Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2012

LOGO MALAYSIA YANG MEMPUNYAI 101 MAKSUD TERSIRAT

Imej
SHAH ALAM: Pengerusi Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin menegaskan pemimpin pembangkang telah merendahkan martabat mereka apabila mempertikaikan tema sambutan Hari Kemerdekaan Ke-55 negara.





Motif Pembunuhan Syaleza Masih di Siasat

Imej
PETALING JAYA: Polis telah menahan seorang saudara rapat pekerja stesen televisyen, yang didapati digantung daripada kipas bilik tidur kediamannya pada hari Sabtu.

Kes yang telah diklasifikasikan sebagai kematian mengejut kini telah diklasifikasikan sebagai pembunuhan.

Syaleza Jafar, 31, telah ditemui oleh suami yang digantung dari kipas bilik tidur di pangsapuri mereka di Damansara Damai.
Dibunuh:? Syaleza didapati digantung dari  kipas bilik tidurnya pada hari Sabtu
Post-mortem bagaimanapun, mendedahkan percanggahan pada luka-luka di leher dan pasukan polis forensik semula apartmen pada hari Ahad.

Petaling Jaya OCPD Asst Comm Arjunaidi Mohamed berkata polis di Segamat menahan seorang saudara rapat Syaleza selepas pengebumian beliau pada malam Ahad.

"Hasil bedah siasat menunjukkan tanda tercekik pada lehernya.

"Markah yang tidak konsisten dengan kecederaan yang akan dialami semasa yang bergantung," katanya, sambil menambah kes itu kini disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun …

batman full movie

Imej
Batman menimbulkan kepentingan dalam perang ke atas jenayah. Dengan bantuan Leftenan Jim Gordon dan Daerah Peguam Harvey Dent, Batman menyatakan hapus baki organisasi jenayah yang melanda jalan-jalan bandar. Perkongsian itu membuktikan berkesan, tetapi kemudian mereka mendapati diri mereka mangsa kepada pemerintahan huru-hara yang terserlah oleh dalang kenaikan jenayah yang diketahui kepada rakyat yang ketakutan Gotham sebagai The Joker. PASSWORD : batmann68



Nak lagi sempoi
>>>8 Jam Full Movie
>>>Man Sewel datang KL

Lagu Janji ditepati mula diterima

Imej
Sedih apabila dengar lagu janji ditepati mendapat tentangan. Kenapa begitu teruk sangat penerimaan lagu ini.sampai hampir 10,000 orang klik dislike haha. Walaupun lagu ini mendapat pelbagai tentangan daripada pihak pembangkang dan semakin hari semakin bertambah. Antara salah satu sebabnya mungkin lagu janji detepati adalah sama macam lagu tuhanku maha besar (jesus). Korang boleh dengar sendiri klik di bawah.
Lagu Tema - Janji Ditepati (Hari Merdeka ke-55) vs Tuhanku Maha Besar (jesus)


Gambar di atas buktinya seolah-olah macam tak ada sokongan rakyat. Ada orang kata lagu ini sengaja dicipta oleh pembangkang mungkin juga. Ada yang siap kata aku rela dengar lagu justin bieber lagi dari dengar lagu ini. Tetapi aku pelik lagu di bawah ini ramai pulak yang klik like padahal sama sahaja lagu janji di tepati juga.

Video eksklusif serangan puak Rakhine di Myanmar

Imej
Sedih apabila anda melihat sendiri umat islam di Myammar. masjid atau rumah Allah di bakar oleh mereka yang tak bertanggungjawab. Sebenarnya berita ini dah lama berlaku tetapi baru nak siarkan berita antara sebabnya kerajaan Myammar sendiri yang merahsiakan peristiwa ini supaya tidak di ketahui umum. Ahmad 32 tahun masyarakat Myammar yang beragama islam menjadi mangsa pelarian hanya bermalam di khemah. Bukan itu sahaja kekejaman turut berlaku dengan anak gadis islam di rogol kerajaan malah menyokong pula dan lansung tidak ambil tindakan. Ish.. Ish...






Lagi sempoi kalau korang klik >>>JANGAN LUPA BACA AL-QURAN >>>GANJARAN BULAN PUASA

MALAYSIA NEGARA PALING TERUK DI DUNIA

Imej
Sungguh memalukan kenapa hina sangatkah Malaysia di mata manusia. Malaysia telah mencapai situasi negara paling teruk di dunia. Berita ini bukan daripada barisan pembangkang tetapi berita ini dari Yahoo news sendiri cuba lihat gambar di bawah.

