Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2014

Royal Sweetener Stevia

Imej
Merupakan produk yang mengandungi ekstrak dari daun stevia. Kemanisan yang terhasil dari daun stevia merupakan Pemanis Semulajadi yang 300 KALI lebih manis dari gula biasa.

Kajian klinikal menunjukan STEVIA berguna sebagai pengganti gula. Lebih dari sifat pemanis, kajian juga menunjukkan kesan penurunan tahap kawalan kencing manis (diabetes), penurunan tahap tekanan darah tinggi dan penurunan berat badan untuk pesakit obesiti.

Dapatkan Di Sini!!

Kegunaan Stevia sebagai pemanis mula disedari oleh orang Eropah pada kurun ke-16. Sejak itu ia mula digunakan dengan meluas di Eropah sehinggalah dibawa ke Asia. Walaubagaimanapun kajian terhadap Stevia hanya mula dilakukan pada kurun ke-19 apabila para pengkaji di Brazil mendengar cerita yang sehelai daun Stevia boleh memaniskan sebiji buah peria dan juga secawan teh herba yang kelat. Ia mula dikaji oleh seorang ahli botani Paraguay yang bernama Moises S.Bertoni yang kemudiannya menulis antara artikel-artikel awal mengenai Stevia pada awal kurun…

MANDI DI WETWORLD

Imej
Menarik jugalah tamantema wetworld ini sebab harga dia jauh lebih murah kalau nak di banding dengan sunwaylagoon. Lagipun berbalai sebab dekat kawasan shah alam sahaja. Kalau pakai waze taip je wetworld terus dapat cari. 
Dibuka setiap hari 10pagi hingga 6.00pm 130cm dan ke atas RM20.00 90cm - 130cm - RM16.00 bawah 90cm FREE sesuai menjadi tempat beriadah seisi keluarga..

ANDAI HATIKU BERSUARA

Imej
Imejnya yang lasak seakan-akan tidak kena dengan lagu popularnya Andai Hatiku Bersuara yang berkonsep balada.

Justeru, tidak hairan apabila Noorzafirah Mohd Faizal atau Chomel, 22, sering menerima cercaan daripada beberapa pihak yang tidak senang dengan penampilan yang kelihatan seperti ‘tomboy’. 

Chomel mengakui tertekan dengan perkara ini, namun meminta semua pihak memberinya peluang untuk berubah secara perlahan-lahan.

“Pada awal kemunculan, imej saya ranggi habis kerana cuba buat imej tersendiri. Bagaimanapun, saya sudah mula buat perubahan sedikit demi sedikit di mana saya sudah berambut panjang.

“Perubahan yang berlaku pun di atas kesedaran sendiri bukan paksaan daripada sesiapa. Saya sedar penampilan saya jadi percakapan orang kerana tak kena dengan lagu yang berkonsep mendayu,” katanya.

Mendapat nama daripada panggilan diberikan kakak saudaranya, Chomel berkata, ada peminat menghinanya kerana menganggap dia cuba merosakkan masyarakat.

“Sangat pedih apabila ada yang tergamak kata i…

Giveaway September by Karya Mahirah

Imej
Assalamualaikum [Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]

GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh:
Karya MahirahKak Jari Manis , Roziah , Siti Zawiah ,  Yun SingIrrayyanDr.Nurashikin,Amy JRara Farhana,Mind Meld(Irene)Dik An'sNurizan , Suhaida(Izzeyda) , Scha Nazri , Mommy Lina , Mimi Azirah , @henshinyourstyle

Giveaway santai bersama Azwar, Huda dan Mamaniza

Imej
2 3 kucing berdiri.. mana sama kucing comel mizi nak join ga ini.. bersama azwar, huda mamaniza yang comel
pendapat blog azwar - hidup yang penuh warna warni bagaikan pelangi selepas hujan satu tema yang cukup menarik mengambarkan di mana mungkin suasana yang cukup indah. Warna pink yang agak menusuk kalbu.
pendapat blog huda - saya rasa blog huda menarik kerana menceritakan pengalaman hobi sebagai seorang penulis blog. Bagaimana mencerminkan diri blogger yang berjaya.
Apa yang aku dapat dari blogging - dapat mengeratkan silaturahim antara sesama blogger. Mengenali pengalaman blogger lain menulis blog dan keuntungan faedah menulis blog.
Blog mamaniza menjadi pilihan saya kerana.. - gaya penulisan yang santai dan bersahaja ada penerapan cara-cara bagaimana kita harus menulis blog dan termasuk info-info yang berguna.
Giveaway tamat 30/9/2014

sponser
http://www.mamaniza.com/
http://nurfarahudahud.blogspot.com/
http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/

nak join klik sini

Giveaway 2014 Mialiana.com

Imej
Giveaway 2014 Mialiana.com
Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.
Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor ❤MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor

tahniah encik ben

Imej
Hebat encik ben sekarang siap ada page kelabbloggerbenashaari. Setapak maju lagi kehadapan di tubuhkan sejak tahun 2009 seramai ahli keahlian 14,000 blogger banyak beb bergabung untuk satu jenama. Dengan tubuhnya kelab blogger ini boleh menjadi perintis blogger ke arah lebih maju.
laman web : www.kelabbloggerbenashaari.com laman facebook : klik sini

