Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2013

SELAMATKAN MALAYSIA

Imej
Malaysia adalah negara berpotensi besar. Rakyatnya yang bersaudara gigih berusaha. Negara dibina atas landasan agama dan akar budaya diikat oleh muafakat Perlembagaan. Namun, cita-cita kita direncatan oleh elit kekuasaan. Rasuah dan ketamakan. Rakyat dibiarkan dengan kepayahan hidup. Setiap daripada kita berhak mendapat yang terbaik. Pendidikan berkualiti, negara berkebajikan, peluang saksama dan pentadbiran kesejahteraan menanti kita. Demi kita, demi rakyat, bersama-sama ubah sekarang untuk melakar masa depan Malaysia. Sesiapa belum baca manifesto rakyat boleh baca  <KLIK sINI>


SURAT UNTUK AARON AZIZ

Imej
Lawak betul budak ini kalau betul ko minat dengan Aaron Aziz sekali pun tak perlulah sampai nak pecah rumah tangga orang. Bayangkan kalau bini dia baca surat ko tak pasal-pasal bertarik rambut. Banyak lagi lelaki lain kenapa pilih Aaron Aziz. 

ONE UTAMA TERBAKAR

Imej
Satu kejadian yang amat seram berlaku mana tidaknya One Utama tetiba terbakar. Jarang sekali shoping complex boleh terbakar. Tengah sedap-sedap tengok wayang gangster celop tetiba boleh black out pulak. Ingatkan Panggung wayang sahaja black out rupanya satu banggunan black out.


Beberapa warga Twitter yang terperangkap di panggung wayang dan di tempat letak kereta turut menulis di Twitter masing-masing tentang keadaan terkini di One Utama.

Trending mengenai berita ini bermula dua jam yang lalu di Twitter.

Warga Twitter yang berada di sana turut memuatnaik beberapa gambar mengenai keadaan di sana.

Berita selanjutnya akan menyusul.


Weyyy. The whole One utama black out dowh!
— Shaiful Amirin(@Apeng08) February 24, 2013
tadi tengah syok-2 tngk cerita Gangster Apa Celop , pastu tiba-2 blackout . ingatkan wayang je , rupe-2 nya satu One Utama gelap :'(
— Mai beli otak-2 ! (@alifnazrul) February 24, 2013
ONE UTAMA'S NEW WING IS ON FIRE. PLEASE GET AWAY FROM THAT PLACE ASAP.
— Leena Al-Za…

SAPE NAK BELI SKYBOX

Imej
Skybox merupakan satu kotak dimana anda boleh tengok astro full channel. Boleh percaya ke perniagaan ini kesian astro tak boleh cari makan la ini. Perhantaran akan dilakukan selepas 24jam tempahan. Installer tak akan datang untuk pasang macam astro sebab skybox takde installer. Piring kena pakai piring astro sebab skybox tiada piring.
Buat masa ini skybox belum boleh support HD atau buat recording tetapi jangan risau astro first astro best tak payah beli dapat free setiap hari biasanya korang kena beli RM15.00 1 movie dapat tengok 48 jam sahaja tetapi skybox setiap bulan dapat dah termasuk dalam pakej yang bestnya tiada cukai kerajaan.
Harga terendah RM40.00 boleh bayar 1 bulan. Kalau astro RM37.95 dapat basic sahaja ini semua dapat tengok sport, learning, kids, astro best dengan astro first pun dapat. Tak payah susah-susah nak call astro tambah channel atau pergi portal channel 200.
1 tahun = RM200
6 bulan = RM150
3 bulan = RM90
1 bulan = RM 40
Barangan semua daripada taiwan import …

BODOH PEREMPUAN INI

Imej
KUANTAN: Seorang pembantu rumah warga Indonesia yang melambung dan menghempas anak majikannya pada 15 Februari lalu dijatuhi hukuman penjara 20 tahun bagi dua pertuduhan mendera bayi itu di Mahkamah Sesyen, di sini, pagi tadi. Tertuduh, Yuliana, 23, dari Acheh, Indonesia membuat pengakuan bersalah terhadap kedua-dua tuduhan dan kelihatan bergenang air mata sebaik Hakim Mohd Azhar Othman menjatuhkan hukuman itu. Bagi pertuduhan pertama, dia didakwa menghempas dan melambung seorang bayi, Mohamed Hareez Mohamed Zamri berusia empat bulan sebanyak sembilan kali sehingga mendatangkan kecederaan pada lengan dan kaki kanan bayi itu di sebuah rumah beralamat nombor 7, lorong Bukit Setongkol 38, Jalan Bukit Setongkol pada 15 Februari lalu jam 7.45 pagi.

