Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2014

kelebihan windows 9 anda perlu tahu

Imej
Mungkin anda sedang berkifir apakah yang dapat di berikan untuk windows 9 kepada kita mungkin ramai yang kata Windows 8 dah cukup baik. Selain grafik yang cantik perbezaannya yang paling ketara yang saya  rasa ingin dikongsi bersama dengan anda.

Jangan terlalu berfikiran negatif jika anda belum mencubanya. Windows telah memperkenalkan 2 dekstop dimana 1 dekstop biasa yang boleh di kawal oleh pc komputer anda dan lagi satu desktop adalah perisian internet yang bermaksud anda tidak perlu kapasiti yang besar dalam pc untuk install software anda hanya perlu log in masukkan e-mail dan password anda boleh pergi ke peranti lain . Ini bermakna jika anda menggunakan pc kawan anda anda tetap boleh log in ke pc anda cuma log in masukkan e-mail dan password sahaja bukankah itu hebat.

Windows memberi 10GB perisian percuma kepada sesiapa yang membeli peranti beliau jadi 10GB itu adalah peranti software dalam internet. Jika komputer rakan anda tidak ada microsoft word misalnya. Anda hanya perlu kli…

5 ramadhan tarikh peluk islam

Imej
5 ramadhan merupakan tarikah bagi Felixia untuk memeluk islam. Sudah pasti ramai yang bertanya kenapa 5 ramadhan. Bagi beliau tarikh 5 ramadhan adalah tarikh kesukaan Rasullah s.a.w. Felixia yang kini sudah berhijab pasti menjadi kegilaan ramai lelaki termasuk aku sendiri..

Saya tahu Allah bersama saya dan pasti dia akan membimbing saya. Saya tahu ramai kawan-kawan yang sisihkan saya sebab saya tampil berhijab dan peluk islam kata gadis cantik 28 tahun itu. Saya belum fikir tempat untuk saya lafazkan kalimah syahadah. Felixia juga akui sukar untuk puasa penuh tetapi beliau cuba untuk atasinya.

Felixia juga di usik dengan wartawan soalan nakalnya. Siapa ciri-ciri lelaki idaman untuk bakal suami, Beliau hanya mencari lelaki yang beriman yang mampu bimbingnya ke syurga. Saya ini mualaf saya mahukan seorang suami yang dapat bimbing saya ke jalan Allah s.w.t katanya..

RAMADHAN BERSAMA YEOS

Imej
Terbuka kepada 500 peserta orang awam yang 15 tahun ke atas. Majlis berbuka puasa dengan yeos macam best je. Gua rasa nak join kalau tak de arah melintang insyaallah. Tarikh 12 Julai (Sabtu) 8.30 pagi pendaftaran. RM10 siap dapat baju.
DENAIHATI
BORANG PENYERTAAN



JUADAH BUKA PUASA

Imej
Apa sarapan anda untuk buka puasa bagi yang makan bubur lambuk mungkin tak terfikir ke makan cacing. Ini adalah contoh makanan yang tak mungkin anda makan untuk buka puasa haha. Jangan la kolot sangat ini orang afrika. bukan orang Malaysia atau Indonesia. Mungkin anda boleh cuba kot untuk buka puasa weeekk...









Siapakah Ahmad Kamaluzaman?

Imej
Nama saya Ahmad Hafizul Kamaluzaman dari Banting, Selangor Berekerja dengan bisnes online sejak 2006 sebagai webmaster di Webpintar.Com serta tenaga pengajar di KursusWebsite.Com Kepakaran saya adalah dalam pembinaan laman web, design, printing, motivasi serta jana wang pasif dari rumah.
fulltime sebagai seorang guru. Berjinak-jinak dengan bidang perniagaan sejak di universiti. Terlibat Facebook :https://www.facebook.com/ahmadhafizul.kamaluzaman

IBU PUKUL ANAK SAMPAI MATI

Imej
Anak perempuan kecil yang malang ini memberitahu ibunya. "mama adik baru sahaja pandai melukis pakai lipstik mama"

Ibunya yang mendengar hal itu lalu melihat lipstik mahal yang baru saja dibelinya telah tinggal setengah dan wajah tangan dari baju anak perempuanya telah penuh dengan lipstik tersebut. Dengan sangat marah ibu itu mengamuk dan memukul anak perempuan kecil yang malang tersebut tanpa menghiraukan tangisan dan jeritan dari mulut anaknya.