Ini adalah gambar pembarisan kontijen Malaysia ke sukan olimpik baru-baru ini.maksud worst adalah paling teruk seperti yang digambarkan di atas. mungkin bawah ini boleh jelaskan.
Apa komen korang lepas tengok gambar tersebut. Siapa yang harus di persalahkankan dalam hal ini adakah Najib dan Rosmah harus di persalahkan. Tak pun Anwar boleh jelaskan semuanya haha. Mungkin budak bawah ini ada jawapannya.

Bloggers UMNO VS BN

Imej
Apa komen korang Lagu Tema - Janji Ditepati (Hari Merdeka ke-55) sama macam lagu Tuhanku Maha Besar (jesus). Paip dah karat jom tukar haha. Macam-macam politik sekarang. siapa tak kenal papagomo dengan milo suam blogger terbaik politik malaysia.



Gambar di atas adalah teknik menipu super impose baju memang ada di jual tetapi sengaja letak logo pas untuk mengaburi mata pembaca kononnya PAS adalah parti ajaran sesat. Pandai korang buat design baju cantik sangat. Aku tak sokong mana-mana tetapi aku layan je blog korang takut nanti jadi Imam Mahadi baik aku diam je. 

Maxis Olympics Contest

Imej
Bersempena dengan acara sukan terkemuka di dunia, MyLaunchpad mengadakan pertandingan untuk mempamerkan semangat Olimpik di kalangan rakyat Malaysia! Peserta akan memerangi melalui satu siri cabaran mini untuk muncul sebagai salah satu daripada Olympians Maxis!



Pemenang peraduan ini boleh berjalan kaki dengan hadiah seperti Pingat Emas, 4S iPhone, Samsung peranti dan walaupun Maxis Prepaid starter kit! Anda boleh melawat http://gold.mlp.my untuk maklumat lanjut.


Apa yang anda perlu lakukan untuk memenangi satu jenama baru 32GB WiFi 3 G iPad adalah untuk berkongsi mengenai peraduan ini dan mendapatkan tanda-up seberapa banyak kepada MyLaunchpad yang mungkin! Hak mudah? Jadi berkongsi dan menyebarkan semangat Olimpik anda!

Tarikh tutup 12 Ogos 2012

Klik di sini untuk TERMA & SYARAT.

{KLIK SINI]

Jom layan video Mr Bean ini lawak haha

2012 London Olympics Opening Ceremony-Mr.Bean from Hao on Vimeo.

JOM BUAT CHAT ROOM DI BLOG

Imej
Salah satu chat room adalah untuk mempopularkan blog anda. Anda boleh letak chat room di sebelah kanan blog anda dan boleh chat. Anda boleh lihat trafik anda berapa banyak setiap hari. Yang dah ada apa kata kita kongsi chat room yang sama.



Di atas ini adalah contoh chatroom.  Sekarang klik design -> add a gedget -> html/java script copy bawah ini
<!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 --> <div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0"> <div><iframe frameborder="0" width="200" height="305" src="http://www7.cbox.ws/box/?boxid=458775&amp;boxtag=yl85q7&amp;sec=main" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="auto" allowtransparency="yes" name="cboxmain7-458775" style="border:#ababab 1px solid;" id="cboxmain7-458775"></iframe></div> <div><iframe frameborder="0" width="200" heig…

Apple nak kerjasama dengan twitter

Imej
Kesian Apple banyak sangat masalah yang di lalui. Penerimaan Apple macam telur di hujung tanduk. Pencapaian Apple semakin hari semakin tenggelam kerana sikap durjana Anroid. Baru-baru ini Apple nak berkerjasama dengan twitter untuk meningkatkan populasi pengguna Apple.Twitter dengan lebih daripada 140 juta pengguna aktif bulanan mempunyai hampir $ 600 juta tunai di tangan dan tidak memerlukan pelaburan Apple. Selain itu, laman rangkaian sosial secara meluas dijangka untuk mengejar tawaran awam dalam tempoh beberapa tahun akan datang tanpa mengira perjanjian dengan Apple, kata akhbar New York berkenaan. Twitter adalah antara syarikat media sosial yang berjaya seperti facebook dan google. Memandangkan Anroid adalah pemilik google dan mempunyai google plus. Facebook pula adalah syarikat yang paling kaya media sosial berkerjasama dengan Yahoo company tetapi Apple macam sedikit kebelakang kerana tidak ada media sosial. Penting sangat ke media sosial ini yang Apple rasakan Nak join dengan f…

jangan lupa baca al-quran

Imej
Kebanyakkan manusia lupa tengtang nikmat ini. Al-quran adalah kitab untuk orang islam dan diturunkan pada bulan Ramadhan. Tetapi kemana diri kita dengan Al-quran adakah hanya di simpan atau hanya dilihat tanpa baca. Baca Al-quran pahalanya sangat besar tambah pada bulan Ramadhan.Satu huruf 10 ganda hukumnya. Tak payah beli klik je sini Al-quran flash >>>>[KLIK SINI]






