Catatan

Menunjukkan catatan yang berlabel anroid

ARWAH MENINGGAL SEBELUM MAJLIS

Imej
Ajal maut di tangan tuhan dalam percintaan yang cukup hebat tetapi Allah lebih menyayanginya. Seorang lelaki yang bercinta dengan seorang wanita yang telah kembali kerahmatullah. Apa yang sedihnya majlis perkahwinan terpaksa dibatalkan atas sebab pasangan telah menemui ajal semoga roh beliau di tempatkan di kalangan orang beriman.






6 tahun bersama real madrid

Imej
Real Madrid telah menandatangani penjaga gol terbaik Piala Dunia wira Costa Rica Keylor Navas pada perjanjian enam tahun.

Penjaga gol berusia 27 tahun, yang meninggalkan Levante untuk Santiago Bernabeu, adalah seorang pelaku bintang seperti Costa Rica mencapai suku akhir di Brazil.

Satu kenyataan yang disiarkan di laman web rasmi Real pada Ahad membaca: "Real Madrid CF dan Levante UD telah mencapai persetujuan ke atas pemindahan Keylor Navas, yang akan terikat kepada kelab untuk enam musim depan.

"Pemain ini akan dibentangkan pada hari Selasa, 5 Ogos, pada 1 petang (waktu tempatan) di dalam kotak diraja Bernabeu, selepas menjalani pemeriksaan perubatan yang berkaitan.

"Selepas itu, Navas daripada Bernabeu untuk kali pertama dan akan menangani media di bilik media."

PERJANJIAN NAVAS

Penjaga gol sebagai penggerak dan penggoncang dari jendela perpindahan musim panas ini.

Perjanjian, yang dilaporkan telah dikehendaki membayar Real € 10000000 (£ 7.9 juta, $ 13300000) untu…

Giveaway Cash RM1000 by Emas Putih

Imej
As-Salam
[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]
GA Cash RAYA RM1000 by Emas Putih dianjurkan oleh Emas Putih dan di sponser oleh Emas Putih , Mahamahu , Mommy Lizz , Monolog , KitepunyeMimi , MyFavPerfumeAyuInsyirah , NasibahIday , Liyana , Qasehgold , Boni Kacak , Macam2Produk , Scha , Lisa , BradoKapak , Conf Deb , Zul , Tya Salmid , Sweet Kurma & The Vocket .


DUNIA NAK KIAMAT KOT

Imej
Hati mana yang tak tersentuh sanggup seorang ibu tanpa belas kasihan biarkan seorang anak OKU tanpa pakaian dan makanan di biarkan. Apa salah budak ini di buat macam binatang. Beliau juga manusia mempunyai perasaan dan kasih sayang. Harap adik Muhammad Firdaus tabah menghadapi hidup ye..

ini fb mak dia - https://www.facebook.com/imashima.lola


FILEM BAKAL TURUN 2014

Imej
Najib2 kau betul2 telah membuat keputusan yang cukup bijak di mata rakyat. Kau telah memberikan kami rakyat hidup aman dan damai. Aku puji sikap kerajaan yang telah menurunkan harga kangkung. Rakyat perlukan kangkung untuk terus hidup sebab kangkung adalah makanan asasi rakyat Malaysia. Walaupun minyak naik, bil elektrik naik ataupun gula naik kita harus bersyukur sebab harga kangkung turun salah satu cara terbaik kerajaan membantu menangani masalah kos sara hidup. Terima kasih perdana menteri Malaysia yang di kasih lagi disenangi..

PELANCARAN | KONTES U-BLOGGER

Imej
PELANCARAN | KONTES U-BLOGGER | Assalamualaikum, seperti yang di war-warkan sebelum ini, maka hari ini bermulalah Kontes U-Blogger yang bertujuan membuka ruang kepada rakan-rakan Blogger yang sudah mempunyai brand dan service mereka sendiri untuk sama-sama mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka.

