*salah satu sahaja* #PASTIKAN LINK SEMUA HIDUP 3) Letak link entry tersebut di komen entry Aisyah Humaira' SAHAJA 4) Tamat pada 13/4/3013*seminggu sahaja*
FOLLOW SPONSOR dan FOLLOW G+
Nabila BielaAisyah Humaira' 1 Aku Penghibur Fieyna Girang 1Natrah Adnan Tauke Mykedai 1 Sharia Nadirah Fizz Graphic 1 syazlina saad
FOLLOW G+

LIKE FB SPONSOR

Wang Tunai RM5000 Untuk Blogger

Image
Saya telah di tipu anda bila lagi jom bersegmen. Sebagai blogger duit adalah segala-galanya. Kunjungi blog saya anda akan dikreditkan 5 sen ke duit akaun bank anda selepas setahun anda akan dapat RM5,000. Bagaimana caranya mudah sahaja anda copy link kat atas kemudian paste kat blog anda.

Andakah anda rasa anda sudah terlewat jawapannya belum lagi. Tarikh tutup permohonan masih ada cuma usaha anda sendiri nak atau tidak. Duit tak akan datang tanpa usaha. Tinggalkan link di bawah dan mulakan hidup baru untuk menipu haha.

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

Image

LAWA BEB AWEK DIA

Image
Selepas berteka-teki mengenai hubungan cintanya, pelakon Fizo Omar akhirnya mengesahkan sedang berkawan dengan seorang wanita berusia 25 tahun yang dikenali sebagai Haas Jaafar.

Fizo, 28, berkata, mereka telah berkenalan selama beberapa tahun sebagai rakan biasa dan baru sahaja menjalinkan hubungan istimewa sejak tiga bulan lalu.

"Saya kalau boleh tidak mahu terlalu mendedahkan hubungan cinta ini tetapi saya mengaku memang sekarang saya sedang bercinta dengan Haas.


"Bagaimanapun hubungan ini masih lagi diperingkat awal dan kami sedang mengenali hati budi masing-masing," jelasnya ketika ditemui pada majlis sambutan ulang tahun ke 52 Datuk Shah Rezza di sini pada Ahad.

Fizo hadir ke majlis berkenaan bersama kekasihnya itu dan tampil mengenakan pakaian dari warna sedondon iaitu putih.

Dalam pada itu, Fizo berkata, sikap memahami wanita berasal dari Kedah itu telah memikat hatinya selain mempunyai pelbagai persamaan membuatkan mereka serasi.

"Buat masa ini terlalu awal untuk…

ADA SESIAPA BERMINAT UNTUK JADI PELAKUN

Image
Terlepas peluang untuk menghadiri sesi ujibakat di Sunway? Usah bimbang kerana anda masih boleh menghantar video ujibakat anda secara online dan berpeluang membintangi drama terbaru Astro Ria, SAHABAT.

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila teliti syarat-syarat serta butiran-butiran di bawah

Lelaki atau PerempuanBerumur 15 tahun - 25 tahunBoleh bermain alat muzikBerminat untuk menjadi pelakon



Semua watak berumur 17 tahun

Video ujibakat anda hendaklah terbahagi kepada tiga (3) bahagian Bahagian Pertama: PengenalanPerkenalkan diri anda (cth: Nama, Umur, Hobi, dan sebagainya) Bahagian Kedua: WatakBerpandukan skirp yang disediakan, lakonkan watak pilihan anda. Sila rujuk kepada contoh-contoh situasi yang disediakan. Bahagian Ketiga: Bakat
Tunjukkan yang anda selesa dan tidak kekok untuk berlakon. Anda boleh juga menari atau menyanyi jikamahu.

Jika watak pilihan anda berbakat menyanyi, menari atau memainkan alat muzik, anda perlu menunjukkannya di dalam video TEMPOH VIDEO TIDAK BOLEH MELEBIHI 3 MI…