contest blog comel by; shedaucu

Imej
(Sape Nak Join Tekan Banner Atas)
Contest Blog Comel By: Sheda Ucu  Di Anjurkan Oleh Sheda Ucu   Bermula 15 september  hingga 15 oktober Dengan Penaja Bersama  sheda ucuRuqaiyahWawa ashira Noridayu ZanGnur GnorFarahudaAimi syafiqahnurul asma Nadia johari Dayang denoMastura rarasyira lokmanNur IntanAzhafizahMdNor Zaza iman nur najwa  (Iklan Penaja)   daftar dan ping artikel anda dipingje.org =)


cabaran 30 hari mencari cinta

Imej
Memang menjadi lumrah manusia hidup mesti berpasangan tak kisahlah apa yang berlaku tetapi hidup perlu di teruskan. 30 tahun aku mencari cinta tetapi kali ini cinta yang datang betul2 kuat dalam hati. Terima kasih kerana kau sudi terima kekurangan diri ini.
Aku sedar aku bukanlah lelaki yang terbaik untuk kau tetapi berilah aku peluang untuk buktikan cintaku yang suci ini. Sejujurnya aku hanya cinta kau seorang aku tak pernah berpaling tadah tolong jangan tinggalkan aku. Aku tak mampu untuk menangis lagi sekian kali.
Aku harap kita akan bersama suatu hari nanti. Kita akan bersama bina mahligai bersama. Aku tak mahu istana yang kita bina rapuh di pertengahan jalan. Andai kau jodohku aku sedia menerimamu. Aku sudah berjanji akan setia padamu hingga hayatku dan aku harap kau juga begitu.
Sekian..

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !

Imej
Nama aku mizi korang boleh panggil aku mizi.. Mula berjinak dalam dunia blog sekitar 30 mac 2012. memang mula-mula buat blog kekok tak reti benda nak post video atau gambar pun tak reti mujur ada google 2 minggu juga belajar kawan-kawan yang banyak membantu.

Blog aku tak ada apa kelebihan langsung banyak kekurangan je dari kelebihan. tetapi pernah menang banyak giveaway dari blog popular macam mialiana.com dan denaihati.com hehe. Bizy sangat dengan kerja tak sempat nak update blog jangan marah ye.

Impian saya bila ada blog memang teringin nak masuk muka dalam surat khabar masuk tv ke. Teringin nak jadi artis macam encik ben. Bukan mudah nak harungi dunia blog asam garam kehidupan jadi anak seni hehe..

Tarikh tutup 11/9/2014 jam 8.00 malam
http://www.benashaari.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

AMRAN FANS MEMANG POYO

Imej
Siapa tak kenal Amran fans memang rugi sebab sekali post kat facebook boleh cecah 4000like sehari. Tak payah la nak poyo sangat semua page kau nak langgar. Mungkin seronok dan bangga bila page ko rangking mencanak sampai juta-juta. Macai biasa la meh tengok top page terbaik di malaysia..
amran fans
pen merah
oh media
khk
sukan star
raja bomoh

korang boleh klik like kat page dia orang bagi aku semua page kat atas ini poyo nak mampus baget bagus.


Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

Imej
As-Salam
[Siala nak join sila tekan banner di atas]
Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers 

pasangan baru kawin rumah dipecah masuk

Imej
Gambar kat atas hanya gambar hiasan je. Ceritanya begini satu kejadian samun suami isteri yang baru mendirikan rumah tangga telah di pecah masuk oleh sekumpulan perompak. Mangsa seorang lelaki iaitu suami yang baru balik dari kerja.
Butiran kejadian:-
Ketika pengadu pulang dari rumah nampak keadaan rumah berselerak. Pengadu terus dapatkan isterinya di atas katil. Pengadu terus tanya pada isterinya siapa yang rompak. Isterinya jawab mangsa tak dikenali.
Suami terus ke ruang tamu untuk lihat tv samsung 60 inci yang di belinya tempoh hari. Pengadu bertanya mana tv kita sayang. Lalu isterinya kata tv di bawa lari. Sayang tak buat apa-apa ke. Tak sayang diam je.
Suami terus cari laptop milik beliau juga sudah tiada. Pengadu bertanya sekali lagi pada isterinya. Laptop pun di ambil juga. Ya isterinya jawab sambil menangis. Pengadu bertanya sayang tak buat apa-apa. Tak buat apa-apa takut.
Suaminya nampak seluar dalam isterinya di tepi katil siap berair. Pengadu bertanya. Sayang di rogol ke. …

proton setanding jenama luar negara

Imej
Gambar kat atas ini adalah kereta jenama proton yang terdapat di luar negara ini membuktikan jenama proton masih hebat. Walaupun top gear kata jenama proton paling teruk itu sebenarnya bohong. Tengok kereta gemilang kat bawah nampak eligen made in malaysia.





SELAMAT TINGGAL BUSUK ORG

Imej
Agak sedih juga bila gua terpaksa tinggalkan busuk org. Busuk banyak naikkan trafik gua sebelum ini. Kenapalah busuk boleh jadi macam ini. Tak pelah nasib blog emas putih bagi tau. Gua dah join busuk dah lama. Sekarang tinggal blog cari member dot com sahaja. 

UPSR nak dekat korang tak takut ke..

Imej
Bagi yang menduduki peperiksaan UPSR jangan takut ye. Benda kecik je tu pejam mata je boleh buat. UPSR kali ini korang kena stop dulu cintan cintun sebab nak fokus UPSR nanti dah habis exam boleh cinta balik. Abang respek kat adik ini pandai bahagiakan masa dia antara kekasih ngan UPSR semoga berjaya dalam UPSR ye. 




2nd giveaway by miminadam

Imej
memandangkan gua dah lama x updated blog dan update benda2 yang merepek jadi gua join la ga ini. Nak join klik banner..