Banyaknya ganjaran puasa ramadhan

Imej
Dalam era sains dan teknologi islam semakin di lupakan. Islam hanya pada nama tetapi amalan kita sebagai individu islam semakin di lupakan. Saya tertarik apabila melihat video save maryam adalah salah satu video yang menunjukkan diri kita jauh dari islam. Anda boleh tengok sendiri di web http://savemaryam.com/



Nabi Muhammad s.a.w bersabda: "Tiga doa yang sangat mustajab iaitu doa orang yang berpuasa, doa orang yang dizalimi dan doa orang yang musafir."

(Riwayat Ahmad, Bukhari, Abu Daud dan al-Tarmizi)

Kereta vios terbang

Imej
Difahamkan kejadian berlaku di Felda Nitar, Mersing, Johor. Pemandu iaitu seorang wanita (berbaju kurung hijau) didapati hilang kawalan kenderaannye lalu melanggar tepi divider sebelum berpusing beberapa kali dan berhenti diatas tebing batu tersebut. Walaubagaimanapun, wanita terbabit tidak mengalami kecederaan serius. Berhati-hatilah memandu ingatlah orang yang tersayang. Pulanglah beraya dengan selamat.



BAJU RAYA AKU TAHUN INI

Imej
Amacam korang dah beli baju raya ke. Kepada http://lulu-pages.blogspot.com aku rasa ko mesti jeles sebab baju aku ini cun giler. Baju ini sesuai untuk peminat tegar bola sepak. Yahoo tak sabar nak pakai baju ini masa raya nanti.

Precious Moments with Trudy & Teddy

Imej
Precious Moments with Trudy & Teddy ? Apa yang saya boleh katakan, Trudy & Teddy dapat memeriahkan suasana yang hambar kepada keriangan. Ini bukan gambar mat rempit tetapi ini gambar anak buah saya mereka adalah pasangan kembar. Tetapi kembar mereka berbeza sifat jantina sama. Contohnya abang kulit cerah adik kulit gelap. Abang baik adik nakal sikit pendek kata orang tak akan percaya dia orang ini kembar. Nama abang Amir Asyraf adik pulak Amir Azril.



Nuffnang tolonglah bagi voucher itu kat kita orang RM400.00. 
Most Creative Blog Post
1st Prize: RM800 Cash + T&T RM500 Product Voucher = RM1300
2nd Prize: RM500 Cash + T&T RM300 Product Voucher = RM800
3rd Prize: RM200 Cash + T&T RM300 Product Voucher = RM500

Consolation Prize
5 x RM80 T&T Product Voucher = RM400

Follow the steps below to share with us your most precious moments with your baby and you could stand a chance to be one of the winners: Upload your most precious Trudy & Teddy moment here. You may uplo…

BAYI DILAHIRKAN 2 MUKA DI CHINA

Imej
Kanak-kanak yang dilahirkan dengan kecacatan wajah adalah sebuah kisah yang menyedihkan. ia merupakan satu penyakit sindrom Moebius, Seorang kanak-kanak miskin menderita keadaan. Salah satu contoh Kangkang, seorang yang berusia 14 bulan dilahirkan dengan rekah melintang muka. Apa maknanya? Subhanallah.. Ini la kebesaran kuasa Allah S.W.T.. bermakna bayi pada asasnya mempunyai wajah kedua. berasal dari wilayah Hunan, semua papan tanda menunjukkan bayi yang normal, sihat untuk Xilian Yi muda, tetapi apabila Kangkang dilahirkan, kebenaran telah diturunkan. Kanak-kanak miskin ini kelihatan seolah-olah dia sedang memakai topeng, disebabkan sebahagian rekah besar-besaran yang menjangkau hampir semua muka sehingga telinganya. Tidak dapat melihat anaknya apabila lahir, ibu yang malang, yang bekerja di sebuah syarikat yang mengeluarkan elektronik di Wilayah Guangdong, Mengaku dengan suami untuk melihat bayi yang baru lahir. Selepas akhirnya akan diserahkan kanak-kanak itu, dia terus menangis.
Ti…

