Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2018

Jadi suami sama macam jadi pekerja

Imej
Bagi seorang suami anda bukan sahaja perlu berkerja di office tetapi perlu di ingat anda juga bekerja di rumah. Sebab itu ramai lelaki ambil keputusan jadi LGBT dan ambil keputusan bujang. Tetapi kena ingat anda sebenarnya berpeluang besar untuk menentukan masa depan anda. Di bawah adalah Twitter sharifah sakinah tanya Michael Ang kenapa tak kahwin lagi. Ramai nitizen terhibur dengan status mereka.


PERHATIKAN GAMBAR DENGAN BETUL

Imej
Kita selalu salah tafsir. Mungkin sekali pandang tidak cukup. Dalam membuat keputusan kita perlu kaji terlebih dahulu. Jangan hanya salahkan orang tersebut tanpa usur periksa nanti kita juga yang malu. Ini beberapa contoh gambar yang mungkin di salah tafsir oleh kita hanya sebagai manusia biasa.






DAH BERNIAGA BERTAHUN TETAPI WEBSITE PUN TIADA

Imej
Sudah penat mencari sykt website design yang berpengalaman & jujur ? Sudah pernah ditipu oleh web designer sebelum ini ? Asyik kena tipu sahaja dgn web designer... nak update web lambat, nak tukar gambar pun lambat...alih2 lari dan tak boleh dihubungi...ARGHHH!! 
.
.
Tahniah ! anda telah berjmpa dengan syarikat website design yang betul2 akan memenuhi segala kemahuan dan keperluan anda.
.
.
Kami di Internet Webhosting adalah "One Stop Station" untuk kesemua keperluan online anda.
.
.
"APA BAGUSNYA AMBIK KHIDMAT DARI INTERNET WEBHOSTING NI SHAH ?"
.
.
Haa....tulah korang tak tau.....
.
.
.
(+) Internet Webhosting mempunyai 15 tahun pengalaman dalam industri web hosting & Web Design.
(+) Telah menang HONESTY KERIS AWARD 2018 dari Asia Pacific Top Brand !
(+) Server kami pula dijamin 99.9% Uptime (Server Sangat Lancar)
(+) Ranking No 1 dalam web hosting Bumiputera dan perintis solusi Internet Malaysia.
(+) Server Webhosting telah digunakan oleh lebih 20 ribu p…

PROMOSI ASTRO 2018

Imej
Pemasangan rm93 kontrak 2 tahun. Pakej serendah rm39.95. Nak lagi murah pemasangan rm75 bulanan rm61.32 pakej starter pack.

Untuk pemasangan njoi adalah rm388. Bayaran hanya perlu bayar sekali sahaja. Bulanan adalah percuma.

Kalau pakej asal super pack upgrade ke PVR hanya bayar rm47. Kalau pakej rm80 ke rm100 langgan pvr rm141. Pakej super pack plus langgan pvr percuma.


Pasangan hanya rm94.Kontark 2 tahun. Akan dapat pakej value pack 1 dan movie sebulan hanya rm105.
Maklumat yang di perlukan:- 1) salinan ic depan belakang 2) bukan warganegara salinan PASSPORT @ VISA 3) Salinan bil elektrik atau air 4) Alamat rumah 5) Nombor Telefon 6) E-mail
*Salinan ic boleh palang sendiri tulis only for astro.
Dah faham boleh watsup saya mizi - 0196971518. @ azmi - 0123373409


Kempen basmi asap rokok

Imej
📣📣Perhatian pada gadis gadis di luar sana

Jangan bimbang dan takut untuk suarakan kehendak anda untuk bebas dari asap rokok 💪🏻
.
Kasihan melihat gadis gadis yang segak dengan hijab dUCk dan kening yang dilukis rapi tetapi akhirnya di hembus dengan asap rokok yang berkepul kepul di muka 🤦🏻‍♀️

Percayalah, jika tinggi nilai kasih sayang pasangan anda, pasti si dia tidak mahu anda menderita akibat komplikasi kesan asap rokok di masa hadapan.

Owh ya, bukan sekadar kesihatan anda akan terganggu, hijab anda yang BUKAN murah harganya itu juga akan berbau kepam dengan asap rokok basi!
.
Di Malaysia, walaupun prevalen perokok di kalangan wanita agak rendah,

☑️ 1 daripada 3 wanita terdedah kepada asap rokok di rumah

☑️ 2 daripada 3 atau 68.4% wanita terdedah kepada asap rokok di restoran

Lindungi wanita dari ancaman bahaya asap rokok, JANGAN merokok di tempat awam dan premis makanan 🙏🏼🙏🏼

Masih ada lagi individu yang ambil remeh. Harap isu ini boleh di bangkitkan di parlimen. Ya saya f…

Pentadbiran harta pusaka

Imej
Harta ismid ulam raja. Ini adalah harta pembahagian bila berlaku kematian. Tiada istilah harta untuk kawan-kawan. Tetapi harta kena jelaskan hutang dulu. Pastu baru ikut faraid.

Kredit :- siakap keli










Hilang duit kena tipu

Imej
Kejadian berlaku oleh seorang mangsa yang konon dapat masej kata salah daftar nombor cimb. Yang mangsa pun bodoh boleh percaya bulat-bulat. Dia cuma minta nombor tac kata salah daftar nombor. Walaupun kau dah buat report polis duit itu belum tentu boleh dapat balik. Mangsa ingatkan orang ramai supaya lebih berhati-hati. Mangsa hanya meratapi kesedihan dalam akaun ada rm710 lesap hilang.




SWEET CORN CRAB SOUP

Imej
​​
😋SWEET CORN CRAB SOUP

Bahan:

• Isi ketam, rebus dan keluarkan isi.
• Jagung tin, cream dan kasar
• Tepung jagung, campur air untuk pekatkan sup.
• Telur dipukul.
• Bawang merah hiris #
• Bawang putih hiris #
• Halia #
• Sedikit minyak untuk menumis
• Cukup rasa
• Gula sedikit
• Bawang goreng dan daun sup sebagai hiasan.

Caranya:

Tumiskn bahan-bahan bertanda # sampai kekuningan. Kemudian masukkan isi ketam dan gaul sebati. Masukkn air dan tunggu sampai mendidih.

Dah mendidih masuk kan telur yang sudah di pukul perlahan-lahan dalam masa yang sama gaul perlahan-lahan sup tu.

Masukkan telur, masukkan lagi tepung jagung yang sudah di tambah air tadi, gaul sebati.

Masukkn jagung cream dan kasar dengan perlahan sambil dikacau.

Bila sup dah pekat baru masukkn cukup rasa dan gula sesedap rasa.

Hiaskn dengan bawang goreng dan daun sup. Ok done dan selamat mencuba.

-kredit MohdRadzi Ramli, Nasa Homestay Kg Pak Tuyu, Megabang Telipot. Sebelah kedai jilid buku praktikal.