Takut memang tak boleh berjaya

by - Oktober 25, 2017

MESEJ PENTING JIKA ANDA MAHU TINGKATKAN JUALAN

- BOOST PROFIT BISNES ANDA SETERUSNYA JADI

JUTAWAN DALAM TEMPOH 12 - 24 BULAN DARIPADA SEKARANG

Sebelum itu mari kita lihat dahulu, bagaimana nak dapatkan keuntungan
1 juta dalam tempoh 12 bulan.

Saya ambil contoh, keuntungan bersih 1 produk anda adalah RM30 sahaja. Untuk capai 1 juta keuntungan...

Anda perlu jual 33,333 (lebih kurang) unit produk dalam tempoh setahun.

Nampak macam besar, mari kita scale down. Bayangkan anda jual 3 jenis produk.Bukan hanya 1 produk. Jadi setiap 1 jenis produk, anda hanya perlu jual...
11,111 unit sahaja.

Tahukah anda, sesetengah business owner di luar sana jual 10,000 unit hanya dalam tempoh sebulan. Malah ada usahawan yang jual lebih daripada 100,000 unit kurang daripada tempoh 3 bulan.

Apa rahsianya? Bagaimana mereka buat?

INI RAHSIANYA...

1. Mereka ada Produk Sendiri.

Jika anda sekarang adalah agen, dropshipatau stokis kepada produk orang lain - start think big, saya bukan minta andabuat sekarang - tetapi BINA 1 IMPIAN untuk hasilkan produk anda sendiri.

Sebaiknya set tarikh, bila anda mahu
jadi OWNER kepada produk sendiri 😊

2. Membina Team Jualan

Bila dah ada produk sendiri, sudah menjadi tanggungjawab untuk anda mewujudkan team jualan anda sendiri. Start dari kecil hingga anda mampu SCALE UP jadi besar.

Saya beri contoh, 1 staff jualan mesti mampu membuat jualan sekitar RM20,000 - RM50,000. Lebih banyak lebih bagus.

Saya cuma ambil nisbah yang logik.

Apa maksud logik?

Gaji Staff - RM1500.

Keuntungan bersih produk 30%.

Jumlah Jualan = RM20,000

Untung 30% daripada RM20,000 = RM6,000

Tolak gaji staff = RM4,500

Ini dikira jika jualan anda RM20,000.

Jadi jika mahu bina keuntungan tinggi,
target 1 staff jualan, MESTI buat jualan lebih daripada RM20,000.

Bila sudah mahir perkara ini. SCALE UP

staff anda daripada 1 kepada 2, 3, 5 dan 10.

10 staff jualan = RM200,000 jualan

Macam susah je... ada cara lain ke?

Yes, sudah tentu ada...

Bina TEAM JUALAN yang tidak bergaji. Apa tu?

Dapatkan STOKIS, AGENT & DROPSHIP.

Anda hanya bayar mereka bila mereka buat jualan.

Dengan cara ini, ada banyak syarikat yang

GROW (MEMBESAR) dengan lebih pantas.

From 1 million to 5, 10 or 20 million SALES 😊

3. Membina SOP (Standard Operating Procedure)

SOP atau lebih mudah kita panggil  GERAK KERJA.

Marketing buat apa, management buat apa, sales buat apa...

Maksudnya... setiap bahagian dalam syarikat telah diberikan TUGASAN. Syarikat anda bergerak 100% walaupun TANPA ANDA.

Ini level yang seronok, sebab ketika syarikat sudah boleh bergerak sendiri, anda ada peluang lain untuk kembangkan syarikat kepada bidang lain atau produk lain. Kebanyakan syarikat akan kembangkan perniagaan mereka ke bidang yang berbeza. Jika asalnya anda dalam bidang kecantikan, anda mula lebarkan sayap ke bidang fashion.

4. Labur & Labur

Jutawan produk tahu HUKUM ALAM - Labur Untuk Dapatkan Keuntungan. Contohnya untuk dapatkan keuntungan 1 juta, pelaburan anda sekurang-kurangnya RM100,000 hingga RM300,000 malah ada yang mencecah RM700,000.