Dia didakwa mengikut Seksyen 307(1) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun.
Bagi pertuduhan kedua, Yuliana dituduh menganiayai mangsa yang mana perbuatan itu mendatangkan kecederaan kepada mangsa mengikut Seksyen 3…

KAYA NAK MAMPUS CINA INI

Imej
Tan Sri Robert Kuok

Tan Sri Robert Kuok merupakan lelaki terkaya di Malaysia. Beliau juga digelar raja gula. Anggaran pendapatannya dianggarkan RM46.1 billion sebulan meningkat dari tahun sebelumnya iaitu RM45.7 billion pada tahun 2012. Beliau bukan sahaja orang terkaya di Malaysia tetapi juga di iktiraf orang terkaya di asia tenggara.
Antara perniagaan yang dijalankan ialah pelbagai perniagaan milik persendirian yang dipegang oleh beliau dan ahli keluarga.  Selain dari pelbagai perniagaan di Malaysia, syarikat-syarikat beliau mempunyai pelaburan di banyak negara di seluruh Asia. Pelbagai kepentingan perniagaan beliau dari ladang tebu (Perlis Plantations Bhd), penapisan gula, pengilangan tepung, makanan haiwan, minyak, perlombongan, kewangan, hotel, hartanah, perdagangan, pengangkutan dan penerbitan. Sumber terbesar kekayaan adalah kepentingan dalam Wilmar International, syarikat minyak sawit tersenarai terbesar di dunia. Beliau adalah seorang pelajar dari Raffles Institution sekolah.
T…

SEMPOI BUDAK INI

Imej
Tembakan menakjubkan dari seorang kanak-kanak (Titus) antara 18 dan 24 bulan. Beliau mula bermain bola keranjang sejurus selepas belajar berjalan, kami memulakan penggambaran beberapa, dan kemudian mendapat benar-benar terbawa-bawa.

Budak ini memang sempoi semua balingan dia masuk jaring dan yakin suatu hari nanti beliau boleh manjadi pemain profesional. Jom layan video dia.



JUVANA THE MOVIE

Imej
Cerita kini bertambah menarik bila botak, ayam, apek, kicap,komeng dan panjang telah dipindahkan ke sekolah indera sakti. Timbul pulak lan Todak yang menjadi ketua sekolah tersebut. pergaduhan pun bermula.
Mampukah botak menewaskan Lan Todak dan adakah kumpulan Wira Bakti berjaya dalam misi merubut tahta taiko sama-sama kita saksikan dan sekarang sangat hebat di perkatakan di astro first.

2 JUTA LABUR TAKKAN KATA NO

Imej
Semua dah tau PSY datang Pulau pinang memang best tetapi kenapa tv3 dengan utusan nak sorok. Malu beb bila Najib cakap are you ready for PSY yess tetapi bila are you ready for BN nooo. Haha kesian Najib. 
Kecewa Najib beb tetapi ada juga yang menyokong kalau berita luar negara takde pulak sekat-sekat berita Malaysia sahaja tak nak cerita cuma malaysiakini ngan harakah je yang berani buat cerita penuh. Jom layan video kat bawah

STATUS FACEBOOK YANG BODOH

Imej
Ini adalah salah satu contoh manusia akhir zaham yang bodoh komen kat status facebook macam haram dah takde kerja apa nak jadi dengan manusia sekarang ini ke nak perhatian lebih. Malulah sikit.



LAWA BEB AWEK DIA

Imej
Selepas berteka-teki mengenai hubungan cintanya, pelakon Fizo Omar akhirnya mengesahkan sedang berkawan dengan seorang wanita berusia 25 tahun yang dikenali sebagai Haas Jaafar.

Fizo, 28, berkata, mereka telah berkenalan selama beberapa tahun sebagai rakan biasa dan baru sahaja menjalinkan hubungan istimewa sejak tiga bulan lalu.

