Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2013

JANGAN BUAT BENDA BODOH

Imej
Mungkin tujuan kau nak berlawak tetapi tak kena tempat. Jangan sesekali pakai macam mamat ini naya je beb tak pasal2 kena tangkap polis. Tetapi nasib baik dia sempat lari kalau tak lingkup dalam penjara la tirai besi. Tengok video kat bawah baru boleh faham.

USTAD AZHAR BELAKUN TITANIC

Imej
Memang sempoi ustad kesian Kamal Adli kena bahan haha. Ada pulak dia kata Kamal Adli bongo aku ingat binatang apa bongo. Rupanya cerita kembar siang. Dia boleh kata Kamal Adli raja lawak kesian budak tu. 
Yang best dia kata Kamal Adli tak sesuai jadi gangster yang sesuai Pierre sesuai la jadi watak jahat. agak la Kamal Adli tu power tu kalau tak tak jadilah pelakun terbaik beb haha part paling best Ustad nak belakun titanic macam haram.




BEST KE SEHANGAT ASMARA

Imej
Sekarang ini banyak betul cerita novel pastu jadi movie atau drama contoh macam ombak rindu, adam dan hawa lagenda budak setan tak sangka orang Malasyia ini minat cerita novel. Jiwang kot orang Malasyia ini kalau kat omputih cerita harry potter, lord of the ring cerita amiginasi.

Gaji penulis novel lebih tinggi dari gaji penggali kubur eh apa aku merepek ini.Nampak nyer aku pun nak cari job tulis novel gak la pasni mana tau orang nak filemkan cerita aku pulak. sehangat bau asmara ok kot tajuk filem balak dia penggali kubur awek dia penjual nasi lemak pastu kena tangkap basah kat kubur dan dipaksa kawin pastu awek dia dihalang oleh xbf dia kerja bawa kapal terbang(pilot) peh tak nak ngalah haha. Nak tau kesudahan kena tunggu aku tulis novel dulu.

Bagi tak menghampakan harapan korang layan sendiri episod satu ini terpulanglah best ke tak. Episod satu je yang lain cari sendiri kat youtube atau beli mustika HD :-


BESTNYER KERJA GOOGLE

Imej
Google telah lama diketahui sebagai tempat terbaik untuk bekerja. Mereka menawarkan makanan percuma, tempat bersenam, tempat berehat dan potong rambut profesional di pejabat mereka di California. 
Perkara tersebut telah menjadikan mereka syarikat pilihan pekerja dari seluruh perniagaan yang ada di dunia.
Selain dari persekitaran tempat kerja yang relax dan makan free mestilah gaji pekerja Google menarik juga kan.
Tahukah anda berapa gaji pekerja-pekerja Google? Data berikut tidak terlalu mudah dicari, jika anda tidak percaya, anda boleh search di Google.

Berikut adalah statistik gaji pekerja Google yang cukup menarik :

1. Google Programmer di Phoenix – $174,000 setahun
2. Google Programmer di California – $197,000 setahun
3. Google Programmer di Chicago – $222,000 setahun
4. Google Programmer di New York – $242,000 setahun

Itu hanya gaji… apa lagi yang ditawarkan Google kepada pekerjanya?

1. Google akan membayar $8,000 setahun jika anda mahu sambung belajar. Mereka hanya mengharapkan keputusan …

IKLAN SUNSILK YANG SEMPOI

Imej
Hehe bila layan iklan memang best tetapi mesej gambar kat atas ini memang sangat jelas terasa pulak mak. Cantikkan kalau pakai tudung tambah colur pink saya suka awek pakai tudung colur pink.Kat bawah ini iklan yang sebenar.



JOZAN MENANG JUARA MAHARALAWAKMEGA 2012

Imej
Tahniah di ucapkan kepada Jozan juara maharajalawak mega 2012. Lawak korang memang poyo best. Dari awal memang dah nampak korang memang best. Mujurlah Johan dapat bersama dengan Zizan di saat akhir untuk buat persembahan hadiah RM500,000 memang berbaloi.
Aku pun nak ucap terima kasih kepada www.guatv.com dengan www.ceritamaster.com yang tolong upload bagi free tengok kat youtube haha kalau tak tak dapat la aku tengok. Maklumlah nak langgan mustika RM12.95 sebulan tak mampu nak bayar. Keputusan penuh:-
1. Juara - Jozan 2. Naib Juara - Jambu 3. Shiro - ketiga 4. Boboi - keempat 5. Saywho - kelima
LINK YOU TUBE >>> SINI