Syarat-syarat Penyertaan 1. Mestilah Blogger yang berwarganegara Malaysia.
2. Follow blog www.mawardiyunus.com [klik]
3. Buat entri bertajuk KONTES U-BLOGGER
*sila copy coding berikut dan paste di ruangan HTML
4. Sila backlink banner U-blogger ke entri ini.
5. Jawab 1 soalan berkaitan dengan penaja Kontes U-Blogger dan Tinggalkan URL entry dan jawapan anda ke dalam ruangan komen entri ini. * awas jangan jawab dan letakkan jawapan soalan kontes di dalam entry anda untuk mengelakkan peserta lain "copy & paste".
SOALAN : SIAPAKAH PEMILIK MYWIFE CLOSET?* jawapan boleh dirujuk di Pesanan Penaja  U-Blogger & Hadiah yang ditawarkan [klik]
6. Follow blog, Like fanpage penaja dan

Allah yang tetapkan harga bukan bn

Imej
Dalam dunia ini, tidak ada yang gembira jika terpaksa bayar lebih untuk satu produk yang sama. Tidak ada yang suka harta berkurang sedangkan pekerjaan dan tanggungan kian bertambah. Dunia bukan syurga yang semuanya ideal. Manusia yang sedar tahu bahawa dunia dicipta sebagai tempat ujian dan mereka melaluinya dengan cara yang Penciptanya redai.

Ini kerana setiap ujian datang daripada ALLAH tidak secara langsung tetapi melalui pelbagai wasilah, sama ada melalui teman rapat, keluarga, pemimpin, orang kaya, dan sebagainya. Buktinya adalah firman ALLAH, “Dan kami jadikan sebahagian kamu ujian bagi sebahagian yang lain, adakah kamu bersabar. Dan Tuhanmu Maha Melihat.” (Al-Furqan: 20)

Seseorang memiliki akidah lurus sentiasa mengaitkan apa yang terjadi, baik nikmat mahupun azab kepada ALLAH. Hal ini ditunjukkan dalam satu peristiwa di mana harga barang di pasar Madinah menjadi mahal pada zaman Nabi. Anas bin Malik ra. berkata, “Harga barang menjadi mahal pada zaman Nabi SAW, lalu mereka (para…

ARSENAL KALAH

Imej
Arsenal walaupun kalah tetapi masih berada kedudukan pertama liga. Arsenal kena lebih komited dengan perlawanan seterusnya. Satu jaringan dari Van Persie amat bermakna untuk Manchaster United. Kini persaingan semakin sengit semua ada harapan. Lepas ini Arsenal kena lawan Southampton tempat ke tiga liga. 

just-shut-up-giveaway-1-by-farah-arina

Imej
Gua dah tiba saat bosan nak blog maklumlah kepala dah tak semanagat nak post lucah orang marah nak cerita gosip takut dosa nak post gambar anak. Anak pun takde jadi terpaksalah join GA. Lepas kenal Tashalah gua semangat nak join GA. Semua GA gua layan. Jom support fb Tasha ye  [KLIK SINI]
Dua Date 10/10/13 macam tarikh nak kawin pulak haha..

CARA PENDEKKAN URL BLOG

Imej
Cara pendekkan url blog. Salah satu fungsi kenapa kita perlukan memendekkan url blog adalah kerana url blog kita terlalu panjang. Dengan cara mudah ini url blog kita akan lebih mudah kelihatan dan tidak terlalu serabut. Ikuti langkah di bawah contohnya.

http://www.mizisempoi.com/2013/08/tips-dapat-no1-dalam-ranking-google.html
url di atas mungkin terlalu panjang dengan hanya pergi ke laman web google berikut http://goo.gl/ anda akan dapat url lebih pendek dan mudah di ingat.dan hasilnya seperti di bawah.
http://goo.gl/Mk4d5c
Selamat mencuba


NAK SEMPOI LAGI - cara mudah buat banner blog - iklan proton

segmen blogwalking MERDEKA bersama ayuinsyirah

Imej
selamat menyambut hari kemerdekaan ke 56 jom sama-sama kibarkan jalur gemilang anda.

