Posts

Showing posts from August, 2015

11 tips buka pintu rezeki

Image
Rezeki itu luas, dan untuk dimurahkan rezeki juga luas cara-caranya. Berikut adalah koleksi 11 Tip Murah Rezeki dari Facebook saya…

1)Redha sekiranya ada pintu rezeki tertutup. Bukan rezeki kita la tu… tapi InsyaAllah tingkap rezeki lain akan terbuka.

2)Nak duit? Perlu Doa, Usaha, Ikhtiar dan Tawakal. Baru dapat D-U-I-T :)

3)Maafkan salah & silap orang lain sebelum tidur malam ini. Bila hati tenang, rezeki mudah datang.

4)Kalau tak mampu untuk sedekah wang ringgit selalu, lakukan solat Dhuha selalu kerana ianya mengandungi banyak manfaat sedekah.

5)Bersangka baik dan doakan kejayaan orang lain. InsyaAllah ramai akan doakan kita kembali.

6)Tunaikan hajat orang lain dan bantu orang lain mencapai hajat/matlamat mereka. Nanti ramai yang akan membantu permudahkan usaha kita pula.

7)Sedekah dan derma confirm tidak akan mengurangkan rezeki anda. Malah ia akan menambahkannya lagi.

8)Sekiranya terjumpa jalan buntu, tak perlu minta bantuan orang lain dulu. Terlebih dahulu minta bantuan All…

APA ITU VAPE

Image
Fakta menarik tentang “VAPE" yang kita tidak tahu.
------------------------------------------------------------------------------ 1.Vaper pertama dicipta pada tahun 1960-an: Pada tahun 1963, Herbert A. Gilbert menghasilkan sebuah alat yang mampu memanaskan cecair nikotin dan menghasilkan wap.Beliau kemudian didatangi oleh berberapa ahli perniagaan yang berminat untuk mengilangkan produk tersebut,tetapi tidak berjaya;dan kemudian rokok elektronik pertama ini hilang dari catatan sejarah pada tahun 1967. 2. Wap vapor tidak merbahayakan orang sekeliling: Kajian terbaru daripada saintis Perancis menunjukkan bahawa wap yang terhasil daripada Vape mampu lesap dalam masa 11 saat,ini menunjukkan bahawa pendedahan wap “second-hand” Vape tidak mendatangkan kemudaratan kepada orang sekeliling. 3.Kadar purata pembelanjaan Vape lebih murah daripada rokok: Kadar perbelanjaan purata tahunan untuk perkokok yang membeli sekotak-rokok-sehari dianggarkan RM4745 (RM13/sekotak x 365 hari setahun = RM4…

AWEK TUDUNG

Image
Tarmizi Mizi, [17.08.15 20:51]
KECOH!!! DEBAT AWEK BERTUDUNG VS AWEK TIDAK BERTUDUNG JADI VIRAL DI LAMAN SOSIAL
Seorang awek tak bertudung yang bernama Lia post status pasal isu bertudung di laman sosial facebook... status yang ditulis adalah seperti berikut..."Semua yang tutup aurat tu dah kompom masuk syurga ke?" lalu mendapat banyak komen dan like dari kawan-kawan yang sebijik macam dia...Tiba-tiba, ada seorang muslimah yang bernama Suri membalas komen Lia tersebut...
Suri: Yang pasti tak tutup aurat kompom masuk neraka...
Lia: Ala...tudung labuh pun macam baik sangat... buat dosa jugak mengumpat orang sana sini...
Suri: Bila iblis tak mahu mengikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, maka dia menyalahkan perintah Allah itu...katanya "Kenapa pulak aku kena sujud sedangkan aku lebih baik dan mulia daripada Adam..." Samalah dengan tudung, tudung juga yang dipersalahkan"
Lia: Macam kau tu bagus sangat nak tegur aku, entah-entah kau dulu lagi jahat...
S…

SALAM TAKZIAH RAKAN SEKERJA

Image
Nama beliau Naquib Fiqri bin Tamrin tarikh lahir 20/6/1990. Arwah telah dikejutkan dengan pemergian beliau dengan mengakibatkan kemalangan motosikal di hadapan sekeloh kl sentral. Dari sumber kejadian arwah terlanggar lori pasir dan di gilis oleh tayar lori. Arwah meninggal di tempat kejadian dan tidak sempat hadir ke tempat kerja.

Arwah adalah seorang yang peramah dan baik semasa hidup. Arwah mudah tersenyum tetapi kenapa arwah tinggalkan kita ketika umurnya masih muda. Pernah terjumpa arwah ketika di surau sedang solat arwah tanya "shift petang ke" lalu jawab "a'ah" muka arwah senyum "sama la kita". Marilah kita sedekah al-fatihah pada arwah semoga di letakkan di kalangan orang-orang yang soleh. Al-fatihah.

Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com

Image
Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 10 Ogos 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2015.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

AJAIB MANUSIA

Image
Dari gambar di atas dapat kita simpulkan di sini maka perangai manusia ada 2 jenis. Seorang pemarah dan seorang lagi muka ceria. Manusia marah ada sebab mungkin kita salah buat kerja tetapi ada juga manusia yang pemaaf. Kenapa kita perlu marah kan lebih baik kita memaafkan orang itu lebih baik sebab sabar itu separuh dari iman.