Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2019

Berpantang perlukah?

Imej
Berpantang. Perlukah?

Menarik tajuk ni semalam. Ni peberet bani2 jamu untuk selit juai produk jamu ketat poen, krim tegang, krim besaq tek dan sebagainya.

Yang sebetuinya berpantang ni perlu ke tak? Terpulang. Kalau rasa nak feeling2 macam ibu2 berpantang, silakan. Tak salah. Siapa cakap salah mai tag dia tang ni. Kalau rasa2 nak berpantang cara moden, silakan. Pun tak salah. Pilihan masing2. Sebab apa tak salah? Sebab pengamal2 perubatan tradisional melayu kat negara kita ni pun bukan kaleng2. Carilah yang berdaftar under LPPKN. Mereka ni dilatih dengan ilmu, tak main dah makan2 ikan kering, minum ayaq dua tiga sudu, tak boleh makan segala mak nenek buah, laksa, yada yada yada. Hang rasa perut hang tahan makan laksa hang tibai la sampai kembong pon. Rasa2 perut takleh tahan certain makanan, elakkan la. Benda mudah buat susah buat apa.

Kenapa nama dia berpantang cara melayu? Dah melayu saja ada amalan mengurut, tangas, bertungku. Kat zimbabwe takdak. Kat indon stail indon. Kat china …

Bunga yang comel

Imej
Korang pernah tengok bunga ada muka tak. Bila tengok bunga ini macam ada kena sumpahan. Comel juga. Hebat ciptaan Allah.




Tak mustahil Malaysia akan ke world cup

Imej
masih ada sinar harapan malaysia ke World Cup.

aku baru tau tentang team malaysia bawah 18 ni baru-baru ni. kekecewaan demi kekecewaan sebelum ni telah membuat aku hampir tak mengikuti perkembangan bola sepak malaysia.

tapi sejak dua menjak ni aku asyik nampak cerita tentang team malaysia bawah 18 lalu lalang kat socmed aku. lagi-lagi tentang penyerang nombor 10 ni, Luqman Hakim.

Aku pun mula mengkaji game-game dan taktikal yang dipamerkan oleh team bawah 18 ni dan secara ajaibnya aku teruja. dari segi permainan, semangat, taktikal dan kelajuan. jujur aku sebenarnya lebih teruja pada kelajuan game.

perkara kedua yang aku sangat-sangat teruja adalah dengan penyerang Luqman Hakim ni. Malaysia dah lama tak mempunyai penyerang yang sangat lincah, berani masuk menggelecek dalam kotak penalti, mempunyai kelajuan dari segi pickup sekali pakej top speed, dan TENANG untuk melakukan penyudah.

Aku tak pasti aku seorang saja yang perasan atau ramai perasan yang Luqman Hakim ni ada persamaan denga…

Apa itu astro cloud

Imej
Astro cloud adalah di mana salah satu produk astro yang akan di keluarkan tak lama lagi. Ini adalah versi terbaru decoder pvr. Dengan sistem perisian interface terbaru yang lebih cantik.

Jika anda ingin merasai decoder terbaru ini boleh ke laman web astro www.astro.com.my/beta. Bagi pengguna decoder baru anda akan di beri 500gb data secara percuma dalam perisian internet termasuk video on demand. Anda boleh naik taraf sehingga 2terabyte dengan pakej berbayar.

Pengguna decoder baru ini lebih kecil ringan dan boleh di bawa kemana-mana dan paling menarik boleh dipasang tanpa guna satellite dish hanya guna internet sambungan WiFi sahaja. Ada memori card untuk simpan data dan slot sim card dan port USB. Ada juga lobang satellite untuk dish astro dan port hdmi dan port sambungan power adapter. Kemunculan decoder ini masih belum di umumkan lagi.

Doa untuk menambah rezeki

Imej
Alhamdullillah rezeki terima kasih kerana syarikat Traveloka yang mempercayai blogger www.mizisempoi.com sebagai rakan blogger penyiaran pengiklanan anda. Harap kerjasama ini akan berterusan.
Baru-baru ini dalam entry blog saya http://www.mizisempoi.com/2019/07/jom-terbang-dengan-traveloka.html telah berjaya memperolehi rm200 dengan 1 entry alhamdullillah rezeki. Siapa kata dengan blog tak boleh buat duit.