Kemudian setelah melepaskan emosinya ibu itu baru sedar anak perempuannya sudah tidak bergerak lagi. Dia pun menggoncangkan tubuh anaknya sambil menangis dan memohon agar anak perempuanya membuka matanya.

Tapi terlambat... jantung anak perempuan itu telah berhenti berdegup. Dan saat sang ibu melihat kesan di selimut tempat tidur anaknya disitu tertulis sebuah tulisan dengan lipstik merah yang tertulis "Sayang mama sampai bila-bila".

DUNIA NAK KIAMAT KOT

Imej
Hati mana yang tak tersentuh sanggup seorang ibu tanpa belas kasihan biarkan seorang anak OKU tanpa pakaian dan makanan di biarkan. Apa salah budak ini di buat macam binatang. Beliau juga manusia mempunyai perasaan dan kasih sayang. Harap adik Muhammad Firdaus tabah menghadapi hidup ye..

ini fb mak dia - https://www.facebook.com/imashima.lola


BLOG AKU BUKAN RASIS

Imej
Blog aku bukan rasis. Blog aku boleh di kunjungi semua golongan melayu, cina, india, kadazan, sumatra jawa, jawa barat, minangkabau dan lain-lain. Kenapa perlu ada unsur rasis dulu tak timbul pulak isu ini. Inilah salah satu kelemahan orang melayu selalu tuduh memkhinzir buta je. Aku tak boleh gunakan perkataan babi sebab jakim tak luluskan penggunaan dalam blog. Tetapi kalau guna perkataan babi sebagai contoh ok kot.
Ada juga rupanya blog yang mengamalkan rasis. Aku terjumpa malas nak bagi tau korang googlelah sendiri. Itupun encik hasrulhassan bagi tau. Orang melayu suka menjatuhkan orang lain di atas kesempitan orang dan orang cina pula suka ambil kesempatan dan oleh itu orang melayu semakin di perkotak-katikkan. Harap isu rasis ini tidak di perbesarkan pada pihak atasan.


JANGAN SALAHKAN UNIFI

Imej
Sedih juga bila dapat tahu Piala Dunia yang julung-julung kali tidak dapat di siarkan oleh Hypptv. Mana tidaknya Astro dah ambik alih tugas penyiaran secara rasmi. Walau bagaimanapun siaran tv tetap menjanjikan filem-filem hebat melayu di Hypptv. 
Jangan salahkan Unifi kalau handphone anda lembab dari segi kelajuan internet. Bergantung pada kaji cuaca mungkin memaksa anda menukar telefon lebih baik. Bagi sesiapa yang belum melanggan unifi boleh berbuat demikian ke kaunter berdekatan. Bagi yang nak tengok World Cup boleh langgan astro atau cari stremix online dekat internet terima kasih kesulitan amatlah dikesali..
JADUAL WORLD CUP

BANYAK BLOGGER KAWIN TAHUN INI

Imej
Tak sanggup lagi hidup membujang. Tengok orang bersanding hati terjenguk jenguk. Peluk bantal pendam perasaan. Ala emak aku nak kawin. Banyak betul blogger kawin tahun ini macam menang loteri pulak. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tangan juga. Jangan di tanya mana aku dapat peribahasa itu aku copy paste dinding sekolah aku. Selamat pengantin baru kepada blogger yang kawin tahun ini. Nampak nyer aku je la yang tak kawin. Takde ke awek yang nak kat aku. Muka ok la macam aaron aziz cuma x pernah menang anugerah popular je. Gaji sebulan rm3k. Kalau berminat boleh pm facebook aku ye. Layan lagu papika je la nampak gayanya..

BUDAK PAILANG

Imej
Dari sekolah lagi ada cita-cita nak jadi budak pailang. Untungnya jadi gangster ini semua budak2 raspek. Nak jadi gangster bukan mudah kalau ko pergi jumpa ayahda bukan tentu dapat masuk. Setakat lulus spm jangan harap la. Kurang2 kena ada cabel besar contoh pakcik ko ke kerja dengan ayahda baru boleh join. Business ini kena berani pandai jaga tapak. Kira macam business hartanah juga la. Budak2 punsyer kena jaga baik2. Tak kisah ko lelaki atau perempuan yang penting kerja kena jujur amanah. Kalau ko rasa kerja ko sekarang dah ok takpe teruskan la.