Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2019

Siapa suruh kau miskin

Imej
Abang Botak kenakan penjara 12 bulan
sedangkan kes Lan Pet Pet  di saman kerana cederakan jaga hanya rm2000. Atas mana keadilan di sini. Abang botak di kenakan hukuman penjara atas sebab tidak mampu membayar kes saman atau miskin.

Abang botak di katakan telah mencerahkan kereta tanpa mencederakan pemilik kereta hukuman yang dikenakan tidak setimpal langsung. Terpaksa berhari raya dalam penjara dan meninggalkan isteri juga anak.

Kes pembunuh Adib bomba masih tidak di bicarakan atas alasan yang tidak pasti kenapa. Keadilan di Malaysia meletakkan orang kaya lebih di utamakan dari orang miskin.

Ini bermaksud kalau anda kaya anda boleh bunuh orang dan kalau anda miskin janganlah cuba nak berangan minta keadilan undang2 walaupun anda di pihak yang benar.

When coway pecah rekod

Imej
#EJENCOWAY #PECAHREKOD


Kacau betul budak coway ni..


pulun betul duit raya.. bulan ni leh jual 50 unit.. cer teka berapakah komisyen dia akan dapat?
Yang confirm, lebih dari RM30k..


nih yang ramai ejen coway lain tak puas hati ni. hehe..


Kenapa dia boleh buat, anda tak boleh?
Sebabnya dia masuk seminar & belajar buat betul2


Nak belajar juga?

Dapatkan tiket Seminar Google Ads Marketing Mastery (GAMM) anda pada harga DISKAUN Early Birrd SEKARANG di -> https://sifuadwords.my/gamm


Seat amat TERHAD!


#Google #GoogleAds #GoogleMarketing #GAMM


Info ibu hamil

Imej
Air mentuban banyak dipanggil sebagai polyhydramnios. Air mentuban sikit dipanggil sebagai oligohydramnios. Kalau langsung takde air mentuban dipanggil sebagai anhydramnios

Air mentuban ni datangnya dari air kencing baby, dan dari placenta (uri) dan sedikit komponenya datang dari kulit bayi sendiri. Air mentuban sentiasa dalam keadaan keseimbangan di mana air mentuban ini akan diminum oleh bayi itu sendiri. Ibaratnya bayi tu hasilkan air mentuban sendiri dan dia sendiri minum air tu.

Tak susah pun nak faham konsepnya. Apa jua keadaan yang menyebabkan baby ni kencing banyak atau apa jua keadaan yang menyebabkan baby tak boleh menelan air mentuban ini semula akan menyebabkan air mentuban ini banyak dari biasa.

Berikut antara sebab musabab biasa air mentuban tu boleh menjadi banyak :

1) ibu ada kencing manis - bila ibu ada kencing manis, paras gula dalam badan ibu tinggi. Gula yg tinggi ini dipindahkan kepada bayi melalui tali pusat. Paras gula yang tinggi pada bayi menyebabkan bayi ter…

Terasa diri amat tua

Imej
Kita di besarkan oleh lakonan mereka bila lihat baru sedar diri ini sudah tua. Masa melihat mereka di tv aku masih kanak-kanak tetapi sekarang aku dah cukup dewasa.



















Hebatnya Kamu yakinnya kamu

Imej
3 kali curang mujur Bella minta cerai kalau tak ngan Bella sekali Aku kecam. Episode 1 dengan Fatin Afifah kat karaoke pastu dengan pelakon Indonesia di disko. Ini siap bergambar dalam bilik hotel dengan minah rempit bawah umur. Baru 17 tahun dengar cerita. Maksiat





Niat puasa sebulan ramadhan

Imej
Terima kasih kerana sudi membaca blog www.mizisempoi.com tanpa sokongan anda blog ini mungkin tidak akan bertahan. Ada sebarang pertanya boleh roger saya.

Di sini saya ingin mengucapkan selamat berpuasa pastikan puasa penuh ye. Jangan membazir kalau pergi bazar ramadhan jangan ikut nafsu.