Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2018

Giveaway the berkat di mialiana.com

Imej
The Berkat (theberkat.com) ialah portal yang berkongsi pandangan tentang pendidikan dan kerjaya untuk golongan B40.
Siapa itu golongan B40? Golongan B40 atau Bottom 40 ialah golongan yang ‘struggle’ untuk hidup. Mereka ini golongan yang berpendapatan 40% terendah di Malaysia, dengan purata gaji seisi rumah sebanyak RM3,860 sebulan.
Kenapa bantu B40? Cara terbaik untuk keluar dari kesusahan hidup dan kemiskinan ialah dengan ilmu. The Berkat ingin melihat golongan B40 berjaya dalam pendidikan supaya mendapat kerjaya yang bagus.
Contohnya dalam pendidikan, The Berkat berkongsi cara untuk fasih berbahasa Inggeris, tips menghadapi UPSR dan PT3, tips untuk berjaya dalam SPM, permohonan SBP, permohonan MRSM serta permohonan UPU.
Di dalam pekerjaan pula, perkongsiannya seperti tips temuduga, contoh resume terbaik, cara buat resume, kerja sambilan di rumah, kerja part time di rumah dan contoh surat berhenti kerja.
Sekadar berkongsi perkara-perkara yang bermanfaat. Tak apa duit tak banyak, janji …

Astro akan laksana skim pemisahan sukarela (VSS)

Imej
KUALA LUMPUR, 7 Dis - Astro Malaysia Holdings Bhd akan melaksanakan skim pemisahan sukarela (VSS) bagi kakitangan yang diberikan landskap ekonomi keseluruhan yang mencabar.
Astro berkata langkah itu akan membolehkan kumpulan itu menyederhanakan lagi organisasi, meningkatkan kecekapan operasi dan mengurangkan perbelanjaan operasi tahunan.

- PENGIKLANAN -
Penyedia perkhidmatan berbayar TV satelit terbesar di Malaysia berkata skim itu ditawarkan semata-mata secara sukarela dan telah menyediakan program peralihan yang akan memberi sokongan yang tepat kepada pekerja yang memilih VSS, termasuk program latihan kejurulatihan dan peningkatan kemahiran .
"Industri media dan hiburan kini beroperasi dalam persekitaran yang mengalami gangguan yang tidak pernah berlaku sebelum ini. Pemain industri dikehendaki mencipta semula dan menyesuaikan diri dengan pantas untuk kekal relevan dalam realiti baru ini, "katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Ketua Pegawai Eksekutif yang mewakili Henry Tan ber…

KAPAN AKU MAU TENGOK ANAK SYURGA INI

Imej
Bintang Gegar Vaganza 5 (GV5), Safura Ya'cob mengundang perasaan sedih dan sebak dalam kalangan pengikut Instagramnya apabila memuat naik foto mencium arwah anaknya, Nur Aisyah Maryam. Foto yang dirakamkan sekitar tujuh tahun lalu itu merupakan antara kenangan Safura bersama anaknya yang meninggal dunia pada September 2011 akibat demam berpanjangan. "Ciuman terakhir... Entah kapan aku akan bertemu anak syurga ku ini. "Ya Allah rindu yang tidak tertanggung saat ini, walaupun sudah 7 tahun meninggalkan kami. "Segala cinta dan sayang kau bawa bersama, pilu sebuah kehilangan... Nur Aisyah Maryam," tulis Safura.



View this post on Instagram

Ciuman terakhir..entah kapan aku akan bertemu anak syurga ku ini....ya Allah rindu yg tidak tertanggung saat ini...walaupun sudah 7 thn meninggalkan kami....segala cinta dan sayang kau bawa bersama....pilu sebuah kehilangan..😭😭😭... Nur Aisyah Maryam... A post shared by SAFURA YA'COB (@safurashah) on Nov 27, 2018 at 10…

Segmen 24 Jam Bloglist #31 Mialiana.com

Imej
Segmen 24 Jam Bloglist #31 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan Januari, Februari dan Mac 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 1 Disember 2018, iaitu tepat jam 10.00 pagi sehingga hari esok, 10.00 pagi 2 Disember 2018. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #31 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI Senang dan mudah bukan?
10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2018.

** jom support Mia Liana....


Read more: http://www.mialiana.com/2018/12/segmen-24-jam-bloglist-31-mialianacom.html#ixzz5YR27NexL

Hati-hati beli online ye.

Imej
Memang seronok bila nak shopping online harga pun murah. Sangat barbaloi tetapi lain barang yang nak beli lain yang dapat. Nak menyesal pun tak guna.