Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2019

Astro Go kini boleh record

Imej
Pengguna astro go akan gembira kerana anda boleh merakam dengan mengguna peranti astro go anda.Had penyimpan 200 jam di beri secara percuma. Ciri ini juga boleh merakam serentak pada peranti anda.

Pengguna boleh menaik taraf storan awan mereka sebanyak 400 jam (RM12 / bulan) atau sebanyak 1,500 jam (RM15 / bulan) dengan melayari www.astro.com.my/selfservice. Pelanggan digalakkan untuk mengemas kini aplikasi Astro GO mereka di Google Play Store (Android) atau Apple App Store (iOS) untuk mula menikmati ciri rakaman awan.

Selain daripada ciri rakaman awan, pelanggan Astro GO boleh mengakses lebih daripada 50,000 video atas permintaan termasuk musim terkini The Walking Dead; tajuk set lengkap kotak Flash dan Panah; realiti Melayu tempatan melanda pertunjukan Big Stage Season 2; K-drama Hotel De Luna, dan menyewa filem terkini seperti Godzilla: King of the Monsters, PokΓ©mon Detective Pikachu dan Aladdin. Di samping itu, pelanggan boleh menikmati sukan premium seperti Liga Perdana dan Formul…

Wonda kopi tarik in go shop

Imej
Now you're able to get the hot new WONDA 3-in-1 Premium Coffee with a buy 6 FREE* 2 promo at the Astro Go Shop for RM99 only!

OR

Call us at 03-95441188 and enjoy the buy 6 FREE* 2 promo at RM89 when you purchase other products alongside this promo from the Astro Go Shop.

*FREE 1 Original Premium and 1 Mocha Premium. While stocks last. Exclusively at the Astro Go Shop.

Get all your favourite blends of WONDA Coffee with this WONDA-ful promo now at:
<http://m.goshop.com.my/prd/20096836.html>

Melayu memang pemalas

Imej
MELAYU memang PEMALAS

Aku dah lama setuju dengan kenyataan ni. Terlalu banyak bukti yang menunjukkan Melayu pemalas. Bukan pemalas yang biasa-biasa tapi pemalas nak mampus.

1. Pemalas claim benda yang bukan haknya.

Melayu memang paling pemalas bab ni. Tak macam kaum lain. Kaum lain jumpa tanda tanda berkaitan kaumnya di tanahair orang lain terus claim itu tanahnya. Apabila keris dijumpai di Okinawa Jepun, dan Sungai Towy, Wales, orang Melayu malas untuk claim Okinawa dan Wales itu tanahair Melayu. Apa punya pemalas. Di negara kita, ada kaum lain claim inilah tanahnya, mereka dah dakwa mereka bukan pendatang kerana dijumpai tanda tanda kaumnya walau tanda tu secoet dan dinafikan sejarahwan mereka sanggup menyeru diketuk kepala pakar sejarah yang ajar sejarah yang benar tersebut.

2. Melayu pemalas nak bergaduh gaduh menumpahkan darah sesuka hati.

Sebagai kaum majoriti di Malaysia, meskipun kaum lain menghina agama, nabi, bahasa, tulisan, sejarah, kaum, institusi, raja, sikapnya, orang …

Masih bekerja walaupun usia 60 tahun

Imej

Cara untuk dapatkan barcode astro

Imej
Kalau nak bayar bil astro kena ada barcode terutama di 7 eleven. Astro tidak akan menghantar bil lagi di rumah anda kalau nak bil kena e-mail pada wecare@astro.com.my cakap saya nak bil. Ikut arahan gambar tersebut untuk dapatkan barcode astro tunjuk handphone anda dan boleh bayar cash.