Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2020

Cukuplah bela pemandu mabuk

Imej
Patutnya bunuh sahaja mabuk ini. Dah la langgar orang pastu tak reti nak berhenti. Macam jalan Raya ini bapa dia punya. Boleh baca artikel astro awani di bawah.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/pekerja-kontrak-maut-dirempuh-pemandu-mabuk-245118?utm_source=insider&utm_medium=web_push&utm_campaign=06012020-pekerja_kontrak_maut_diremp



Masih adakah yang baca buku

Imej
Buku macam dah tak releven. Maklumlah maklumat semua dah boleh dapat di internet. Google je. Novel pun pun boleh baca guna handphone je.

Banyak syarikat buku yang tak mampu bertahan lagi terpaksa gulung tikar. Penggemar novel mungkin akan beli buku tetapi ada masa ke nak baca novel.

PROMOSI ASTRO 2020

Imej
Decoder beyond astro tak boleh record pemasangan rm79. Kontrak 2 tahun. Pakej paling rendah rm42.35
WhatsApp saya Mizi - 0196971518


Decoder astro njoi tiada cas bulanan. Pemasangan Rm399 satu set lengkap. Rm309 jika di rumah sudah ada piring astro. WhatsApp saya Mizi - 0196971518


Decoder ultrabox boleh record dengan syarat di rumah ada internet 10Mbps ke atas. Pemasangan rm199 pakej paling rendah rm65 sebulan. Rm99 jika langganan atas rm100 bulanan. WhatsApp saya Mizi - 0196971518


Apasal ko like gambar awek aku

Imej
Apalah dosa mamat ini. Dia cuma like gambar je kot. Salah ke like gambar. Melampau betul. Pergi simpan awek kau dalam peti ais la.



Mayat keluar dari kubur

Imej
Seram, beberapa keping gambar dan rakaman video yang menunjukkan sebujur mayat yang masih berbalut kain kafan tiba-tiba timbul di atas sebuah tanah perkuburan di Kota Pontianak, Kalimantan Barat, Indonesia.

Kelibat mayat itu menjadi tumpuan ramai penduduk sekitar dan luar daerah yang mengetahui kejadian itu selepas tular di laman Facebook.

Menurut seorang pengguna Facebook bernama Muharris Alyamani, mayat itu telah dijumpaikira-kira jam 3 petang pada Isnin lalu oleh seorang penduduk yang sedang memotong rumput di tanah perkuburan berkenaan.

"Selepas menemui mayat itu, lelaki berkenaan terus membuat satu laporan kepada pihak polis selain memaklumkan kepada keluarga arwah," katanya.

Menurut pihak berkuasa Polsek Pontianak Barat, hasil siasatan didapati jenazah telah dikebumikan kira-kira sebulan lalu.

"Jenazah berkenaan timbul kemungkinan akibat tekanan air apatah lagi kawasan itu sering dinaiki air ketika hujan selain menjadi laluan air mengalir, namun sehingga kini bel…

Bilik air macam kedai

Imej
Dahsyat betul bilik air dia macam-macam barang ada. Rasanya syampoo, ubat gigi, sabun pencuci muka cukup la kot.






KASIH IBU TERHADAP ANAK

Imej
Kisah seorang ibu dari Italy. Ibu yang yang di sahkan COVID-19 kerana berhubung rapat dengan pesakit lain. Malangnya anak yang yang berusia 18 Bulan tidak berhenti menangis.

Doktor membuat keputusan untuk menutup muka ibu sepenuhnya dan nyahkuman luksinar. Anak beliau terus diam apabila di letakkan di dada ibunya. Begitulah aura seorang ibu terhadap anaknya.

WAHAI ISTERI LAYANLAH SUAMI DENGAN BAIK

Imej
SYURGA FIRDAUS TEMPAT KAMU
.
Wahai isteri, Layanlah suami dengan baik. Tawan hati mereka supaya suami gembira.
.
.
Buatlah kerana Allah.
Suami kamu mungkin tidak faham kesusahan kamu, tapi Allah sedang nilai setiap kesusahan kamu. Setiap peluh, tangisan, letih, sakit badan, sakit kepala semuanya telah diberi pahala yang sangat besar.
.
.
Maafkanlah kekurangan mereka..
kerana dunia ini bukan tempat tinggal kita. Syurga tempat tinggal kita yang sebenarnya. Jagalah solat awal waktu. Walau apapun terjadi. Siapkan suami dan anak lelaki ke masjid.
.
.
Jagalah AURAT kerana Allah.
Jaga aurat bukan kerana kita baik.
Tapi ia perintah Allah. Apalah makna cantik jika kita dibenci oleh Allah. Biarlah dunia ini nak kata apapun, janji Allah sayang kita.
.
.
Janganlah habiskan air mata di depan tv, untuk dunia. Tapi gunakanlah air mata untuk Redha Allah. Untuk umat. Untuk umat selamat dari neraka.Takpelah dunia ini kita kurang sikit. Syurga semakin dekat. Dunia ini sekejap sahaja.
.
.
Wahai isteri s…

Blogging sebagai kerjaya

Imej
Pada bulan Julai 2019 aku pernah luahkan kegusaran sebab masih menganggur, tiada kerja tetap dan tercari-cari hala tuju lepas graduate.

Setelah berfikir panjang, bulan September 2019 aku decide utk jadikan blogging sebagai kerjaya sepenuh masa. Masa ni aku sangat risau, adakah pilihan ini adalah tepat?

Masa nie pageview 1k ja setiap hari. Adsense pun belum dapat cashout.. Jangkaan aku mungkin tahun 2020 baru dapat cashout..Tetapi perancangan Allah itu lebih baik..

Dalam masa 2 bulan aku berjaya cashout adsense kali pertama. Hasil 6 bulan jadi fulltime blogger aku berjaya capai 1 juta pageview. Pageview blog pun naik 10k sehari.
Malah aku dah ada income tetap sendiri.

6 bulan tu adalah hasil aku laburkan duit join group biters utk tingkatkan kemahiran blogging, buang masa, tenaga dan waktu tidur aku utk dapat apa yg aku dapat skrg..

Bukan senang nak jadi senang. Tapi tidak mustahil kalau kita berusaha. Dulu org pandang rendah skrg org datang cari nak belajar mcm mana mau berjaya mcm k…