JANGAN FITNAH ROSMAH

Imej
Pelik kenapa orang benci dengan Rosmah mungkin sebab dia duduk tengah-tengah masa Lee Cong Wei kawin korang benci dia. Rosmah baik apa. Yang peliknya kenapa Rosmah nak buat petar belit cakap dulu masa kat utusan dia kata dia simpan duit dari kecik sampai tua beli cincin tetapi sekarang kata dia tak pakai pulak cincin itu siap bersumpah lagi. Mana yang betul ini.
24 Juta kalau aku dapat mesti bestkan. Rosmah kata ini modal PKR nak kenakan BN sepatutnya PKR kenakan Najib bukan Rosmah. Kalau siapa tak percaya Rosmah beli cincin boleh klik sini 



SEPAH THE MOVIE

Imej
Kegagalan tiga bujang trang tang tang untuk memikat ayu sofia cukup mengeletek isi perut. 3 lelaki yang menceburi dunia motor cross telah berjaya menambat awek ayu sofia. Berjayakah 3 mangkuk iaitu suib jep ngan mamat menambat awek ayu sofia dan siapakah yang bakal menjadi pilihan ayu sofia semuanya akan terjawab kalau korang tengok sendiri. Klik satu2

PART 1
PART 2
PART 3
PART 4
PART 5
PART 6

HUBUNGI SAYA

Berminat untuk mengiklankan produk atau apa saja? Sewa tapak iklan bersaiz 125 x 125, 100 x 250, 250 x 250 dan 728 x 90 di Mizi Sempoi. Sebarang pertanyaan sila berhubung dengan admin di alamat email tarmizi.zamri@gmail.com, atau di talian telefon 019-6971518. Sekian, terima kasih. 1) Banner bersaiz 125 x 125 = RM50.00 sebulan 2) Banner bersaiz 100 x 250 = RM100.00 sebulan 3) Banner bersaiz 250 x 250 = RM200.00 sebulan 4) Banner bersaiz 728 x 90 = RM 300.00 sebulan Sebarang pertanyaan mengenai pengiklanan sila emailkan kepada admin menggunakan borang email yang disediakan di bawah;

Loading...


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

TOLONG SEBARKAN

Imej
Jangan baring ketika azan, nanti jenazah kita berat." Rasulullah S.A.W bersabda "Sebarkan Walaupun Daripada Sepotong Ayatku ;) Jangan berkata-kata semasa azan, agar lidah tidak kelu menyebut shahadah ketika sarakatul maut..

Assalamualaikum.5 perkara orang Islam patut tahu berkenaan dengan kesihatan Al-Quran ada mengajar kita menjaga kesihatan dengan membuat amalan seperti berikut:
1. Mandi pagi sebelum subuh atau sekurang-kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap ke dalam badan boleh mengurangkan lemak yang terkumpul. Kita boleh lihat orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tidak gemuk.
2. Rasulullah SAW mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi.Mujarabnya, In sha Allah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).
3. Waktu solat subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam se…

RISIKO HIDUP KE SEKOLAH

Imej
INDONESIA: Sekumpulan kanak-kanak sekolah Indonesia menarik perhatian dunia pada bulan Januari apabila mereka bergambar merentasi jambatan runtuh sepanjang sungai yang berbahaya untuk sampai ke sekolah. Jambatan akhirnya telah digantikan.
Pelajar memegang kepada bar keluli jambatan runtuh kerana mereka menyeberang sungai untuk sampai ke sekolah pada Sanghiang kampung Tanjung di UEP kabupaten, di Indonesia Provinsi Banten pada Januari. Banjir dari sungai Ciberang bawah patah tiang menyokong jambatan gantung, yang telah dibina pada tahun 2001, 
Jambatan ini rosak dipercayai akibat banjir kilat Kanak-kanak tersebut tiada pilihan dan tetap menyeberangi jambatan rosak itu. Apa yang menariknya perjalanan menyeberanngi jambatan rosak ini mengambil masa hampir 30 minit.




DAFI DAPAT RM10,000

Imej
Fear factor Malaysia siapa yang tak gayat beb duduk tinggi-tinggi tapi aku raspek kat kat Kak Didie Alias dengan suami dia boleh ambik 5 bendera sekali gus. Ini baru minggu pertama banyak halangan lagi. Mesti best kalau part makan cacingkan haha. Tahniah kat Dafi menang juara fear factor selebriti Malaysia musim pertama ko memang baik punyer. 
Nak tengok fear factor selebriti malaysia klik link kat bawah
<KLIK SINI>