MOHON BANTUAN

by - September 30, 2021


Assalamualaikum, saya Safirah dari Batu Kikir, suami saya telah terlibat dalam satu kemalangan langgar lari pada 25/9/2021 (hari sabtu), lebih kurang jam 6.20pagi di Taman Jemapoh. Suami saya keluar untuk ke tempat kerja (di Kuala Pilah) pada jam 6.05 pagi.
Kira-kira jam 6.20 pagi, suami saya telah dilanggar lari oleh sebuah kereta dipercayai jenis proton iswara Aeroback berwarna hitam, sewaktu kejadian, difahamkan oleh saksi bahawa kereta iswara Aeroback tu sedang ingin memotong sebuah lori. Akibat dari itu, kaki sebelah kanan suami saya telah mengalami kecederaan yang parah di  dibahagian kaki , tulang pinggul dan tangan .
Doktor mengesahkan bahawa kaki suami saya harus dipotong, kerana bahagian kaki suami saya telah hancur akibat kemalangan itu. Kemudian, di bahagian pinggulnya telah dipasangkan besi kerana patah dan pada pergelangan tangan suami saya juga patah.
Terkini keadaan suami saya telah dipotong sebelah kaki kanannya dan sudah sedarkan diri. Tapi suami masih di ICU Hospital Tunku Ampuan Najihah, Kuala Pilah kerana keadaannya yang sangat lemah akibat kehilangan banyak darah. Saya dengan merendah diri ingin memohon orang ramai agar dapat membantu saya mendapatkan info kejadian.
Suami saya bekerja di 7eleven sebagai pengurus stor, kami mempunyai 2 cahaya mata yang masih kecil. Akibat kemalangan tersebut saya hilang pendapatan, dan memerlukan sedikit bantuan untuk perbelanjaan suami dan anak-anak saya yang masih kecil, saya hanya seorang surirumah dan saya hanya bantu suami melakukan perniagaan atas talian dengan menjual Izzly Baby Food dan Sawanah Koko. Akibat kemalangan ini terputus hampir semua pendapatan kami sekeluarga, dalam keadaan anak saya masih kecil, (3tahun dan 1tahun), ibu, ayah dan adik saya yang hanya bergantung pada hampir semua pendapatan suami. Anak² saya kedua-duanya ada penyakit radang kulit (eczema), dan si sulung baru sahaja disahkan rabun dekat sejak lahir.
Jika ada insan yang ingin berkongsi maklumat dan rezeki saya sangat mengalu²kan bantuan dari semua. Saya berharap sangat-sangat agar pelaku tersebut dapat ditemui dan dibawa ke muka pengadilan. 😔
Boleh hubungi saya Safirah.
0172788614 @ 01123454853 (ibu saya).
155032481354 Maybank (Siti Nur Safirah). Acc maybank dah kena block. 

0599541100181399
BSN
Siti Nur Safirah


 

You May Also Like

0 comments