"Saya kalau boleh tidak mahu terlalu mendedahkan hubungan cinta ini tetapi saya mengaku memang sekarang saya sedang bercinta dengan Haas.


"Bagaimanapun hubungan ini masih lagi diperingkat awal dan kami sedang mengenali hati budi masing-masing," jelasnya ketika ditemui pada majlis sambutan ulang tahun ke 52 Datuk Shah Rezza di sini pada Ahad.

Fizo hadir ke majlis berkenaan bersama kekasihnya itu dan tampil mengenakan pakaian dari warna sedondon iaitu putih.

Dalam pada itu, Fizo berkata, sikap memahami wanita berasal dari Kedah itu telah memikat hatinya selain mempunyai pelbagai persamaan membuatkan mereka serasi.

"Buat masa ini terlalu awal untuk…

PELIK PUNYA KASUT

Imej
Seorang pereka berusia 41 tahun, Sean Miles telah menghasilkan hasil rekaan terbarunya dengan mengabungkan telefon lama dengan kasut. Telefon kasut ini dijual pada harga RM10,000 sepasang.Jadi  selain daripada telefon dalam poket anda, anda juga mempunyai telefon di tapak kasut anda.









SUARA BELAKANG SIRI

Imej
Perempuan ini biasa sahaja aku tengok tetapi popular sangat sebab antaranya dia ini adalah suara latar telefon bimbit iphone. Beliau bukan sahaja mengisi suara iphone tetapi juga macam-macam suara elektronik yang lain contohnya seperti GPS dan beberapa sistem komputer yang lain.
Yang peliknya kenapa ambik dia. Dia kata dia berjaya dapat uji bakat mungkin suara dia sedap boleh jual. Teringin juga nak tengok siri bahasa Malaysiakan entah bilalah dan siapa agaknya yang layak.Sesiapa yang tak tau apa itu siri boleh tengok gambar bawah ini.

Nak tau lebih lanjut boleh tengok video youtube kat bawah:-


AWEK JEPUN SUKA GIGI TARING

Imej
TOKYO - Wanita di Jepun kini sanggup membelanjakan wang ribuan ringgit untuk memiliki gigi taring berlapis semata-mata mengikut trend terkini dan kelihatan cantik.
Fenomena gigi taring berlapis dikenali di Jepun sebagai 'yaeba'. Ia sangat disukai wanita Jepun kerana kaum lelaki menganggap wanita yang mempunyai gigi tersebut sebagai comel . Menurut akhbar Japan Today, fenomena yang dicetuskan oleh beberapa kumpulan pop dan selebriti Jepun itu telah membuatkan imej gigi taring berlapis begitu popular di negara berkenaan. Wanita Jepun dari segenap usia kini berpusu-pusu ke klinik gigi untuk memiliki gigi taring palsu sementara atau tetap yang disebut 'tsuke- yaeba' dan ditampal pada gigi asal mereka.Doktor gigi mengenakan bayaran AS $390 (RM1,208) untuk prosedur berkenaan.
Ekoran populariti imej gigi taring berlapis itu, sebuah kumpulan penyanyi di Jepun telah menamakan diri mereka sebagai TYB48 (tsuke- yaeba48). Nama tersebut diberikan oleh seorang pengarah klinik gigi, Tar…

MAKAN SOTONG HIDUP-HIDUP

Imej
TOKYO - Klip video menunjukkan sotong menari di dalam pinggan semasa dihidangkan kepada pelanggan di restoran-restoran Jepun mencetuskan kemarahan di Internet, lapor sebuah akhbar.
Ramai pengguna yang menonton klip video berkenaan di laman perkongsian video YouTube berang kerana percaya haiwan tersebut dimakan hidup-hidup.
Bagaimanapun, seorang pengusaha restoran memberitahu, aksi luar biasa itu berpunca daripada perbuatan menitikkan sos kacang soya ke atas sesungut sotong yang baru mati.
Bahan kimia sodium dalam sos berkenaan mencetuskan kejutan elektrik pada sel-sel sotong yang belum mati yang menyebabkan sotong itu menggelupur atau kelihatan seperti sedang menari.
Sebelum ini pernah mereka merakam ikan hidup-hidup atas pinggan ini pulak sotong lepas ini tak tau la apa pulak - MSempoi