Posts

Showing posts with the label nuffnang

10 Panduan & Tips Cepat Hamil

Image
.
1. Kahwin awal. Untuk wanita, kahwin cepat bila ada peluang. Telah terbukti bahawa wanita berada dalam keadaan paling subur sebelum umur 20 tahun. Pada masa tersebut belum tumbuhnya endometriosis , fibroids dan lain-lain penyakit peranakkan.
.
.
2. Pemeriksaan doktor lebih awal. Lebih 80% pasangan biasanya akan hamil dalam masa setahun selepas kahwin. Oleh itu, jika anda mengalami masalah senggugut atau gangguan haid, silalah berjumpa dengan doktor secepat untuk pemeriksaan peranakkan dan ujian kesuburan.
.
.
3. Semak kesihatan bersama. Tentukan status kesihatan suami isteri berada dalam keadaan terbaik. Buat rawatan jika adanya penyakit.
.
.
4. Hubungan seksual. Mampu buat hubungan seksual yang sempurna dan memuaskan. Ada yang kahwin selama 6 tahun tapi masih gagal menembusi selaput dara isteri. Jumpa pakar untuk rawatan jika masih gagal dalam tempuh 6 bulan kahwin.
.
.
5. Waktu subur yang tepat. Pasangan mempunyai peluang hamil yang baik jika pusingan haid isteri adalah teratur i…

Giveaway Cash RM600 MAC2016 by Emas Putih

Image
*sila tekan banner diatas untuk join*

Hadiah :
Top Referral RM100x1 Random Cash RM50x10

Start : 20 Mac 2016 - 3 April 2016

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putihdisponser oleh Emas Putih , Tasha Aqisha , Miszrockers , Seindah Cerita, DYatie , Putery Memory , Pemburu Pelangi , Yanie Yusuf , Bahejabela , Rayyan Kata , Farah Dafri , dan Munirah Moon.

KELUARGA SUNNAH

Image
Sebagai umat islam kita tidak lepas dari tanggungjawab kita pada Allah s.w.t. Dalam melahirkan insan yang berguna cinta dan kasih sayang lahir dari hati kita untuk kebesaran junjungan nabi Muhammad s.a.w. Semua orang mahukan syurga yang di janjikan oleh Allah tetapi mampukah kita sebagai manusia mengecapi syurga Allah. Insyallah dengan dorangan daripada keluargalah yang dapat berikan semangat untuk kita berjaya. Amin

SELAMAT PENGANTIN BARU QASEH DAN KYLE

Image
Comel dua pasangan pengantin baru yang hebat ini tahniah untuk korang. Qaseh dan Kyle. Mereka bercinta hanya melalui blog. Mereka datang dari kelab blogger ben ashaari. Kawin kat terengganu jauh tu. Semoga korang bahagia hingga ke jannah.

RAMBUT RASULULAH S.A.W

Image
KEPADA sesiapa yang bakal menonton video ini, anda kemungkinan adalah antara beberapa ribu atau ratus orang sahaja yang berkesempatan melihat proses ini yang cukup agung dan ia dilakukan dengan penuh ketelitian.

Ini adalah kerana ia adalah rakaman video proses mengawet rambut junjungan besar Rasulullah Nabi Muhammad S.A.W yang diadakan di Abu Dhabi, Emiriyah Arab Bersatu (UAE).

Ia dilakukan dengan begitu teliti oleh mereka yang dipilih kerana kepakaran dan kasih sayang kepada Nabi Muhammad sahaja yang berhak melakukan proses ini.

Helaian rambut baginda disimpan oleh Shaikh Ahmad Al Khazraji dan sesekali ia dipertunjukkan kepada orang awam di rumahnya supaya mereka dapat melihat anggota badan Nabi terakhir dalam sejarah kerasulan.

Di dunia ketika ini, hanya empat bahagian anggota tubuh Nabi Muhammad disimpan dan dijaga dengan baik di beberapa lokasi tertentu di seluruh dunia.

Ia adalah janggut baginda, gigi baginda, bekas tapak kaki baginda dan rambut baginda.

Bagi rambut yang berada …

TAHNIAH FIRMAN

Image
Anak gelendangan Firman telah berjaya memukau penonton af. Kemenangan rockers Firman memang di jangka oleh penonton. Persembahan Firman 21 berjaya mendapat tepukan gemuruh penonton yang hadir.

Dapat kereta Vios dan wang tunai rm50k tahniah Firman walaupun hanya berbekalkan sepasang baju dari Sabah kini bergelar juara. Jangan lupa tunaikan impian Firman nak bawa mak ayah pergi haji.


