Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2019

Review cookies and cream pie

Imej
Dari syarikat Gerbang Alaf Restaurant Sdn Bhd aka McDonald cookies and cream pie. Harga rm3.95 (incl  tax). Sedap cukup menarik rasa coklat dan biskut. Bila makan akan sedikit comot tak sesuai untuk budak2 bapak budak sesuai hehe.




Salah satu lagi hidangan yang anda boleh cuba ialah nestum choc mcflurry dengan harga rm5.99(incl tax). Bagi saya rasa nestum agak kuat di situ. Lama tak makan nestum oklah not bad.


Cara bayar bil astro online

Imej
Cara pertama anda kena buka link https://pay.astro.com.my/ kemudian isi 10 digit nombor akaun astro dan 4 digit ic belakang.
Jika keluar no outstanding balance maksudnya anda tiada hutang dengan astro. Tetapi kalau keluar barcode anda ada hutang. Untuk bayar online klik pada continue. Kalau nak bayar di 7 eleven bawa barcode tersebut untuk di scan dan beritahu berapa nak bayar. Nak bayar guna cimb klik pada fpx. Pilih cimb. Ada pelbagai bank yang anda boleh pilih.
Ini adalah link cimb click. Isi user name dan password anda telah berjaya buat bayaran astro. Terima kasih.

Pastikan bayar bil secara online atau di 7 eleven jangan bayar di kaunter atm atau speedmart, mesin card deposit bsn sebab bayaran akan di terima dalam 1 ke 2 hari bekerja.


PES 2020

Imej
Puas hati gak la main pes ni. Bagi sesiapa yang minat main bola boleh download. Siap ada player lagend. Cuma setiap hari khamis 8 pagi hingga 4 petang tak boleh main upgrade system.


Kaki patah Andre Gomes

Imej
Begitulah adat pemain bola sepak. Siapa sangka. Terkejut Son depan mata kaki patah tetapi nampak bukan Son yang takel. Selamat tinggal Andre Gomes player Everton mungkin ini adalah games terakhir untuk anda.

Terribles images de la blessure d'André Gomez, des joueurs sous le choc. Son qui pleure, Aurier qui fait sa prière ! C'est terrible ! #EVETOTpic.twitter.com/0LhmWwcLeV — 🇹🇳مهدي☆Mehdi🇹🇳 (@Le_M_4) November 3, 2019

Mak ayah bagi anak tgk hp masa makan

Imej
Jangan perli mak ayah yang bagi anak tengok HP masa makan.

"Eleh.. malas lah tu nak layan anak"

Bukan semua mak ayah pemalas atau suka ambil jalan mudah tapi mungkin mereka terpaksa. Kita tak berada di situasi mereka kita tak sepatutnya cepat membuat sangka buruk.

Semalam semasa di kedai makan, kebetulan ada sebuah keluarga suami isteri dengan 3 orang anak lelaki. Suami isteri sedang tekun makan dan anak anak pun tekun makan makanan masing-masing sambil tengok kartun di hp.

Bukan ke bagus macam tu? Mak ayah dapat makan dengan tenang, anak-anak pun tak ponteng makan.

Memang betul banyak kajian mengatakan hp ni tak bagus untuk kanak-kanak terutama kanak-kanak bawah 6 tahun. Berisiko tinggi untuk rabun, tak pandai bersosial, ketagihan, sukar tidur dan boleh bantutkan perkembangan kognitif skil mereka.

Tapi ada satu fitrah kanak-kanak yang kita selalu lupa, kanak-kanak tak pernah berehat, mereka selalu aktif dan boleh berlari 24 jam sehari kalau mereka mahu.

Saya pernah jumpa s…