Jualan RM1 juta - modal pelaburan RM700,000

Untung bersih masih lagi RM300,000

Ada usahawan yang hebat, pelaburan RM100,000

tetapi mampu hasilkan pulangan sehingga RM1 juta.

10 kali ganda nilai pelaburan.

Contoh skill labur & labur.

Beli 10 produk - modal RM200
Jual 10 produk - untung RM500

Beli lagi 20 produk - modal RM400
Jual lagi 20 produk - untung RM1000

Beli 50 produk - modal RM800
Jual 50 produk - untung RM2500

Begitulah seterusnya...

Skill melabur semula wang keuntungan adalah SKILL paling sukar dilakukan oleh usahawan berjiwa kecil. ROLLING MODAL kita panggil.

Ramai sangkut bila keuntungan di JOLI sesuka hati.

5. Power Marketing & Sales

Ini adalah JANTUNG & NADI sebuah syarikat.

Jadi sebaiknya anda tubuhkan 1 pasukan
marketing yang akan bantu anda bina rangkaian perniagaan anda. Buat lebih banyak jualan & keuntungan.

ONLINE MARKETING + OFFLINE MARKETING

2 Jenis Marketing yang perlu jalan serentak.

ONLINE

Facebook Ads
Google Adwords
Instagram

OFFLINE

Booth
Banner / Billboard / Bunting
Newspaper Ad
Magazine Ad

Fokus online terlebih dahulu sebab KOS

ONLINE

MARKETING JAUH LEBIH JIMAT & BERKESAN. Guna

OFFLINE MARKETING untuk tujuan BRAND AWARENESS.

Ulang 4 RAHSIA INI sahaja untuk anda terus kekal dalam industri. Ini yang dibuat oleh jutawan-jutawan produk diluar sana.

Baik... sekarang saya mahu buat 1 tawaran istimewa untuk anda.

ADAKAH ANDA BERMINAT UNTUK TURUT SERTA

DALAM PROJEK 7 FIGURES CLUB?

Apa benda tu?

7 Figures Club = Income 7 Angka Setahun.

Maksudnya, saya akan bantu anda from ZERO to HERO.

From zero to 1 million.

Bagaimana?

Exclusive Personal & Private Coaching (ONLINE + OFFLINE)

- Saya akan pimpin tangan anda dan bersama dengan anda bangunkan produk & syarikat anda untuk capai jualan & keuntungan 1 juta dalam masa 12 bulan.

- Saya bantu anda daripada segi SOP dalam bisnes anda. Kita bina empayar perniagaan yang boleh bergerak dengan sendirinya walaupun anda tiada.

- Saya bantu anda bina team jualan anda. Ajar & share segala macam teknik untuk mereka buat sales

RM20,000 - RM50,000 untuk setiap staff.

- Saya bantu anda bina kempen pemasaran online yang boleh bergerak secara automatik untuk anda.

Anda hanya pump modal marketing sahaja. Semuanya dah ready untuk anda.

Saya BANTU ANDA siapkan perkara berikut:

- setup copywriting produk anda

- setup copywriting fanpage (utk run facebook ads)

- setup copywriting profile (personal branding guna fb profile)

- setup sales funnel ( buat jualan secara bersistematik)

Pendek kata, saya bantu anda dapatkan prospek.

Kemudian, saya akan share strategi, teknik & tips bagaimana nak CLOSE SALE dengan lebih baik.

Semuanya saya akan bantu anda.

2 PERKARA PENTING ANDA WAJIB BUAT

1. Belajar & terus belajar

2. Berani keluarkan modal iklan & rolling semula sekurang-kurang 50% keuntungan.

Contoh:

Keuntungan bulan pertama adalah RM3000. Anda mesti laburkan semula RM1500 untuk MARKETING. Begitulah seterusnya. Sebab nak dapatkan keuntungan 1 juta, pelaburan marketing adalah sekitar RM100k - RM500k.

Jika anda takut buat benda ni, MEMANG TAKKAN BOLEH BERJAYA.

So bagaimana plan yang kita akan jalan?