TIKET PERKAHWINAN

Image
Wow hebat pasangan bahagia ini kretif kat kawin dia. Walaupun pasangan berlainan negeri tetapi kalau jodoh tak kemana. Tahniah pada pahang sebab menang. Takziah pada johor gak walaupun kalah tapi ini bukan salah mat yo.

memang dasar anjing

Image
Kenapa pegang anjing. Pelik betul manusia. Dah takde benda nak pegang lepas itu boleh bangga upload kat facebook. Inilah ciri anak melayu yang di banggakan. Siap boleh menjawab dalam facebook. 





SELAMAT HARI RAYA

Image
Selamat berhari raya kepada muslimin dan muslimat. Terima kasih sudi kunjung blog saya. Mesti korang nak mnta duit raya dari akukan. Ialah penat tolong klik tidak menjadi keberatan duit raya ada bulan ini gua tukar sikit asik bagi duit raya rm1 je kali ini gua nak bagi ipad, iphone ngan s4 pulak. Gurau je salam kosong2 ye...




Giveaway Ramadan 2014 by Silent Confessions.

Image

AL-QURAN LEBIH DAHULU CERITA TENTANG MH370

Image
Banyak betul spekulasi manusia tentang MH370. Salah satu menimbulkan perbincangan yang hebat di laman media sosial. Ada yang kata dah tenggalam di perairan Vietnam ada yang kata selamat pulang. Sampai kini masih belum jumpa. Masih belum ada serpihan yang jumpa. Yang peliknya ada kata dah pergi dunia lain. Terpulanglah apa korang nak kata yang penting jangan putus untuk berdoa. Ada yang sanggup jual domain mh370.com pulak itu, patut ke nak kaut untung pun agak-agak la bro. ya allah permudahkanlah urusan meraka Amin..

Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway

Image
Assalamualaikum!
Kelajuan jari menaip tak seperti biasa sebab excited + nervous nak mulakan disini hehe. Sempena anniversary Nukilan Kenit yang pertama, Kenit nak celebrate dengan korang the very 1st GA by Nukilan Kenit. I know i know....it's a bit late... nak masuk bulan Oktober pun kan. 

But, fear not my humble friends...hari ini ia bermula..

Dengan lafas Bismillahirrahmanirrahim.....
Setahun jagung penuh kemanisan! 

Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway

Syarat-syarat sah join:

1. Follow blog Nukilan Kenit(senang nak follow up result nanti kan). Tak kisah la nak add biasa atau Google +

2. Buat satu entry bertajuk "Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway"

3. Copy je kod entri yang disediakan di bawah ni.

4. Dah siap? baru leh hantar link entry korang ke diruang komen di bawah sebelum 3hb Oktober 2013 11.59 tghmalam.


Senang tak syarat2nya? senang je kannnnn hehe. Kenit mencari 17 orang pemenang bertuah. Pemilihan pemenang akan dibuat melalui Random.org. Jika penyertaan kurang dari 50…

3000 SLE Supporters Giveaway

Image
Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, GreenAmila, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam

Kontes Review Klinik Cinta

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera, Bersyukur kerana masih di beri nyawa untuk hidup di alam yang serba indah ini. Hari ini saya berbesar hati untuk join Contest Review Klinik Cinta. Jika anda ada pengalaman bercinta pasti blog ini sesuai untuk anda mengisi ruang kosong dalam hidup. Anda.di beri masa untuk menyetai kontest ini hanya sebulan dari 22 September - 22 Oktober 2013.
Pendapat saya secara jujurnya cinta memainkan peranan penting dalam hidup bukanlah cinta terhadap kekasih sahaja yang di maksudkan tetapi cinta kepada keluarga, rakan-rakan, cinta pada harta benda cinta pada kerja termasuklah cinta pada negara.

Idea adalah sesuatu jalan cerita yang keluar dari tafsiran otak dan di sampaikan dalam bentuk perbuatan sama ada pergerakkan ataupun penulisan. Mungkin idea yang di sampaikan itu kadang-kala sukar di terima pada individu yang ingin di sampaikan tetapi yang paling penting idea tersebut bukanlah sesuatu perkara yang terlalu pasti.

Cadangan penambahbaikan bagi saya untuk klin…

SHARE DAN MENANG TUNAI RM1000.00

Image
Apa - apa kerja yang di lakukan mengunakan komputer dan dalam bentuk softcopy boleh di buat dari rumah dan di hantar ke mana sahaja seluruh pelusuk dunia melalui internet.

