Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2018

Tahniah Zahid jadi presiden umno

Imej
BARISAN KEPIMPINAN UMNO MALAYSIA *2018-2021*

*PRESIDEN*
-03 Zahid Hamidi

*TIMBALAN PRESIDEN*
-01 Mohamad Hassan

*NAIB PRESIDEN*

- 01 Ismail Sabri
- 02 Khaled Nordin
- 05 Mahdzir Khaled

*AMT*

- 96 Zambry Kadir (Perak)
- 84 Mohd Sharkar (Pahang)
- 74 Mustapha Mohamed (Kelantan)
- 58 Abd Rahman Dahlan (Sabah)
- 99 Reezal Merican (Penang)
- 12 Azeez Rahim (Kedah)
- 82 Rosnah Shirlin (Sabah)
- 108 Shabery Cheek (Terengganu)
- 29 Azalina Othman (Johor)
- 75 Mohd Puad Zarkashi (Johor)
- 31 Razali Ibrahim (Johor)
- 94 Ahmad Maslan (Johor)
- 103 Lokman Adam (Johor)
- 92 Razlan Rafii (WP)
- 07 Tun Faisal (WP)
- 15 Noh Omar (Selangor)
- 102 Armand Azha (Selangor)
- 70 Azlan Man (Perlis)
- 26 Jalaludin Alias (NS)
- 72 Azian Othman (Perak)
- 73 Shamsul Anuar Nasarah (Perak)
- 08 Alwi Che Ahmad (Kelantan)
- 78 Abd Rahman Mohamad (Pahang)
- 11 Shaikh Husin (Penang)
- 126 Khaidirah (Melaka)

8 produk sardin ada cacing

Imej
[UPDATE] 8 Produk Ikan dalam Tin Mengandungi Cacing Mati

KKM melalui Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan sedang menjalankan pemantauan ke atas produk ikan dalam tin (sardin dan mackerel) yang diimport serta di pasaran tempatan.

Selain daripada 2 jenama produk ikan sardin yang telah dikesan mengandungi cacing sebelum ini iaitu TL Tan Lung dan TLC,

Hasil pemantauan terkini mendapati produk produk berikut juga telah di kesan mengandungi cacing yang telah mati;

- ikan sardin jenama Cinta
- ikan sardin Sea Fresh
- ikan sardin HS Brand
- ikan mackerel dalam sos tomato jenama King Cup
- ikan mackerel Bintang
- ikan mackerel TC Boy
.

Apakah Tindakan Yang Telah Dilakukan?

Syarikat terlibat telah diarah menarik balik produk tersebut dari pasaran.

Tindakan Tahan, Uji dan Lepas terhadap pengimportan produk ikan dalam tin di semua pintu masuk negara.
.

Adakah Cacing Mati ini memudaratkan kesihatan?

Bagi produk ikan dalam tin, risiko kepada kesihatan adalah amat rendah kerana cacing tersebut …

Bunuh keluarga sendiri kerana di hina tak pandai masak

Imej
SEORANG wanita di India dihukum mati atas pertuduhan membunuh lima ahli keluarganya dalam sebuah majlis ‘housewarming’ pada Isnin lalu.

Dalam kejadian di daerah Raigad, tertuduh didakwa mencampurkan sejenis racun untuk membunuh ular ke dalam kuah dal yang dihidangkan kepada tetamu.

Menurut pihak polis, tertuduh, Pradnya Survase, 23 tahun, sering dihina oleh keluarganya kerana warna kulitnya dan tidak pandai memasak.

Sehubungan itu, polis juga berkata, Survase mempunyai niat untuk membunuh suaminya, ibu mertua serta dua kakak ipar dan seorang birasnya yang sering melontarkan kata-kata hinaan hampir setiap hari.

“Sejak perkahwinannya dua tahun lalu, dia telah dihina hampir setiap hari oleh makcik bawang kerana berkulit gelap dan tidak dapat memasak dengan baik.

“Survase yang pernah gagal dalam perkahwinan pertamanya mempercayai saudara mara beliau juga telah merosakkan hubungannya dengan suami,” kata jurucakap polis kepada Hindustan Times.

Dianggarkan 120 orang tetamu hadir ke majlis b…

Tiada jurang menteri dan guru

Imej
Petang semalam kurang lebih jam 6 petang aku sempat ketuk bilik Dr Maszlee. Lama juga kami sempat berbual berdua. Aku kata terus terang ke Doc, ramai orang komen di Facebook minta Doc turun ke sekolah di Sabah & Sarawak.

Doc senyum sambil jawab; “Jom,”

Jadi selesai kerja aku semalam. Tapi ada juga yang komen bertanya di post Facebook semalam. Apa sebenarnya dasar baru yang nak dibawa oleh Menteri Pendidikan baru ni? Mana dasar baru Dr Maszlee? Apa yang berubah? Ke mana hala tuju KPM yang baharu ni?

