BLOGGER DI PERGUNAKAN

Sedih beginilah nasib seorang blogger. Join even bagai nak gah hanya bawa pulang sebatang pen. Selalu blogger hanya menjadi buah mulut tetapi hasilnya tiada.

Kalau tidak ramai dah blogger yang kaya. Ramai orang berhenti kerja buat business marketing cari duit kat internet. Saya pun dulu terpengaruh juga nak cari duit kat internet. Tak dinafikan memang dapat tetapi sebulan rm100 ke rm200 mana leh tahan.

Blog saya macam suam2 kuku. Makin hari makin pudar. Mungkin dah terfikir untuk bersara dunia blog. Budak office lain siap buat side income jadi Uber join business hartanah. Ada yang jual insuran bagai. Tetapi saya masih mampu tersenyum. Hitung masa.

Kenapa saya tak berhenti je tulis blog. Buat kerja lain. Memang terfikir nak jual insuran tetapi saya takde skill nak pikat pelanggan. Nak join uber lagilah xde masa terluang lansung. Insyallah rezeki itu luas. Hanya blog sahaja yang mampu memberi semangat pada saya hingga kini.

Bersambung...

Ulasan

  1. sekarang kena sedar lah realiti kehidupan...susah dah nak buat keja free skrg

    BalasPadam
  2. Susah nak kata kan....depends pada blogger tu sendiri....kdg tu redah je sbb minat dlm bdg ni.... tp kena bijak memilih lah kan.... Niat yg baik inshaallah dibalas baik

    BalasPadam
  3. semoga kita semua terus berblogging =)

    BalasPadam

Catat Komen