Jom jadi YouTubers


- Majunya teknologi pada zaman sekarang sebenarnya membantu dalam meluaskan ruang kreatif yang ada dalam pemikiran anak muda pada zaman kini. Platform yang paling mudah dan dekat dengan netizen pastinya adalah media sosial. 😎😎😎

- Banyak bakat baharu yang muncul dan dicungkil menerusi media sosial ini dan aku nampak ada diantara mereka yang boleh pergi jauh jika diberikan peluang untuk mengarah filem/telefilem sendiri 👏👏👏

- Katakanlah 7 pengarah muda yang aku senaraikan ini, diberikan bajet sebanyak 2 juta untuk menghasilkan filem. Pengarah media sosial yang manakah korang rasa mampu menghasilkan karya yang baik ?? 🧐🧐🧐

- Sebuah filem yang sekurang2nya berlainan berbanding filem2 yang sedia ada dan mempunyai idea2 yang lebih segar. (Paling x pun baik skit daripada filem razak moheideen) 😂😂😂

1. Mat Lufti
2. Farhan Mazlan (Sterk production)
3. Azfar hamdii (MTAS Production)
4. Alieff Irfan
5. Zukiee
6. Syahmi sazli
7. Mr Kokom

- Tidak mustahil ada di antara mereka bertujuh ini mampu untuk mengubah industri perfileman negara kita. Walaupun mereka hanya bermula dengan menghasilkan video2 promo dan parody tetapi idea yang dibawa agak menarik dan mampu menambat hati penonton 😍😍😍

- Kalau korang rasa peluang untuk buat duit boleh la try jadi YouTubers dan mula dari sekarang. Mana tau video korang viral. Serius aku malu duduk depan kamera. Kalau kena kecam tak boleh nak hadam hehehe.

Ulasan

  1. Un okay je...apa2 yg blh masyuk buat sahaja asalkan halal.

    BalasPadam
  2. Kokom best, banyak pengajaran. Mat luthfi sekarang da kurang berbanding dulu.

    Yg pnting, kne konsisten

    BalasPadam

Catat Komen