Pray for cikgu azizan

#prayforcikguazizan

Assalamualaikum..utk pengetahuan sahabat semua..sy mendenda Murid tersebut atas kesalahan :

1.menghidu Gam Dalam kawasan sekolah Dan mempengaruhi Murid lain ( 3 org) supaya turut Serta..kesalahan tersebut dilakukan sejak 2016...
2. Buli...
3. Memukul Murid lain..
4. Ponteng dgn memanjat pagar sekolah.

YG mendakwa sy ialah parent Murid tersebut...tolong betulkan fakta jika Ada cerita selain drp di atas...t.kasih atas doa Dan sokongan sahabat semua..terima kasih... AZIZAN.

Anak bekas askar. Saman melalui peguam persatuan bekas tentera. Guru tu HEM. Dpt tangkap bdk tu sdg hidu gam dan sdg rekrut pelajar lain hidu gam dlm sekolah. Bdk tu melawan, berlaku pergelutan dan cikgu tu dpt tampar bdk tu. Bapak bdk tu x puas hati teruskan utk bawa ke mahkamah. KPPK sediakan peguam utk cikgu ni krn ada alasan kukuh. Kalah x apa tp peguam KPPK akan bw isu moral mengenai sikap KPM yg x membela guru dlm isu berat yg berlaku di sekolah.

Salah ke cara guru itu. Ketegasan seorang guru mengajar dan mendidik anak muridnya, beliau kini bakal dihadapkan ke Mahkamah pada 19 Disember 2017 Selasa ini.

Kami warga guru mendoakan agar Cikgu Azizan tabah menghadapi ujian ini, dan semoga kemenangan memihak kepada beliau.

Kepada guru-guru diharap memberi sokongan kepada beliau walau di mana sekalipun, biarpun tidak dapat hadir ke mahkamah, anda boleh nyatakan sokongan anda dengan mengundi dan share di media sosial atau group Whatsapp masing-masing.

Nyatakan sokongan anda di: https://www.pendidik2u.my/sokongan-moral-untuk-cikgu-azizan/

Sila share ~
Via @pendidik2u
Cc: NUTP

Ulasan

Catat Ulasan