APA SALAHNYA DENGAN IKLAN INI

Imej
Iklan adalah bertujuan untuk memperkenalkan produk. Tetapi ada syarikat yang mengiklankan produk tak kena lansung dengan iklan yang nak di berikan pada pengguna untuk beli. Perkataan lucah model juga perlulah sesuai dengan iklan yang nak di berikan supaya dapat diterima.
mungkin kaki dia sama macam tayar
model hancur
teks tak kena
tak masuk akal
nak iklan pun tak payah la dera anak
tak pernah lak aku dengar wasiat iklan
yang ini iklan sesuai huhu

iPhone 4S Elite Gold

Imej
Harga Iphone 4s Paling Mahal Di Dunia berharga Rm 29.5 Juta. iPhone memang terkenal tak kira la sama ada di kalangan peminat gadget atau pun tidak. Baru-baru ini iPhone telah mengeluarkan produk terbaru diberi nama iPhone 4S dan ianya sangat menjadi perhatian ramai mungkin kerana aplikasi SIRI yang terdapat di dalamnya. Post kali ini memang berkisar tentang iPhone 4s tapi bukan iPhone 4S biasa. Kami ingin kongsikan gambar iPhone 4S Elite Gold, iPhone yang paling mahal di dunia berharga RM 29.5 juta (6,ooo,ooo Pound)







video ini sekadar hiburan

8 JAM FULL MOVIE

Imej
JULIA, yang tidak putus – putus cuba untuk berkawan dengannya. Keikhlasan Julia menyebabkan mereka menjadi kawan baik sehinggalah mereka meningkat umur belasan tahun. Hubungan persahabatan mereka lama kelamaan bercambah menjadi cinta. Namun, hubungan mereka terputus ditengah jalan kerana Julia telah dituntut oleh mak ciknya. Atas desakan mak cik Julia, pihak sekolah telah merahsiakan alamat dan no telefon Julia sehingga Alang dan Julia tidak lagi berjumpa. Alang akhirnya kembali ke kehidupannya semasa kecil. Alang cuba untuk hidup dengan aman namun munculnya beberapa konco daripada satu geng meminta wang perlindungan. Alang yang bengang telah bergaduh dan menyebabkan dia menjadi sasaran geng tersebut. Ditakdirkan Alang bertemu semula dengan Julia yang sedang dalam keadaan kesusahan. Alang yang terlalu cintakan Julia menerima Julia dengan gembiranya dan mengharapkan Julia akan sentiasa bersamanya. Namun, kebahagiaan mereka hanya sementara apabila muncul mak cik Julia menuntut Julia ke…

Hitler marah logo merdeka buruk

Imej
1 : Cuba tenung gambar bawah ni, 
2 : fokus kat bahagian hidung selama 30 saat. 
3 : Lepas tu, alih pandangan korang ke dinding. 
4 : Korang akan nampak wajah sebenar pompuan ni. HUUUU.
5 : Kalau still tak Nampak lagi , Cuba Kelip-kelipkan mata Anda

kalau tak nampak layan video hitler ini komferm nampak kot
sape belum join contest logo merdeka klik sini [KLIK SINI]

SEJARAH KENTOT

Imej
Pooot, preet, prengg, ka-pisshh, creett dan pelbagai bunyi dapat didengar apabila seseorang itu kentut. Ianya kadangkala seronok didengar tetapi agak pening nak menghidunya. Walaubagaimanapun ianya dapat memberikan sensasi kenikmatan duniawi bagi para pengentut.  Tetapi awas seseorang pengentut boleh di kesan dari reaksi muka slambernyer. Dari mana datangnya gas kentut? Gas ini datangnya dari beberapa punca: udara yang dihirup, udara yang meresap ke perut dari darah, gas yang terhasil dari reaksi kimia dalam perut dan gas yang dihasilkan oleh bakteria yang tinggal dalam perut.

Apakah yang membuatkan kentut busuk? Bau kentut yang terdiri dari sejumlah campuran gas hidrogen sulfida dan mercaptan. Lebih banyak pengambilan diet yang terdiri daripada sulfur, lebih banyak sulfida dan mercaptans akan dihasilkan oleh bakteria dalam perut dan lebih busuk bau kentut. Contoh: telur rebus.

Adakah benar sesetengah orang tak pernah kentut? Tidak benar selagi mereka hidup. Manusia juga kentut sejurus sele…