Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2018

Kisah orang yang pendek

Imej
Walaupun beliau pendek tetapi beliau masih mampu kecapi kegembiraan. Menjalani hidup yang sweet gitu. Jom selami kisah hidup beliau.









Renungkan kisah ini

Imej
Dari group sebelah.. untuk kita fikir-fikirkan.

🚨RENUNGKAN KISAH INI:

Aqidah memang tidak boleh dijual beli tetapi mudah tergadai tanpa sedar.

Masjid banyak duit. Tetapi pengurusan masjid, buat duit masjid macam duit mereka sendiri. Kes curi RM2.00 dari tabung masjid, alih-alih kena penjara. Mungkin yang melidi duit tabung tu dalam kesempitan sangat.

Aku pernah masuk gereja dekat komplek Asia Jaya. Ada kotak transparent atas meja. Ada buku catitan sebelah kotak. Dalam kotak tak bertutup ada banyak duit macam² note.

Aku belek buku. Lima ruang utk diisi. Tarikh, Nama, no tel, jumlah, catitan.

Berbagai kaum punya nama ada dan memang aku mencari nama Melayu. Jumpa beberapa nama siap nombor talipon. Salah satu nama lelaki ambil rm50 utk beli susu anak.

Aku call no yg dicatat. Sembang bbrp minit. Baru kena berhenti kerja jaga masa tu.
"Dah jumpa pak imam masjid. Kena buat surat ke bendahari. Bendahari pula suruh gi pejabat zakat. Sampai pejabat zakat kena isi itu ini. Entah bila pul…

Fakta menarik tentang ucuk raver

Imej
Siapa Yang tidak kenal dengan Ucux raver. Tarian sotong yang di gilai remaja masa kini. Jika anda ingin menjadi pengikut setia hanya perlu taip saya sayang ucux secara rasmi sijil akan dikeluarkan.


Berikut 10 Fakta menarik Uchu Ucux :-

1) dilahirkan pada 17/9/2000. Dilahir kan di flat keramat dan disambut oleh bidan terkenal Mak Enah Tempang.

2) merupakan anak ke 3 dr 11 adik beradik

3) mendapat pendidikan awal di sekolah kebangsaan dato' keramat. Sekolah menengah pula di SMK taman keramat.

4) semasa baru tingkatan 3 , Uchu telah menjadi abg long di kawasan flat nya dan telah brjaya menyelesai kan berpuluh kes yg berlaku di kwsn sekitar.

5) pernah melempang pengetua sekolah kerana pengetua tersebut menggantung 2 kawan karib nya. Pengetua tersebut terus tak datang kerja keesokan hari nya takut dengan ucux.

6) pantang di cabar. uchu terkenal di seluruh KL kerana keberaniannya. Budak2 kawasan sekitar sangat sanjung pada uchu dan tidak akan sesekali mencari pasal.

7)semasa berumur 15…

Baju world cup 2018

Imej
Assalamualaikum...kemeriahan Piala Dunia kembali lagi...jom pilih baju kegemaran anda...terbaikkk dr ladang...
.
.
Kain jenis jersi Microfiber
Sehelai Rm 25.00
Kos pos Rm 7.00 ( semenanjung)
Kos pos Rm 10.00 ( Sabah/ Sarawak)
.
.
Utk tempahan sila bank in ke acc ini..

562740139177 ( MAYBANK )
A&N Empire Resources

7068585150 ( CIMB)
Abdullah bin Mat Noor

WATSAP SLIP BANK IN KE :

www.watsap.my/60123294554