KHALIL BERJAYA GODAM FACEBOOK

Imej
Khalil salah seorang hackers dari Palestine memberitahu tentang kelemahan sistem facebook. Apa yang menariknya khalil dapat membuka wall sesiapa dan menjadi admin di facebook. Kalaulah facebook merupakan web no 1 alexa pun boleh digodam apatah lagi blog picisan haha. Khalil juga menghantar pesanan ke wall Mark Zuckerberg dan Khalil mendapat mesej dari e-mail memberitahu itu adalah salah satu kelemahan facebook dan meminta Khalil tidak menyebarkan apa-apa perisian atau password kepada orang awam. Hebat Khalil ini lalu Khalil minta duit 500us dolar sebagai habuan dan facebook menghantar satu pesanan e-mail akan melalukan tindakan kepada khalil jika melakukan sekali lagi haha. Jadi khalil hanya berdiam dan menceritakan pengalamannya di blog peribadinya entah betul ke tidak cerita dia. Facebook terus menukar perisian codenya serta merta. Sekian.


KELEBIHAN ANROID 4.3 JELLY BEAN

Imej
Bersama-sama dengan sokongan untuk Bluetooth Profil Pintar dan Terhad Google telah menambah beberapa ciri-ciri keselamatan yang lebih kukuh untuk keluaran terbaru Android sistem operasi mudah alih. Android 4.3 Jelly Bean, yang mana Google sedang memanggil "a Jelly Bean manis", menambah sokongan untuk Wi-Fi konfigurasi pada rangkaian WPA2-Enterprise serta pelbagai perubahan dalaman yang membuat ia lebih sukar bagi hacker (dan NSA) untuk mengeksploitasi kelemahan keselamatan.

Perubahan yang paling kontroversi seolah-olah untuk Android 4.3 pengaktifan SELinux. Ia dilihat sebagai satu langkah kontroversi kerana hubungannya dengan NSA. Sejak NSA tidak mendapat akhbar yang lebih baik pada masa ini, orang yang tidak betul menghubungkan projek SELinux, NSA dan kebimbangan mengenai pengintipan. Ia adalah benar bahawa NSA adalah pemaju asal dan utama SELinux tetapi yang hampir tidak relevan hari ini. Beberapa perkara penting yang perlu diingat bahawa tompok SELinux adalah sumber terbu…

Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.com

Imej
Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Jun 2013, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

ASTRO UNTUNG RM1.1 BILLION

Imej
KUALA LUMPUR: Astro pada Rabu mengumumkan hasil tahun ke tahun mencatat peningkatan sebanyak 14 peratus kepada RM1.1 bilion berbanding RM986 juta tahun lalu.

Laporan kewangan untuk tiga bulan pertama yang berakhir pada 31 Januari 2014 menunjukkan pertambahan bilangan pelanggan sebanyak 15 peratus kepada 3.58 juta.

Turut diumumkan pembayaran dividen interim pertama sebanyak dua sen se-syer.

Korang dah bayar bil astro ke kalau belum kat bawah ini ada cara mudah semak baki dan bayar bil astro guna kredit kad. Korang hanya sms je.

CEK BAKI SMS - ASTRO<JARAK>BAL<JARAK>NO AKAUN HANTAR KE 66688

NAK SAMBUNG LEPAS BAYAR - ASTRO<JARAK>RCO<JARAK>AC<JARAK>NO AKAUN HANTAR KE 66688

NAK BAYAR KREDIT KAD - ASTRO PYMT<JARAK>AKAUN NO<JARAK>PIN NO<JARAK>AMOUNT HANTAR KE 66688




BUDAK 2 TAHUN MENGAJI

Imej
2 tahun dah pandai mengaji dan sembahyang hebatkan. Apakah alasan anda jawapan yang selalu kita dengar kubur masing-masing. Walaupun ada yang nak kritik cara baca al-quran salah atau cara sembahyang salah biasalah budak mana tau.
Find us on Facebook





ALFATIHAH ALLAHYARHAM S SAMSUDIN JASAMU DIKENANG

Imej
S Samsudin Meninggal Dunia | Pelakon komedi terkenal era 1950-an, S.Shamsuddin atau nama sebenar, Dali Kechik, meninggal dunia di rumahnya, Singapura pada pukul 10.56 pagi ini, kata anaknya, Noredah Shamsuddin kepada Bernama.