Melalui kemudahan internet lajur lebar yang semakin pantas kita tidak perlu lagi hadir ke tempat kerja & di jangka dalam tempoh 5 - 10 tahun akan datang trend ini akan terus mendapat sambutan dan di guna pakai oleh syarikat - syarikat di seluruh dunia.

Sebagai contoh kerja menyediakan memasukan maklumat ke dalam pengkalan data, mengumpulkan maklumat, laporan, artikel, proposal, pengiklanan, penterjemahan, mereka bentuk grafik, pembangunan laman web dan lain - lain.

Anda boleh lihat senarai contoh kerja yang di tawarkan di bawah. Klik banner di bawah:-

AWESOME GIVEAWAY BY TASHA AQISHA

Image
Tamat GA~ 31/10/2013(12.00am)

Segmen : Blog sebagai pendapatan sampingan !

Image
Disebabkan kenaikan harga minyak dan ekonomi Malaysia yang semakin di tahap membimbangkan saya menyeru anda membuka peluang menjadi seorang blogger. Tak mudah anda cuma perlu daftar sahaja di blogspot atau wordpress.

Betul ke blogger boleh beri pandapatan sampingan soalan ini tiada dalam mana-mana buku SPM tetapi jawapannya adalah dari diri anda sendiri tak perlu nak jadi terlalu fames be smart pastu kena poyo sikit-sikit cukup la.

Di sini saya nak ceritakan pengalaman saya sebagai seorang blogger. Ceritanya begini pada zaman dahulu tinggallah seorang manusia yang hari-hari buka google dan maka terjumpalah blog otai-otai yang buat kerja sampingan dalam blog maka terciptalah blog yang serba indah ini. Itulah pengalaman saya terima kasih.

Amacam sempoi tak cerita pengalaman aku http://www.benashaari.com/

MEGA GIVEAWAY BY DJH & AHKAK GOJESS

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Angah dan Ahkak Gojess kali ni telah bekerjasama untuk membuat MEGA GA.Kenapa mega ga?? Sebab hadiah yg sangat2 best!! :D




GIVEAWAY ni akan berjalan selama SEBULAN  sahaja!! :D
Syarat-Syarat Menyertai GIVEAWAY ini ialah:
FOLLOW Blog penganjur AHKAKGOJES & DJH, Add To Circle Google +Mohamad Khairil dan Like DiariJejakaHangat.Wajib LIKE.FOLLOW blog sponsor2 berikut.Buat entri bertajuk MEGA GIVEAWAY BY DJH & AHKAK GOJESSCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini. *WAJIBPemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual
BLOG PENGANJUR*WAJIB  |AHKAKGOJES | DJH |
BLOG SPONSOR*WAJIB  | EMI|ASWAN|DIEBA|AZWA|GANZEII|HASLINA|NOUR|M3H|HUNYIEDA|MAMA|
KATHY
Add To Circle Google Kathy Rbain
LIKE FANPAGE SPONSOR*WAJIB

FOLLOW TWITTER *  X WAJIB
SILA KLIK UTK LIHAT HADIAH

SENARAI PESERTA
Harap korang support GA Angah dengan Ahkak…

Random by cikamal.com

Image
nick: mizi tarikh tutup : 10/10/2013

Special Giveaway untuk Hari Malaysia

Image
Harapan saya setinggi gunung ingin menjadikan Malaysia sebuah negara yang aman dan makmur. Penduduk pelbagai lapisan masyarakat. Hidup dalam keadaan kesejahteraan saling menghormati antara satu sama yang lain.
Tahniah kepada pejuang bangsa negara Malaysia yang memastikan Malaysia menjadi negara yang harmoni. Cukup segala infrastuktur dan memastikan Malaysia jauh lebih maju dari masa ke semasa.
Hari ini kejayaan yang kita kecapi di Malaysia adalah merupakan contoh terbaik datangnya dari kalangan semua penduduk Malaysia itu sendiri. Kita mahu lihat anak cucu kita di masa hadapan mampu tersenyum.
Atas kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat menyambut hari Malaysia. Marilah kita sama-sama tanamkan dalam diri kita semangat cintakan tanah air tumpah darahku Malaysia. 
Sakalung perhargaan ke pada http://www.santaikata.com atas Special Giveaway untuk Hari Malaysia jangan lupa sertai sebab Special Giveaway ini akan tamat pada 11.59 pm malam ini 16.09.2013