Posts

Showing posts from February, 2016

DOKTOR FACEBOOK

Image
Kelohan seorang doktor yang bertauliah:- Nak tergelak gak baca puisi bwh ni..tp ada betulnya😅👇
>>
Puisi Prof. Dr. Jafri Malin Abdullah Untuk Ubat MLM, Dr Google & Dr Facebook

Aku dah bosan jadi doktor bertauliah.
Ada ijazah pun dah tak berguna.
Kerana zaman dah berubah.
Ramai yang mencari doktor di FB.
Ramai yang jadi Dr Google dan Dr FB.

Aku dah bosan jadi doktor bertauliah.

Hanya diperlukan bila nak MC.
Nasihat tak pernah didengar.
Ubatan tak dimakan ikut peraturan.
Malah yang langsung tak makan ubat pun ada.
Takut nanti rosakkan buah pinggang.

Aku dan bosan jadi doktor bertauliah.

Sekarang wujud ubat2 ajaib dan ubat2 super.
Satu ubat untuk semua jenis penyakit.
Telan satu pil.
Semua penyakit boleh sembuh.
Ada ubat yang boleh merawat sistem badan.
Membetulkan mana2 yang rosak.
Membetulkan hingga sampai ke saraf tunjang.
Sel2 badan boleh ditukar menjadi seperti baru.
Seperti bayi baru dilahirkan.
Semua penyakit boleh hilang dari badan.
Darah tinggi boleh normal.
Kencing …

KES REMEH HINGGA BERCERAI

Image
Lawak pun ada jugak bila baca. Sedih kenapa hal kecil perlu di besarkan. Pasal berebut remote tv pun ada tu. Tak boleh ke gilir-gilir tengok tv takkan la tv lagi best dari orang yang kau sayang. Mungkin minat sangat kot. Jangan terlalu cemburu. Pastu tanyalah apa yang suami dan isteri yang tak suka pastu jangan buat carilah jalan penyelesaian terbaik.