Sepanjang hayatnya, Allahyarham pernah membintangi lebih 25 filem antaranya termasuklah Seniman Bujang Lapok dan Tiga Abdul.

Filem terakhir lakonannya berjudul Eee...Hantu!!!!! arahan Majed Salleh. - Bernama

Alfatiha. Allahyarham S.Samsudin. Takziah pada Keluarga Lagenda.
— Aaron Aziz (@Aaron535Aziz) June 4, 2013
He was the best comedians I loved since young. Total respect to this fine man. RIP S Samsudin. Innalilah. twitter.com/MrReedyone/sta…
— HEARTBREAKER . (@MrReedyone) June 4, 2013
S.samsudin, pelakon lawak bersama P.Ramlee dlm bujang lapok meninggal tadi. Pukul 10.30 pagi.
— WanJi_bakistani (@wanji_bakistani) June 4, 2013
Salam takziah kpd keluarga Seniman S.Samsudin.Marilah kita semua sedekahkan Al-Fatihah & semoga rohnya ditempatkan dikalangan org2 be…

HATI HATI DENGAN ZHARIF

Imej
Cerita ini dah lama 29 October 2012 lagi tetapi baru jumpa @hananjunior buat pengakuan berani mati di laman sesawang twitter dengan seronok berkata yahoo aku hilang dara. dia cakap bahasa orang putih "I have no virgin I'm proud. Thank you zharif for taking my virgin away".

Masa main tu ada rakam masuk youjizz tak ? RT @hananjunior I have no virgin and I'm proud. Thank you zharif for taking my virgin away. :*"
— Mr. Danyel :} (@WhyMustDaniel) October 29, 2012
Bertuah awak. Buat dekat mane ? RT @hananjunior: I have no virgin and I'm proud. Thank you zharif for taking my virgin away. :*
— Zxriq Zxqwxn (@ZarickZaqwan) October 29, 2012
Semoga Allah bawa awak ke jalan yang benar :-) "@hananjunior: I have no virgin and I'm proud. Thank you zharif for taking my virgin away :*"
— Panda ∞ (@SyafinazBalqis) October 29, 2012
— Mya Zulkifli (@MyaZulkifli) October 29, 2012
Urban RT @hananjunior: I have no virgin and I'm proud. Thank you zharif for takin…

PENUNTUT ILMU KEBAL

Imej
Memang susah nak percaya. Adakah anda pengamal ilmu kebal. Bawah ini ada satu video yang hebat seorang penuntut ilmu kebal. sebarang kecedaraan boleh di atasi jika berminat hubungi beliau 03-4514646 pergi jahanam haha.

SUARA BELAKANG SIRI

Imej
Perempuan ini biasa sahaja aku tengok tetapi popular sangat sebab antaranya dia ini adalah suara latar telefon bimbit iphone. Beliau bukan sahaja mengisi suara iphone tetapi juga macam-macam suara elektronik yang lain contohnya seperti GPS dan beberapa sistem komputer yang lain.
Yang peliknya kenapa ambik dia. Dia kata dia berjaya dapat uji bakat mungkin suara dia sedap boleh jual. Teringin juga nak tengok siri bahasa Malaysiakan entah bilalah dan siapa agaknya yang layak.Sesiapa yang tak tau apa itu siri boleh tengok gambar bawah ini.

Nak tau lebih lanjut boleh tengok video youtube kat bawah:-