Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2019

2 kali Alif buat perangai

Imej
Isteri kepada penyanyi dan pelakon Aliff Aziz, Bella Astillah menunjukkan bukti suaminya sedang berlaku curang dengan pelakon Oktovia Manrose.

Bella mendedahkan perkara terbabit di laman Instagram miliknya.

Menerusi entri terbaru itu, Bella turut mendedahkan bukti perbualan di ruangan Direct Message Instagram.

Seorang individu memberikan bukti video dan mendakwa Aliff dan Oktovia sedang berada di sebuah kelab malam yang terletak di Changkat, Bukit Bintang.

sedih bila baca luahan bella di instagram. Suami yang kali kedua buat perangai bercinta dengan herion. Ada bukti bukan sekap jarang je okay. Harap bella terus tabah. Percayalah Allah ada untuk anda.


View this post on Instagram

Assalammualaikum, AND IT HAPPENED AGAIN. . . Sejak kes yang dulu, saya berikan peluang pada dia sebab setiap manusia buat kesilapan dan sebab saya pandang anak saya. But what I’ve been through korang takkan boleh imagine. Selepas Aliff habis shoot telemovie baru2 ni dia buat hal lagi dengan heroin yang bekerja …

Syarikat Doula saman doktor

Imej
Assalamualaikum, ramai netizen mengutuk2 saya dan suami katanya tak berani terima jemputan dari ANALISIS bersama FINAZ YUNUS ( boleh baca beribu komen di page2 yang mengutuk DOULA - pastikan ejaan betul sebelum mengutuk ye).

Saya malas nak ambil pusing sebab dah terbiasa medan fb memang banyak fitnah cumanya terpanggil menjelaskan sedikit sebanyak kepada rakan2 yang baik dan bertanya.

Semua sedia maklum saya telah menyaman 2 orang doktor ekstrimis dalam kes saman fitnah yang mana mereka mengatakan saya penyebab kes kematian seorang bayi di Johor tahun lalu.

Kedua-dua kes sudah ada dalam rekod mahkamah dan semua sedia maklum saya ambil langkah tersebut atas tuduhan berat dari pemfitnah sejak setahun lalu dan sehingga kini masih ramai netizen menulis perkara sama. ( gambar komen baru beberapa hari lepas dan cuma sedikit dalam beratus2 komen)

Journalis TV Hijrah menghubungi suami saya menyatakan hasrat menjemput saya ke rancangan ini dan kami telah berbincang dengan peguam. Beliau menasi…

sukar tidur malam

Imej
:leaves:
Antara penyakit-penyakit yang sering diadukan kepada perawat ialah masalah sukar untuk tidur malam ataupun dikenali imsomnia. Sebagaimana yang kita tahu, jangka waktu tidur setiap orang adalah berbeza, bagaimanapun secara umumnya, manusia tidak memerlukan waktu yang panjang untuk tidur. Penyakit sukar tidur boleh disebabkan antara salah satu faktor dibawah ini:-
1/Stress atau tekanan (tempat kerja, belajar, rumahtangga)
2/Menghadapi masalah (rumahtangga, kewangan, pelajaran, pekerjaan)
3/ Perubahan pada persekitaran (berpindah tempat tidur, rumah , dan sebagainya)
4/Penyakit
5/Gangguan makhluk halus DOA YANG DIBACA Pesakit yang menghadapi masalah gangguan makhluk halus (gangguan/sihir/saka) sering menghadapi masalah penyakit tidur.

:leaves:Selain daripada mendapatkan rawatan dari perawat Islam bertauliah, boleh juga amalkan adab-adab sebelum tidur :-
1:black_small_square: Membaca 3 Qul
2:black_small_square: Ayatul Qursi
3:black_small_square: 3 Ayat Terakhir AL-Baqarah dan…

KENA TAMPAR DENGAN SUAMI HARI PERKAHWINAN

Imej
Majlis perkahwinan yang sepatutnya menjadi saat terindah dalam hidup bertukar sedih atau mungkin malu buat pengantin perempuan ini apabila ditampar suaminya ketika cuba bergurau untuk menyuapkan kek. Setiap orang ada tahap kesabaran sendiri, tetapi menampar isteri semasa majlis perkahwinan sesuatu yang tak boleh diterima. 