1. Saya akan buat sedikit research tentang permintaan produk anda.

2. Saya bantu anda bina USP produk & bina POSITIONING yang menarik.

3. Saya buat FUNNEL PLAN khas untuk produk anda.

4. Saya buat copywriting produk - fb ads, fb profile, laman web

5. Saya ajar anda setup FB Ads dengan cara yang betul

6. Saya ajar anda teknik closing yang berkesan

7. Anda buat untung & rolling modal

8. Cipta produk sendiri jika anda masih belum mempunyai produk sendiri.

REPEAT apa yang kita buat daripada 1 sampai 7 untuk produk anda sendiri. Journey to 1 million bermula sekarang.

Set target anda dalam masa 12 bulan, anda mahu jadi

jutawan produk. Hasilkan produk sendiri & bina empayar perniagaan anda.

Ramai gagal sebab masih stuck menjual produk orang lain.

Ramai gagal sebab jual produk yang ramai pesaing.

Ramai gagal sebab tidak tahu buat marketing.

Ramai gagal sebab tidak tahu bagaimana nak menjual.

Elakkan diri anda daripada hadapi masalah berikut.

Saya buka tawaran ini hanya untuk 20 orang sahaja.

Berapa yuran untuk sertai 7 Figures Club?

Jika anda selalu hadir seminar, kos yuran belajar sahaja biasanya RM4,000 - RM10,000. Jika anda tidak pernah pergi mana-mana bengkel atau seminar, pergi dulu usya - saya yakin mereka tawarkan YURAN BELAJAR SAHAJA.

Saya tawarkan anda sesuatu yang berbeza. Saya bantu setup kempen pemasaran anda (buat untuk anda) dengan harga tidak masuk akal. Saya ada plan saya tersendiri. Saya mahu cari 20 orang yang mahu turut serta buat untung 7 angka setahun.

Kos sepatutnya yang saya akan charge adalah sekitar RM25,000. Tetapi saya tahu, ramai yang baru bermula - malah ramai yang belum ada produk sendiri. Jadi anda tidak perlu bayar saya RM25,000.

Saya sediakan payment plan yang mudah untuk anda.

Bukan RM25,000. Tetapi hanya RM5,000 sahaja.

RM5,000 sahaja sekali seumur hidup. Modal ini saya gunakan untuk setup tools + copywriting + website produk untuk anda. Ini upah saya.

INGAT: Sasaran kita adalah untuk dapatkan keuntungan 7 angka dalam masa 12 bulan. Jadi owner produk & kembangkan perniagaan anda.

Bayangkan...

Selepas anda sertai 7 Figures Club...

Sales bulan pertama - RM10,000
Sales bulan kedua - RM10,000
Sales bulan ketiga - RM10,000
Sales bulan ke empat - RM15,000
(Labur untuk cipta produk sendiri)

Sales bulan ke lima - RM25,000
Sales bulan ke enam - RM50,000
Sales bulan ke tujuh - RM100,000
(Labur untuk bina SOP / Create Agent System -

Dapatkan sekurang-kurangnya 100 agent)

Sales bulan ke lapan - RM200,000
Sales bulan ke sembilan - RM200,000
Sales bulan ke sepuluh - RM200,000
Sales bulan ke sebelas - RM200,000
Sales bulan ke dua belas - RM200,000

Paling best, jika anda sudah ada...

- SOP bisnes.
- Agent / Stokis / Dropship
- Pelbagai produk

Mudah untuk anda dapatkan keuntungan melebihi RM200,000 setiap bulan.

Jadi, jika mahu sertai 7 Figures Club, anda boleh

terus hubungi saya. SAVE NO PHONE saya +60107730236

(Haszoor) dan kemudian PM saya di WhatsApp atau Telegram jika terdapat sebarang pertanyaan.

Saya hanya buka tawaran ini untuk 20 orang sahaja.

Direct WhatsApp saya ke +60107730236 sekarang ye jika berminat😊

Ikhlas,
Haszoor Muaidi
CopyClan Coach

You May Also Like

2 comments

  1. Salam singgah. Awak dijemput join GA saya! Banyak hadiah nak bagi ni ;)

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    BalasPadam
  2. Copywriting yang bagus dan menarik

    BalasPadam