MOHON AMBIL SEDIKIT MASA

by - Julai 27, 2020UPDATE JUMLAH SUMBANGAN TERKUMPUL SETAKAT 28.07.2020

Biarpun jumlah sumbangan tidak mencapai separuh dari kos yang di perlukan tapi Alhamdulillah masih ramai sudi menyumbang & share posting mencari dana saya. Terima kasih pada semua yang membantu. Moga Allah balas dengan rezeki & kebaikan buat semua.

Misi mencari dana masih di teruskan.. bagi yang nak membantu selain menyumbang, mohon like & share posting ini.

Assalammualaikum

MOHON AMBIL SEDIKIT MASA ANDA UNTUK MEMBACA POSTING INI

Ramai Kawan & followers saya sedia maklum dengan kes saman sivil yang di pernah difailkan oleh founder produk kosmetik kepada saya  bermula tahun 2017 saya mendapat writt saman sehingga 2019 selesai sepenuhnya. 

Saya kecundang dalam kes tersebut. Antara 11 pertuduhan fitnah 8 daripada statement/artikel saya berjaya membuktikan apa yang saya tulis adalah fakta dari sumber yang sahih namun malangnya 3 dari kenyataan saya tidak berjaya dalam pembelaan.

Anda boleh merujuk di sini detail berkaitan kes & keputusan kes mahkamah https://www.facebook.com/suria.lekatlekit/posts/2726154484065163

saya telah mendapat surat perintah untuk membayar tuntutan saman tersebut. Jumlah keseluruhan yang perlu saya bayar sebanyak RM84, 118. (Kos guaman RM34,118 + Kos gantirugi RM50,000)

(Saya lampirkan bersaman surat perintah bayar. Boleh rujuk pada link di bawah)

Ini adalah salah satu usaha saya untuk membayar saman yang di kenakan terhadap saya bagi mengelak dari di kenakan tindakan seperti perintah komital (penjara) jika ingkar perintah mahkamah, harta di sita (seperti barangan rumah & aset aset lain), akaun bank di bekukan & di isytiharkan bankrup.

Ini jalan usaha terakhir saya untuk mengelakan dari di kenakan tindakan tersebut. Selebihnya saya berserah kepada Allah. jika anda rasa saya layak di bantu boleh salurkan sumbangan ke account

Maybank Account (Nursuria) : 514392522914

Harapan saya semoga ramai sudi membantu, like & share posting ini. Saya harap anda tidak meninggalkan komen berbentuk kecaman atau penghinaan terhadap mana mana pihak yang terlibat dalam kes saman ini untuk menjaga keharmonian & untuk mengelakan sebarang kemudaratan. Saya tidak bertanggungjawab atas komen komen anda.

Terima kasih pada semua yang sudi membantu tak kira dari segi moral atau material. Semoga Allah membalas dengan kebaikan yang berganda ganda.

Boleh rujuk posting. Mohon share yer
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4573393489341244&id=100000119157216

Kredit - suria azizan

You May Also Like

2 comments