Malaysia tangga 66 dunia kelajuan internet

Kelajuan Internet yang pantas adalah perlu bagi memudahkan pengguna mendapatkan maklumat terkini dengan pantas serta menstrim video pada kadar yang tidak menyakitkan hati. Sejak kebelakangan ini pakej Internet jalur lebar ditingkatkan dua kali oleh pembekal perkhidmatan internet kerana mengikut saranan belanjawan negara. Bagaimanakah kedudukan Malaysia di mata dunia pada suku ke-4 2016 berbanding suku yang sama 2015?

Tahniah negara Malaysia menduduki tangga 66 dengan kelajuan internet 8.2mbps secara purata. Kalau 8.2mbps mesti ramai yang marah slow sangat tu. Kelajuan yang anda beli lagi besar dari kelajuan purata. Kalau rasa nak kelajuan internet yang pantas anda boleh ke negara jiran Singapore 20.2mbps menduduki tempat ke8 carta kelajuan internet di dunia. South Korea memduduki tempat teratas 26.1mbps masih tak bersyukur lagi ke dengan kelajuan internet anda hahaha

Ulasan

  1. hahaha..thailand pun lagi laju dari malaysia. Pernah duduk sana 2 minggu. memang laju sangat internet dia. singapore takyah cakap la. malaysia tah bila. adeh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semoga Malaysia pun ada kemajuan dari segi kelajuan internet.. Kan best dapat cari maklumat dengan cepat..

      Padam

Catat Ulasan