Aku fikir begini.

Mungkin perubahan pertama yang Dr Maszlee dan KPM yang baharu boleh tawarkan untuk sekolah adalah untuk jadi jujur dan kembali mempersoal – apakah tujuan pendidikan sebenarnya?

Dan ini soalan untuk semua warga guru dan pentadbir di sekolah termasuk ibu bapa. Dan aku fikir itu juga sebab kenapa Dr Maszlee pilih untuk pergi ke sekolah terus untuk lihat apa yang berlaku di sekolah dan bercakap sendiri dengan Cikgu dan anak-anak tanpa birokrasi.

Ini bermakna, guru dan ana…

Buntu masalah kewangan

Imej
Buntu dengan masalah kewangan.. Nak guna duit segera.. Pinjaman Kecil-Kecilan RM1000-RM30,000.. Jangan risau, sy wakil pinjaman wang berlesen boleh membantu anda.
 - Pinjaman tanpa penjamin
 - Skim pembayaran flexible dan boleh berbincang
 - BLACKLIST/ ctos / criss (blacklist money lender kita tak ambik ye)
 - Tiada penjamin atau cagaran yang diperlukan.
 Dokumen yg ringkas
 - Payslip 3bln
 - BANK STATEMENT 3bln
 - Bil air atau bil elektrik
 - ic

whatapp sy 011-1077 3033 / 06-337 1337

Kisah orang yang pendek

Imej
Walaupun beliau pendek tetapi beliau masih mampu kecapi kegembiraan. Menjalani hidup yang sweet gitu. Jom selami kisah hidup beliau.









Renungkan kisah ini

Imej
Dari group sebelah.. untuk kita fikir-fikirkan.

🚨RENUNGKAN KISAH INI:

Aqidah memang tidak boleh dijual beli tetapi mudah tergadai tanpa sedar.

Masjid banyak duit. Tetapi pengurusan masjid, buat duit masjid macam duit mereka sendiri. Kes curi RM2.00 dari tabung masjid, alih-alih kena penjara. Mungkin yang melidi duit tabung tu dalam kesempitan sangat.

Aku pernah masuk gereja dekat komplek Asia Jaya. Ada kotak transparent atas meja. Ada buku catitan sebelah kotak. Dalam kotak tak bertutup ada banyak duit macam² note.

Aku belek buku. Lima ruang utk diisi. Tarikh, Nama, no tel, jumlah, catitan.

Berbagai kaum punya nama ada dan memang aku mencari nama Melayu. Jumpa beberapa nama siap nombor talipon. Salah satu nama lelaki ambil rm50 utk beli susu anak.

Aku call no yg dicatat. Sembang bbrp minit. Baru kena berhenti kerja jaga masa tu.
"Dah jumpa pak imam masjid. Kena buat surat ke bendahari. Bendahari pula suruh gi pejabat zakat. Sampai pejabat zakat kena isi itu ini. Entah bila pul…

Fakta menarik tentang ucuk raver

Imej
Siapa Yang tidak kenal dengan Ucux raver. Tarian sotong yang di gilai remaja masa kini. Jika anda ingin menjadi pengikut setia hanya perlu taip saya sayang ucux secara rasmi sijil akan dikeluarkan.


Berikut 10 Fakta menarik Uchu Ucux :-

1) dilahirkan pada 17/9/2000. Dilahir kan di flat keramat dan disambut oleh bidan terkenal Mak Enah Tempang.

2) merupakan anak ke 3 dr 11 adik beradik

3) mendapat pendidikan awal di sekolah kebangsaan dato' keramat. Sekolah menengah pula di SMK taman keramat.

4) semasa baru tingkatan 3 , Uchu telah menjadi abg long di kawasan flat nya dan telah brjaya menyelesai kan berpuluh kes yg berlaku di kwsn sekitar.

5) pernah melempang pengetua sekolah kerana pengetua tersebut menggantung 2 kawan karib nya. Pengetua tersebut terus tak datang kerja keesokan hari nya takut dengan ucux.

6) pantang di cabar. uchu terkenal di seluruh KL kerana keberaniannya. Budak2 kawasan sekitar sangat sanjung pada uchu dan tidak akan sesekali mencari pasal.

7)semasa berumur 15…

Baju world cup 2018

Imej
Assalamualaikum...kemeriahan Piala Dunia kembali lagi...jom pilih baju kegemaran anda...terbaikkk dr ladang...
.
.
Kain jenis jersi Microfiber
Sehelai Rm 25.00
Kos pos Rm 7.00 ( semenanjung)
Kos pos Rm 10.00 ( Sabah/ Sarawak)
.
.
Utk tempahan sila bank in ke acc ini..

562740139177 ( MAYBANK )
A&N Empire Resources

7068585150 ( CIMB)
Abdullah bin Mat Noor

WATSAP SLIP BANK IN KE :

www.watsap.my/60123294554