Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2019

Wonda kopi tarik in go shop

Imej
Now you're able to get the hot new WONDA 3-in-1 Premium Coffee with a buy 6 FREE* 2 promo at the Astro Go Shop for RM99 only!

OR

Call us at 03-95441188 and enjoy the buy 6 FREE* 2 promo at RM89 when you purchase other products alongside this promo from the Astro Go Shop.

*FREE 1 Original Premium and 1 Mocha Premium. While stocks last. Exclusively at the Astro Go Shop.

Get all your favourite blends of WONDA Coffee with this WONDA-ful promo now at:
<http://m.goshop.com.my/prd/20096836.html>

Melayu memang pemalas

Imej
MELAYU memang PEMALAS

Aku dah lama setuju dengan kenyataan ni. Terlalu banyak bukti yang menunjukkan Melayu pemalas. Bukan pemalas yang biasa-biasa tapi pemalas nak mampus.

1. Pemalas claim benda yang bukan haknya.

Melayu memang paling pemalas bab ni. Tak macam kaum lain. Kaum lain jumpa tanda tanda berkaitan kaumnya di tanahair orang lain terus claim itu tanahnya. Apabila keris dijumpai di Okinawa Jepun, dan Sungai Towy, Wales, orang Melayu malas untuk claim Okinawa dan Wales itu tanahair Melayu. Apa punya pemalas. Di negara kita, ada kaum lain claim inilah tanahnya, mereka dah dakwa mereka bukan pendatang kerana dijumpai tanda tanda kaumnya walau tanda tu secoet dan dinafikan sejarahwan mereka sanggup menyeru diketuk kepala pakar sejarah yang ajar sejarah yang benar tersebut.

2. Melayu pemalas nak bergaduh gaduh menumpahkan darah sesuka hati.

Sebagai kaum majoriti di Malaysia, meskipun kaum lain menghina agama, nabi, bahasa, tulisan, sejarah, kaum, institusi, raja, sikapnya, orang …

Masih bekerja walaupun usia 60 tahun

Imej

Cara untuk dapatkan barcode astro

Imej
Kalau nak bayar bil astro kena ada barcode terutama di 7 eleven. Astro tidak akan menghantar bil lagi di rumah anda kalau nak bil kena e-mail pada wecare@astro.com.my cakap saya nak bil. Ikut arahan gambar tersebut untuk dapatkan barcode astro tunjuk handphone anda dan boleh bayar cash.