MANUSIA BERKAKI 4

Imej
Myrtle Corbin atau nama penuh beliau Josephine Myrtle Corbin merupakan seorang wanita Amerika Syarikat. Beliau bekerja sebagai seorang ‘penghibur’ di dalam pertunjukan aneh seorang pengusaha pertunjukan @(“showman”) bernama P.T Barnum. Beliau dilahirkan pada 12hb Mei, tahun 1868 di Lincoln County, Tennessee. Amerika Syarikat. Walaupun fizikal beliau dimanifestasikan ‘sedikit’ aneh, dikhabarkan bahawa semasa kelahiran Josephine Myrtle Corbin, tiada apa-apa komplikasi telah terjadi, dan proses bersalin itu normal kata ibunya. Doktor yang memeriksa Corbin selepas kelahiran beliau mengatakan bahawa Corbin sangat sihat dan membesar dengan baik. Secara keseluruhannya, beliau seorang bayi yang sihat dan aktif, walaupun mempunyai 2 set kaki. Walaubagaimanapun, doktor yang memeriksa tersebut berasa sangat aneh tentang mengapa Corbin dilahirkan sebegitu. Doktor itu kemudian menyenaraikan antara sebab @ faktor tentang mengapa perkara ini terjadi. Pertama sekali, doktor itu mengesyaki kejadian i…

Haram juara anugerah juara lagu 33

Imej
Lagu Haram ciptaan sepenuhnya oleh Hael Husaini bersama Ezra Kong dan dinyanyikan oleh Hael bersama Dayang Nurfaizah diangkat sebagai pemenang Anugerah Juara 33 (AJL 33) yang berlangsung di Axiata Arena, Bukit Jalil sebentar tadi. Lagu Bunga nyanyian Ara Johari berjaya mengungguli tempat naib juara manakala lagu Sampai Bila nyanyian Misha Omar berada di tempat ketiga. Misha turut berjaya meraih trofi Vokal Terbaik manakala Sufian Suhaimi yang menyampaikan lagu Di Matamu berjaya membawa pulang trofi Persembahan Terbaik. AJL 33 dihoskan oleh Alif Satar dan Sherry Alhadad bersiaran pada jam 9 malam di TV3 manakala acara karpet merah yang berlangsung sebelum AJL 33 diacarakan oleh Shuk Sahar dan Kaka Azraff. Berikut merupakan keputusan penuh AJL 33:
Juara: Haram - Hael Husaini & Dayang Nurfaizah (Hael Husaini & Ezra Kong) Hadiah: Wang tunai berjumlah RM50,000 bersama trofi.
Naib Juara: Bunga - Ara Johari (Hang Nadim, Laq & Kadok / Hang Nadim) Hadiah: Wang tunai berjumlah RM35…

Apa itu kemurungan

Imej
Kes melibatkan depresi, anxiety dan macam² jenis penyakit mental dah makin menjadi-jadi sekarang. Ada yang melibatkan kematian anak kecik yang tak berdosa, ada yang sampai bunuh diri. Ada yang hilang berhari-hari..

Entah kenapa kan?
Curious. Adakah memang sakit ni semakin menjadi-jadi dalam masyarakat, atau liputan terhadap penyakit ni yang semakin banyak setelah kematian demi kematian jadi tular akibat dari sakit mental.

Tapi.
Masih, ramai lagi yang ambil ringan.
Yang tak endah kesihatan mental orang sekelilingnya
Orang terdekat yang patut jadi tempat sandaran bahkan kadang² cuma memburukkan keadaan.
Yang netizen pulak masih ramai duduk di level bawang busuk.

"Tak cukup iman"
"Ikutkan sangat perasaan"
"Menyusahkan orang"

Yang latest, penghidap depresi diberitakan lemas kat Pahang tu. Pernah kemalangan.
Again ada je pendek akal yang komen ala² islamik.

Sorang makcik aku meninggal dalam keadaan tragik. Dan ya memang arwah sakit, lama dan teruk.

Mak kata ar…