Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2017

Orang normal mungkin faham

Imej
Satu sign board yang baik untuk sedarkan mereka bahawa kepentingan sebenar di tempat awam.Kalau anda rasa diri anda normal tanpa sakit mental anda mungkin faham siapa yang harus di beri keutamaan. Sendiri mau ingat la ramai orang yang lebih memerlukan. Tak susah pun berdiri dari tempat duduk. 4 orang yg diberi keutamaan untuk duduk:-
1. Ibu mengandung
2. Sedang dukung anak kecil
3. Patah kaki, tongkat
4. Sakit mental, otak

Malaysia tangga 66 dunia kelajuan internet

Imej
Kelajuan Internet yang pantas adalah perlu bagi memudahkan pengguna mendapatkan maklumat terkini dengan pantas serta menstrim video pada kadar yang tidak menyakitkan hati. Sejak kebelakangan ini pakej Internet jalur lebar ditingkatkan dua kali oleh pembekal perkhidmatan internet kerana mengikut saranan belanjawan negara. Bagaimanakah kedudukan Malaysia di mata dunia pada suku ke-4 2016 berbanding suku yang sama 2015?Tahniah negara Malaysia menduduki tangga 66 dengan kelajuan internet 8.2mbps secara purata. Kalau 8.2mbps mesti ramai yang marah slow sangat tu. Kelajuan yang anda beli lagi besar dari kelajuan purata. Kalau rasa nak kelajuan internet yang pantas anda boleh ke negara jiran Singapore 20.2mbps menduduki tempat ke8 carta kelajuan internet di dunia. South Korea memduduki tempat teratas 26.1mbps masih tak bersyukur lagi ke dengan kelajuan internet anda hahaha

Uji minda buka kunci

Imej
Kalau anda bijak bistari cuba cari jawapan. Jangan tengok jawapan dulu. Serius memang susah.Jawapan:-
Klik sini

Coretan keputusan spm 2016

Imej
CORETAN KEPUTUSAN SPM 2016.A+ tidak ada kena mengena dengan kepandaian. Siapa rajin baca buku dan buat latihan, maka dia akan dapat jawab semua soalan dengan betul. Siapa dapat jawab semua soalan dengan betul, maka dapatlah dia A+.Habis, apa penentu kepandaian?Orang yang pandai ialah orang yang berjaya dalam hidup sebagai manusia. Siapa pula manusia?Manusia ialah orang yang mempunyai nilai kemanusiaan dan mampu memberi manfaat kepada ramai manusia di sekelilingnya.Tidak cukup dengan itu, Nabi SAWA kata; orang yang pandai ialah yang sentiasa menghitung dirinya (dosa dan pahala) dan melakukan sesuatu untuk kebahagiaan selepas matinya.Tahniah kepada yang berjaya dalam SPM 2016. Anda sudah pasti diingati pada hari ini, mungkin esok, mungkin minggu depan, mungkin bulan depan.Paling lama anda mampu diingati, tahun depan sebelum keputusan SPM 2017 keluar. Selepas itu, semua sudah lupakan anda dan keputusan SPM anda.Habis, siapa yang akan diingati selama-namanya?Manusia yang baik akhlaknya, c…

Bawa kereta lawan arus

Imej
Cina amoi dalam gambar ini. Telah viral sekarang sebab bawa gen2 lawan arus. Dia cedera sikit je kat mata. Sumber dari tv kata dia memandu sambil berkhayal.Tak kisah la kalau ko nak bawa kereta lawan arus ko mati sorang2 tetapi yang sedihnya dia langgar pasangan suami isteri yang baru mendirikan rumah tangga setahun. Isterinya pulak sekarang tengah sarat mengandung anak pertama info dari ayah mertua mangsa. Al-fatihah untuk keluarga mangsa. Kesian sebab tak sempat bahagia bersama anak pertama Allah lagi sayang mereka. Semoga amoi cina ini dapat balasan yang setimpal dengan apa yang dilakukan. Hukum gantung adalah jalan penyelesaian. Kredit :- http://www.astroawani.com/berita-malaysia/pemandu-khayal-sebelum-terlibat-kemalangan-lawan-arus-polis-135612

Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"

Imej
Saya dah join. Sape tak nak blog mencanak naik. Tarikh tutup 10 mac 12 tengah hari. Klik di sini untuk join :-http://www.hasrulhassan.com/2017/03/segmen-hasrul-hassan-bantu-trafik-blog.html

Ada PHD tetapi tiada kerja

Imej
*ISU GAJI PENSYARAH DI TAKUK LAMA*Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) ingin menjelaskan bahawa isu kebajikan pensyarah adalah dipandang seirus. Dalam hal ini, pada 1 September 2010, Skim Perkhidmatan Pensyarah Universiti (SPPU) telah pun ditambahbaik. Antara ciri-ciri penambahbaikan tersebut termasuk:a) SPPU merupakan satu-satunya skim perkhidmatan awam di negara yang berlandaskan merit, iaitu kenaikan pangkat tidak perlu mengisi kekosongan jawatan.b) Oleh kerana berdasarkan merit, kenaikan pangkat juga boleh dilakukan secara berganda dengan pelangkauan gred ditengah.c) Selain daripada itu, pensyarah di universiti yang memiliki ijazah kedoktoran (PhD) akan terus dilantik ke gred DS 51, tidak kira umur mereka.d) Universiti pula diberikan autonomi untuk menentukan kriteria kenaikan pangkat dan pengurusan sumber manusia masing-masing.Pada tahun 2012 pula, kesemua pensyarah di universiti telah diberikan kenaikan gaji oleh kerajaan selaras dengan Pekeliling Kerajaan Bil 1 tahun 2012 di baw…

Startegi pujuk pelanggan

Imej
Ramai yang terpengaruh bila keluar iklan saya akan ajar anda cara pujuk pelanggan paling berkesan di dunia. Siap ada pakej2 pulak tu.  Pakej 1 rm1500. Dapat blog like fb dan percuma iklan bergambar. Pakej 2 rm1000 lebih mudah saya akan bagi ebook percuma. Balik rumah boleh baca.Pakej 3 rm500 berdoa sahaja semoga pelanggan akan datang. Dan banyak tawakal. Tapi sebenarnya kalau korang rajin membaca korang x perlu pun semua tu. Saya bagi 1 tips. Korang post produk apa yang korang nak jual kat fb bagi ayat power sikit pastu paling last kalau berminat boleh watsup saya
www.wasap.my/+60196971518 no telefon tu tukar la no telefon korang insyaallah ada la rezeki nanti. Link tersebut hanya berkesan di fb je tau.

Kanak-kanak maut dalam mesin basuh

Imej
Kanak-kanak 2 tahun maut dalam mesin basuh. Keluarga tidak menyedari bila dan bagaimana mangsa boleh masuk ke dalam mesin basuh. Namun, ada satu kerusi bersebelahan dengan mesin basuh tersebut yang dipercayai punca mangsa masuk ke dalam mesin.Jadi, IBU BAPA SILA PASTIKAN TIADA KERUSI ATAU OBJEK BERDEKATAN YANG MEMBOLEHKAN ANAK ANDA MEMANJAT MESIN BASUH.